Студопедия — І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Обратите внимание на использование будущего длительного времени и будущего простого времени
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Обратите внимание на использование будущего длительного времени и будущего простого времени






Обратите внимание на использование будущего длительного времени и будущего простого времени

1. This time tomorrow they (sit) in the train on their way to Chicago.
will sit
will be sitting
are sitting

2. 2. Don’t phone Jim from 5 to 6 – he (have) English.
had
is having
will be having
has

3. Why are you in a hurry? If you arrive at 8 o’clock, they (still/cook) the meal.
still are cooking
are still be cooking
will be still cooking

4. - I’m not sure I’ll recognize Eve. I haven’t seen her for ages. - She (wear) a dark blue pullover and jeans.
wears
will be wearing
is wearing

5. He (sleep) when you come back tonight.
will be sleeping
would be sleeping
slept

6. - Let’s meet at the station at 5 o’clock. - OK. I (wait) for you there.
’ll wait
will be waiting
wait

7. I (work) for my exam on Philosophy all day tomorrow.
have been working
works
am working
will be working

8. 8. “ … you (see) Alex tomorrow?” – “Of course I will. I (see) him at the Board meeting.”
Do you see, see
Would you see, ’d see
Will you be seeing, will be seeing

9. Next Friday, the President (celebrate) ten years in power.
celebrates
will celebrate
will be celebrated
will be celebrating

10. The plane (travel) at twice the speed of sound when it passes overhead.
will be traveling
travels
will travel
is traveling

11. “I wonder if that terrible wind (blow) tomorrow.” – “Oh, yes. The weather forecast says it (blow) for another two weeks.
will blow, will blow
will be blowing, will be blowing
will blow, blows

12. I (say) more about that topic in my next lecture.
will say
am saying
will be saying

13. After the operation you (not/do) any sport for a while.
didn’t
don’t
will not be doing
won’t do

14. She (perform) every day until the end of the month.
performs
will be performing
shall be performing
will perform

15. We (go) to my brother’s house again for Christmas.
will be going
go
are going

16. I (see) Tom on Tuesday. That’s when we usually meet.
saw
will see
will be seeing
have seen

17. We (join) you in half an hour.
will join
will be joining
shall join

18. … you (use) the computer for long? I need it.
Do you use
Did you use
Will you use
Will you be using

19. - Is it alright if I come at about 8.30? - No, I (watch) the football then.
will be watching
will watch
am watching

20. What time your friends (arrive) tomorrow?
do your friends arrive
will be your friends arriving
will your friends be arriving
are your friends arriving

Конец формы

 

 

ЗМІСТ

І. Загальні положення  
ІІ. МОДУЛЬ 1. СТАРОДАВНЯ ТА СЕРЕДНЬОВІЧНА ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ  
Основні хронологічні дати для засвоєння з І модуля  
Завдання для самостійної роботи  
ІІІ. МОДУЛЬ 2. УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА НОВОГО ТА НОВІТНЬОГО ЧАСУ  
Основні хронологічні дати для засвоєння з ІІ модуля  
Завдання для самостійної роботи  
ОРІЄНТОВНА ТЕМАТИКА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ  
ОРІЄНТОВНА ТЕМАТИКА ІНДИВІДУАЛЬНИХ ТВОРЧИХ ЗАВДАНЬ  
ОРІЄНТОВНА ТЕМАТИКА РЕФЕРАТІВ  
ЗАГАЛЬНИЙ СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНИХ ДЖЕРЕЛ І ЛІТЕРАТУРИ  
ДОДАТКИ  
ТЕМАТИЧНИЙ ТЕРМІНОЛОГІЧНИЙ СЛОВНИК  
ЗРАЗОК ОФОРМЛЕННЯ ТИТУЛЬНОГО ЛИСТА  
ЗРАЗОК ОФОРМЛЕННЯ ПЛАНУ  
ЗРАЗКИ ВАРІАНТІВ ТЕСТОВИХ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ  

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Демократизація українського суспільства та перехід до ступеневої підготовки фахівців призвели до докорінних змін ціннісних критеріїв системи освіти та управління навчально-пізнавальною діяльністю студентів. З метою активізації аудиторної та самостійної роботи студентів, стимулювання систематичної роботи студентів протягом усього періоду навчання і підвищення якості їх знань, підвищення об’єктивності оцінювання знань студентів, запровадження здорової конкуренції у навчанні, заохочення студента до отримання високого рейтингу, що надає йому певні переваги запроваджено кредитно-трансферну систему навчання та рейтингове оцінювання знань.

Змістовою одиницею вимірювання навчальної інформації, засвоєння якої вимагає певної, доцільно обраної сукупності розумових операцій, практичних дій, способів узагальнення та застосування стає навчальний модуль.

Модуль (від лат. modulus – міра) – розділ навчальної програми, частина курсу навчання, що орієнтована на досягнення ряду пов’язаних між собою цілей і має тривалість від кількох годин до кількох тижнів. Рекомендована кількість модулів з дисципліни – 2 з періодичністю проміжної рейтингової оцінки знань не більше 4 тижнів. Вивчення матеріалу в обсязі модуля здійснюється традиційно – під час проведення аудиторних занять та самостійної роботи студента.

Модульне навчання – процес засвоєння навчальних модулів в умовах повного дидактичного циклу, який включає мету і завдання, мотивацію на якісне засвоєння, зміст (навчальний модуль), методи і форми прямої, опосередкованої та самостійної навчально-пізнавальної діяльності, корекцію, самооцінювання та оцінювання результатів засвоєння знань, умінь та навичок, що входять до його структури. За таких умов зменшується частка прямого, зовні завданого інформування і розширюється застосування інтерактивних форм та методів роботи студентів під керівництвом викладача та повноцінної СРС.

Модульна технологія вивчення дисципліни включає три компоненти: змістовий, організаційний та контрольно-оцінювальний з його стимулюючою функцією. Змістові модулі подаються в розробці на основі аналізу програми та з урахуванням принципів модульної побудови її змісту. Змістовий модуль – концепція викладання частини навчальної програми, розділу, групи тем.

Організаційний компонент пропонованої технології засвоєння змісту навчальних модулів – це сукупність різноманітних форм і методів навчання в процесі організації лекційно-семінарських занять та самостійної роботи студента.

Контрольно-оцінювальний компонент модульної технології навчання реалізується безпосередньо на групових заняттях або при оцінюванні самостійної роботи студентів у формі співбесіди, спеціальних колоквіумів, заліків чи екзаменів, перевірки контрольних завдань з наступним обговоренням на групових заняттях. Під час групових занять використовуються різноманітні методи організації навчальної діяльності студентів: рольові ігри, дискусії, захисти проектів фрагментів заняття чи цілісної його структури тощо. Важливим компонентом самооцінки навчальних досягнень студента є запропоновані у даному посібнику питання для самоконтролю знань з кожного модуля.

Глибокого та всебічного засвоєння студентами потребує кожний структурний компонент модуля у межах навчальної дисципліни: теоретичний зміст та його практична значимість, причинно-наслідкові зв’язки історичних подій та явищ, категорійно-понятійний апарат, хронологічна база, персоналії.

При вивченні дисципліни, для кращого розуміння ролі особистості в історії, засвоєння основних термінів та понять, хронології, студентові необхідно скласти словник базових термінів та понять, опрацювати хронологічне полотно та короткий біографічний довідник, а також першоджерела з кожного модуля.

Показник оцінки навчальної діяльності студента, що визначається опитуванням, числовий коефіцієнт, складений з урахуванням його навчальних досягнень складає рейтинг(вперекладі з англ. – оцінка) студента з дисципліни.

Рейтингова система виконує наступні функції: навчаюча функція (визначення та терміни потребують своєчасної роботи); виховна функція (формуються такі якості особистості, як самостійність, цілеспрямованість, відповідальне ставлення до навчання тощо); розвивальна функція (сприяє розвитку пам’яті, творчого мислення, уваги, інтересу, спеціальних потреб тощо); систематизуюча функція (вивчення модулів у сукупності успішно формує систему професійних знань і умінь та науковий світогляд взагалі); прогнозуюча функція (передбачає наступні результати на перспективу).

Загальне навчальне навантаження (аудиторна і позааудиторна робота, самостійна робота тощо) вимірюється у годинах або кредитах Європейської кредитно-трансферної та акумулюючої системи (ECTS).

Кредит – кількісний та якісний показник засвоєння дисципліни відповідно до загальних вимог диплому. Згідно з рекомендаціями зазначеної системи: 1 кредит ECTS - 30 год.

Запропоновані методичні розробки є авторським досвідом застосуваннякредитно-модульної системи навчання та рейтингового оцінювання знань студентів з моменту їх запровадження. Застосування цього методу дало змогу вдосконалити процес навчання, активізувати прагнення студентів до осмислення цінностей практично-професійного спрямування, отже до набуття кращих результатів не лише знань та умінь, а й навичок. Контрольні роботи, тестові завдання, написання та захист рефератів, індивідуальних творчих завдань, показали, що рівень знань, умінь і навичок став значно вищий, ніж до запровадження елементів цієї системи контролю та оцінки знань.

Пропоноване видання підготовлено відповідно до програми навчальної дисципліни «Історія української культури» для підготовки фахівців ОКР «Бакалавр» у ВНЗ ІІ-IV рівнів акредитації Міністерства аграрної політики України, укладеної Павловою О.Ю., Совою М.О., Мельничук Т.Ф. та ін. (протокол № 19 від 15 квітня 2010 р.).

Таким чином, запропонована нами методика дає змогу вести нові пошуки з метою посилення стимулюючої ролі критеріїв оцінки на рівня знань, умінь, навичок у нових соціально-політичних умовах в Україні та світі і зростаючих вимог до рівня знань і творчого їх застосування в повсякденній діяльності.








Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 392. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Репродуктивное здоровье, как составляющая часть здоровья человека и общества   Репродуктивное здоровье – это состояние полного физического, умственного и социального благополучия при отсутствии заболеваний репродуктивной системы на всех этапах жизни человека...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

Схема рефлекторной дуги условного слюноотделительного рефлекса При неоднократном сочетании действия предупреждающего сигнала и безусловного пищевого раздражителя формируются...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Понятие метода в психологии. Классификация методов психологии и их характеристика Метод – это путь, способ познания, посредством которого познается предмет науки (С...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия