Студопедия — Права комунальної власності. Об'єкти комунальної власності
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Права комунальної власності. Об'єкти комунальної власності






Право комунальної власності в Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначається як право територіальної громади володіти, доцільно, економно, ефективно користуватися і розпоряджатися на свій розсуд і в своїх інтересах майном, що належить їй, як безпосередньо, так і через органи місцевого само­врядування.

Для аналізу права комунальної власності насамперед слід звернутися до норм Конституції України, яка закріплює, що ма­теріальною і фінансовою основою місцевого самоврядування є ру­хоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, земля, природні ресурси, які є у власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, а також об'єкти їхньої спільної власності, що перебувають в управлінні районних і обласних рад (ст. 142)'. Відповідно до ст. 181 Цивільного кодексу України ру­хомими речами є такі, які можна вільно переміщувати в просторі2. Більш детальне визначення закріплено в ст. 2 Закону України «Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень» від 18 лис­топада 2003 року N 1255-ІУ: «рухоме майно» - окрема рухома річ, сукупність рухомих речей, гроші, валютні цінності, цінні папери, а також майнові права та обов'язки3. Термін «нерухоме майно» на

' Конституція України від 28.06.96 р. // Відом. Верхов. Ради України. - 1996. -№ 30. - Ст. 141.

[1] Цивільний кодекс України від 16.01.2003 р. // Відом. Верхов. Ради України. - 2003. - № 40-44. - Ст. 356.

[1] Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень: Закон України від 18.11.2003 р. // Відом. Верхов. Ради України. - 2004. - № 11. - Ст. 140.

законодавчому рівні закріплювався неодноразово, наприклад у За­коні України «Про іпотеку» під нерухомим майном (нерухомістю) розуміють: земельні ділянки, а також об'єкти, розташовані на зе­мельній ділянці і невід'ємно пов'язані з нею, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення. Правовий режим нерухомого майна поширюється на повітряні та морські судна та судна внутрішнього плавання, космічні об'єкти'. Подіб­не визначення закріплене і в ст. 181 Цивільного кодексу України, різниця лише в тому, що згідно з кодексом режим нерухомої речі може бути поширений законом не лише на повітряні та морські судна, судна внутрішнього плавання, космічні об'єкти, а також і на інші речі, права на які підлягають державній реєстрації. Відповід­но до ч. З ст. 66 Господарського кодексу України цілісний майно­вий комплекс підприємства визнається нерухомістю і може бути об'єктом купівлі-продажу та інших угод2. У Законі України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності» не­рухоме майно - будівлі, споруди, у тому числі об'єкти незаверше­ного будівництва, приміщення3. Наведені визначення «рухомого і нерухомого майна» можна застосовувати і для характеристики матеріально-фінансової основи місцевого самоврядування, однак необхідно враховувати, що часто терміни не мають універсально­го характеру, а застосовуються лише для цілей окремих законів. У законі про комунальну власність слід дати визначення термінів «рухоме майно» і «нерухоме майно», які б застосовувалися для ре­гулювання відносин у сфері місцевого самоврядування.

Матеріальною основою місцевого самоврядування є земля, яка знаходиться у власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах (ст. 142) 4. Суспільні відносини щодо володіння, користування й розпорядження землею регулюються Земельним

[1] Про іпотеку: Закон України II Відом. Верхов. Ради України. - 2003. - № 38. -Ст. 313.

[1] Господарський кодекс України від 16.01.2003 р. // Відом. Верхов. Ради Ук­раїни. - 2003. - № 18-22. - Ст. 144.

[1] Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності: Закон України // Відом. Верхов. Ради України. - 1998. - № 34. - Ст. 228.

[1] Конституція України від 28.06.96 р. // Відом. Верхов. Ради України. - 1996. - № 30. - Ст. 141.

кодексом України1. У комунальній власності перебувають усі зем­лі в межах населених пунктів, крім земель приватної та державної власності, а також земельні ділянки за їх межами, на яких розта­шовані об'єкти комунальної власності. У комунальній власності можуть бути землі резервного, природно-заповідного, лісового, водного фонду, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурно- го призначення, промисловості, транспорту, зв'язку, енергетич­ної системи, оборони. Підставами виникнення права комунальної власності на землю можуть бути: а) набуття територіальними гро­мадами права власності на земельні ділянки за цивільно-правови­ми угодами; б) передача земельних ділянок державної власності в комунальну власність; в) викуп земельних ділянок приватної власності для суспільних потреб; г) добровільна відмова власника земельної ділянки від прав на неї на користь територіальної гро­мади села, селища чи міста; ґ) розмежування земель державної та комунальної власності.

Матеріальною основою місцевого самоврядування є також при­родні ресурси. Згідно із чинним законодавством України ресурси поділяються на такі види: а) мінеральні й інші неживі ресурси морського дна та його надр2; б) природні рослинні'; в) природні енергетичні; г) біологічні; ґ) рекреаційні4; е) ресурси корисних копалин і компонентів. Природні ресурси України є власністю її народу, від його імені в межах, визначених Конституцією, права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування, а це у свою чергу є підставою для їхнього поді­лу на два види - загальнодержавного і місцевого значення. Виз­

' Земельним кодексом України від 25.10.2001 р. // Відом. Верхов. Ради Ук­раїни. - 2002. - № 3^.- Ст. 27.

[1] Про ратифікацію Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права 1982 року та Угоди про імплементацію Частини XI Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права 1982 року: Закон України від 03.06.99 р. // Відом. Верхов. Ради України. - 1999. - № 31. - Ст. 254.

[1] Про рослинний світ: Закон України від 09.04.99р. // Відом. Верхов. Ради України. - 1999. -№ 22-23. - Ст. 198.

[1] Про затвердження Загальнодержавної програми охорони та відтворення довкілля Азовського і Чорного морів: Закон України від 22.03.2001 р. // Відом. Верхов. Ради України. - 2001. - № 28. - Ст. 135.

начення природних ресурсів місцевого значення законодавцем здійснюється за залишковим принципом, тобто це всі природні ресурси, що не віднесені законодавством України до природних ресурсів загальнодержавного значення. У зв'язку із цим необхідно навести перелік природних ресурсів загальнодержавного значен­ня: а) територіальні та внутрішні морські води; б) природні ресур­си континентального шельфу та виключної (морської") економіч­ної зони; в) атмосферне повітря; г) підземні води; ґ) поверхневі води, що знаходяться або використовуються на території більш як однієї області; д) лісові ресурси державного значення; е) природні ресурси в межах територій та об'єктів природно-заповідного фон­ду загальнодержавного значення; є) дикі тварини, які перебувають у стані природної волі в межах території України, її континен­тального шельфу та виключної (морської) економічної зони, інші об'єкти тваринного світу, на які поширюється дія Закону України «Про тваринний світ» і які перебувають у державній власності, а також об'єкти тваринного світу, що у встановленому законо­давством порядку набуті в комунальну або приватну власність і визнані об'єктами загальнодержавного значення; ж) корисні копа­лини, за винятком загальнопоширених, та інші природні ресурси, віднесені до ресурсів загальнодержавного значення законодавс­твом України'. Відсутність чіткого поділу природних ресурсів на загальнодержавні і місцеві стримує розвиток матеріальної основи місцевого самоврядування.

Конституційні приписи отримали подальшу деталізацію в За­коні України «Про місцеве самоврядування в Україні», яким ус­тановлено, що територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і не­рухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, закла­ди культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права кому-

1 Про охорону навколишнього природного середовища: Закон України від 25.06.91 р. // Відом. Верхов. Ради України. - 1991. - № 41. - Ст. 546.

нальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження (ч. 1 ст. 60).

Законодавство постійно оновлюється, тому уникнути ситуацій, коли один закон не відповідає положенням іншого, дуже складно Детально визначивши в законодавстві про місцеве самоврядуван­ня види підприємств, установ, організацій, які можуть бути в ко­мунальній власності, парламент із самого початку створив умови для виникнення суперечностей. Так, деякі положення Закону Ук­раїни «Про місцеве самоврядування в Україні» суперечать нормам пізніше прийнятих законів і кодексів, і це стримує розвиток місце­вого самоврядування і його матеріально-фінансової основи.







Дата добавления: 2015-08-27; просмотров: 785. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Влияние первой русской революции 1905-1907 гг. на Казахстан. Революция в России (1905-1907 гг.), дала первый толчок политическому пробуждению трудящихся Казахстана, развитию национально-освободительного рабочего движения против гнета. В Казахстане, находившемся далеко от политических центров Российской империи...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия