Студопедия — Встановлення параметрів доставки пошти
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Встановлення параметрів доставки пошти






Під час створення нового чи пересиланні існуючого повідомлення пошти Notes можна встановити параметри його доставки. Для відкриття вікна Параметры доставки потрібно вибрати команду меню Действия / Параметры доставки або натиснути кнопку чи значок у формі поштового повідомлення (рис. 8.10).

У діалоговому вікні Параметры доставки можна встановити низку таких параметрів повідомлення (рис. 8.12):

1. У списку Важность можна обрати рівень важливості повідомлення. За замовчуванням усі повідомлення мають звичайну важливість. При завданні для повідомлення високої важливості поруч з ним у поданнях одержувачів відображатиметься знак оклику, а в поданні відправника – червоний конверт. Важливість повідомлень не впливає на послідовність чи швидкість їх доставки.

2. За допомогою списку Срочность можна визначити проміжок часу, через який повідомлення буде відправлено одержувачам пошти Notes. За замовчуванням у всіх повідомлень звичайний ступінь терміновості, і Notes відправляє повідомлення щоразу, коли основний сервер виконує відправлення пошти. Низький пріоритет застосовується тільки для повідомлень, що відправляються на інший сервер. Повідомлення, що відправляються користувачу на той самий поштовий сервер, доставляються негайно. При завданні високої терміновості Notes негайно відправить повідомлення. При низькій терміновості Notes відправляє повідомлення в час найменшого завантаження серверу. Якщо адміністратор Domino не змінював значення цього параметра, час найменшого завантаження серверу – це час від 12-ї години ночі до 6-ї години ранку.

Рис. 8.12. Вікно встановлення параметрів доставки повідомлення

3. Прослідкувати за доставлянням повідомлення можна за допомогою списку Отчет о доставке. Є такі варіанти підтвердження доставки повідомлення:

· Только при сбое – Notes відправляє звіт про доставку тільки в тому випадку, якщо неможливо доставити повідомлення.

· Подтвердить доставку – Notes відправляє звіт про доставку із зазначенням, було доставлене повідомлення чи ні.

· Трассировать весь путь – Notes відправляє звіт від кожного серверу, через який пересилається повідомлення; у кінцевому звіті зазначається, чи було доставлене повідомлення.

4. Отримати повідомлення про відкриття, знищення або друк відправленого повідомлення одержувачем можна, якщо встановити прапорець Уведомление о вручении.

5. Встановлення прапорця Запретить копирование дозволить запобігти копіюванню ваших повідомлень пошти Notes одержувачами. Під цим розуміється копіювання з буфера обміну, пересилання, включення тіла вихідного повідомлення у відповідне повідомлення і друк повідомлень. Однак одержувачі можуть скористатися іншими засобами, щоб скопіювати повідомлення.

6. Для виконання автоматичної перевірки орфографії в повідомленнях перед їх відправленням достатньо встановити прапорець Автопроверка орфографии.

7. Якщо відомо, що співробітник чи друг у відпустці і потрібно відправляти йому повідомлення, не одержуючи при цьому повідомлення про його відсутність на роботі, задати скасування відповідей такого типу можна встановивши прапорець Не уведомлять меня, если у получателей работает агент “Нет на работе”.

8. Для позначення окремого типу повідомлення пошти Notes у повідомлення можна додати стандартну графічну позначку. Для цього у списку Графическая пометка слід обрати стиль позначки. Графічна позначка відображається поруч з повідомленням у поданні одержувача та у верхній частині області основного тексту в самому повідомленні.

Опис Графічна позначка Опис Графічна позначка Опис Графічна позначка
Личное Спасибо Шутка
ДСП Флейм К сведению
Служебное Отлично! Вопрос

 

9. Для додання до повідомлення цифрового підпису, що підтверджує особу відправника для одержувачів, треба встановити прапорець Подписать.

10. Зашифрувати повідомлення, зробивши його доступним тільки для певних одержувачів, можна за допомогою прапорця Шифровать.

 

Створення й використання поштового бланка

У випадках, коли тим самим адресатам часто відправляється повідомлення того ж самого формату, зручно використовувати бланки (як шаблони у Word). Бланк можна створювати з “нуля” або на основі вже існуючого повідомлення чи бланка.

Для створення особистого бланка із використанням форматованого тексту й малюнків необхідно в поштовій базі даних в області навігації (рис. 8.13) вибрати Сервис/Бланки. У поданні Бланки виконати команду меню Действие/Создать/Бланк-Личный або відповідно на панелі дій натиснути кнопку . Після перших квадратних дужок під написом Заголовок вставляють будь-який графічний елемент або текст, який потрібно відображати у верхній частині повідомлення. Між червоними дужками зазначають, що необхідно відобразити перед основним текстом повідомлення. Між останніми двома дужками розміщують текст або рисунок, який потрібно відобразити наприкінці сторінки. Графічні елементи краще всього додавати за допомогою імпортування. Завершують створення бланка натисканням кнопки Сохранить та наданням йому імені.

Для створення бланка на основі існуючого повідомлення слід відкрити це повідомлення, за потреби внести зміни та виконати команду меню Действия/Сервис/Сохранить как бланк (або на панелі дій натиснути кнопку та обрати команду Сохранить как бланк).

Lotus Notes містить стандартний бланк. Вибрати шапку для оформлення (елемент для відображення у верхній частині повідомлення) можна за допомогою команди меню Действия/Сервис/Параметры. У відкритому вікні на вкладці Шапка потрібно задати необхідний варіант. Щоб не використовувати шапку, обирають варіант Обычный текст.

Щоб змінити, видалити або перейменувати бланк, необхідно в поданні Бланк цей бланк виділити й на панелі дій скористатися кнопками
Изменить, Удалить або Переименовать відповідно.

Для створення повідомлення за допомогою бланка слід відкрити поштову базу даних та виконати команду меню Действия/Сервис/Записка на бланке. Після цього обрати потрібний бланк і натиснути ОК.







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 395. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Сосудистый шов (ручной Карреля, механический шов). Операции при ранениях крупных сосудов 1912 г., Каррель – впервые предложил методику сосудистого шва. Сосудистый шов применяется для восстановления магистрального кровотока при лечении...

Трамадол (Маброн, Плазадол, Трамал, Трамалин) Групповая принадлежность · Наркотический анальгетик со смешанным механизмом действия, агонист опиоидных рецепторов...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Методика исследования периферических лимфатических узлов. Исследование периферических лимфатических узлов производится с помощью осмотра и пальпации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.052 сек.) русская версия | украинская версия