Студопедия — Інтерфейс клієнта Notes. 1. Як визначають придатність приладу АГ-3ПП до вимірювання?
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Інтерфейс клієнта Notes. 1. Як визначають придатність приладу АГ-3ПП до вимірювання?

1. Як визначають придатність приладу АГ-3ПП до вимірювання? Яка точність замірів АГ-3ПП?

2. Опишіть методику вимірювання густини бурового розчину за допомогою АГ-3ПП.

3. В яких межах коливається густина бурового розчину при бурінні свердловини?

4. Якими приладами вимірюють умовну в’язкість?

5. Як визначають придатність віскозиметра до роботи?

6. Опишіть методику вимірювання умовної в’язкості.

7. Опишіть методику визначення фільтрації на приладу ВМ-6.

8. Як перевірити придатність приладу ВМ-6 до роботи?

9. Визначте фільтрацію бурового розчину, якщо відомо, що за 15 хв. фільтрація дорівнює 8 см3.

10. Як розраховують СНЗ? Які одиниці вимірювання СНЗ?

Лабораторна робота № 5

Тема: Система Lotus Domino. Робота з інтерфейсом, адресною книгою та поштою у клієнті Lotus Notes.

Мета: засвоїти необхідні теоретичні та практичні навички роботи з інтерфейсом, поштою та адресною книгою за допомогою клієнта Lotus Notes.

Теоретичні відомості

Інтерфейс клієнта Notes

Запуск клієнта Notes здійснюється за допомогою ярлика Lotus Notes на робочому столі або команди Пуск/Все программы/Приложения Lotus/Lotus Notes. Вхід у систему відбувається після введення пароля.

Вся робота Lotus Notes базується на використанні документоорієнтованих баз даних. Lotus Notes підтримує такі стандартні бази даних: поштова БД та БД адрес.

Безпосередньо після відкриття Notes відображається початкова сторінка, яка забезпечує користувачеві централізований доступ до пошти, календаря, особистої адресної книги, списку задач, особистого журналу і засобів пошуку (рис. 8.6).

Пошта

Пошта – це база даних, яка використовується для зберігання електронних повідомлень, якими користувач обмінюється з іншими користувачами. Відкрити поштову базу даних (Почта) можна кнопкою . Загальний вигляд вікна пошти наведено на рис. 8.7.

Працювати з поштовою та іншими базами даних і організовувати в них документи дозволяють подання, папки й області (рис. 8.7). У поданнях відображаються документи певного типу, що мають однакові властивості. Подання можуть бути створені розробником бази даних або користувачем. Папки дозволяють організувати й подати документи на екрані в належному вигляді. Документи можна переміщувати між папками. В областях відображається вміст подання, папки й документа. В Notes існує три види областей: область навігації, область подання й область перегляду. В області навігації в лівій частині екрана відображаються всі наявні подання і папки. Праворуч – область подання, в якій відображається список документів обраного в області навігації подання або папки. При відповідному виборі можна відкрити область перегляду, щоб показати вміст документа.

Пошта Notes за замовчуванням містить такі папки і подання (рис. 8.7):

Папка Входящие – призначена для зберігання всіх одержаних повідомлень. Повідомлення залишаються в цій папці доти, доки не будуть переміщені в іншу папку або не знищені.

Подання Черновики – відображає всі повідомлення, що зберігаються без відправлення. Ці повідомлення згодом можна повторно переглядати, змінювати та відправляти.

Подання Отправленные – відображає всі повідомлення, що зберігаються після відправлення.

Подання Все документы – відображає всі повідомлення, що в даний час містяться в поштовій базі.

Папка Корзина – призначена для зберігання повідомлень з позначкою на знищення.

Папка Правила – зберігає всі правила, що використовуються для відбирання нових повідомлень.

Папка Бланк – містить усі бланки для створення повідомлень, що відправляються.

Папка Календари групп – призначена для зберігання всіх створених календарів груп.

Папка Входящие є основною в роботі з електронною поштою, вона використовується як при одержанні, так і при відправленні повідомлень.

Для відображення більшої кількості повідомлень можна збільшити розмір області подання, згорнувши область перегляду за допомогою команди меню Вид / Просмотр документов (зняти прапорець Отображать область просмотра). Зверненням до цієї команди можна поновити згорнуту область на екрані. Область переглядуможна також відобразити або сховати, натиснувши значок трикутника в нижній частині подання. Можна змінювати відносні розміри областей, перетягуючи межу, що їх розділяє, або за допомогою команди меню Вид/Просмотр документов (прапорець Увеличить область просмотра).

В області подання повідомлення відображаються своїми заголовками у вигляді таблиці. Порядок відображення спочатку відповідає порядку одержання повідомлень. Його можна змінити, клацнувши в зоні заголовка стовпця, вибраного як критерій сортування. Наприклад, якщо клацнути в межах заголовка стовпця Кто, можна відсортувати повідомлення за абеткою імен відправників.

Швидке виконання різних дій у вікні Lotus Notes забезпечують панелі інструментів.

Notes запам’ятовує бази даних, документи і web-сторінки, з якими працював користувач. Переміщуватися між відкритими базами даних та web-сторінками можна за допомогою кнопок панелі переміщення (рис. 8.8). Кнопки висвітлені в активному стані та мають блідий колір, коли недоступні. При наведенні покажчика миші на ці кнопки відображаються спливаючі підказки.

Рис. 8.8. Панель інструментів для переміщення

Кнопки панелі переміщення використовуються так:

Назад або Вперед – перехід назад чи вперед на одну сторінку. При натисненні стрілки вниз, що розміщена біля цієї кнопки, подається список документів, до яких можна перейти, відповідно, вперед або назад.

Стоп – припиняє завантаження бази даних Notes або web-сторінки.

Обновить – оновлює подання Notes або повторно завантажує web-сторінки.

Найти – виконує пошук тексту в поданні Notes або на web-сторінці. Стрілка вниз поруч з кнопкою пошуку дозволяє виконувати пошук користувачів, баз даних, а також використовувати пошукові системи Internet.

Кожного разу при відкритті бази даних або документа під головним меню Notes з’являється нова вкладка. Кожна з відкритих задач стає активною після щиглика на відповідній вкладці.

Перехід між відкритими вкладками можна виконати за допомогою клавіш CTRL+TAB. Зміна порядку вкладок відбувається шляхом перетягування виділеної вкладки на потрібну позицію на панелі. Для активізації вкладки із заданим номером достатньо натиснути клавіші ALT+W,потім , де № – це номер вкладки, що обирається. Для відкриття поточного документа чи бази даних у новому вікні достатньо клацнути документ або вкладку вікна бази даних правою кнопкою миші та обрати команду Открыть в другом окне. Для закриття вікна активної вкладки слід натиснути кнопку × у правому куті активної вкладки вікна або клавішу ESC.

У нижній частині головного вікна Notes розміщується рядок стану, його вміст залежить від контексту, тобто повідомлення. Елементи, що з’являються в рядку стану, залежать від задачі, що виконується.

Рядок стану дозволяє (рис. 8.9):

· побачити, коли Notes виконує доступ до мережі (відображається блискавка);

· змінити шрифт (тип шрифту), розмір або стиль абзацу тексту, що виділений під час редагування документа;

· переглянути журнал усіх повідомлень системи;

· перевірити успішність виконання фонових задач Notes;

· довідатися про рівень доступу до поточної бази даних та участь у групах доступу (для цього треба клацнути на значку ключа);

· виконувати звичайні поштові задачі (за допомогою меню Быстрый выбор). Команди цього меню (Отправить почту, Отправить и получить почту та Получить почту) працюють як з поштою Notes, так і з поштою Internet.

Рис. 8.9. Рядок стану Lotus Notes та його можливий вміст

Налагоджувати параметри рядка стану можна за допомогою команди меню Файл/Параметры/Параметры строки состояния або натиснути правою кнопкою миші в рядку стану й обрати команду Параметры строки состояния.




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Порядок виконання роботи. 1. Як визначають придатність приладу АГ-3ПП до вимірювання? | 

Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 415. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Сосудистый шов (ручной Карреля, механический шов). Операции при ранениях крупных сосудов 1912 г., Каррель – впервые предложил методику сосудистого шва. Сосудистый шов применяется для восстановления магистрального кровотока при лечении...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия