Студопедия — Дії командира підрозділу, що стріляє при виконанні стрільб на військовому стрільбищі
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Дії командира підрозділу, що стріляє при виконанні стрільб на військовому стрільбищі






Підрозділи повинні прибути на стрільбище екіпіровані, з протигазом не пізніше ніж за 30 хвилин до початку стрільби. Командир підрозділу шикує особовий склад, перевіряє зброю, екіпіровку студентів, призначає згідно вказівок старшого керівника стрільб спостерігачів на командному пункті, ставить завдання щодо підготовки зброї та навчальних місць. Доцільно, щоб кожне відділення готує те навчальне місце, на якому він першим буде займатися. В процесі навчання відділення повинні замінятися, що дасть можливість кожному отримати навички щодо організації та матеріального забезпечення різноманітних навчальних місць.

Одночасно старший керівник стрільби та керівники стрільби на ділянках перевіряють роботу обладнання стрільбища, оглядають мішені, окопи, готовність зброї, боєприпасів та бойових машин до стрільби та навчальних місць до заняття. Старший керівник стрільби ставить завдання особам, які обслуговують стрільбу.

Перед початком стрільби командир підрозділу шикує особовий склад та доповідає керівнику стрільб про готовність підрозділу до стрільби.

У вступній частині заняття керівник стрільби перевіряє наявність студентів, їх зовнішній вигляд та екіпіровку, оголошує тему, мету та порядок проведення заняття, вказує на місцевості:

- вихідне положення;

- вогневі позиції;

- рубежі відкриття та припинення вогню;

- основні та небезпечні напрямки стрільби;

- порядок заняття та зміни вогневих позицій;

Після цього керівник заняття (стрільби) перевіряє знання теми, хто навчається, умов виконання вправи та заходи безпеки при стрільбі, та ставить бойове завдання командирам взводів на дії в обороні або в наступі в залежності від вправи, що виконується, та дає команду розвести особовий склад по навчальним місцях.

Командир взводу, який залишився для виконання вправи, ставить бойове завдання командирам відділення та доводить метеодані, після чого керівник стрільб наказує взводу отримати боєприпаси. Дозволяється отримувати боєприпаси одразу на весь взвод, але кожен стріляючий споряджає магазин особисто.

Ті, хто навчаються, отримують боєприпаси поштучно по відомості або в споряджених магазинах, оглядають їх, споряджають патронами магазини, укладають магазини в сумки та під керівництвом старшого зміни прямують у вихідне положення (при необхідності боєприпаси можуть бути видані роздавальниками боєприпасів у вихідному положенні).

Студенти, з’ясовують місце вогневої позиції, положення для стрільби, сектори обстрілу та заходи безпеки під час виконання вправи.

За сигналом старшого керівника стрільби "Слухайте всі" надає команду: "На зазначені позиції - вперед." Студенти, бігом висуваються, використовуючи складки місцевості, на вогневі позиції, де кожний подає праву руку трохи доверху та, знімаючи автомат з плеча, підхвачує його лівою рукою за спускову скобу та ствольну коробку, потім бере автомат правою рукою за ствольну накладку та цівку дульною частиною вперед. Одночасно з цим робить повний крок правою ногою вперед та трохи праворуч. Нахиляючись вперед, опускається на ліве коліно та ставить ліву руку на землю попереду себе, пальцями праворуч; потім спираючись послідовно на стегно лівої ноги та передпліччя лівої руки, лягає на лівий бік та швидко повертається на живіт, розкинувши ноги трохи в боки носками зовні; автомат при цьому кладе цівкою на долонь лівої руки.

За сигналом старшого керівника стрільби "Вогонь" надає команду "До бою".

Прийнявши доповіді про готовність, надає команду оператору: "Розпочати показ цілей. Кожен з тих, хто навчається, утримуючи автомат лівою рукою за цівку, правою рукою приєднує до нього споряджений магазин, ставить перевідник на автоматичний (одиночний) вогонь, відводить затворну раму назад до відказу та відпускає її, ставить автомат на запобіжник, якщо не передбачається негайне відкриття вогню або не поступила команда "Вогонь". Переносить праву руку на пістолетну рукоятку, після чого доповідає: "Студент Петренко до бою готовий" та, діючи у відповідності до отриманого завдання, спостерігає у зазначеному секторі обстрілу, самостійно виявляє цілі, встановлює приціл та вражає їх. Після закінчення стрільби доповідає керівнику стрільби: "Студент Петренко стрільбу закінчив."

Після отримання доповіді про закінчення стрільби подати команду на розрядження зброї. Ті, хто навчається, ставлять автомат на запобіжник, приціл на "П", розряджають зброю (від’єднують магазин, знімають автомат з запобіжника, відводять затворну раму за рукоятку назад, вилучають патрон з патронника та після огляду керівника стрільби відпускають затворну раму, спускають курок з бойового взводу та ставлять автомат на запобіжник), виймають патрони з магазину та приєднують його до автомату, підбирають патрон, який був вилучений з патронника.

Після огляду зброї надає команду: "Встати. У вихідне положення РУШ."

Для вставання потрібно підтягнути обидві руки до грудей, утримуючи автомат правою рукою за цев’є та ствольну накладку, одночасно з цим звести обидві ноги разом, різко випрямляючи руки підняти груди від землі та винести праву ногу вперед, швидко встати (якщо потрібно – почати рух).

Прибувши в вихідне положення студенти доповідають про результати стрільби.

“Товаришу підполковник, студент Петренко виконував бойове завдання по знищенню противника в зазначеному секторі стрільби. У ході бою спостерігав:

кулеметна обслуга, дальність, приціл, у центр (під обріз) – уражена (не уражена);

Атакуюча група піхоти – дальній стрілець дальність __, приціл__, у центр (під обріз), упередження (0,5; 1; 2.. фігури) уражена (не уражена); ближній стрілець дальність __, приціл__, у центр (під обріз), упередження (0,5; 1; 2.. фігури) уражена (не уражена). Боєприпаси витрачені цілком (не цілком, залишилося стільки-то патронів), затримок під час стрільби не було (були ___

При проведенні розбору дій керівник оцінює:

- постанову бойових завдань командирами відділень;

- дії студентів під час спорядження магазинів та заняття бойових позицій длі ведення вогню;

- виконання команд керівника;

- рішення вогневих задач, (своєчасність виявлення цілей та відкриття вогню, вміння корегувати вогонь та вражати цілі);

- дотримання умов вправи, вимог курсу стрільб та заходів безпеки;

- усунення затримок та неполадок (якщо вони були);

- результати стрільби.

В заключній частині заняття після закінчення взводом стрільби керівник на підставі особистої участі в проведенні стрільби та доповіді керівників занять на навчальних місцях проводять загальний розбір, в якому нагадує тему, мету заняття та ступінь їх досягнення, відмічає позитивні сторони та недоліки в підготовці студентів та способи їх усунення, дає завдання на самопідготовку, приймає звіт начальника пункту боєпостачання про витрату боєприпасів.

Результати стрільби, оцінку за виконання вправи та всі зауваження заносяться до відомості результатів виконання вправи учбових (контрольних) стрільб, яка зберігається на кафедрі на протязі всього часу навчання студентів даного набору. Оцінки стрільби студентів заносяться до журналу.

Виконанню вправ стрільби повинно попереджувати:

Ø вивчення в необхідному обсязі матеріальної частини зброї, що вивчається, основ та правил стрільби, умов вправ, які виконується, положень курсу стрільб, заходів безпеки при їх виконанні;

Ø проведення тренувань у діях при озброєнні бойових машин, правильному приготуванні до стрільби, прикладці та проведення пострілу і нормативів з вогневої підготовки.

До виконання вправ стрільб допускаються лише ті студенти, які вивчили матеріальну частину озброєння (зброї) та боєприпасів, вимоги безпеки, основи і правила стрільби, умови вправ та склали залік. Військовослужбовці, які не склали залік, до стрільби не допускаються.

Ділянка військового стрільбища, директриси, матеріальне забезпечення занять (техніка, зброя, прилади спостереження, боєприпаси, обладнання учбових місць) готуються заздалегідь. Всі роботи, щодо підготовки об’єктів до стрільби закінчуються не пізніше ніж за одну годину до відкриття вогню.

Керівник стрільби повинен перевірити працездатність мішеневого поля, час руху та показу цілей, а також прийняти доповідь про готовність техніки та озброєння, матеріального забезпечення та обладнання учбових місць, наявність зв’язку.

Підготовка техніки та зброї, матеріального забезпечення та обладнання навчальних місць здійснюється силами студентів під керівництвом командирів підрозділів, що дає можливість удосконалювати практичні навички та вміння студентів формувати в них єдиний погляд на організацію виконання вправ стрільб.

Навчальні місця повинні постійно підтримуватися в робочому стані та готовність для проведення занять на них. Учбова зброя та прилади повинні бути справними та підготовленими до проведення занять. Кількість їх повинна забезпечувати занятість всіх студентів.

При проведенні стрільб організується, як правило 2-3 навчальних місця, кожен з яких, в свою чергу, може мати 1-2 навчальні точки, які б забезпечували ефективне проведення занять з о/с, що не зайнятий стрільбою, на протязі всього навчального часу, який відводиться на виконання вправи. При цьому основним навчальним місцем є те, на якому виконуються вправи стрільб.

Керівником стрільби призначається командир підрозділу або викладач. На останніх навчальних місцях заняття проводяться під керівництвом викладача, командира підрозділу та інженерно-технічного складу кафедри та підрозділів.

При проведенні стрільб на навчальних місцях відпрацьовуються питання:

- тренування в приготуванні до стрільби, правильній прикладці та проведенні пострілу;

- дії при озброєнні та зі зброєю, усунення затримок та несправностей при стрільбі;

- підготовка озброєння бойових машин та зброї, боєприпасів до стрільби;

- розвідки цілей спостереженням, визначенням дальності до них, подача цілевказівок;

- виконання різноманітних нормативів з вогневої підготовки.







Дата добавления: 2015-08-29; просмотров: 559. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Методика исследования периферических лимфатических узлов. Исследование периферических лимфатических узлов производится с помощью осмотра и пальпации...

Роль органов чувств в ориентировке слепых Процесс ориентации протекает на основе совместной, интегративной деятельности сохранных анализаторов, каждый из которых при определенных объективных условиях может выступать как ведущий...

Характерные черты официально-делового стиля Наиболее характерными чертами официально-делового стиля являются: • лаконичность...

Этапы и алгоритм решения педагогической задачи Технология решения педагогической задачи, так же как и любая другая педагогическая технология должна соответствовать критериям концептуальности, системности, эффективности и воспроизводимости...

Понятие и структура педагогической техники Педагогическая техника представляет собой важнейший инструмент педагогической технологии, поскольку обеспечивает учителю и воспитателю возможность добиться гармонии между содержанием профессиональной деятельности и ее внешним проявлением...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия