Студопедия — Порядок виконання завдання. 1. Для автоматичного створення форми використовується кнопка Форма на закладці «Создание» група «Формы»
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Порядок виконання завдання. 1. Для автоматичного створення форми використовується кнопка Форма на закладці «Создание» група «Формы»






1. Для автоматичного створення форми використовується кнопка Форма на закладці «Создание» група «Формы». Для для того, щоб кнопка активізувалась спочатку виділіть таблицю Фирмы.

Це – найпростіший метод створення форми в 1 натискання мишею. Залишимо поки що цю форму такою, яка вона є. Для завершення процесу, Вам потрібно закрити форму, при цьому Access видасть запит на збереження нової форми. Підтвердіть цю дію.

Тепер у вікні БД, на закладці Формы з’явиться новий об’єкт:

 

2. Переходимо до роботи з майстром створення форми. Будемо створювати форму на основі таблиці Товары. Тому, для початку, виділіть цю таблицю, потім на закладці «Создание» в групі «Формы» натисніть кнопку «Мастер форм».

Відкриється вікно майстра: перший крок:

Із списку Таблицы и запросы виберіть таблицю Товары (позиція 1 на малюнку).

За допомогою кнопок, що позначені на малюнку позицією 2, перенесіть поля з лівого вікна (Доступные поля) у праве вікно (Выбранные поля).

Зверніть увагу: поле Код товара потрібно залишити невибраним!

Нажмить кнопку Далее.

На другому кроці майстра потрібно вибрати режим форми: "Ленточный".

На цьому робота з майстром закінчується, натисніть кнопку Готово і отримаєте результат, як показано на малюнку нижче:

Процес створення форми з майстром, трохи складніший, ніж автоматичне створення, але і результат біль наближений до наших побажань.

Тепер самостійно створіть стрічкові форми для таблиць Продажи і Покупки.

3. Редагування форм в режимі конструктора.

3.1. Завдання: заборонити доступ до ключового поля у формі Фирмы. Згадаємо – форма була створена за один крок. Тому в ній присутні елементи, які насправді нам не потрібні в цій роботі. Тут зараз є поле, яке приєднане до ключового поля Код фирмы. Це поле має тип Счетчик, таке поле не підлягає редагуванню, бо воно автоматично нарощує своє значення з кожним новим рядком у таблиці. Нам потрібно зробити так, щоб користувач бачив цифри коду, але не міг редагувати його.

Відкрийте форму у режимі конструктора. Виділіть поле Код фирмы і викличте його властивості. Викликати вікно властивостей можна через контекстне меню, або через кнопку на панелі інструментів

Відкрийте закладку Данные і встановіть:

· Доступ – Нет; Блокировка – Да

Як це виглядає в конструкторі – дивись на малюнку нижче:

Повернувшись у режим форми, Ви побачите, що тепер помістити курсор в поле Код фирмы неможливо, але воно продовжує відображатись на формі.

Тепер нам залишилось тільки прибрати зайву підлеглу таблицю Покупки, яку Access помістив до нашої форми. Приєднання було виконано із-за автоматично встановленого зв’язку між таблицями, в процесі створення таблиці Покупки.

Поверніться в режим конструктора, виділіть таблицю і натисніть клавішу Delete. Завдання виконано. Залишилось тільки зберегти зміни після редагування.

3.2. Завдання: додати у форму Товары можливість відображення товарів у малюнках.

Для можливості зберігання в таблиці додаткової інформації необхідно змінити її структуру. Відкрийте таблицю Товары в конструкторі і добавте нове поле з ім’ям рисунок і типом "Поле объекта OLE". Збережіть зміни та закрийте таблицю.

Відкрийте в конструкторі форму Товары. Збільшіть розмір заголовку форми, для розміщення на ньому малюнку та перемістіть надписи полів донизу області заголовку. На закладці Конструктор розкрийте групу Элементы управления і добавте в область заголовка форми елемент "Присоединенная рамка объекта"

Встановіть для цього елементу властивість Данные - рисунок (ім’я поля). Виконується така дія у вікні властивостей на закладці Данные.

На закладці Макет встановіть властивість Установка размеров – «По размеру рамки»

Збережіть зміни та перейдіть в режим форми. Тепер Ви можете вставляти зображення до ваших товарів. Це можна зробити будь-яким зручним для вас способом. Наприклад, знайдіть малюнок в Організаторі кліпов, помістіть його в буфер обміну, поверніться в Access і вставте в рамку об’єкта малюнок із буфера через контекстне меню на рамці.

3.3. Створення активних елементів на формі – кнопки для виконання дії: «закрити форму».

Перейдіть в режим конструктора форми. Перевірте: чи натиснута кнопка «Мастера» на панелі інструментів «Элементами управления». Дивись малюнок позиція 1. За допомогою елементу управління «Кнопка» (поз.2) розмістіть кнопку на формі в області заголовку.

Запуститься майстер:

· 1-й крок майстра – вибір категорію і дію:
Категория -"Работа с формой"; Действие - "Закрытие формы". Натисніть кнопку «Далее»;

· 2-й крок – потрібно вибрати малюнок для кнопки, або напис, який буде відображатись на кнопці.

· На 3-му кроці задайте ім’я кнопці. Це ім’я буде використовуватись в програмних модулях, тому його краще задавати англійським алфавітом і у стандартах програмування.

Отримаємо щось на зразок цього:

3.4. Редагування форми Продажи. В область заголовку форми потрібно вивести малюнок для вибраного товару. При цьому, малюнок повинен тільки показуватись без можливості редагування.

Поле, що містить малюнок, знаходиться в таблиці Товары. Але в таблиці Продажи ми маємо поле код товара. Для реалізації нашого завдання, потрібно створити запит, який зв’яже ці дві таблиці і який матиме поле рисунок. Далі ми зможемо використати цей запит в як джерело записів для форми Продажи.

Відкрийте форму Продажи в конструкторі. Виведіть вікно властивостей форми. Для цього виділіть всю форму в конструкторі (поз.1 на малюнку нижче). На закладці Данные (поз.2) властивість Источник записей містить назву таблиці Продажи. Його потрібно замінити на інструкцію SQL. Цю інструкцію нам допоможе створити Построитель запросов. Для його виклику натисніть кнопочку праворуч властивості Данные. (поз.3).

З’явиться вікно конструктора запиту в якому вже буде одна таблиця - "Продажи". Щоб додати в запит нову таблицю, використовуйте кнопку на панелі інструментів .

Після додавання таблиці Товары, автоматично з’явиться зв’язок між обома таблицями по полям Код товара. Тепер перетягніть мишкою в перше поле запиту зірочку із структури таблиці Товары (як показано на малюнку вище). Це означає, що ми включаємо до запиту всі поля цієї таблиці. В друге поле запиту перетягніть поле рисунок із таблиці Товары. Закрийте конструктор запиту. При закритті, Access запитає: чи вносити зміни? Підтвердіть. Тепер у властивості Источник записей замість назви таблиці з’явиться інструкція SQL:

SELECT Продажи.*, Товары.рисунок FROM Товары INNER JOIN Продажи ON Товары.[Код товара] = Продажи.[Код товара];

Тепер Вам залишилось самостійно додати в заголовок форми рамку зв'язаного об'єкта і приєднати її до поля рисунок. Виконується так само, як це описано в пункті 3.2. поточної лабораторної роботи.

Крім того потрібно обмежити доступ до редагування об’єкту. Виконується ця дія так само, як це описано в пункті 3.1. поточної лабораторної роботи.

Завершення редагування полягає у додаванні до форми активної кнопки для закриття форми. Виконується ця дія так само, як це описано в пункті 3.3. поточної лабораторної роботи.

4. Створення форми з кнопками для запуску різних об’єктів БД.

На закладці Создание група Формы кнопка Пустая форма

Створиться форма без джерела записів. Далі поставте на неї кілька кнопок, що будуть запускати всі ваші наявні в БД форми. Всі відомості про виконання цієї вправи ви вже отримали, виконавши п.3.3. поточної лабораторної роботи.

Додатково потрібно модифікувати зовнішній вигляд форми. Оскільки форма не має джерела записів, на ній не потрібно відображати елементи, що пов’язані з обробкою записів. Змініть такі властивості форми:







Дата добавления: 2015-08-17; просмотров: 754. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Приготовление дезинфицирующего рабочего раствора хлорамина Задача: рассчитать необходимое количество порошка хлорамина для приготовления 5-ти литров 3% раствора...

Дезинфекция предметов ухода, инструментов однократного и многократного использования   Дезинфекция изделий медицинского назначения проводится с целью уничтожения патогенных и условно-патогенных микроорганизмов - вирусов (в т...

Машины и механизмы для нарезки овощей В зависимости от назначения овощерезательные машины подразделяются на две группы: машины для нарезки сырых и вареных овощей...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия