Студопедия — Видалення, копіювання і вирізання тексту.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Видалення, копіювання і вирізання тексту.






Клавіша <Delete> вилучає символ, розміщений справа від курсора і <Backspace> - зліва від курсору.

Для того щоб вилучити частину тексту, спочатку виділить її.

• Якщо потрібно просто видалити текст — натисніть клавішу <Delete> чи <Backspace>.

• Якщо видаливши текст, потрібно замінити його іншим, — наберіть новий

текст.

Для того щоб перемістити або скопіювати текст, спочатку виділить його.

1. Щоб скопіювати текст потрібно виконати одну з таких операцій:

· виберіть команду Правка/Копировать;

· клацніть на кнопці “Копировать” стандартної панелі інструментів;

· натисніть <Ctrl+ C>.

2. Щоб перемістити текст потрібно виконати одну з операцій:

· виберіть команду Правка/Вырезать;

· клацніть на кнопці “Вырезать” стандартної панелі інструментів;

· натисніть <Ctrl+ X>.

3. Встановіть курсор у те місце документа, куди ви хочете перемістити чи скопіювати текст і виконайте одну із команд:

· виберіть команду Правка/Вставить;

· клацніть на кнопці “Вставить” стандартної панелі інструментів

· натисніть <Ctrl+ V>.

Для переміщення і копіювання тексту можна також використовувати мишу. Цей метод зручніший для текстових блоків невеликих обсягів, тоді, коли старе і нове місця розташування тексту видні на екрані. Це робиться так:

1. Виділіть текст.

2. Встановіть покажчик миші на цей текст. Форма покажчика поміняється з I-образного на стрілку.

3. Для копіювання тексту натисніть і утримуйте клавішу <Ctrl>. Для переміщення тексту цього робити не потрібно.

4. Перетягніть покажчик у нове місце розташування.

5. Відпустіть кнопку миші і, якщо ви копіювали, клавішу <Ctr>.

4.6.Форматування тексту. Word пропонує широкий вибір шрифтів для використання в документах. Кожен шрифт має назву, що визначає вид його символів, такі як Arial, Courier, Times New Roman. Кожен шрифт, крім того, має розмір, що вказується в пунктах (пункт дорівнює 1/72 дюйма, таким чином, у шрифті розміром 36 пунктів висота символів дорівнює 1/2 дюйма). У більшості документів використовуються шрифти, розмір яких знаходиться в діапазоні від 8 до 14 крапок, але великі і менші розміри використовуються в заголовках і інших випадках.

4.6.1.Вибір шрифту. Ви можете змінити шрифт уже набраного тексту. Для цього спочатку виділіть текст. Щоб указати шрифт для тексту, що ви тільки збираєтеся набрати, просто встановіть курсор на початок майбутнього тексту. Потім виконаєте наступне:

1. Виберіть команду Формат/Шрифт, щоб відкрити діалогове вікно Шрифт.

2. У списку Шрифт представлені назви існуючих шрифтів. Прокрутіть список і виберіть потрібний.

3. У списку Розмір зазначений розмір поточного шрифту. Виберіть новий розмір з списку чи введіть число в текстовому полі. У вікні Зразок з'явиться вид обраного шрифту.

4. Клацніть на кнопці ОК.

Швидко вибрати назву і розмір шрифту можна за допомогою панелі форматування. У текстових полях Шрифт і Розмір шрифту виводяться найменування і розмір поточного шрифту. Можна змінити шрифт, вибравши потрібний зі списків, що розкриваються.

4.6.2. Використання курсиву, напівжирного накреслення і підкреслення

Будь-який шрифт Word використовується з різними накресленнями: напівжирним, курсивом чи з підкресленням. Можна використовувати два чи три ефекти одночасно. Накреслення, як і інші види форматування, застосовується як до вже існуючого тексту (попередньо виділеному), так і до того, що набирається.

Щоб швидко установити потрібне накреслення, скористайтеся кнопками на панелі форматування. Клацніть на потрібній кнопці для запуску відповідного атрибута, потім клацніть на ній знову, щоб відключити його.

Установити накреслення для обраного вами шрифту можна за допомогою діалогового вікна Шрифт. Наприклад, якщо ви хочете використовувати інший вид підкреслення (за замовчуванням використовується підкреслення однією лінією).

4.6.3. Застосування спеціальних ефектів для шрифтів. У Word існує безліч спеціальних ефектів шрифтів: верхні і нижні індекси, закреслювання, тінь, контур і ін. Крім того, можна ховати текст, це значить, що він не буде відображатися на екрані і не буде роздруковуватися. Щоб застосувати ці ефекти до виділеного тексту чи тексту, що ви збираєтеся набирати, потрібно зробити так.

1. Вибрати команду Формат/Шрифт, щоб відкрити діалогове вікно Шрифт.

2. В області Ефекти установите потрібні прапорці, щоб відмовитися від ефекту, зніміть відповідний прапорець. В області Зразок ви побачите текст з обраним вами ефектом.

3. Клацніть на кнопці ОК.

4.6.4. Відступи. Відстань між текстом і лівим та правим краями сторінки задається лівим і правим полями і відступами. Поля застосовуються до всього документа або до більшої його частини. Для невеликих фрагментів тексту, таких як рядок і абзац, використовують відступи.

Найпростіше установити відступ — використовувати горизонтальну лінійку і мишу.

Відступи застосовуються до окремих абзаців. Щоб установити відступ одного абзацу, установите курсор де-небудь у межах обраного абзацу. Якщо ви установлюєте відступ для декількох абзаців — виділіть їх. Потім перетягніть мітки відступів на лінійці в потрібні позиції.

Найбільш швидко установити відступ першого рядка абзацу — помістити курсор у початок рядка і натиснути клавішу <ТаЬ>.

Word дозволяє установити відступи за допомогою діалогового вікна Абзац. Для цього виконайте наступне.

1. Виберіть команду Формат/Абзац, щоб відкрити діалогове вікно Абзац, потім клацніть по вкладкі Відступи й інтервали.

2. В області “Відступи ліворуч і праворуч” можна збільшити або зменшити відступ. Область Зразок сторінки показує, як виглядають у документі поточні установки.

3. Клацніть на кнопці ОК. Нові установки будуть застосовані до усіх виділених абзаців або до нового тексту.

4.6.5. Вирівнювання тексту. Вирівнювання — це засіб форматування, при якому ліві і праві краї рядків тексту розташовані уздовж умовно вертикальних ліній. Word пропонує чотири види вирівнювання.

Ø По лівому краю — вирівнює ліві краї рядків.

Ø По правому краю — вирівнює праві краї рядків.

Ø По ширині — вирівнює одночасно ліві і праві краї рядків.

Ø По центру — установлює центр кожного рядка між лівим і правим полем.

Щоб змінити вирівнювання одного чи декількох абзаців, спочатку виділіть їх, потім клацніть на одній із кнопок вирівнювання на панелі форматування.

Якщо ви використовуєте для зміни вирівнювання діалогове вікно, виділіть потрібні абзаци, а потім зробіть наступне:

1. Виберіть команду Формат/Абзац, щоб відкрити діалогове вікно Абзац, і, якщо потрібно, клацніть по вкладкі “Відступи і інтервали”.

2. Зі списку Вирівнювання виберіть потрібне.

3. Клацніть на кнопці ОК.

4.6.6. Зміна міжрядкового інтервалу. Міжрядковий інтервал визначає відстань між рядками тексту. Word пропонує різні види міжрядкових інтервалів. Для зміни міжрядкового інтервалу виконаєте наступне.

1. Виберіть Формат/Абзац, щоб відкрити діалогове вікно Абзац. Якщо потрібно, клацніть по вкладкі Відступи й інтервали.

2. Виберіть потрібний інтервал зі списку, що розкривається

Назви Одинарний, Полуторний, Подвійний говорять самі за себе. Інші види інтервалів такі.

• Точно. Інтервал між рядками буде точно відповідати тому значенню (у пунктах), що ви введете в текстовому полі Значення.

• Мінімум. Інтервал між рядками буде дорівнює як мінімум тому значенню, що ви введете в текстовому полі Значення. Word збільшить інтервал, якщо в рядках містяться великі символи.

• Множник. Інтервал зміниться у визначене число раз, що відповідає тому коефіцієнту, що ви вкажете в текстовому полі Значення. Наприклад, якщо ви введете значення 1.5, інтервал збільшиться в півтора разу, якщо 2, то в два рази.

3. Щоб додати інтервал перед першим рядком чи після останнього рядка абзацу, введіть величини цих інтервалів (у пунктах) Перед і Після.

4. Клацніть на кнопці ОК.







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 358. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

В теории государства и права выделяют два пути возникновения государства: восточный и западный Восточный путь возникновения государства представляет собой плавный переход, перерастание первобытного общества в государство...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия