Студопедия — Господарські операції. Звітність
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Господарські операції. Звітність






 

Кожний факт господарської діяльності в програмі «Парус-Предприятие 7.11», призначений для обробки в бухгалтерському обліку, має знайти своє відображення в журналі обліку господарських операцій, що є одним з найважливіших облікових регістрів в програмі. Інформація до журналу надходить з таких джерел: документи, інвентарна картотека, валютні активи та пасиви, спеціалізовані модулі та зовнішні програми.

В інвентарній картотеці програми відображаються операції з основними засобами, а саме реєстрація та введення в експлуатацію інвентарного об’єкта, внутрішнє переміщення, списання, переоцінка, розрахунок амортизаційних відрахувань, списання інвентарних об’єктів, що потім знаходять відображення в бухгалтерському обліку.

Господарські операції, що відображають переоцінку валюти, готуються в програмі на підставі залишків на валютних рахунках і динаміки курсів іноземних валют.

Інформація щодо господарських операцій, пов’язаних з нарахуванням заробітної плати, складським обліком, обліком торговельних операцій може знаходитись в програмі із спеціалізованих модулів рос? комплексної програми автоматизації управління фінансово-господарською діяльністю або з інших зовнішніх програм.

Заповнення журналу господарських операцій відбувається одним з двох способів: або шляхом реєстрації господарських операцій вручну (всі дані при цьому вводяться з клавіатури), або шляхом обробки документів, створених в інших розділах програми.

Для спрощення та прискорення реєстрації господарських операцій використовуються шаблони з відповідного словника, що викликається на екран шляхом виконання команд:

«Словари» - «Образцы» – «Хозяйственные операции».

Частину даних також можна скопіювати, за допомогою функції «Розмножить» із аналогічної господарської операції, зареєстрованої раніше.

Кожна зареєстрована в журналі обліку господарська операція складається з заголовку і специфікації – набору бухгалтерських проводок. Заголовок складається із загальних характеристик господарської операції. Специфікація господарської операції складається з необмеженого числа бухгалтерських проводок, кожна з яких описує рух коштів з одного рахунку на інший.

Документи, якими оформлюється операція, можуть бути зареєстровані в програмі, але допускається і можливість не реєструвати їх в програмі, при чому достатньо тільки перенести з нього необхідні дані в журнал обліку господарських операцій (обробити документ в журналі обліку). Як тільки дані документа потрапили в журнал обліку господарських операцій, вони відразу відображаються на рахунках бухгалтерського обліку і в бухгалтерській звітності.

Якщо документ був сформований або зареєстрований в певному розділі програми, його обробка значною мірою автоматизована. На основі такого документу за попередньо заданим правилом формується запис в журналі обліку господарських операцій.

Якщо документ не був зареєстрований в програмі і зберігається лише на папері, господарська операція формується вручну.

Для використання журналу реєстрації господарських операцій необхідно виконати дії:

«Учет» – «Хозяйственные операции».

Головне вікно розділу «Хозяйственные операции» має дві таблиці. В одній наводиться список господарських операцій, в інший – список проводок господарської операції, вибраної в першому списку.

Після закінчення звітного періоду, на основі даних господарських операцій і реєстру залишків по рахункам відбувається розрахунок кінцевих залишків. Ці залишки можна відкоригувати вручну, однак необхідність в цьому виникає лише тоді, коли необхідно виправити складні помилки або здійснити нестандартні бухгалтерські операції. Потім ці залишки, але вже як початкові, переносяться на початок наступного звітного періоду. Початкові залишки на початку роботи програми вводяться в програму вручну.

Програмою передбачено для ведення початкових залишків використовувати спеціальний документ, в якому зазначається дата, на яку вводяться залишки по конкретних синтетичних рахунках.

Для введення залишків по рахункам потрібно виконати такі команди:

«Учет» – «Остатки средств по счетам».

Введення залишків по аналітичних рахунках відбувається за допомогою окремих документів:

– по запасах використовується документ «Остатки материальных ценностей»,

– по розрахунках – «Дебиторская / Кредиторская задолженность».

При реєстрації залишків основних засобів слід враховувати специфіку їх обліку, пов’язану з веденням інвентарної картотеки. В першу чергу дані по основних засобах заносяться до інвентарної картотеки, а потім виконується операція формування залишків за даними інвентарної картотеки. Це дозволяє уникнути неузгодженості даних, занесених в розділи «Остатки» і «Инвентарная картотека».

Програма «Парус – Предприятие 7.11» дозволяє формувати велику кількість звітів. Частина з них – стандартні (баланс, оборотна відомість, Головна книга, касова книга, відомості аналітичного обліку, інвентаризаційна відомість тощо). Вони задаються при проектуванні програми і не можуть бути змінені. Для стандартних звітів у додатках передбачені спеціальні пункти головного і контекстного меню.

Програма дозволяє користувачу створювати свої власні звіти. Передбачено також формування основних типових звітних документів та фінансових звітів, декларацій.

 

 

7 Облік господарських процесів в програмі
«Парус-Предприятие»

 

7.1 Комп’ютеризація обліку наявності та руху необоротних активів.

7.2 Комп’ютеризація обліку наявності та руху запасів.

7.3 Комп’ютеризація обліку грошових коштів і розрахунків.

7.4 Облік витрат на виробництво.

 







Дата добавления: 2015-08-17; просмотров: 545. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Что происходит при встрече с близнецовым пламенем   Если встреча с родственной душой может произойти достаточно спокойно – то встреча с близнецовым пламенем всегда подобна вспышке...

Реостаты и резисторы силовой цепи. Реостаты и резисторы силовой цепи. Резисторы и реостаты предназначены для ограничения тока в электрических цепях. В зависимости от назначения различают пусковые...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия