Студопедия — Методів організації виробництва на постах
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Методів організації виробництва на постах






Розрахунок кількості робочих постів виконується для кожного виду ТО і ПР.

Щоденне обслуговування передбачає виконання робіт з перевірки технічного стану рухомого складу, яка спрямована на забезпечення безпеки руху, а також робіт з підтримки належного зовнішнього вигляду, заправки паливом, маслами та охолоджувальною рідиною, а для деяких видів рухомого складу – санітарну обробку кузова.

ЩО виконується в основному після роботи рухомого складу на лінії. Перевірка технічного стану проводиться і перед виїздом на лінію і при зміні водіїв на лінії. Виробничі зони ЩО виконують роботи з підтримки належного зовнішнього вигляду рухомого складу. Всі інші види робіт ЩО виконуються водіями за рахунок підготовчо-заключного часу і механіками контрольно-технічних пунктів (КТП).

Враховуючи перелічені вище особливості виконання робіт з ЩО, в загальному вигляді розрахункова кількість постів для організації в АТП зони ЩО визначається за залежністю:

 

ПЩО= ДНДЩО / В·ФДЩО , (13)

 

де – коефіцієнт нерівномірності завантаження робочих постів (див. таблицю А.18);

ДНДЩО – добова тривалість впливів ЩО, кількісне значення якої підраховано в графі “ЩО” десятого рядка таблиці 3.3;

В – коефіцієнт використання робочого часу постів ЩО (див. таблицю А.19);

ФДЩО – добова тривалість робочого періоду зони ЩО, кількісне значення якої підраховано в графі “ЩО” дев’ятого рядка таблиці 1.3.

При значенні розрахункової кількості постів ЩО більше двох, роботи щоденного обслуговування рекомендується виконувати на потокових лініях із кількістю постів на одній лінії три або чотири. У цьому випадку загальна прийнята кількість робочих постів ЩО повинна бути кратною трьом або чотирьом. Розподіл робіт на постах ліній ЩО наведено в таблиці А.20.

Для своєчасного забезпечення потокових ліній ЩО необхідною кількістю рухомого складу потрібно передбачити певну кількість постів очікування із співвідношення: один пост очікування на одну потокову лінію.

Обслуговування ТО-1 передбачає виконання контрольно-діагностичних, регулювальних і кріпильних робіт за системами і механізмами дорожніх транспортних засобів, які забезпечують безпеку руху, а також робіт із змащування автомобіля.

Виконують роботи ТО -1 після повернення автомобіля з лінії в міжзмінний період. Роботи з ТО - 1 можна проводити разом із Д-1 (суміщене ТО - 1), або окремо від нього (самостійне ТО - 1). Типовий перелік операцій, що виконуються при ТО-1 наведено у додатку Б.

У загальному вигляді розрахункова кількість постів ТО-1 разом із Д - 1 визначається за залежністю:

 

ПТО-1+Д-1= ДНДТО-1 / В·ФДТО-1 , (14)

де , В – аналогічно із (13);

ДНДТО-1 - добова тривалість впливів ТО - 1 і Д - 1, кількісне значення якої підраховано в графі “ТО - 1” десятого рядка таблиці 3.3;

ФДТО-1 – добова тривалість робочого періоду зон ТО - 1 і Д - 1, кількісне значення якої визначено в графі “ТО - 1” дев’ятого рядка таблиці 3.3.

Відокремлене значення розрахункової кількості постів Д - 1 в загальному вигляді визначається за залежністю:

ПД-1 = ТРДТО-1 / В·ФРТО-1· ФДТО-1·РПД-1 , (15)

 

де , В, ФДТО-1 – аналогічно з (14);

ТРДТО-1 – загальнорічна трудомісткість діагностики в складі трудовитрат на ТО - 1, кількісне значення якої підраховано в графі “ТО - 1” четвертого рядка таблиці 3.4;

ФРТО-1 – річна тривалість робочого періоду ТО - 1, кількісне значення якої підраховано в графі “ТО - 1” шостого рядка таблиці 3.3;

РПД-1 – кількість працюючих на постах Д-1, (РПД-1 = 1...2).

Розрахункова кількість постів ТО-1 буде визначатись як різниця виразів (15) і (14), тобто:

 

ПТО-1 = ПТО-1+Д-1 - ПД-1 . (16)

 

При ПТО-1 2 роботи ТО - 1 рекомендується виконувати на потокових лініях із кількістю постів на кожній лінії три або чотири. У такому випадку прийнята кількість постів ТО - 1 повинна бути кратною трьом або чотирьом, аналогічно з лініями ЩО.

При розрахунковій кількості постів Д - 1, визначених за залежністю (15), меншій 0,5 рекомендується розміщати переносне діагностичне обладнання на потоковій лінії ТО - 1 і виконувати роботи ТО - 1 суміщені з Д - 1.

При розрахунковій кількості постів Д - 1 більшої 0,5 можливі два варіанти рішень:

- організація самостійної зони Д - 1 і самостійних потокових ліній ТО - 1;

- при кількості потокових ліній ТО - 1 більше одної і розрахунковій кількості постів Д - 1, що припадають на кожну лінію, меншим 0,5 - організація двох (і більше) потокових ліній ТО - 1 суміщеного з Д - 1.

Розподіл робіт між окремими постами трипостових і чотирипостових ліній самостійного ТО - 1 і ТО - 1, суміщеного з Д - 1, наведено в таблиці А.20.

Перед постами ТО - 1 необхідно передбачити пости очікування із співвідношення: один пост очікування на одну потокову лінію.

Обов’язкові роботи з ТО - 2 містять поглиблену перевірку технічного стану всіх основних механізмів і систем дорожніх транспортних засобів, виконання кріпильних, регулювальних, змащувальних та інших робіт з метою попередження несправностей, зниження інтенсивності погіршення параметрів технічного стану рухомого складу, зменшення його негативного впливу на довкілля. Виконуються ці роботи в експлуатаційний період у першу, а інколи в другу зміну. Типовий перлік операцій наведено в додатку Б.

У загальному вигляді розрахункова кількість постів ТО - 2 разом із Д - 2 визначається за залежністю:

ПТО-2+Д-2= ДДДТО-2 / В·ФДТО-2 , (17)

 

де ДДДТО-2 - добова тривалість впливів ТО - 2 і Д- 2, кількісне значення якої підраховано для даного типу рухомого складу в графі “ТО - 2” одинадцятого рядка таблиці 3.3;

ФДТО-2 - добова тривалість робочого періоду зон ТО - 2 і Д - 2, кількісне значення якої визначено для даного типу рухомого складу в графі “ТО - 2” дев’ятого рядка таблиці 3.3.

Відокремлене значення розрахункової кількості постів Д - 2 в загальному вигляді визначається за залежністю:

 

ПД-2 = ТРДТО-2 / В·ФРТО-2·ФДТО-2·РПД-2 , (18)

 

де , В, ФДТО-2 - аналогічно з (13), (17);

ТРДТО-2 - загальнорічна трудомісткість діагностики в складі трудовитрат ТО-2, кількісне значення якої підраховано для даного типу рухомого складу в графі “ТО-2” четвертого рядка таблиці 3.4;

ФРТО-2 - річна тривалість робочого періоду ТО - 2, кількісне значення якої підраховано в графі “ТО - 2” шостого рядка таблиці 3.3;

РПД-2 - кількість працюючих на постах Д - 2, (РПД-2 = 1...2).

Розрахункова кількість постів ТО - 2 визначається аналогічно із (16):

 

ПТО-2 = ПТО-2+Д-2 - ПД-2 . (19)

Прийнята кількість постів ТО - 2 і Д - 2 визначається шляхом заокруглення розрахункових значень цих величин. Виконання діагностики Д-2 необхідно передбачити на самостійних постах в окремій виробничій зоні. Роботи з ТО-2 раціонально організувати на спеціалізованих тупикових постах.

Перед постами ТО-2 необхідно передбачити пости очікування із співвідношення: 20% від кількості робочих постів.

У тому випадку, коли розрахункова сумарна кількість постів Д-1 і Д-2 дорівнює або менше одиниці, ці роботи допускається виконувати на одному посту з використанням універсального обладнання і переносних діагностичних приладів.

Поточний ремонт призначений для усунення несправностей, пошкоджень, відмов, які виникли в процесі експлуатації рухомого складу. Роботи поточного ремонту виконуються в основному в першу і другу зміни.

Розрахункова кількість постів ПР в загальному вигляді визначається за залежністю:

ППР = 2 ДНДПР / В·ФДПР , (20)

де ДНДПР - добова тривалість впливу ПР, кількісне значення якої підраховано в графі “ПР” десятого рядка таблиці 3.3;

ФДПР - добова тривалість робочого періоду зони ПР, кількісне значення якої підраховано в графі “ПР” дев’ятого рядка таблиці 3.3.

Роботи ПР рекомендується виконувати на спеціалізованих тупикових або проїзних постах. Нормативи із спеціалізації постів ПР наведені в таблиці А.21.

Перед постами ПР необхідно передбачити пости очікування з урахуванням співвідношення: 20% від кількості робочих постів.

Загальний розрахунок робочих постів виробничих зон ТО і ПР рухомого складу необхідно звести в таблицю 3.8.

Таблиця 3.8 – Робочі пости виробничих зон

Вид впливу Кількість робочих постів
Розрахункова Прийнята
всього в тому числі по змінах
І ІІ ІІІ
ЩО          
ТО – 1          
ТО – 2          
Д – 1 Д – 2          
ПР          

 

 

Під час розподілу постів між змінами необхідно врахувати дані, що містяться в восьмому рядку таблиці 3.3.

Крім розрахунку кількості робочих постів виробничих зон ТО і ПР рухомого складу необхідно визначити і кількість постів контрольно - технічного пункту (КТП) з перевірки технічного стану дорожніх транспортних засобів при їх поверненні в АТП після роботи на лінії. Кількість постів КТП визначається за залежністю:

 

ПКТП = АЕ · tКО / 60· tПОВ ·РП·КВ , (21)

 

де АЕ - експлуатаційна кількість автомобілів, яка визначена в другому рядку таблиці 1.3;

tКО - тривалість одного контрольного огляду дорожніх транспортних засобів (для легкових і вантажних автомобілів tКО = 2...3 хв., для автобусів tКО = 2...4 хв);

tПОВ - тривалість повернення автомобілів в АТП після роботи на лінії, нормативи якої наведені в таблиці А.22;

РП - кількість працюючих на посту, приймається рівною двом (механік і водій);

КВ - коефіцієнт використання робочого часу постів КТП, який визначається за залежністю:

 

КВ = tКО / (tКО + tП), (22)

 

де tП - час на постановку і виїзд автомобіля з поста (tП = 1...3 хв).







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 551. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Конституционно-правовые нормы, их особенности и виды Характеристика отрасли права немыслима без уяснения особенностей составляющих ее норм...

Толкование Конституции Российской Федерации: виды, способы, юридическое значение Толкование права – это специальный вид юридической деятельности по раскрытию смыслового содержания правовых норм, необходимый в процессе как законотворчества, так и реализации права...

Значення творчості Г.Сковороди для розвитку української культури Важливий внесок в історію всієї духовної культури українського народу та її барокової літературно-філософської традиції зробив, зокрема, Григорій Савич Сковорода (1722—1794 pp...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.007 сек.) русская версия | украинская версия