Студопедия — Вивчення операційної системи Windows. Таблиця специфікаторів перетворення для функції printf()
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Вивчення операційної системи Windows. Таблиця специфікаторів перетворення для функції printf()






Таблиця специфікаторів перетворення для функції printf()

printf Type Field Characters

Специфікатор Тип Використання
c int or wint_t Байт або символ
C int or wint_t Двобайтовий символ UNICODE
d int Знакове десяткове ціле
i int Знакове десяткове ціле
o int Беззнакове вісімкове ціле.
u int Беззнакове десяткове ціле
x int Беззнакове шіснадцяткове ціле, наприклад "abcdef."
X int Беззнакове шіснадцяткове ціле, наприклад "ABCDEF."
e double Знакове дійсне значення в експоненціальній формі
E double Знакове дійсне значення в експоненціальній формі
f double Дійсне знакове
g double Знакове дійсне, подібне до f i e, але більш компактне (до 4 знаків після коми)
G double Знакове дійсне, подібне до f i Е, але більш компактне (до 4 знаків після коми) ідентичне g
n Pointer to integer Номер останнього успішно виведеного символу потоку чи буферу. Це значення зберігається як ціле і його адреса повертається в якості аргумента
p Pointer to void друкує адресу змінної в шіснадцятковій формі
s String рядок
S String рядок

Note Якщо аргумент %s або %S є вказівник null. "(null)" надрукується.

 

 

Для виводу кирилиці в консолі Microsoft Visual Studio (C++)

#include<windows.h>

setlocale(LC_ALL,".1251");

Лабораторна робота № 2.1.

Інформація. Будова комп’ютера.

Вивчення операційної системи Windows.

Мета: Вивчити будову комп’ютера та набути навички роботи з маніпулятором миша і ОС Windows.

Обладнання: Персональний комп’ютер, ОС Windows.

 

Інформація: сукупність відомостей (даних), які сприймають із навколишнього середовища (вихідна інформація), видають у навколишнє середовище (вихідна інформація) або зберігають всередині певної системи. Інформація існує у вигляді документів, креслень, малюнків, текстів звукових і світлових сигналів, енергетичних та нервових імпульсів тощо. Термін „Information” в перекладі з латинської мови, означає виклад, роз’яснення факту, події.

Електронно-обчислювальна машина – це автоматичний електронний пристрій, що виконує операції введення інформації, оброблення її за певною програмою, виведення одержаних результатів.

За кожну з названих операцій відповідають спеціальні блоки електронно – обчислювальної машини (ЕОМ): пристрій введення, центральний процесор (ЦП), пристрій виведення. Всі ці блоки складаються з окремих дрібніших пристроїв. Зокрема в ЦП можуть входити арифметико-логічний пристрій (АЛП), керуючий пристрій (КП), запам’ятовуючі пристрої (ЗП) – регістри і КЕШ L1.

Персональний комп’ютер – загальнодоступна й універсальна щодо застосування настільна або переносна ЕОМ. Він обов’язковий атрибут сучасного офісу.

Розглянемо склад ПК і призначення його основних блоків.

Пристрої вводу-виводу. Призначені для вводу інформації користувачем в комп’ютер і виведення результату у формі, зручній для сприйняття людиною. До пристроїв вводу належать клавіатура, маніпулятори, графічні планшети (діджитайжери), сканери, мікрофон, цифрові камери, цифрові відео- та Веб-камери. До пристроїв виводу – монітор (дисплей), принтер, плотер, гучномовець ябо акустична система, цифровий (мультимедійний) проектор та інші пристрої.

Мікропроцесор (його часто називають „мозком” комп’ютера). Він є центральним блоком персонального комп’ютера, призначений для обробки інформації і керування злагодженою роботою всіх пристроїв комп’ютера.

Інтерфейсна система мікропроцесора реалізує зв'язок з іншими пристроями ПК (через системну шину).

Генератор тактових імпульсів. Генерує послідовність електричних імпульсів, частота яких визначає тактову частоту комп’ютера. Проміжок між імпульсами становить такт.

Системна шина. Це основна частина інтерфейсу комп’ютера, що забезпечує взаємозв’язок усіх його пристроїв.

Основна пам'ять. Складається з оперативного запам’ятовуючого пристрою (ОЗП) і постійного запам’ятовуючого пристрою (ПЗП). ПЗП призначений для зберігання програми тестування комп’ютера, програми початкового його завантаження, базової системи введення – виведення (BIOS). ОЗП служить для оперативного запису, зберігання та зчитування інформації (програм і даних). В ньому неможливо зберігати інформацію після вимкнення живлення комп’ютера. Ємність ОЗП персонального комп’ютера становить 512 Мбайт і більше.

Зовнішня пам'ять. Її створюють зовнішні (відносно мікропроцесора та системної плати) пристрої комп’ютера. Використовується для тривалого зберігання інформації. Зокрема, в зовнішній пам’яті зберігається все програмне забезпечення комп’ютера. Вона містить різноманітні запам’ятовуючі пристрої. Найпоширеніший – накопичувач на жорсткому магнітному диску (HDD або вінчестер). Ємність сучасних вінчестерів – 1 Тбайт і більше.

Як пристрої зовнішньої пам’яті, застосовують також накопичувачі на гнучких магнітних дисках (флоппі-дисках або дискетах) касетній магнітній стрічці (стримерах), накопичувачі на оптичних дисках (CD, CD, CD, DVD), флеш-картки та інші.

Джерело живлення. Це блок, який містить системи автономного й мережного живлення комп’ютера.

Таймер. Це внутрішній годинник, що підключається до автономного джерела живлення і при вимкненні ПК продовжує працювати.

Робота з маніпулятором миша

Для роботи з графічним інтерфейсом Windows широко використовується маніпулятор миша (mouse). Переміщення миші по горизонтальній поверхні відображається відповідним переміщенням покажчика (курсора) миші. Миша має дві клавіші: ліву – основну і праву – додаткову, а також коліщатко прокрутки. Мишу переміщують правою рукою тримаючи вказівний палець на лівій, а середній – на правій клавіші. За допомогою лівої клавіші здійснюють клацання мишею (англійською – click) – для цього потрібно короткочасно натиснути і відпустити клавішу, а також подвійне клацання (double click) – для цього слід двічі підряд натиснути ліву клавішу (для лівші за допомогою настройки можна поміняти дію лівої і правої клавіш, в цьому випадку мишу тримають лівою рукою). Клацання на об’єкті (значку) виділяє його. Виділений об’єкт називається поточним (з ним можна виконувати різні дії передбачені програмою: видалити, копіювати, перемістити, змінити параметри тощо. Щоб відмінити виділення треба клацнути мишею в будь якому місці робочого столу. Подвійне клацання на об’єкті відкриває вікно цього об’єкта, запускає на виконання програму (для об’єктів, що виконуються), завантажує програму тощо. Для переміщення об’єктів (drag), слід сумістити покажчик миші з об’єктом і тримаючи натиснутою ліву клавішу переміщувати покажчик разом із зображенням об’єкта (для переміщення вікон курсор встановлюють на заголовок вікна, для переміщення границь вікон встановлюють курсор на відповідну границю, або на кут вікна для переміщення границі по діагоналі) і при появі стрілки натиснути ліву клавішу і переміщувати границю. Клацання правою клавішею викликає появу виринаючого або контекстного меню, яке дозволяє виконати різні дії з об’єктом (для цього слід вибрати відповідний пункт меню і клацнути на ньому лівою клавішею).

 

Порядок вмикання комп’ютера

1. Ввімкнути мережевний фільтр.

2. Ввімкнути периферійні пристрої: дисплей і звуковий блок.

3. Ввімкнути системний блок і почекати доки не закінчиться завантаження операційної системи.

Порядок вимикання комп’ютера

 

1. Закрити всі вікна.

2. Натиснути комбінацію клавіш ALT+F4. При цьому повинно з’явитися вікно “Завершення роботи“. Можна також натиснути кнопку “Пуск“, а потім “Завершення роботи“.

3. Встановити прапорець на функцію “Выключить компьютер“ і натиснути клавішу Enter, або “OK”.

4. Почекати доки вимкнеться системний блок і вимкнути мережений фільтр.

 







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 413. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия