Студопедия — Облік витрат на виробництво
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Облік витрат на виробництво






 

Список продукції, що виробляється підприємством, зберігається в довіднику «Номенклатура». Для зручності користування вся продукція об’єднана в окрему групу довідника. У всіх елементів цієї групи повинен бути встановлений «Вид» у значення «Продукция». Перелік матеріалів і витрат, необхідних для виробництва конкретного виду продукції можна переглянути і відредагувати за допомогою кнопки «Состав продукции» вікна елемента довідника «Номенклатура».

Для роботи з документами, які стосуються виробництва використовують журнал «Виробництво».

Господарські операції, пов’язані зі списанням матеріалів у виробництво, оприбуткуванням продукції, розрахунком її собівартості й відпускної ціни, відображаються в обліку за допомогою документа «Калькуляция».

Документ «Калькуляция мова?» буває 2 видів: «Предварительная» й «Окончательная» Якщо документ уведений у режимі «Введення нового», то це попередня калькуляція, а якщо в режимі «На підставі» – то це остаточна калькуляція. Змінити вид калькуляції неможливо.

Розглянемо уведення попередньої калькуляції. Реквізити документа розділені на кілька груп. Група «Материалы и продукция» містить такі реквізити, як «Склад материалов», «Продукция», «Склад продукции» і «Количество продукции».

У довіднику «Состав продукции» міститься перелік матеріалів і витрат, необхідних для виробництва кожного виду продукції. Кнопка «Заполнить» дає можливість автоматично вводити дані в табличну частину документа на підставі інформації із цього довідника.

Реквізит «Сумма окончательная» містить суму за остаточною калькуляцією й для попередньої калькуляції цей стовпчик залишається незаповненим. Собівартість і продажну вартість, як усього кількості продукції, так і одиниці, можна переглянути в інформаційних рядках.

Додаткові параметри, які впливають на розрахунок відпускної ціни продукції, розміщуються на закладці «Дополнительно».

За допомогою цього документа можна також оформити операцію списання матеріалів у виробництво без оприбуткування на склад готової продукції. Для цього необхідно включити прапорець «Только списать материалы в производство» й тоді нематеріальні видатки визначати не потрібно.

Безпосередньо в діалоговому вікні визначають рахунок і статтю витрат по списанню матеріалів. Для цього необхідно включити прапорець «Выбрать счет расходов» і тоді табличну частину можна заповнювати шляхом багаторазового підбора з довідника ТМЦ за допомогою кнопки «Подбор».

У журналі «Производство» видний статус калькуляції: «Незакрытая предварительная», «Закрытая предварительная», «Окончательная», «Списание материалов».

Попередня калькуляція після проведення формує ряд бухгалтерських проведень: по списанню матеріалів на 23 рахунок і оприбуткуванню продукції на 26 рахунок.

Наприкінці місяця, коли всі виробничі витрати списані на 23 рахунок і внесена інформація про незавершене виробництво на підставі попередньої калькуляції, уводять остаточну калькуляцію. Метою «Окончательной калькуляции» є коректування попередніх значень витрат відповідно до реальних значень на кінець місяця. Суми реальних витрат розділені пропорційно сумам, визначеним у попередніх калькуляціях.

Під час уведення остаточної калькуляції буде заповнений реквізит табличної частини «Сумма окончательная», що визначає остаточні суми витрат за даними бухгалтерського обліку.

У випадку проведення остаточної калькуляції формуються необхідні проведення. Це можуть бути коригувальні проведення з дебету 26 рахунку в кредит 23 рахунку. У випадку продажу продукції до введення остаточної калькуляції будуть сформовані проведення з обліку собівартості реалізованої продукції (901 рахунок).

Собівартість незавершеного виробництва відображається в обліку за допомогою документа «Незавершенное производство». Цей документ необхідно вводити щомісяця до уведення остаточних калькуляцій. У табличну частину документа вводять дані про суми незавершеного виробництва. Сума, що повинна бути зарахована на собівартість продукції в наступних періодах, визначена для кожного виду витрат. Дані із цього документа використовуються для визначення остаточної суми витрат.

За допомогою стандартного звіту «Оборотно-сальдовая ведомость по счету», сформованого для рахунку 23, можна одержати інформацію про залишки й обороти в розрізі видів витрат.

Звіт «Карточка счета» дозволяє одержати детальну інформацію про операції по рахунку.

 

 

6 Основи роботи з програмою
«Парус-Предприятие»

 

6.1 Загальна характеристика програми.

6.2 План рахунків. Аналітичний облік.

6.3 Господарські операції. Звітність.

 







Дата добавления: 2015-08-17; просмотров: 494. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Влияние первой русской революции 1905-1907 гг. на Казахстан. Революция в России (1905-1907 гг.), дала первый толчок политическому пробуждению трудящихся Казахстана, развитию национально-освободительного рабочего движения против гнета. В Казахстане, находившемся далеко от политических центров Российской империи...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Принципы, критерии и методы оценки и аттестации персонала   Аттестация персонала является одной их важнейших функций управления персоналом...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия