Студопедия — На «___» _____________ 20___року
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

На «___» _____________ 20___року






  Відмітка
Найменування заходів з охорони праці про виконання
пор.   (в балах)
  Організаційні заходи  
1.1 Виконання заходів, передбачених колдоговорами, угодою.  
1.2 Наявність наказу про призначення відповідальних осіб за станом охорони праці: в установі, в кабінетах, майстернях, лабораторіях, дільницях і ін.; при експлуатації електрогосподарства; при експлуатації котлів і обладнанні котельної.  
1.3 Наявність акта перевірки готовності закладу до нового року.  
  Забезпечення безпечного проведення виробничого процесу  
2.1 Розміщення обладнання та його відповідність нормам охорони праці в приміщеннях.  
2.2 Наявність і стан захисних пристроїв на обладнанні.  
2.3 Оформлення і введення в експлуатацію згідно з актом кабінетів, лабораторій, дільниць підвищеної безпеки та інших приміщень установ, закладу.  
2.4 Організація збереження кислот, горючих речовин, лугів та інших ядохімікатів.  
2.5 Відповідність кабінету вимогам Правил.  
  Забезпечення повітряно-теплового режиму, нормальної освітленості та гігієни  
3.1 Наявність паспорта на обладнання.  
3.2 Наявність допуску до роботи в операторів.  
3.3 Наявність паспортів на вентиляційні установки.  
3.4 Наявність графіка планово-попереджувального ремонту вентиляційних установок і його виконання.  
3.5 Наявність акта СЕС з перевірки повітряно-теплового режиму.  
3.6 Наявність акта СЕС з перевірки освітленості приміщення.  
3.7 Наявність акта СЕС з перевірки на запиленість, загазованість.  
3.8 Санітарний стан приміщень, кабінетів.  
3.9 Проведення паспортизації робочих місць за умовами праці з участю інструментальних замірів СЕС  
  Безпечна експлуатація електроустановок і електромережі  
4.1 Наявність електросхем, електроустановок і електроосвітлення.  
4.2 Наявність допуску до роботи в електрика і співробітників, працюючих на електроустановках.  
4.3 Наявність акта перевірки контуру захисного заземлення, громовідводу тощо.  
4.4 Наявність акта випробування опору ізоляції електропроводки.  
4.5 Випробування індивідуальних захисних засобів.  
4.6 Наявність журналу експлуатації електроустановок і електроосвітлення.  
  Пожежна безпека  
5.1 Наявність поетапних планів евакуації. Проведення тренувань.  
5.2 Наявність своєчасної зарядки вогнегасників.  
5.3 Наявність протипожежного обладнання та інвентарю відповідно до норм.  
  Пропаганда знань з охорони праці  
6.1 Проведення та оформлення інструктажів з охорони праці з працюючими і учнями відповідно до Типового положення про навчання з питань охорони праці.  
6.2 Наявність інструкцій з охорони праці, їх відповідність умовам роботи.  
6.3 Проведення інструктажів з охорони праці із співробітниками в кабінетах підвищеної небезпеки.  
6.4 Наявність інструкцій з охорони праці в кабінетах і підрозділах.  
6.5 Проведення та оформлення інструктажів з охорони праці при проведенні позашкільних, позакласних заходів, пов'язаних з підвищеною небезпекою.  
6.6 Наявність інструкцій з охорони праці про проведення заходів і занять поза навчально-виховним закладом, установою.  
6.7 Наявність плакатів, попереджувальних написів, стенда або куточка з охорони праці.  
6.8 Наявність кабінету охорони праці, безпеки життєдіяльності.  
6.9 Наявність служби охорони праці відповідно до ст. 15 Закону України "Про охорону праці", Типового положення про службу охорони праці.  
  Забезпечення спецодягом і медобслуговуванням  
7.1 Забезпечення працюючих певних категорій спецодягом, спецвзуттям і засобами індивідуального захисту.  

 

7.2 Забезпечення медогляду осіб, працюючих на установках підвищеної небезпеки (електрики, кочегари), збереження спецодягу, прання і ремонт.  
7.3 Наявність санітарних книжок на працюючих у харчоблоках (проведення періодичних медоглядів).  
7.4 Наявність аптечок у кабінетах і приміщеннях підвищеної небезпеки (майстерні, спортзал, котельня, пральня і ін.)  
  Дотримання вимог трудового законодавства  
8.1 Правильність накладання дисциплінарних стягнень.  
8.2 Порядок ведення трудових книжок, їх облік і збереження.  
8.3 Дотримання режиму праці і відпочинку. Наявність правил внутрішнього трудового розпорядку, посадових інструкцій (розділу "Охорона праці").  
  Громадський контроль  
9.1 Робота комісії з питань охорони праці, громадського інспектора з охорони праці, представника профспілки з питань охорони праці.  
9.2 Розгляд питань з охорони праці на засіданнях профспілкового комітету  

 

Більш ретельному виконанню цього завдання буде сприяти вивчення вимог міжнародного стандарту OHASAS 18001-2007 «Система менеджменту професійних та державних стандартів безпеки».

НПАОП-22.1 1.01.-96 Правила охорони праці для видавництв і редакцій»

Наказ 18.07.96 №122 Держнагляд охорони праці

НПАОП -22.1 1.02.-07 Правила охорони прці на підприємствах та організаціях поліграфічної помисловості.

Наказ Держнагляду охоронпраці №287 від 03.12.2007.


Таблиця 1

Аудит виконання завдань управління охороною праці

[посіб. Гогіашвілі Г,Г, «Основи охорони праці», С. 53-58]

Завдання управління Критерій ефективності Нормативні акти
       
  Навчання працівників безпечним методам праці. Пропаганда охорони праці. Виховання у працівників психології і культури безпеки. Рівень знань ви мог охорон» праці персона лом, зменшенні кількості пору шень інструкції правил і норм. Типове положення про на­вчання з питань охорони праці. ДНАОП 0.00-4. 12- 99. Перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібно попереднє спеціальне на­вчання і щорічна перевірка знань з охорони праці Державний реєстр міжгалузевих і галузевих нормативних актів про охорону праці. — К.. Основа, 1998.
  Створення нормативно-правових актів підприємства з охорони праці (інструкцій, положень та ін.) Придбання державних і галузевих нор­мативно-правових актів. Створення си­стеми управління охороною праці на підприємстві та ін. положень, інструкції. Наявність нормативно-правових актів. Положення про порядок опрацювання і затверджен­ня власником нормативних актів про охорону праці, що діють на підприємстві. Наказ Держнаглядохорон- праці від 21.12.93 р. № 132.
  Технічна підготовка виробництва із врахуванням вимог охорони праці.Пра- цеохоронний інжиніринг і реінжиніринг виробництва. Повнота врахування вимог охорони праці в проектних, кон­структорських і технологічних розробках. Порядок проведення екс­пертизи проектної та іншої документації щодо пожежної безпеки. Затв Наказом МВС України від 22.11.94 р. №641. Положення про порядок проведення державної експертизи (перевірки) проектної документації на будівництво та реконструкцію виробничих об'єктів і виго товлення засобів вироб ництва на відповідність їх до нормативних актів про охорону праці. Постанова КМУ від 23.06.94 р. № 641.
  Матеріально-технічне забезпечення засобами індивідуального і колективного захисту. Забезпечення засобами індивідуального і колекти вного захисту.     Замовлення підрозділів. Нормативні документи.
           

Продовження таблиці 1

       
  Безпека виробничого устаткування. Відповідність устаткування до вимог безпеки ГОСТ 12.2.003-91. ССБТ. Оборудование производственное. Обшиє требова- ния безопасности ГОСТ 12.2.009-80. ССБТ. Станки- металлообрабатьіваюшие. Общие требования безопасности, ДНАОП 0.00-1. 03-93. Правила будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском та ін.
  Безпека технологічних процесів. Відповідність технологічних процесів до вимог безпеки. ГОСТ 12.3.002-75. ССБТ. Про- цессьі производственньїе. Общие требования безопасно­сти, ГОСТ 12.3.009-76. ССБТ. Работьі погрузочно-разгру- зочнне. Общие требования безопасности, ДНАОП 0.00- 5.12-94. Типова інструкція з організації безпечного ведення вогневих робіт на вибухонебезпечних, вибухопожежо- небезпечних об'єктах та ін.
  Безпека будівель і споруд Відповідність будівель і споруд до будівельних норм і правил. СНиП ІН-4-80. Техника безопасности в строительстве ДБН В. 1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва". СНиП 2.09.02-85. Производственные здания. СНиП 2.09.03-85. Сооружения промьішленньїх предприятий. СНиП 2.09 04-87. Административные и бытовые здания и др.
  Нормалізація санітарно- гігієнічних умов праці. Відповідність санітарно- гігієнічних умов праці до вимог стандартів, пра­вил і норм. Гігієнічна класифікації умов праці за показниками шкідливості та небезпечності чинників виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу. МОЗ. — К„ 1998 ГОСТ 12.1.003-83. ССБТ Шум. Общие требования бе- зопасности. ГОСТ. 12.1.005-88. ССБТ. Общие саниторно-гигиенические требования к воздуху рабочей зоньї. ГОСТ 12.1.012-90 ССБТ. Вибрационная безо- пасность. Общие требования; ДНАОП 0.038.08-93. Перелік важких робіт і робіт з шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок та ін.  
  Забезпечення працівників засобами індивідуального захисту. Забезпеченість працівників засобами індивідуального захисту згідно 3 нормами. ДНАОП 0.05-3,03-81. Типові галузеві норми безплатної видачі спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту робітникам і службовцям різних професій та посад усіх галузей господарської діяльності і окремих виробництв. Положення про порядок забезпечення працівників спецодягом та ін. засобами індивідуального захисту. Наказ Держохоронпраці від 29.10 96 р. № 170.
  Забезпечення оптимальних режимів праці та відпочинку працівників Встановлення оптимального режиму праці та відпочинку згідно зі законодавством. Кодекс Законів про працю України. Правила внутрішнього трудового розпорядку.
  Безпека об'єктів підвищеної небезпеки. Безпека експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки. ДНАОП 0.00-8.02-93. Пе­релік робіт з підвищеною небезпекою. ДНАОП 0,00- 1.07-94. Правила будови і безпечності експлуатації посудин, що працюють під тиском та ін. Інструкція про порядок зупинки експлуатації об'єктів при порушенні нормативних актів про охорону праці, затверд. Наказом Держнаглядохоронпраці України 30.12 94. № 133.
  Протиаварійний захист. Запобігання аваріям. Положение о порядке расследования причин аварий зданий, сооружений, их частей и конструктивних еле- ментов. Плани запобігання і ліквідації пожеж і надзвичайних ситуацій.
ІЗ Забезпечення ергономічних вимог до робочих місць. Відповідність робочих місць до ергономічних вимог. ГОСТ 12.2.32-78. ССБТ. Рабочее место при виполне- иии работ сидя. Обшиє зр- гономические требования ГОСТ 12.2.033-78. ССБТ. Рабочее место при вьіпол- нении работ стоя. Обшиє эргономические требования
  Санітарно-побутове обслуговування працівників. Відповідність санітарно-побутових об'єктів до норм. СНиП 2.09.04-87 Административные и бьітовьіе здания

Продовження таблиці 1

       
  Лікувально-профілактичне обслуговування працівників. Оздоровлення персоналу. Основи законодавства Ук­раїни про охорону здоров'я, 1993, Закон України про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення. Збірник важливих офіційних матеріалів з санітарних і протиепідемічних питань у 6 томах. К.: МОЗ України, 1995—1996. ДНАОП 0,03-4.02-94. Положення про мед. огляди. Правила безкоштовної ви­дачі лікувально-профілак- тичного харчування. Постанова Держкомпраці СРСР та ВЦРПС від 07. 01. 77 № 4 П-1.
  Безпека експлуатації транспортних засобів. Безпека експлуатації транспортних засобів. Закон України "Про до рожній рух", 1993. СНиП 2.05.07-91. Про мьішленньїй транспорт ДНАОП 0,00-1,28-97 Правила охорони праці на автомобільному транспорті. ГОСТ 12.3.009-76 ССБТ. Работьі погрузочно- разгрузочньїе. Обшиє тре- бования безопасности. ГОСТ 12.3.020-80. ССБТ Процессьі перемешения грузов на предприятиях Обшиє требования безопасности.
  Протипожежний захист. Пожежна безпека. Закон України "Про пожежну безпеку", Пожежна безпека. Нормативні акти та інші документи К.: "Основа" 1997 Правила пожежної безпеки в Ук­раїні. ГОСТ 12.1.004-91. ССБТ. Пожарная безопасность Обшиє требования. ОНТП 24-86. Определение категорий пометений и зданий по взрыво пожарной и пожарной безопасности.
  Соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Соціальний захист потерпілих на виробництві. Відшкодування збитків потерпілим. Закон України "Про обов'язкове державне со­ціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" 1999 р. Закон України "Про колективні договори і угоди" 1994. Спільні рекомендації державних органів і профспілок щодо змісту розділу "Охорона праці" у колективному договорі.

 








Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 518. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Вопрос 1. Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации К коллективным средствам защиты относятся: вентиляция, отопление, освещение, защита от шума и вибрации...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

ТЕХНИКА ПОСЕВА, МЕТОДЫ ВЫДЕЛЕНИЯ ЧИСТЫХ КУЛЬТУР И КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА МИКРООРГАНИЗМОВ. ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОЛИЧЕСТВА БАКТЕРИЙ Цель занятия. Освоить технику посева микроорганизмов на плотные и жидкие питательные среды и методы выделения чис­тых бактериальных культур. Ознакомить студентов с основными культуральными характеристиками микроорганизмов и методами определения...

САНИТАРНО-МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ВОДЫ, ВОЗДУХА И ПОЧВЫ Цель занятия.Ознакомить студентов с основными методами и показателями...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия