Студопедия — Шановний
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Шановний

Зі складу потрібно розвести вантаж по торгівельних точках у такій кількості: пункт Б потребує 575 кг вантажу, В - 125 і Г – 500 кг, Д – 1020 кг, Е -550 кг, Ж – 980 кг, І – 650, К – 600. На підприємстві наявні два транспортні засоби вантажопідйомності 5,0 т, статичний коефіцієнт використання вантажності становить .Схема розміщення пунктів споживання та відстані між ними ()наведено на рис. 1.

 

 

 

 

Шановний

[Уведіть текст листа.] Для виводу на екран приклада листа двічі клацнітьпіктограму (конверт) Щоб потім повернутися до цього листа використайте меню Вікно.

З повагою, [ уведіть ім'я відправника ]

[ уведіть посаду ]

При запуску програми Word або натисканні кнопки Створити, створюється новий порожній документ, заснований на шаблоні «Звичайний» [4]. Цей шаблон можна редагувати, щоб змінити стандартне форматування або вміст документа.

Щоб використати елементи з іншого шаблона, його варто завантажити в документ як загальний шаблон. Для завантаження шаблона виберіть команду Шаблони й надбудови в меню Сервіс. Після завантаження шаблона всі елементи, що зберігаються в ньому, стають доступними для будь-якого документа, відкритого під час даного сеансу роботи в Word. Закінчивши роботу з потрібними елементами іншого шаблона, обов'язково вивантажіть цей шаблон, щоб зменшити об’єм використовуваних системних ресурсів. Надбудови й шаблони, завантажені за допомогою команди Шаблони й надбудови в меню Сервіс, вивантажуються при закритті програми Word. Щоб завантажувати надбудову або шаблон при кожному запуску програми Word, скопіюйте надбудову або шаблон у каталог автозавантаження, який знаходиться на вкладці Розташування (команда Параметри в меню Сервіс).

Створення шаблона. Найбільш простий спосіб створити шаблон — це відкрити документ, що містить елементи, які потрібно використати повторно, і зберегти його як шаблон. Якщо зберегти шаблон у папці «Шаблони», то він з'явиться на вкладці Загальні при виборі команди Створити (меню Файл). Якщо зберегти шаблон в одній з папок, вкладених у папку Шаблони, наприклад Записки або Звіти, то при виборі команди Створити він з'явиться на вкладці з відповідною назвою папки.

Щоб створити новий шаблон на основі існуючого шаблона,виберіть команду Створити в меню Файл. Виберіть шаблон, схожий на знову створюваний, встановіть перемикач Новий документ у положення Шаблон, а потім натисніть кнопку OK. Виберіть команду Зберегти як у меню Файл. Виберіть значення Шаблон документа в полі Тип файлу. Це значення автоматично з'явиться при збереженні файлу, для якого при створенні був установлений тип Шаблон. За замовчуванням у полі Папка відкриється папка Шаблони. Щоб побачити список шаблонів на окремій вкладці в діалоговому вікні Створення документа, відкрийте одну з папок, вкладених у папку Шаблони. Уведіть ім'я для нового шаблона в поле Ім'я файлу й натисніть кнопку Зберегти. Додайте текст або малюнки, які повинні з'являтися у всіх нових документах, заснованих на цьому шаблоні, і видаліть всі елементи, які не повинні з'являтися в документах. Внесіть необхідні зміни в розміри полів і сторінок, визначте орієнтацію сторінок, стилі й інші параметри форматування. Натисніть кнопку Зберегти як, а потім виберіть команду Закрити в меню Файл. Щоб зробити елементи списку автотекста й макроси доступними тільки для документів, заснованих на новому шаблоні, збережіть їх у новому шаблоні, а не в шаблоні Звичайний.

Редагування шаблона. Виберіть команду Відкрити в меню Файл, а потім відкрийте шаблон, який потрібно змінити. Якщо в діалоговому вікні Відкриття документа немає списку шаблонів, виберіть значення Шаблон документа в полі Тип файлу. Змініть будь-які з наявних у шаблоні написів, малюнків, стилів, форматів, макросів, елементів списку автотекста, панелей інструментів, настроювань меню й сполучень клавіш. Натисніть кнопку Зберегти.

Якщо в шаблоні були змінені малюнки або стандартний текст, або змінений формат документа (наприклад, поля сторінок, розмір сторінок, колонтитули, число колонок на сторінці), ці зміни торкнуться тільки нових документів, створених на основі цього шаблона. Створені раніше документи, засновані на цьому шаблоні, не зміняться.

Word 2000 послідовно переглядає шаблони, поки не знайде потрібний елемент, у наступному порядку:

· Сам документ

· Шаблон, призначений документу

· Шаблон «Звичайний»

Щоб зберегти файл не як шаблон, а як документ Word, збережіть шаблон, а потім створіть новий документ. Виберіть команду Створити в меню Файл, а потім виберіть шаблон, на основі якого потрібно створити документ. Встановіть перемикач Новий документ у положення Документ, а потім натисніть кнопку OK. Скопіюйте все, що було створено в шаблоні, у новий документ. Збережіть новий документ, попередньо переконавшись, що в поле Тип файлу встановленеі значення Документ Word.

Вставка дати та часу в документ. У документ можна вставити фіксовану або поточну дату, а також фіксований або поточний час. Для вставки дати або часу також використовуються поля, які, крім поточної дати, дозволяють відображати такі відомості, як час виправлення або дату створення, друку або збереження документа.

Вставка поточної дати та часу в документ: Помістіть курсор туди, куди необхідно вставити дату або час. Виберіть команду Дата і час у меню Вставка. Вкажіть потрібний формат дати й часу в списку Формати. Для автоматичного відновлення дати при надрукуванні документа встановіть прапорець Обновляти автоматично. У противному випадку в документі будуть друкуватися фіксовані дата або час.

Існує більше швидкий спосіб вставки поточної дати. Включіть авто заповнення, нажавши кнопку Автотекст на панелі інструментів Автотекст, а потім установіть прапорець Автозаполнение для автотекста й дат. Введіть перші символи поточної дати. Коли Word запропонує повну дату, натисніть клавішу Enter або F3, щоб вставити її. Щоб скасувати вставку дати, натисніть клавішу Esc або продовжіть введення тексту.

Автофігури можна збільшувати, зменшувати, повертати, відбивати, розфарбовувати, а також комбінувати з іншими фігурами для створення більше складних форм. Багато фігур постачені маркерами зміни форми, що дозволяють змінювати найбільш характерні риси фігур, такі як напрямок і розмір вістря стрілки. У автофигури можна добавлять текст. Текст стає частиною фігури - при повороті або відбитті фігури текст відбивається або повертається разом з нею. Щоб додати автофігуру: на панелі інструментів Малювання натисніть кнопку Автофигуры, виберіть категорію (лінії, сполучні лінії, основні фігури, елементи блок-схем, зірки й стрічки, а також винесення), а потім клацніть потрібну фігуру.

Зміна виноски: існує можливість зміни ліній лінійних виносок. Для цього виділіть винесення, формат якого варто змінити. Після щиглика правою кнопкою миші по її контуру виберіть команду Формат а втофигуры, а потім відкрийте вкладку Цвета и линии. Виберіть необхідні параметри.

Розміри виноски змінюються шляхом перетаскування її маркерів зміни розміру. Положення винесення змінюється шляхом її перетаскування.

 

Надпись(меню Вставка - Надпись) - це контейнер для тексту або графіки, місце розташування й розміри якого можна змінювати. Написи використаються для приміщення на сторінку декількох блоків тексту або для додання тексту орієнтації, відмінної від орієнтації іншого тексту документа. Напису підтримують багато способів форматування, застосовувані для автофігур, у тому числі додавання кольорк, заливання й границь.

Можна створити зв'язані написи, що представляють собою параллель-ные стовпчика уздовж усього документа: цей метод дає результат, відмінний від результату, одержуваного при використанні команди Колонки в меню Формат, коли текст переходить зі стовпчика 1 у стовпчик 2 на поточній сторінці. Використовуючи зв'язані написи, можна змусити текст стовпчика 1 переходити в стовпчик 1 на наступній сторінці. Текст, розташований поруч із першим у колонку 2, може перетікати в стовпчик 2 на наступній сторінці паралельно колонку 1. Цей спосіб корисний, якщо є два подібних тексти, наприклад, текст російською мовою можна розташувати ліворуч, а на англійському - праворуч.

Щоб створити зв'язок між автофігурами або написами потрібно щигликом правої кнопки миші виділити перший напис або автофигуру. У контекстному меню або на панелі інструментів Надпись натисніть кнопку Создать связь с надписью . Покажчик прийме форму глечика. Для створення зв'язку виберіть наступну порожню напис або автофигуру і клацніть там.

 

4 Порядок виконання роботи:

 

4.1 Створіть «Службову записку” і збережіть її як шаблон

4.2 Відкрийте цей шаблон, заповніть порожні поля, збережіть його як документ

4.3 Вставте автофігуру «Облако»

4.4 Помістіть курсор у те місце в документі, куди потрібно вставити напис: меню Вставка – Надпись

4.5 Для створення перетікання тексту з автофігури в напис виділіть рамку автофігури, для цього рухайте покажчик по рамці автофігури, поки він не перетвориться в чотирибічну стрілку, після чого клацніть рамку. На панелі інструментів Надпись натисніть кнопку Создать связь с надписью.

Покажчик миші прийме форму глечика. Клацніть у порожньому написі, де показник миші перетворюється на глечик, з якого ллється вода.

 

 

4.4 В автофігуру введіть або вставте потрібний текст. У міру її заповнення текст почне послідовно перетікати в напис.

4.5 Розфарбуйте контур і заливання фігур, щоб вийшов малюнок каструлі, з якої виливається кипляче молоко.

 

5 Питання для самоконтролю:

 

5.1 Як швидко створити лист або записку? Що таке шаблон і майстер шаблонів?

5.2 Що таке шаблон “звичайний”? Назвіть приклади зміни шаблона ”звичайний”

5.3 Як створить написи? Як вставити авто фігуру?

5.4 Для чого можна використати зв’язані написи? Як створить зв’язок між написами?

 

6 Література:

 

6.1 Тхір И.Л., Калушка В.П., Юзьків А.В. Посібник користувача ПК, Тернопіль: СМП «Астон», 1998, 1 том – 564 с, 2 том – 316 с

 

 

 

[1] Майстер - компонент, який спрощує процесс створення форматування документу, наприклад, службової записки або резюме. В процессі створення документу потрібно відповісти ответить на питання майстра, після чого введенні данні розміщуються в відповідних місцях документу і їм присвоюється потрібний формат.

2 Поле - набор кодів, який призначений для автоматичної вставки в документ тексту, графічних элементів, номерів сторінок і інших відомостей. Наприклад, поле DATE вставляє поточну дату, а поле TIME — поточний час.

3 Макрос — це серія команд, які сгруповані разом для спрощення роботи.


 

Службова записка № 1/15 від 18 вересня 2006 р.

 

Кому: Головному технологу
Непийвода І. П

Начальнику цеха 50
Перебийніс А. М.

Плановий відділ
Цюра О. Т.

Копія: Начальнику цеха 45
Буханець А. А.

Від: Начальник КО-2
Лашко Л. О.

 

на доробку виробу „мотор № 6” (замовлення № 8)

 

надсилаю вам документацію на доробку виробу „Мотор № 6”.

Строк доробки 30 жовтня 2006 року.

 

Начальник 15 відділу ___________ Іванов П. С.

 

Додаток:

1) креслення виробу „мотор № 6” формат а1, 12 аркушів

2) сповіщення на доробку виробу, формат а4, 8 аркушів

 

 

Виконавець Петров І. С. тел. 55-47


 


[1] Майстер - компонент, який спрощує процесс створення форматування документу, наприклад, службової записки або резюме. В процессі створення документу потрібно відповісти ответить на питання майстра, після чого введенні данні розміщуються в відповідних місцях документу і їм присвоюється потрібний формат.

[2] Поле - набор кодів, який призначений для автоматичної вставки в документ тексту, графічних элементів, номерів сторінок і інших відомостей. Наприклад, поле DATE вставляє поточну дату, а поле TIME — поточний час.

[3] Макрос — це серія команд, які сгруповані разом для спрощення роботи.

[4] общий шаблон «Обычный» - шаблон, загруженный в Word командой Шаблоны и надстройки (меню Сервис). Шаблон «Обычный» служит для хранения наиболее часто используемых элементов списка автотекста, макросов, панелей инструментов, настраиваемых меню и сочетаний клавиш. Настроенные пользователем элементы, хранимые в шаблоне «Обычный», доступны в любом документе. Во время работы с любым документом можно пользоваться всеми макросами, элементами списка автотекста, специальными панелями инструментов, меню и сочетаниями клавиш, хранящимися в общем шаблоне, даже если документ основан на другом шаблоне. Шаблон «Обычный» разработан специально для использования в качестве общего шаблона для создания разных типов документов. Шаблон «Обычный» следует хранить в папке «Шаблоны» или каталоге личных шаблонов или шаблонов рабочей группы, указанном на вкладке Расположение (меню Сервис, команда Параметры).




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
І Виконайте завдання | 

Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 341. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Менадиона натрия бисульфит (Викасол) Групповая принадлежность •Синтетический аналог витамина K, жирорастворимый, коагулянт...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Дренирование желчных протоков Показаниями к дренированию желчных протоков являются декомпрессия на фоне внутрипротоковой гипертензии, интраоперационная холангиография, контроль за динамикой восстановления пассажа желчи в 12-перстную кишку...

Подкожное введение сывороток по методу Безредки. С целью предупреждения развития анафилактического шока и других аллергических реак­ций при введении иммунных сывороток используют метод Безредки для определения реакции больного на введение сыворотки...

Принципы и методы управления в таможенных органах Под принципами управления понимаются идеи, правила, основные положения и нормы поведения, которыми руководствуются общие, частные и организационно-технологические принципы...

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ САМОВОСПИТАНИЕ И САМООБРАЗОВАНИЕ ПЕДАГОГА Воспитывать сегодня подрастающее поколение на со­временном уровне требований общества нельзя без по­стоянного обновления и обогащения своего профессио­нального педагогического потенциала...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия