Студопедия — Порядок проведення атестації муніципальних службовців
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Порядок проведення атестації муніципальних службовців






Атестація посадових осіб місцевого самоврядування прово­диться один раз на 4 роки з метою оцінки ділових та професійних якостей, а також кваліфікації посадових осіб місцевого самовряду­вання, крім сільських, селищних, міських голів та голів районних у містах, районних і обласних рад, секретарів сільських, селищних, міських рад, працівників патронатної служби, осіб, які перебува­ють на посаді менше одного року, молодих спеціалістів, вагітних жінок, жінок, які працюють менше одного року після виходу на роботу з відпустки по вагітності і пологах чи догляду за дитиною, осіб, прийнятих на посаду на визначений строк. Особи, призначені на посаду на визначений термін, і вагітні жінки можуть проходити атестацію за власним бажанням.

Атестації підлягають посадові особи місцевого самоврядуван­ня всіх рівнів, у тому числі ті, які внаслідок організаційних змін обіймають посади менше ніж один рік, якщо їх службові обов'язки не змінилися. Під час атестації оцінюються результати роботи, ді­лові та професійні якості, виявлені працівниками при виконанні обов'язків, визначених типовими професійно-кваліфікаційними характеристиками посад і відображених у посадових інструкціях, що затверджуються сільським, селищним, міським головою, голо­вою районної в місті, районної, обласної ради.

У період між атестаціями проводиться щорічна оцінка вико­нання посадовими особами місцевого самоврядування покладених на них завдань та обов'язків у порядку, визначеному сільським, селищним, міським головою, головою районної в місті, районної, обласної ради з урахуванням цього Типового положення та особ­ливостей кожного органу місцевого самоврядування. Така оцінка проводиться безпосередньо керівниками відділів, управлінь та ін­ших створюваних радами виконавчих органів, де працюють по­садові особи, під час підбиття підсумків роботи за рік. Загальні методичні рекомендації з цих питань розробляються Головдерж- службою.

Для організації та проведення атестації утворюється за рішен­ням сільського, селищного, міського голови, голови районної в

місті, районної, обласної ради атестаційна комісія у складі голови комісії, секретаря та членів комісії. Головою атестацій™' комісії призначається секретар сільської, селищної, міської ради, заступ­ник голови районної в місті, районної, обласної ради. У сільсь­ких, селищних радах із нечисленними виконавчими органами (до 5 осіб) атестацію може проводити сільський, селищний голова. До складу комісії включаються керівники відділів, управлінь та ін­ших виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах рад, керівники відділів, управлінь виконавчих апаратів районних, обласних рад, де працюють посадові особи, представ­ники кадрової та юридичної служб. Кількісний та персональний склад комісії, термін і графік проведення атестації затверджують­ся розпорядженням сільського, селищного, міського голови, голо­ви районної в місті, районної, обласної ради і доводяться до відома посадових осіб, які атестуються, не пізніше ніж за місяць до про­ведення атестації.

Атестаційна комісія працює гласно. Засідання комісії вважаєть­ся правомочним, якщо на ньому присутні не менш як 3/4 її складу. Посадова особа має право попередньо ознайомитися з матеріала­ми її атестації та брати участь у засіданні комісії, на яком} розгля­дається питання про її атестування. Комісія повинна забезпечува­ти об'єктивний розгляд і професійну оцінку діяльності посадової особи, яка атестується, зокрема щодо виконання покладених на неї службових обов'язків, знання державної мови та користування нею у своїй роботі, а також принциповий підхід у підготовці реко­мендацій для подальшого використання її досвіду і знань у роботі органу місцевого самоврядування.

Атестація керівників відділів, управлінь, інших виконавчих органів та посадових осіб, які увійшли до складу комісії, передує атестації працівників цих органів та їх підрозділів. На кожну поса­дову особу, яка підлягає атестації, складається службова характе­ристика, що підписується керівником відділу, управління та іншого виконавчого органу, в якому вона працює, і подається до комісії не пізніше ніж за тиждень до проведення атестації. Службова харак­теристика повинна містити аналіз виконання посадовою особою службових обов'язків; відомості про обсяг, якість, своєчасність і самостійність виконання роботи, ділові якості (ініціативність,

відповідальність), стосунки з колегами, знання та користування державною мовою під час виконання службових обов'язків, ін­формацію про підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфіка­ції тощо.

Посадова особа ознайомлюється із службовою характеристикою до атестації під час співбесіди з керівником відділу, управління, іншого виконавчого органу, в якому вона працює. У разі незгоди з відомостями, викладеними у службовій характеристиці, посадо­ва особа може подати до комісії відповідну заяву, обґрунтування, додаткові відомості щодо своєї службової діяльності. Під час кож­ної атестації до комісії подаються щорічні оцінки виконання поса­довою особою покладених на неї завдань та обов'язків за період, що минув після попередньої атестації, а також атестаційний лист попередньої атестації. На засідання комісії запрошуються посадо­ва особа, що атестується, та керівник відділу, управління, іншого виконавчого органу, в якому працює посадова особа. Якщо поса­дова особа не з'явилася на засідання комісії без поважних причин, комісія має право провести атестацію за її відсутності.

Рішення комісії приймається стосовно кожної посадової особи, яка атестується, простою більшістю голосів членів комісії. У разі однакової кількості голосів членів комісії приймається рішення на користь посадової особи. Голосування проводиться у відсутності особи, яка атестується. За результатами атестації атестаційна ко­місія робить один із таких висновків: 1) про відповідність зай­маній посаді; 2) про відповідність займаній посаді за певних умов (здобуття освіти, проходження стажування, набуття відповідних навичок, підвищення кваліфікації тощо); 3) про невідповідність займаній посаді.

Голова атестаційної комісії про результати кожного засідання повідомляє сільського, селищного, міського голову, голову район­ної в місті, районної, обласної ради. Результати атестації мають рекомендаційний характер. Відповідно до висновку атестаційна комісія пропонує сільському, селищному, міському голові, голові районної в місті, районної, обласної ради: 1) визнати посадову осо­бу атестованою; 2) призначити протягом року повторне атестуван- ня (за згодою посадової особи); 3) зарахувати посадову особу до кадрового резерву або призначити її на вищу посаду; 4) перевести

посадову особу на іншу посаду, що відповідає її кваліфікації, або звільнити її із займаної посади. Кожна рекомендація повинна мати відповідне обґрунтування.

Результати атестації заносяться до протоколу засідання комісії та атестаційного листа, які підписуються головою та членами ко­місії, що брали участь у голосуванні. Результати атестації повідом­ляються посадовій особі, що атестувалася, та керівникові відділу, управління, іншого виконавчого органу, в якому вона працює, од­разу після проведення атестації. Посадова особа ознайомлюється із змістом атестаційного листа під розпис. Результати атестації та щорічної оцінки виконання посадовими особами покладених на них завдань і обов'язків заносяться до особової справи посадової особи. Вони розглядаються під час вирішення питань просування по службі, присвоєння чергового рангу, встановлення передбаче­них законодавством надбавок або зміни їх розміру, у разі пору­шення в установленому порядку клопотання щодо продовження терміну перебування на службі в органах місцевого самоврядуван­ня, а також інших питань проходження служби.

За результатами атестації сільський, селищний, міський голова, голова районної в місті, районної, обласної ради видає відповід­не розпорядження. Рішення про переведення посадової особи за її згодою на іншу посаду або про звільнення з посади приймається сільським, селищним, міським головою, головою районної в місті, районної, обласної ради у двомісячний термін із дня атестації. Прийняття такого рішення після закінчення зазначеного терміну не допускається. Час хвороби посадової особи, а також перебуван­ня її у відпустці до цього терміну не включається. Посадова особа, визнана за результатами атестації такою, що не відповідає зай­маній посаді, звільняється з роботи відповідно до пункту 2 стат­ті 40 Кодексу законів про працю України.

Посадова особа має право оскаржувати у разі незгоди рішення атестаційної комісії сільському, селищному, міському голові, голо­ві районної в місті, районної, обласної ради протягом 10 днів із дня винесення рішення або до суду. Спори, що виникають у зв'язку з проведенням атестації, вирішуються відповідно до законодавства про порядок вирішення індивідуальних трудових спорів. Інші пи­тання атестації посадових осіб регулюються положенням про про­

ведення атестації, яке затверджується сільським, селищним, місь­ким головою, головою районної в місті, районної, обласної ради. Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2001 р. № 1440 затверджено Типове положення про проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування.







Дата добавления: 2015-08-27; просмотров: 1127. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия