Студопедия — ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ. Необхідними рисами тексту курсової роботи повинні бути простота, точність та лаконічність викладу її змісту
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ. Необхідними рисами тексту курсової роботи повинні бути простота, точність та лаконічність викладу її змісту






Необхідними рисами тексту курсової роботи повинні бути простота, точність та лаконічність викладу її змісту. Текст має бути ретельно відредагований.

Треба уникати багатослів'я, емоційних виразів, використання зайвих слів. Допускаються тільки прийняті скорочення слів. Речення мають бути якомога коротшими. Це полегшує викладення і розуміння думки. Не рекомендується в тексті використовувати надмірно великі чи дрібні абзаци. Повне копіювання не тільки цілих блоків тексту, а й окремих фраз із економічних публікацій не дозволяється.

Для підтвердження висновків дослідження в роботі можуть наводитися цитати з використаних літературних джерел. Але занадто захоплюватися ними не слід. Цитати, статистичні та інші дані, що наводяться у тексті, обов'язково повинні мати посилання на їх джерела у квадратних дужках. Наприклад, [18].

Важливими джерелами даних є статистичні довідники. Використо­вуючи ці матеріали, необхідно враховувати методику розрахунків і отримання тих чи інших даних.

Ретельно вивчивши літературні джерела та фактичні дані, необ­хідно написати перший варіант тексту курсової роботи. Якість роботи оцінюється, насамперед, за змістом тексту: наскільки в ньому самос­тійно, структуровано, глибоко та всебічно розглянуті основні питання теми.

Ілюстративний матеріал слід подавати безпосередньо після посилання на нього у тексті, де він згаданий вперше, або на наступній сторінці, нумерувати послідовно арабськими цифрами без знака "№" (за винятком розміщених у додатках). Позначаються словом „Рис.” або „Таблиця”. Кількість ілюстрацій у роботі визначається її змістом і доцільністю для надання тексту конкретності та наглядності. Номер рисунка та його назву розміщують під відповідним ілюстративним матеріалом (схеми, діаграми, графіки).

Таблиця має містити дані, необхідні для вивчення певного аспекту дослідження, період, за який наведено дані, та одиниці виміру, в яких вони наведені. Номер та назва зазначаються над таблицею у наступному порядку: слово „Таблиця” та її номер вирівняні справа, назва таблиці у наступному рядку з вирівнюванням по центру. У разі перенесення частини таблиці на іншу сторінку зазначають "Продовження табл. 7".

Формули нумеруються послідовно. Номер пишуть у круглих дужках на одному рядку з формулою з правої сторони сторінки. Пояснення значень символів, коефіцієнтів розміщують безпосередньо під формулою у тій послідовності, в якій вони наведені у формулі, кожне з нового рядка. Перший рядок пояснення починають словом „де” без двокрапки.

Робота виконується українською мовою та оформлюється згідно з державним стандартом України ДСТУ 3008-95 „Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформленням”. Робота повинна бути набрана на комп'ютері, шрифт Times New Roman, 14 кеглем, через 1,5 міжрядкових інтервали. Надання роботи в руко­писному варіанті не допускається. Текст друкується з одного боку стандартного аркуша білого паперу формату А4; комп’ютерний набір - шрифт Times New Roman, 14 кегль, 1,5 міжрядковий інтервал; розмір полів: праве - 10 мм, ліве, верхнє, нижнє - 20 мм. Надання роботи в рукописному варіанті не допускається.

1. Кожне питання курсової роботи повинно мати свій номер і заголовок. Текст питання розбивається на розділи, кожний з яких має свій номер і назву. Текст курсової роботи повинен бути чітко розділений за питаннями плану. Назву розділу слід виділити жирним шрифтом. Кожен розділ необхідно починати з нової сторінки.

2. Не рекомендується в тексті використовувати надмірно великі чи дрібні абзаци. Абзац - це синтаксичне ціле, завершена думка, визначена значеннєва частина тексту.

3. Таблиці звичайно розміщують після першого посилання на них у тексті. Якщо таблиця за розміром перевищує 2/3 сторінки, її пере­носять у додатки.

4. Допускаються тільки прийняті скорочення слів.

5. Сторінки тексту варто пронумерувати, а потім відповідно до них указати сторінки питань та розділів у змісті курсової роботи.

6. Зразок оформлення титульної сторінки курсової роботи наведено у дод. Д.

7. На наступній сторінці за титульною слід подати зміст курсової роботи. Напроти кожного питання з правого боку зазначаються відповідні сторінки тексту курсової роботи.

8. Нумерацію сторінок у курсовій роботі починають із титульного лис­та, на якому номер сторінки не ставиться. Крім титульного листа, всі сторінки курсової роботи нумеруються арабськими цифрами, що ставляться вгорі справа. Сторінки додатків не нумеруються.

Завершена курсова робота з підшитою карткою контролю по­дається студентом на кафедру для рецензування. Термін рецензування - тиждень.

До захисту допускаються курсові роботи, які одержали позитив­ну рецензію.

При наявності в роботі певних недоробок, на які вказує рецензент, студент їх ліквідує на окремих аркушах під заголовком „Доопрацю­вання” і додає в кінець курсової роботи. Для повторної перевірки такі роботи не здаються. У разі невідповідності курсової роботи вимогам вищої школи за висновками рецензента студент повинен виконати новий варіант за тією ж темою. При здачі переробленої курсової ро­боти студент зобов'язаний подати також її перший варіант, рецензію на неї і картку контролю.








Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 316. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Сосудистый шов (ручной Карреля, механический шов). Операции при ранениях крупных сосудов 1912 г., Каррель – впервые предложил методику сосудистого шва. Сосудистый шов применяется для восстановления магистрального кровотока при лечении...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия