Студопедия — Практична робота. При злитті можна використати поля кількох типів.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Практична робота. При злитті можна використати поля кількох типів.






Практична робота

Тема: Робота з великими документами, використання посилань у текстових документах та надбудов.

Мета: виробити практичні навички розміщення в тексті автозмісту, зносок, посилань, списків літератури, ілюстрацій та предметного покажчика.

Створення або оновлення змісту

Щоб створити зміст, до тексту, який слід долучити до змісту, необхідно застосувати стилі заголовків. Наприклад, Заголовок 1, Заголовок 2 та Заголовок 3. У програмі Microsoft Word ці заголовки шукаються та вставляються у зміст документа.

Якщо зміст створено саме в такий спосіб, його можна автоматично оновлювати, коли в документ вносяться зміни.

У програмі Microsoft Word 2010 є колекція автоматичних стилів змісту. Щоб нею скористатись необхідно позначити елементи, які використовуватимуться у змісті, і обрати з колекції потрібний стиль.

У діалоговому вікні Оглавление можна створювати настроюваний зміст із вибраними параметрами та будь-якими настроюваними застосованими стилями. Також можна ввести зміст вручну.

Автоматичне створення змісту

Найпростіший спосіб створити зміст – це скористатись вбудованими стилями заголовків. Також можна створювати зміст на основі застосованих настроюваних стилів і призначати рівні змісту певним текстовим елементам.

Крок 1. Позначення елементів за допомогою вбудованих стилів заголовків

1. Виділити текст, який потрібно додати до змісту.

2. На вкладці Главная у групі Стили обрати потрібний стиль.

Наприклад, щоб оформити виділений текст як заголовок, необхідно обрати у колекції експрес-стилів стиль Заголовок 1.

ПРИМІТКИ

· Якщо потрібний стиль не відображається, необхідно клацнути стрілку, щоб розгорнути колекцію експрес-стилів.

· Якщо в колекції експрес-стилів немає потрібного стилю, необхідно натиснути сполучення клавіш Ctrl+Shift+S, щоб відкрити панель завдань Применить стили. У полі Имя стиля вказати потрібний стиль.

Крок 2. Створення змісту за допомогою колекції

Позначивши елементи для змісту, можна починати створювати його. Для цього необхідно:

1. Клацнути місце, де потрібно вставити зміст. Зазвичай його вставляють на початку документа.

2. На вкладці Ссылки у групі Оглавление клацнути елемент Оглавление і обрати потрібний стиль змісту.

ПРИМІТКА Щоб вказати додаткові параметри, наприклад, скільки рівнів заголовків слід відображати, необхідно обрати пункт Оглавление. Відкриється діалогове вікно Оглавление.

Створення настроюваного змісту

1. У діалоговому вікні Оглавление необхідно виконати одну з таких дій:

· Щоб змінити кількість рівнів заголовків, які відображатимуться у змісті, у розділі Общие в полі Уровни необхідно ввести потрібне число.

· Щоб змінити загальний вигляд змісту, у списку Форматы необхідно обрати інший формат. В областях Образец печатного документа та Образец веб-документа відображатиметься вигляд змісту при обраних параметрах.

· Щоб змінити тип лінії, яка відображається між текстом і номером сторінки, у списку Заполнитель необхідно обрати потрібний варіант.

· Щоб змінити спосіб відображення рівнів заголовків у змісті, необхідно натиснути кнопку Измннить. У діалоговому вікні Стиль у розділі Стили необхідно обрати рівень, який потрібно змінити, і натиснути кнопку Изменить.

У діалоговому вікні Изменение стиля можна змінювати шрифт, розмір і відступи.

2. Щоб використати у змісті настроювані стилі, необхідно натиснути кнопку Параметры та у діалоговому вікні Параметры оглавления, що відкрилось, виконати такі дії:

  1. У розділі Доступные стили знайти стиль, застосований до заголовків у документі.
  2. У розділі Уровень поруч з іменем стилю ввести номер рівня (від 1 до 9), який відповідатиме цьому стилю заголовка.
ПРИМІТКА Якщо потрібно використовувати тільки настроювані стилі, то необхідно видалити номери рівнів для вбудованих стилів, наприклад для стилю "Заголовок 1".

  1. Повторити кроки 1 і 2 для кожного стилю заголовка, який потрібно додати до змісту.
  2. Натиснути кнопку ОК.
3. Обрати зміст відповідно до типу документа:

  • Друкований документ. Якщо створюється документ, який читатиметься у друкованому вигляді, необхідно створити зміст, у якому кожен елемент складатиметься із заголовка та номера сторінки, на якій цей заголовок розташовано. Це допоможе читачам легко переходити до потрібної сторінки.
  • Електронний документ. Якщо створюється документ, який читатиметься в електронному вигляді, наприклад в Інтернеті, у програмі Word, елементи змісту можна відформатувати як гіперпосилання. Це дасть змогу читачам переходити до заголовків, клацаючи елемент змісту.
Оновлення змісту

Якщо в документі додано або видалено заголовки чи інші елементи змісту, зміст можна швидко оновити.

1. На вкладці Ссылки у групі Оглавление необхідно клацнути елемент Обновить таблицу.

У діалоговому вікні, що відкрилось, обрати: обновить только номера страниц або обновить целиком.

Зміна рівнів у змісті

Кількість заголовків, що відображаються у змісті, можна змінити, замінивши наявний зміст на потрібний. Щоб змінити окремий елемент, слід застосувати інший стиль до заголовка в документі.

Щоб змінити кількість рівнів, що відображаються у змісті, необхідно:

  1. У діалоговому вікні Оглавление у списку Уровни обрати потрібну кількість рівнів змісту.

Наприклад, у разі вибору "2", увесь текст у змісті відображатиметься зі стилем "Заголовок 1" або "Заголовок 2".

  1. На запит: «Заменить выделенное оглавление?» натиснути Да.
Щоб змінити рівень елемента у змісті, слід змінити рівень заголовка відповідного тексту в тілі документа. Для цього необхідно:

1. Обрати заголовок, який потрібно змінити.

2. На вкладці Главная у групі Стили обрати стиль заголовка, який відповідає потрібному рівню.

3. На вкладці Ссылки у групі Оглавление натиснути кнопку Обновить таблицу.

4. У діалоговому вікні, що відкриється, обрати команду Обновить целиком та натиснути кнопку ОК.







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 647. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Кишечный шов (Ламбера, Альберта, Шмидена, Матешука) Кишечный шов– это способ соединения кишечной стенки. В основе кишечного шва лежит принцип футлярного строения кишечной стенки...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Стресс-лимитирующие факторы Поскольку в каждом реализующем факторе общего адаптацион­ного синдрома при бесконтрольном его развитии заложена потенци­альная опасность появления патогенных преобразований...

ТЕОРИЯ ЗАЩИТНЫХ МЕХАНИЗМОВ ЛИЧНОСТИ В современной психологической литературе встречаются различные термины, касающиеся феноменов защиты...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия