Студопедия — Перегляд каталогів. 1. Информатика / Курносов А.П., Кулев С.В., Улезько А.В
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Перегляд каталогів. 1. Информатика / Курносов А.П., Кулев С.В., Улезько А.В






 

1. Информатика / Курносов А.П., Кулев С.В., Улезько А.В. и др.; Под ред. А.П. Курносова. – М: КолосС, 2005. – 272 с. (Учебники и учеб. пособия для студентов высш. учеб. заведений)

2.Информатика. Учебник. – 3-е изд., перераб./ /Под ред. Н.В. Макаровой. –М.: Финансы и статистика, 2002. –256 с.

3.Информатика. Базовый курс/Симонович С.В. и др. — Спб.: Питер, 2006. — 639 с.: ил.

4. Фигурнов В.Э. IBM PC для пользователя. Издание 8-е, переработанное и дополненное — М.: Инфра-М, 2000. — 640 с.: ил.

5. Конюховский В., Колесов Д. Экономическая информатика. – СПб: Питер, 2002. – 560 с.

Загальні характеристики

Вікно програми—це стандартне вікно програм Windows, основною ознакою якого є дві панелі із вмістом двох різних каталогів. Крім того, вони можуть містити рядок головного меню, панель інструментів, панель із кнопками дисків, вікно вибору дисків [-с-], рядок з іменем поточного каталогу для відповідної панелі, заголовки таблиць списків файлів, рядок стану, командний рядок та рядок з кнопками функціональних клавіш.

Наявність кожного з цих елементів настроюється за допомогою вкладки Вид діалогового вікна Настройка (команда Конфигурация—> Настройка).

Операції в ТС можуть виконуватися чотирма способами: за допомогою головного меню ТС, натисканням комбінації клавіш, клацанням мишею в певних позиціях екрана, перетягуванням за допомогою миші об'єктів, що містяться на панелі, на іншу панель або на рядок призначення функціональних клавіш.

Меню, де зосереджена більшість команд оболонки, активізується за допомогою клавіш < F9 >, < F10 >, < Alt > або < Аlt+літера >, де літера — підкреслений символ у назві пункту меню.

Перегляд каталогів

Залежно від встановленого режиму ТС на своїх панелях виводить інформацію різного характеру. Зазвичай це список файлів і каталогів конкретного каталогу у стислій чи повній формі. Імена файлів супроводжуються значком, що показує тип файлу, а імена каталогів, обмежуються квадратними дужками і позначаються стандартними значками каталогів.

Щоб перейти в якийсь каталог, слід виділити його (клацнувши мишею або перемістивши прямокутник виділення за допомогою клавіш управління курсором) і натиснути клавішу < Enter > або двічі клацнути мишею.

Щоб піднятися на один рівень вгору, можна натиснути < Enter > на значку батьківського каталогу в загальному списку, двічі клацнути на ньому мишею, натиснути клавішу < Backspace > або клацнути в рядку вибору дисків на значку батьківського каталогу... Для негайного переходу до кореневого каталогу можна натиснути комбінацію клавіш < Ctrl+\ > або клацнути в рядку вибору дисків на значку кореневого каталогу \.

Якщо під час сеансу переглядалися різні каталоги, рухатись у списку вже переглянутими каталогами можна за допомогою кнопок Назад (або комбінації клавіш < Alt+←;>) та Вперед (< Alt+→;>). Програма ТС запам'ятовує до 50 каталогів окремо для правої та лівої панелей. Побачити цей список каталогів і вибрати з нього потрібний можна натисканням комбінації клавіш < Alt+↓;> або утримавши натиснутою близько секунди праву кнопку миші в рядку назви поточного каталогу панелі.

Для переходу до іншого диска призначені відповідні кнопки на рядках вибору дисків або комбінації клавіш < Alt+F1 > для лівої панелі та < Alt+F2 > — для правої.

Одна з панелей завжди активна. Активізувати панель можна на тисканням клавіші < Таb > або клацанням по ній мишею.

Змінювати зміст інформації на панелях можна за допомогою пункту меню Вид або комбінації клавіш. У режимі Краткий (< Ctrl+F1 >) файлам і каталогам надаються лише імена та значки. У режимі Подробный (< Ctrl+F2 >) до імен файлів додаються дані про розмір, дату створення, атрибути, до імен каталогів — напис < DIR >.

За допомогою відповідних комбінацій клавіш можна впорядковувати список файлів: < Ctrl+F3 > — за іменами; < Ctrl+F4 > — за розширеннями; < Ctrl+F5 > — за датою створення; < Ctrl+F6 > — за розмірами; < Ctrl+F7 > — без впорядкування. Список файлів можна також впорядкувати, клацнувши мишею по відповідному заголовку таблиці списку файлів.

Перемикач В обратном порядке вмикає зворотний порядок сортування відповідного параметра. Цього самого можна досягти, повторно клацнувши мишею по заголовку.

Натисканням комбінації клавіш < Ctrl+F11 > можна залишити у списку лише програми (файли з розширенням *.СОМ, *.ЕХЕ, *.ВАТ). Після натискання комбінації клавіш < Ctrl+F10 > до списку повертаються всі файли. Натиснувши < Ctrl+F 12>, можна відкрити діалогове вікно, де користувач визначає свій фільтр для списку файлів. Різні шаблони файлів слід розділяти крапкою з комою або пропуском. Третій рядок у списку команд, що визначають фільтрацію списків, у пункті меню Вид змінюється залежно від застосовуваних фільтрів. У рядку зазначається останній застосований фільтр.

Остання команда в пункті меню Вид (а також < Ctrl+R > та < F2 >) використовується для поновлення змісту каталогу або диска в разі його зміни, наприклад зміни дискети в дисководі.

Щоб побачити дерево каталогів відповідного диску, слід використати однойменну команду пункту меню Вид або натиснути < Ctrl+F8 >.

Натисканням комбінації клавіш < Ctrl+L > можна отримати інформацію про файли, каталоги та диски. Для каталогу, який був виділений, розраховуються кількість файлів та каталогів, з яких він складається, загальний обсяг усіх файлів каталогу, а також загальний обсяг з урахуванням кластерів, які вони займають. Крім того, надається інформація про відкриті на панелях диски, їх загальний обсяг та кількість вільного простору на дисках.

У режимі Быстрый просмотр (комбінація < Ctrl+Q >) на протилежній панелі для каталогів зазначається інформація про них, а для текстових файлів та файлів малюнків — їх зміст.







Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 433. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Методика обучения письму и письменной речи на иностранном языке в средней школе. Различают письмо и письменную речь. Письмо – объект овладения графической и орфографической системами иностранного языка для фиксации языкового и речевого материала...

Классификация холодных блюд и закусок. Урок №2 Тема: Холодные блюда и закуски. Значение холодных блюд и закусок. Классификация холодных блюд и закусок. Кулинарная обработка продуктов...

ТЕРМОДИНАМИКА БИОЛОГИЧЕСКИХ СИСТЕМ. 1. Особенности термодинамического метода изучения биологических систем. Основные понятия термодинамики. Термодинамикой называется раздел физики...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Дренирование желчных протоков Показаниями к дренированию желчных протоков являются декомпрессия на фоне внутрипротоковой гипертензии, интраоперационная холангиография, контроль за динамикой восстановления пассажа желчи в 12-перстную кишку...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия