Студопедия — Засоби розробки
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Засоби розробки






3.1.1Мова програмування PHP

PHP – мова програмування, створена для генерації сторінок на web-сервері і роботи з базами даних. Мова програмування РНР підтримується переважною більшістю представників хостингу. Входить у LAMP – стандартний набір для створення web-сайтів (Linux, Apache, MySQL, PHP (Python або Perl)).

Серед мов програмування у мережі PHP – одна з популярних скриптових мов завдяки своїй простоті, швидкості виконання, багатій функціональності і поширенню початкових кодів на основі ліцензії PHP. PHP відрізняється наявністю ядра і модулів, що підключаються, розширень для роботи з базами даних, динамічною графікою, криптографічними бібліотеками, документами формату PDF тощо. Інтерпретатор PHP підключається до web-сервера або через модуль, створений спеціально для цього сервера (наприклад, для Apache або IIS). Синтаксис PHP подібний до синтаксису мови С, деякі елементи запозичені з мови Perl.

Перевагою PHP є надання web-розробникам можливості швидкого створення динамічних web-сторінок.

Важливою перевагою мови PHP перед такими мовами, як мов Perl і C полягає в можливості створення HTML документів із вбудованими командами PHP.

Значною відзнакою PHP від іншого коду, що виконується на стороні клієнта, наприклад, JavaScript, є те, що PHP-скрипти виконуються на стороні сервера. Можна конфігурувати свій сервер таким чином, щоб HTML-файли оброблялися процесором PHP, так що не визначається, чи отримується звичайний HTML-файл чи результат виконання скрипта.

PHP дозволяє створювати якісні web-додатки за дуже короткі терміни, отримуючи продукти, що легко модифікуються і підтримуються в майбутньому.

Головна область застосування PHP – це написання скриптів, що працюють на стороні сервера; таким чином, PHP здатний виконувати все те, що виконує будь-яка інша програма CGI, наприклад, обробляти дані форм, генерувати динамічні сторінки або відсилати й приймати cookies.

Існують три основні області застосування PHP.

Створення скриптів для виконання на стороні сервера. PHP найбільш широко використовується саме таким чином. Все, що вам знадобиться – це інтерпретатор PHP (у вигляді програми CGI або серверного модуля), web-сервер і браузер. Для того щоб можна було переглядати результати виконання PHP-скриптів в браузері, потрібен працюючий web-сервер і встановлений PHP.

Створення скриптів для виконання в командному рядку. Надається можливість створити PHP-скрипт, здатний запускатися незалежно від web-сервера та браузера. Такий спосіб використання PHP ідеально підходить для скриптів, які повинні виконуватися регулярно, наприклад, за допомогою cron (на платформах Unix або Linux) або за допомогою планувальника завдань (Task Scheduler) на платформах Windows. Ці скрипти також можуть бути використані в задачах простої обробки текстів.

Створення віконних додатків, що виконуються на стороні клієнта. Можливо, PHP є не найкращою мовою для створення подібних додатків. Подібним чином ви можете створювати і крос-платформні додатки. PHP-GTK є розширенням PHP і не поставляється разом з дистрибутивом PHP.

PHP доступний для більшості операційних систем, включаючи Linux, багато модифікації Unix (такі, як HP-UX, Solaris і OpenBSD), Microsoft Windows, Mac OS X, RISC OS, та багатьох інших. Також в PHP включена підтримка більшості сучасних web-серверів, таких, як Apache, Microsoft Internet Information Server, Personal Web Server, серверів Netscape і iPlanet, сервера Oreilly Website Pro, Caudium, Xitami, OmniHTTPd та багатьох інших. Для більшості серверів PHP поставляється в якості модуля, для інших, що підтримують стандарт CGI, PHP може функціонувати як процесор CGI.

Таким чином, вибираючи PHP, надається свобода вибору операційної системи і web-сервера. Крім того, є вибір між використанням процедурного або об'єктно-орієнтованого програмування або ж їх поєднання. Багато бібліотек коду і великі програми, написані тільки з використанням ООП.

PHP здатний генерувати не тільки HTML. Доступно формування зображень, файлів PDF і навіть роликів Flash, що швидко створюються. PHP також здатний генерувати будь-які текстові дані, такі, як XHTML та інші XML-файли. PHP може здійснювати автоматичну генерацію таких файлів і зберігати їх у файловій системі вашого сервера замість того, щоб віддавати клієнту, організовуючи, таким чином, кеш динамічного наповнення, розташований на стороні сервера.

3.1.2 Мова гіпертекстової розмітки HTML

Всесвітня павутина складається з web-сторінок, які створено у форматі HTML. HTML – це фундаментальна, базова технологія Інтернету.

HTML не є мовою програмування, це мова розмітки тексту, що використовує спеціальні оператори – теги чи інша назва дескриптори для розмітки текстового документа. Ці позначки вказують в якому вигляді буде виведено текстовий чи інший елемент у вікні браузера.

HTML дозволяє формувати на сторінці сайту текстові блоки, додавати до них зображення, організовувати таблиці, керувати відтворенням кольору, додавати до дизайну сайту звуковий супровід, організовувати гіперпосилання з переходом до інших розділів сервера або звертатися до інших ресурсів Інтернету і компонувати всі ці елементи між собою. Документи, що створено лише засобами HTML мають розширення.htm або.html.

Однією з основних функціональних особливостей мови HTML, завдяки якої вона і отримала свою назву, є гіперпосилання.

Гіперпосилання – це базовий функціональний елемент HTML-документу, який реалізовує зв'язок певного об'єкту web-сторінки з іншим об’єктом. Для гіперпосилання може використовуватися як фрагмент тексту, так і графічний об'єкт, а сам гіперзв'язок можна встановлювати як між об’єктами одного сайту, так і між об'єктами, що розміщені на різних сайтах Інтернету.

HTML є мовою, що лише інтерпретується, тому, для виконання коду, його не потрібно компілювати. Інтерпретатор мови втілено в браузер, і він «компілює» код безпосередньо під час відкривання документа. Якщо в коді сторінки виявлено помилку, інтерпретатор, зазвичай, не видає відповідного попередження, а просто ігнорує весь «помилковий» рядок, що може зіпсувати зовнішній вигляд завантаженої сторінки. Це є важливим для розробників, тому слід бути уважним під час складання HTML-коду і ретельно тестувати результати своєї роботи.

3.1.3 Мова програмування JavaScript

JavaScript – мова програмування для створення інтерактивних Web-сторінок.

Код JavaScript розташовують всередині HTML сторінки. Він не може діяти як окрема програма, а працює запущеним у браузерах Internet Explorer, Netscape Navigator, Google Chrome, Mozilla FireFox тощо.

Найчастіше мова JavaScript використовується для обробки подій на web-сторінці – таких, як натиснення на кнопку відправки форми, вибір нового елементу зі списку, позиціонування курсору мишки над елементом, завершення завантаження сторінки тощо. Призначення такого обробника подій – попередити користувача про можливу помилку в його діях чи створити більш зручну обстановку для роботи зі сторінкою. Проте іноді застосування мови скриптів може бути й більш прозаїчним: в момент завантаження виводити на сторінку HTML-код, що сформує той чи інший елемент сторінки після її завантаження чи провести певні обрахунки.

У мові JavaScript всі елементи на web-сторінці шикуються в ієрархічну структуру. Кожен елемент постає у вигляді об'єкта. І кожен такий об'єкт може мати певні властивості та методи. У свою чергу, мова JavaScript надає можливість легко управляти об'єктами web-сторінки.

3.1.4 Платформа Open Server

Open Server – це портативна програмна платформа, створена спеціально для web-розробників з врахуванням їх рекомендацій і побажань.

Програмний комплекс має багатий набір серверного програмного забезпечення, зручний, багатофункціональний продуманий інтерфейс, володіє потужними можливостями по адмініструванню і налаштуванню компонентів. Платформа широко використовується з метою розробки, відладки і тестування web-сервера-проектів, а так само для надання web-сервера-сервісів в локальних мережах.

Хоча спочатку програмні продукти, що входять до складу комплексу, не розроблялися спеціально для роботи один з одним, така в'язка стала популярною серед користувачів Windows, в першу чергу через те, що надається можливість отримувати комплекс програм з надійністю на рівні Linux серверів.

Можливості програми:

- непомітна робота в треї Windows;

- швидкий старт і зупинка;

- автостарт сервера при запуску програми;

- декілька режимів управління доменами;

- монтування віртуального диска;

- підтримка управління через командний рядок;

- підтримка профілів налаштувань;

- перемикання HTTP, MYSQL і модулів PHP;

- детальна і зрозуміла документація;

- доступ до доменів в один клік;

- швидкий доступ до шаблонів конфігурації;

- багатомовний інтерфейс.

Особливості комплексу:

- не вимагає установки (портативність);

- можливість роботи з USB накопичувача;

- одночасна робота з Denwer, Xampp і т.д.;

- робота на локальному/мережевому/зовнішньому IP адресі;

- підтримка SSL без всяких додаткових налаштувань;

- створення домена шляхом створення звичайної папки;

- підтримка кириличних доменів;

- підтримка аліасів (доменних покажчиків);

- захист сервера від зовнішнього доступу;

- рunycode конвертер доменних імен;

- пакет з більше 40 портативних програм;

- планувальник завдань (cron);

- створення локального піддомена без втрати видимості основного домену в мережі Інтернет.

Зручність і простота управління платформою формують надійний інструмент для розробки web-додатків.

3.1.5 Таблиці стилів CSS

Cascading Style Sheets (каскадні таблиці стилів) – технологія опису зовнішнього вигляду документа, написаного мовою розмітки. CSS використовується переважно для оформлення HTML- і XHTML-документів, але іноді і для інших XML-структурованих документів (наприклад, в браузері Mozilla для оформлення елементів графічного інтерфейсу, XUL).

CSS використовується творцями веб-сторінок для завдання кольорів, шрифтів, розташування і інших аспектів представлення документа. Основною метою розробки CSS було розділення вмісту написаного на HTML або іншій мові розмітки і представлення документа написаного на CSS. Це розділення може збільшити доступність документа, надати велику гнучкість і можливість управління його уявленням, а також зменшити складність і повторюваність в структурному вмісті. Крім того, CSS дозволяє представляти один і той же документ в різних стилях або методах висновку, таких як екранне уявлення, друк, читання голосом (спеціальним голосовим браузером або програмою читання з екрану), або при висновку пристроями, що використовують шрифт Брайля.

Стандарт CSS визначає пріоритети, у порядку яких застосовуються правила стилів, якщо для якогось елементу підходять деякі правила одночасно.







Дата добавления: 2015-08-17; просмотров: 2909. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Понятие о синдроме нарушения бронхиальной проходимости и его клинические проявления Синдром нарушения бронхиальной проходимости (бронхообструктивный синдром) – это патологическое состояние...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Кран машиниста усл. № 394 – назначение и устройство Кран машиниста условный номер 394 предназначен для управления тормозами поезда...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия