Студопедия — Завдання. 1. ТОВ “Арніка” змінило своє місцезнаходження без повідомлення органу, який проводить державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців і ДПІ.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Завдання. 1. ТОВ “Арніка” змінило своє місцезнаходження без повідомлення органу, який проводить державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців і ДПІ.






1. ТОВ “Арніка” змінило своє місцезнаходження без повідомлення органу, який проводить державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців і ДПІ.

Яка відповідальність передбачена діючим законодавством за порушення порядку державної реєстрації змін до установчих документів, зміни місця знаходження суб’єктів господарської діяльності?

Які наслідки відсутності суб’єкта господарювання за місцем знаходження, вказаного в Державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців?

Які державні органи можуть застосовувати стягнення до суб’єктів господарської діяльності за порушення загального порядку реєстрації суб’єктів господарської діяльності?

 

2. ПП “Ніка”, у відповідності до укладеного договору поставки, здійснило відвантаження на адресу ТОВ “Дельта” продукції виробничо-технічного призначення на суму 315 тис. грн., при цьому, частина продукції на суму 76 тис. грн. виявилась некомплектною, в частині продукції на суму 14 тис. грн. були виробничі дефекти, крім цього в порушення умов договору поставки було здійснено недопоставку продукції на суму 168 тис. грн.

Якими нормативними актами передбачені вимоги до встановленого порядку прийому продукції виробничо-технічного призначення по кількості і якості?

Яка відповідальність передбачена діючим законодавством за порушення договору поставки в частині: несвоєчасної та неякісної поставки, недопоставки продукції?

Чи має право господарський суд зменшити розмір неустойки передбаченої умовами договору поставки чи звільнити відповідача від сплати неустойки?

3. ТОВ “Сигнал” на фасаді будівлі, в якій орендує приміщення під офіс, розташувало банер з назвою товариства, торговим знаком і основними видами діяльності. Розміщення даного банеру не було погоджено з органами виконавчої влади. Управління з захисту прав споживачів застосувало до ТОВ “Сигнал” фінансові санкції за порушення законодавства про рекламу.

Чи правомірні дії управління з захисту прав споживачів?

Чи порушило ТОВ “Сигнал” своїми діями діюче законодавство про рекламу?

Яка відповідальність передбачена для суб’єктів господарської діяльності за порушення законодавства про рекламу?

 

4. ВАТ “Перевал”, в межах укладеного зовнішньоекономічного контракту, здійснило передплату в розмірі 850 тис. дол. США на адресу компанії “Юта” (США). В порушення умов контракту компанія “Юта” (США) не здійснило відгрузку оплачених нафтопродуктів.

По закінченні 180 календарних днів з моменту здійснення передплати ДПІ застосувало до ВАТ “Перевал” фінансові санкції за несвоєчасне повернення валютної виручки, а також звернулось в Міністерство економіки і по справам Європейської інтеграції з клопотанням про застосування до ЗАТ “Перевал” і компанії “Юта” (США) індивідуального режиму ліцензування для здійснення зовнішньоекономічної діяльності.

Чи правомірні дії ДПІ?

Яка відповідальність передбачена діючим законодавством України за порушення порядку ведення зовнішньоекономічної діяльності і законодавства по валютних операціях?

 

5. ТОВ “Дако” при проведенні своєї господарської діяльності по виробництву і реалізації швейної продукції, використовувало товарний знак ТОВ “Лиса”. Продукція, яка випускалась ТОВ “Дако” не відповідала стандартам якості товарів, які виробляються ТОВ “Лиса”. За неправомірне використання товарного знаку територіальним відділенням Антимонопольного комітету України до ТОВ “Дако” були застосовані фінансові санкції.

Що таке недобросовісна конкуренція та її форми?

Які державні органи мають право здійснювати контроль за дотриманням антимонопольного законодавства?

Якими нормативними актами передбачена відповідальність за порушення антимонопольного законодавства?

Який порядок розгляду справ встановлено за порушення антимонопольного законодавства?

 

6. Приватне підприємство „Бузьки” уклало 05 січня 2004 року з Управлінням комунального майна і приватизації Харківської міської ради договір оренди нежитлової одноповерхової будівлі загальною площею 201 кв. метр по вул. Н-ній в місті Харкові для відкриття кафе. З метою створення додаткової зали для VIP клієнтів ПП „Бузьки” здійснило надбудову другого поверху. Будівництво здійснювала будівельна фірма ТОВ „МТМ”. При перевірці інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю Харківської області був складений акт, в якому зазначені наступні порушення:

відсутність проектно-кошторисної документації;

відсутність дозволу на будівництво.

Управління комунального майна та приватизації повідомило, що не надавало дозволу на проведення будівельних робі, реконструкції та ремонту.

Які державні органи мають право здійснювати державний архітектурно-будівельний контроль, їх компетенція?

Якими нормативними актами передбачена відповідальність за порушення законодавства в сфері містобудування?

Яка відповідальність підприємств, їх об'єднань, установ та організацій за правопорушення у сфері містобудування?

Який порядок видачі дозволу на виконання робіт з нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, впорядкування об'єктів містобудування, розширення та технічного переоснащення підприємств?

Які види господарських санкцій можуть бути застосовані до орендатора?

Які види господарських санкцій можуть бути застосовані до виконавця підрядних робіт?

Які види господарсько-правових санкцій можуть бути застосовані до орендатора?

 

7. ЗАТ «Колос України» (Підрядник) за договором підряду з ТОВ «Домашній хліб» (Замовник) намололо 50 тон муки із зерна останнього. За умовами договору Підрядник зобов’язався зберігати муку в тарних мішках на своєму складі на протязі 3 місяців, а Замовник зобов’язувався, по мірі необхідності, на протязі вказаного терміну отримати муку та здійснити її самовивіз. За виконані роботи Замовник зобов’язаний сплатити 14 тисяч гривень в 10 денний строк з моменту виконаних робіт, за зберігання муки сторони визначили плату в розмірі, яка розраховувалася: 30 гривень в місяць за 1 метр квадратний площі займаної мукою на складі при умові дотримання встановлених правил штабелювання. Свої зобов’язання щодо оплати робіт за виконані роботи Замовник не виконав.

В результаті дорожньо транспортної пригоди при взаємодії двох транспортних засобів, які належали Підряднику та Замовнику обидві вантажівки отримали значні ушкодження. За результатами висновку органів ДАІ винною особою в скоєні ДТП визнано водія ТОВ «Домашній хліб».

Голова правління ЗАТ «Колос України» направив ТОВ «Домашній хліб» вимогу, в якій зазначив, що не видасть муку до тих пір, доки не буде погашена заборгованість за виконані роботи по помолу муки, заборгованість по зберіганню муки та витрати на ремонт вантажівки в розмірі 45 000 гривень відповідно до висновків спеціаліста товарознавця.

Визначить правову природу відносин, які виникли між сторонами, та охарактеризуйте їх.

Яка відповідальність передбачена законодавством за невиконання чи неналежне виконання господарсько-правових зобов’язань?

Які способи забезпечення господарсько-правових зобов’язань ви обрали би до вказаних договірних відносин?

Що таке оперативно-господарські санкції, їх ознаки Як співвідносяться оперативно-господарські санкції з категорією «самозахист цивільного права», «спосіб забезпечення виконання зобов’язань»?

Дайте оцінку діям сторін договору та Голови правління ЗАТ «Колос України?

 

Нормативно-правові акти:

1. Господарський кодекс України від 16.01.2003 // Офіц. вісн. України. - 2003.- № 11 (28.03.2003). - Ст. 462.

2. Про державну податкову службу в Україні:.Закон України від 04.12.90р. // Відом. Верхов. Ради України. – 1991. - №6.

3. Про захист економічної конкуренції: Закон України від 11.01.2001р. // Відом. Верхов. Ради України – 2001. - №12.

4. Про виконавче виробництво:.Закон України від 21.04.99р. // Відом. Верхов. Ради України. – 1999. - №24.

5. Про регулювання товарообмінних (бартерних) операцій у галузі зовнішньоекономічної діяльності: Закон України від 23.12.98р. №351-ХІV // Відом. Верхов. Ради України. – 1999, № 5-6, Ст. 44.

6. Про рекламу: Закон України від 03.07.96р. №270/96-ВР// Відом. Верхов. Ради України - 1996 - №39- Ст. 181

7. Про захист прав споживачів: Закон України від 12.05.91р. N 1023-XII// Відом. Верхов. Ради України – 1991 - №30-Ст.379

8. Про захист від недобросовісної конкуренції: Закон України від 07.06.96р. N 236/96-ВР// Відом. Верхов. Ради України - 1996 - №36 - Ст.164

Література:

 

1. Вінник О.М. Господарське право: Навчальний посібник. – 20ге вид: змін. та доп. – К.: Всеукраїнська асоціація видавців «Правова єдність», 2008. – 766 с.

2. Мілаш В.С. Господарське право: Курс лекцій: у 2-х частинах. Ч. 1. – Х.: Право, 2008. – 496 с.

3. Чернодчук В., Чернодчук Т. До питання щодо оперативно-господарських санкцій // Підприємництво, господарство і право. – 2001. - №3

4. Глібко С.В. Пеня за порушення строків розрахунків в зовнішньоекономічній діяльності як адміністративно-господарська санкція // Проблеми законності: Акад. зб. наук пр. / відп. ред. В.Я. Тацій. – Х.: Нац. юрид. акад. України, 2010. – Вип.. 109. – с. 130-140.

 

 







Дата добавления: 2015-08-27; просмотров: 1494. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Предпосылки, условия и движущие силы психического развития Предпосылки –это факторы. Факторы психического развития –это ведущие детерминанты развития чел. К ним относят: среду...

Анализ микросреды предприятия Анализ микросреды направлен на анализ состояния тех со­ставляющих внешней среды, с которыми предприятие нахо­дится в непосредственном взаимодействии...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Ведение учета результатов боевой подготовки в роте и во взводе Содержание журнала учета боевой подготовки во взводе. Учет результатов боевой подготовки - есть отражение количественных и качественных показателей выполнения планов подготовки соединений...

Сравнительно-исторический метод в языкознании сравнительно-исторический метод в языкознании является одним из основных и представляет собой совокупность приёмов...

Концептуальные модели труда учителя В отечественной литературе существует несколько подходов к пониманию профессиональной деятельности учителя, которые, дополняя друг друга, расширяют психологическое представление об эффективности профессионального труда учителя...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия