Студопедия — М. Суми
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

М. Суми






 

4.1. Облік надходження і витрачання в РЕП ДАІ бланків посвідчень водія, тимчасових талонів ведеться у книзі обліку надходження і витрачання бланків суворого обліку (додаток 13).

4.2. Облік списків навчальних груп ведеться РЕП ДАІ у журналі обліку списків навчальних груп з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв (додаток 14).

4.3. Бланки посвідчень водія і тимчасові талони зберігаються як документи суворого обліку.

4.4. Зіпсовані бланки посвідчень водія та тимчасові талони, посвідчення водія й тимчасові талони, що вилучені в осіб, яким заборонено керувати транспортними засобами за висновком медичної комісії, посвідчення водія, замість яких видані дублікати, а також посвідчення водія, для повернення яких власники протягом трьох років після закінчення строку позбавлення їх права керування транспортними засобами не звернулися до РЕП ДАІ, знищуються під час проведення чергової ревізії РЕП ДАІ способом, що виключає їх повторне використання. При цьому серії та номери бланків

вирізаються та вклеюються до актів про знищення списаних бланків Державтоінспекції (додаток 15). Зазначений акт формується на підставі щомісячних актів списання зіпсованих бланків Державтоінспекції (додаток 16).

4.5. Матеріали, які стали підставою для видачі і обміну посвідчень водія (заяви, посвідчення водія, тимчасові талони, квитанції про сплату за спецпродукцію та послуги тощо), зшиваються в окремі справи і зберігаються у встановленому порядку три роки.

Термін зберігання списків навчальних груп, протоколів екзаменаційних комісій, книг видачі тимчасових талонів, книг обліку і видачі посвідчень водія осіб, позбавлених права керування транспортними засобами, - 10 років, книги видачі посвідчень водія - 50 років після їх закінчення. Протоколи, списки навчальних груп і книги зберігаються в РЕП ДАІ.

Посвідчення водія, які підшиваються до матеріалів, що стали підставою для їх обміну, гасяться штампом "Анульовано".

4.6. Книги обліку і видачі посвідчень водія, тимчасових талонів, а також справи з матеріалами, які стали підставою для видачі і обміну посвідчень водія, тимчасових талонів та інших

документів, що пов'язані з екзаменаційною діяльністю, нумеруються, зшиваються і скріплюються печаткою РЕП ДАІ. Вони повинні мати номер з номенклатури справ канцелярії управління, відділу Державтоінспекції головних управлінь, управлінь МВС в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

 

Начальник департаменту

Державтоінспекції МВС

генерал-майор міліції С.Г.Коломієць

 

 

м. Суми

Р.


 

 

Передмова  
  СХВАЛЕНО Науково-методичною радою Харківського національного університету внутрішніх справ _______________________ Протокол № _______ (дата, місяць, рік)     ЗАТВЕРДЖЕНО Вченою радою Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ ________________________ Протокол № _______ (дата, місяць, рік) ______________ ________________ (підпис) (П.І.Б.)

 

 

Рецензенти:

Кройтор Володимир Андрійович, завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін ННІ ПМК Харківського національного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, професор;

Старинський Микола Володимирович, доцент кафедри цивільно-правових дисциплін і банківського права Державного вищого навчального закладу «Українська академія банківської справи НБУ», кандидат юридичних наук, доцент.

 

 

Окреме провадження у цивільному процесі. Методичні вказівки до самостійної роботи для студентів заочної форми навчання /

Розробники: Садикова Яна Михайлівна – Суми: Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ, 2012.

 

 

© Садикова Я. М., 2012 рік.

© Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ


 

 

1. Загальні методичні вказівки

Самостійна робота займає найважливіше місце в професійній освіті в процесі підготовки фахівців. Значущість самостійної роботи обумовлена масштабами науково-технічної революції, вимогами суспільства: уміння бачити, ставити і вирішувати проблеми різного характеру для кожної людини. А це вимагає від тих, хто навчається активності, ініціативності, творчого ставлення до роботи. Підготовка юриста, ефективність його професійного становлення багато в чому залежить від свідомої, цілеспрямованої, пізнавальної, самостійної діяльності.

Самостійна робота студентів – це навчальна, навчально-дослідна, науково-дослідна діяльність, що виконується в позааудиторний час за завданням і при методичному керівництві викладача, але без його безпосередньої участі.

Метою самостійної роботи студентів є систематизація і закріплення отриманих теоретичних знань і практичних вмінь студентів; поглиблення і розширення теоретичних знань; формування вмінь використовувати нормативну, правову, довідкову документацію і спеціальну літературу; розвитку пізнавальних здатностей і активності студентів: творчої ініціативи, самостійності, відповідальності й організованості; формування самостійності мислення, здатності до саморозвитку, самовдосконалення й самореалізації.

Для самостійного вивчення виносяться ряд аспектів і проблем, що через обмеженість часу не висвітлювались під час занять. Для самостійного ознайомлення пропонується цілий ряд додаткової наукової літератури, яку студент повинен самостійно знайти в бібліотеках чи Інтернеті.

Обсяг годин, що виділяються для самостійної роботи передбачається робочим навчальним планом і становить 26 годин.

Основними принципами організації самостійної роботи студентів в період їх підготовки є:

- систематична робота студентів;

- обов’язковість виконання завдань (рефератів, доповідей, анотацій і т.д.), які видаються викладачами та методистами груп;

- взаємозв’язок матеріалу, який вивчається, з професійною діяльністю.

Самостійна робота студентів включає такі види самостійної діяльності:

- самостійне виконання завдань на практичних заняттях;

- опрацювання навчального матеріалу відповідно до графіка самостійної роботи (за конспектами, навчальною та науковою літературою);

- написання рефератів, доповідей, рецензій, огляду літератури і інших видів письмових робіт;

- виконання науково-дослідної роботи за однією із запропонованих тем;

- виконання різних видів самостійної роботи під час навчальних та виробничих практик;

- інші види самостійної роботи.

Оцінювання самостійної роботи відбувається з урахуванням складності виконуваної роботи, її обсягу та творчого підходу студента до її виконання. Найвищу оцінку заслуговує науково-дослідна робота, якщо її результат був опублікований у вигляді тез доповідей або статті. Наявність опублікованих тез або статті звільняє студента від виконання іншої самостійної роботи, окрім опрацювання теоретичного лекційного матеріалу та виконання практичних завдань.

 

 


2. Структура залікового кредиту та тематика дисципліни

 

Структура вивчення навчальної дисципліни Кількість годин (денна форма навчання) Кількість годин (заочна форма навчання)
Модуль 1      
    Змістовий модуль № 1    
  ТЕМА № 1. Загальна характеристика окремого провадження в цивільному судочинстві.    
  Лекція № 1. У лекцій розглядаються питання щодо поняття і значення справ окремого провадження в цивільному процесі. Групи справ окремого провадження. Розгляд судом справ про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи. Розгляд судом справ про надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності.   -
  Практичне заняття № 1. 1. Поняття і значення справ окремого провадження в цивільному процесі. 2. Групи справ окремого провадження. 3. Розгляд судом справ про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи. 4. Розгляд судом справ про надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності.    
Самостійна робота *    
ТЕМА № 2. Розгляд судом справ про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою. Розгляд судом справ про усиновлення. Розгляд судом справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення.    
  Лекція № 1.У лекцій розглядаються питання щодо підсудності справ про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою; осіб, які можуть бути заявниками у справах про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою; змісту заяви про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою; розгляду справ про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою; рішення суду у справах про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою. Підсудність справ про усиновлення. Особи, які можуть бути заявниками у справах про усиновлення. Зміст заяви про усиновлення. Розгляд справ про усиновлення. Рішення суду про усиновлення. Підсудність справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення. Особи, які можуть бути заявниками у справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення. Зміст заяви про встановлення фактів, що мають юридичне значення. Розгляд справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення. Рішення суду у справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення   -
  Практичне заняття № 1. 1. Підсудність справ про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою. Особи, які можуть бути заявниками у справах про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою. 2. Зміст заяви про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою. Розгляд справ про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою. 3. Рішення суду у справах про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою. 4. Підсудність справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення. Особи, які можуть бути заявниками у справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення. 5. Зміст заяви про встановлення фактів, що мають юридичне значення. Розгляд справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення. 6. Рішення суду у справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення    
Самостійна робота *    
ТЕМА № 3.Розгляд судом справ про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність. Розгляд судом справ про визнання спадщини відумерлою.    
  Лекція № 1.У лекцій розглядаються питання про підсудність справ про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність; щодо осіб, які можуть бути заявниками у справах про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність; змісту заяви у справах про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність; розгляду справ про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність; рішення суду у справах про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність. Підсудність справ про визнання спадщини відумерлою. Особи, які можуть бути заявниками у справах про визнання спадщини відумерлою. Зміст заяви у справах про визнання спадщини відумерлою. Розгляд справ про визнання спадщини відумерлою. Рішення суду у справах про визнання спадщини відумерлою.    
  Практичне заняття № 1. 1. Підсудність справ про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність. Особи, які можуть бути заявниками у справах про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність. 2. Зміст заяви у справах про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність. Розгляд справ про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність. 3. Рішення суду у справах про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність. 4. Підсудність справ про визнання спадщини відумерлою. Особи, які можуть бути заявниками у справах про визнання спадщини відумерлою. 5. Зміст заяви у справах про визнання спадщини відумерлою. Розгляд справ про визнання спадщини відумерлою. 6. Рішення суду у справах про визнання спадщини відумерлою.    
Самостійна робота *    
ТЕМА № 4.Розгляд судом справ про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку. Розгляд судом справ про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу.    
  Лекція № 1.У лекцій розглядаються питання щодо підсудності справ про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку; осіб, які можуть бути заявниками у справах про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку; змісту заяви у справах про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку; розгляду справ про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку; рішення суду у справах про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку. Підсудність справ про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу. Особи, які можуть бути заявниками у справах про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу. Зміст заяви у справах про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу. Розгляд справ про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу. Рішення суду у справах про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу.    
  Практичне заняття № 1. 1. Підсудність справ про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку. Особи, які можуть бути заявниками у справах про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку. 2. Зміст заяви у справах про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку. Розгляд справ про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку. 3. Рішення суду у справах про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку. 4. Підсудність справ про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу. Особи, які можуть бути заявниками у справах про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу. 5. Зміст заяви у справах про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу. Розгляд справ про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу. 6. Рішення суду у справах про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу.    
Самостійна робота *    
  ТЕМА № 5.Розгляд судом справ про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. Розгляд судом справ про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб.    
  Лекція № 1.У лекцій розглядаються такі питання: підсудність справ про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. Особи, які можуть бути заявниками справ про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. Зміст заяви про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. Розгляд справ про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. Рішення суду у справах про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. Розгляд судом справ про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб. Підсудність справ про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб. Особи, які можуть бути заявниками у справах про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб. Зміст заяви про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб. Розгляд справ про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб. Рішення суду у справах про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб.    
  Практичне заняття № 1. 1. Підсудність справ про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. Особи, які можуть бути заявниками справ про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. 2. Зміст заяви про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. 3. Розгляд справ про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. Рішення суду у справах про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. 4. Підсудність справ про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб. Особи, які можуть бути заявниками у справах про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб. 5. Зміст заяви про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб. 6. Розгляд справ про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб. Рішення суду у справах про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо юридичних та фізичних осіб.   -
Самостійна робота *    
Всього за заліковим кредитом:    

 


3. Методичні вказівки до самостійної роботи

 







Дата добавления: 2015-08-17; просмотров: 419. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

Сравнительно-исторический метод в языкознании сравнительно-исторический метод в языкознании является одним из основных и представляет собой совокупность приёмов...

Концептуальные модели труда учителя В отечественной литературе существует несколько подходов к пониманию профессиональной деятельности учителя, которые, дополняя друг друга, расширяют психологическое представление об эффективности профессионального труда учителя...

Конституционно-правовые нормы, их особенности и виды Характеристика отрасли права немыслима без уяснения особенностей составляющих ее норм...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия