Студопедия — Опції головного меню
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Опції головного меню






Run (Виконання). Містить команди управління процесом виконання програми.

Run (Виконати).

Клавіші Ctrl-F9. Запуск програми на виконання. При необхідності, перед запуском програми виконується компіляція та компонування.

Program reset (Скид програми).

Клавіші Ctrl-F2. Припинення виконання програми, запущеної у режимі відладки (виконання по кроках). При цьому система не звільняє всю пам'ять, що займав код програми при відладці, тому точки зупину та змінни перегляду залишаються.

Go to Cursor (Виконати до курсора).

Клавіша F4. Дозволяє виконати програму від поточної позиції до того рядка у вікні редагування, на якому знаходиться курсор. При необхідності, перед запуском програми виконується компіляція та компонування.

Trace into (Трасировка).

Клавіша F7. Призводить до виконання програми по кроках (операторного). Якщо оператором є виклик підпрограми, то трасировка триває на наступному операторі підпрограми. При необхідності, перед запуском програми виконується компіляція та компонування.

Step over (Виконання по кроках).

Клавіша F8. Працює так, як команда “Трасировка”, але якщо зустрічається оператор виклику процедури або функції, то вони виконуються, як один крок.

User Screen (Екран користувача).

Клавіші Alt-F5. Дозволяє побачити на екрані вихідну інформацію, яку виводить програма.

Compile (Компіляція). Елементи меню Compile дозволяють виконати всі кроки, необхідні для створення програми.

Compile (Компіляція).

Клавіші Alt-F9. Виконується компіляція файлу, завантаженого у редактор. В результаті, за відсутністю помилок, одержуємо об'єктний код.

Make (Створення).

Клавіша F9. Виконує компонування файлу, завантаженого у редактор, та всіх файлів, від яких він залежить. При необхідності запускає процес компіляції. В результаті, за відсутністю помилок, одержуємо код,що виконується.

Build (Побудова). Аналогічно Make, але з обов'язковою компіляцією всіх складників програми.

Destination (Призначення) (середовище для Паскаля). Вказує, де зберегти код, що виконується, - на диску (в файлі з розширенням.EXE) або тільки в оперативній пам'яті (буде втрачений після виходу з середовища).

Find Error (Пошук помилки). Показує адресу в пам'яті в форматі “сегмент: зміщення”, де з'явилася помилка на етапі виконання програми.

Primary File (Основний файл). Використовується, щоб вказати системі на головний файл у багатофайловій програмі. При цьому кожна команда компіляції оброблюватиме саме цей файл, а не той, що редагується.

Information (Інформація). Показує вікно з інформацією про поточний файл. Дана інформація включає розмір (в байтах і рядках) вихідного коду, розмір (в байтах для коду і даних) отриманого файлу,що виконується, обсяг доступної пам'яті, стан коду та відомості про помилки, розмір стеку, максимальний розмір області пам'яті, що розподіляється динамічно.

Debug (відладка). Виконання команд відладки програми.

Breakpoints (Вікно перегляду точок зупину). Відкриття вікна перегляду точок зупину. У вікні List Breakpoints можливі операції перегляду, редагування та видалення точок зупину.

Call Stack (Стек виклику). В час відладки команда виводить вікно, яке показує поточний стек виклику, у якому перераховуються імена процедур та функцій з параметрами їх виклику, виклик яких призвів до перебування у даному місті програми.

Register (Вікно регістрів). Відкриття вікна регістрів.У вікні переглядається вміст регістрів.

Watch (Вікно перегляду). Відкриття вікна перегляду. У вікні перегляду відображуються значення змінних програми. При використовуванні одного з режимів відладки можливо дослідити зміни їх значень в процесі виконання програми.

Evalute/modify (Обчислення/Модифікація). Клавіші Ctrl-F4. Режим обчислень - виводить вікно, що містить три рамки. В першу можна ввести вираз, що може містити змінні, друга показує поточне значення виразу, у третій можна задати нове значення змінної.

Add Watch (Додання у вікно перегляду). Клавіші Ctrl-F7. Додає нову змінну або вираз у вікно перегляду (Watch). На екрані з'являється вікно Add Watch, у котре необхідно ввести ім'я змінної. Новий елемент включається перед поточним, позначеним точкою на початку рядка. Знаходячись у вікні Watch, можна додати елемент, натиснувши клавішу Insert або редагуючи останній (порожній) рядок у вікні.

Add Breakpoint (Додання точки зупину). Встановлює точку зупину в поточному рядку програми. Встановлені точки виділяються в тексті кольором. При виконанні програми здійснюється перехід у режим відладки при досягненні точки зупину.

Window (вікно). Команди роботи з вікнами.

Size/Move - модифікація розмірів та положення вікна;

Zoom - переключення станів вікна (максимізоване/мінімізоване);

Cascade - розташування всіх вікон каскадом;

Tile - розташування всіх вікон по всій площі екрану;

Next - переключення на наступне вікно;

Close - закрити поточне вікно;

Close all - закрити всі вікна;

Message - відкрити вікно повідомлень;

Output - відкрити вікно виведення;

Watch - відкрити вікно перегляду;

User screen - відкрити вікно користувача;

Register - відкрити вікно регістрів;

List all - список всіх відкритих раніше вікон, що використовувалися.

 

 

ХІД РОБОТИ:

На прикладі тексту програм, наведених вище, виконати компіляцію, компонування, відладку та виконання програм, використовуючи теоретичні відомості та рекомендовану літературу.

 

Таблиця 2

Робота з вікна-ми Вікно корис-тувача Вікно перег-ляду Вікно обчис-лення Компі-ляція Ком-пону-вання Ство-рення ехе-файлу Вико-нання по кроках Вико-нання до курсо-ру При-пинен-ня вико-нання Точки зупину

Контрольні запитання.

1. Що таке об'єктний текст (модуль), чи є він програмою?

2. Що таке завантажувальний текст (модуль)?

3. Поясніть зміст редагування зв'язків.

4. Що таке компіляція та інтерпретація, чим вони відрізняються та що в них є

спільного?

5. Що означає виконати програму та яке може бути виконання програми?

6. Які можуть бути типи помилок у програмі?

7. Що таке життєвий цикл програмного забезпечення, які він має складові?

8. Наведіть процеси супроводу програмного забезпечення?

9. Наведіть процеси ліквідації програмного забезпечення?

 

АНАЛІЗ ОДЕРЖАНИХ РЕЗУЛЬТАТІВ:

Підсумування та оформлення результатів експерименту слід обов’язково писати в кінці звіту в розділі «висновки». Висновки до лабораторної роботи слід писати про те, що було досліджено чи проаналізовано в даній лабораторній роботі. Не писати висновки від першої особи, уникаючи фраз типу: «я вивчи(в) / (ла)», чи «ми вивчили». Обов’язково здійснити та задокументувати обробку експериментальних даних.

 







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 427. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

ОЧАГОВЫЕ ТЕНИ В ЛЕГКОМ Очаговыми легочными инфильтратами проявляют себя различные по этиологии заболевания, в основе которых лежит бронхо-нодулярный процесс, который при рентгенологическом исследовании дает очагового характера тень, размерами не более 1 см в диаметре...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия