Студопедия — Завдання 3. Мэри заявила Джонові, що компанія зможе одержувати вигоди від використання системи управлінської інформації
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Завдання 3. Мэри заявила Джонові, що компанія зможе одержувати вигоди від використання системи управлінської інформації






Мэри заявила Джонові, що компанія зможе одержувати вигоди від використання системи управлінської інформації, що допоможе в плануванні і керуваннями видами діяльності в бізнесі і прийнятті рішень, зв'язаних з діяльністю компанії. Джон не дуже зрозумів, що пропонує Мэри.

Вам необхідно:

(1) показати на прикладах типи планування видів діяльності і керування ними, що, швидше за все, використовуються в High Street Reproduction Furniture Ltd;

(2) описати категорії інформації, що могли б бути корисними для цих цілей;

(3) запропонувати ймовірні джерела одержання такої інформації.

Завдання 4

На терміновій нараді, проведеній у попередню тиждень, компанія Sheffield Timber Company проінформувала Джона, що постачання червоного дерева з Південної Америки перебувають під загрозою. Там відбулися великі лісові пожежі і велика частина запасу, готового для експорту, була знищена. Sheffield Timber Company побоюється, що протягом найближчих шести місяців компанія High Street Reproduction Furniture Ltd може не одержати тієї кількості матеріалів, якими вона звичайно розташовує. Однак через шістьох місяців постачання цього матеріалу відновляться.

Необхідно виконати наступне.

А. Розрахуйте графік виробництва, при якому компанія High Street Reproduction Furniture Ltd дістане максимальний прибуток при наявних у неї запасах червоного дерева, і вкажіть прогнозний прибуток при такому варіанті.

Ви повинні виходити з допущення, що прогнозований попит від звичайних замовників компанії буде на 10% вище в порівнянні з попередніми шістьма місяцями і що рішення з приводу пропозиції американців поки не прийнято. Крім того, виходите з припущення, що секція з дзеркалами для туалетних столиків буде випускатися High Street Reproduction Furniture Ltd, тому що в його нинішнього постачальника ніякого власного запасу червоного дерева немає.

Б. Вкажіть інші проблеми, що Джон повинний узяти до уваги при реалізації даного графіка виробництва.

В. Порівняєте прогнозний прибуток по п. А с прибутком, на яку Джон може розраховувати в другій половині року, якщо прогнозований попит на всі три предмети, що випускаються компанією, буде вдоволений, контракт з американцями не підписаний, а секція з дзеркалами буде випускатися в самої High Street Reproduction Furniture Ltd. Висловіть свою думку про отримані результати.

 

Кейс 4. Fleet Ltd має мережа роздрібних торгових крапок, у яких продаються одяг і товари для будинку. У 1995 р. ця компанія стала зазнавати фінансових збитків і, як створилося враження, утратила стратегічну, спрямованість у своїх діях. Колишня формула бізнесу, успішна в 1980-і і 1990-і роки, більше не забезпечувала ефективності її роботи. Щоб кардинальним образом змінити ситуацію в компанії, був призначений новий виконавчий директор. Запропонована ним стратегія містила три оси новные складові. По-перше, він усунув ієрархічні рівні, по-друге, здійснив децентралізацію організації. І по-третє, він зосередив основні зусилля на ключових концепціях і навичках працівників. Цими ключовими навичками були визначені закупівлі і продажі, і на основі їх була обрана нова основна філософія діяльності — передача допоміжних видів діяльності зовнішнім партнерам. Як основу такого рішення було прийнято, що ключові види діяльності повинні відповідати світовому рівню і що організація повинна прагнути вийти на цей рівень. Для цього буде потрібно також підтримка світового класу, тобто неключові види діяльності. Однак домогтися цього на національному рівні важко, а швидше за все неможливо. Це порозумівається тим, що для виходу на світовий рівень необхідні фахівці, що займаються самими новітніми розробками в галузі, а співробітники компанії, зрозуміло, до них не відносяться, тому що такі види діяльності є для компанії допоміжними.

Корпоративна філософія і ставка на передачу частини видів діяльності зовнішнім партнерам привели до того, що керівники організації стали розглядати потенційних кандидатів на передачу їм усіх видів діяльності крім основних — закупівель і платіж. Наприклад, дистрибьюция продукції була також передана зовнішнім структурам, що привело до скорочення числа співробітників компанії, що займалися цим напрямком, з 250 чел. до 3. Те ж саме відбулося з такими видами діяльності, як контроль якості, упакування і дизайн. В даний час зовнішнім структурам також передаються питання забезпечення безпеки і збирання приміщень.

Подробиці

Таким чином, основною філософією компанії стала передача окремих напрямків зовнішнім структурам, однак її реалізація здійснювалася не просто з бажання випливати прийнятій політиці: кожен переданий вид у результаті цього повинний тепер здійснюватися краще, ніж колись. Так, у відношенні інформаційної технології старші менеджери думали, що цей напрямок реалізується в компанії в операційному змісті досить добре, однак весь її потенціал далеко не розкритий. Крім того, територіально відділ інформаційних технологій розташовувався за кілька миль від інших будинків компанії, і тому іноді в керівництва виникали деякі утруднення у взаємодії з ним. Однак у відношенні структури керування цей відділ повною мірою був централізований, і всі завдання йому встановлювалися колишнім виконавчим директором компанії, що вважав, що цей відділ повинний забезпечувати роботу без зривів компанії в цілому. Але узгодження розглянутих проектів з цим відділом здійснювалося, як правило, у неформалізованому виді, у результаті чого звичайно спостерігалася перевитрата необхідних коштів.

Fleet Ltd вирішила для задоволення своїх потреб в інформаційних технологіях використовувати можливості зовнішніх структур. Процес переходу уключив вибір партнерів, з якими, на думку фахівців компанії, можна було б укласти такий контракт. Компанія надала відповідні документи, у яких коротко викладалися її потреби в інформаційних технологіях, чотирьом відібраним претендентам, щоб кожний з них міг підготувати зустрічну пропозицію. Серед цих претендентів була і компанія Results Ltd, що, як створювалося враження, краще інших зрозуміла філософію і мети Fleet Ltd, особливо у відношенні перспектив її розвитку. Велика частина вимог Fleet Ltd в області інформаційних технологій за останні три роки була нею докладно проанализирова на, і в першу чергу основні потреби, зв'язані з діяльністю магазинів і організацією закупівель.

Results Ltd запропонувала укласти перший контракт на 3 роки з фіксованою ціною оплати її послуг у?250 000 у рік. Перша реакція фахівців відділу інформаційних технологій Fleet Ltd на цю пропозицію була різко негативною. Вони аргументували своє негативне відношення насамперед тим, що компанія недавно пішла на значні капіталовкладення і практично цілком поміняла парк комп'ютерної техніки, причому тільки за попередній рік на это було витрачено?100 000. По оцінках фахівців відділу, придбане устаткування зможе прослужити ефективно ще принаймні 3 роки. Крім того, вони висловили заклопотаність, зв'язану з власною зайнятістю. В даний час у відділі працює 10 співробітників, середня заробітна плата кожного з який складає?30 000 у рік. Results Ltd погодилася взяти 8 з них на колишніх умовах оплати. З двох оставшихся один, Чарльз Смит, готовий піти на пенсію за схемою більш раннього виходу, а ще один буде переведений на посаду консультанта керівника Fleet Ltd no даному контракту з колишнім окладом у £30 000 у рік. Менеджер, відповідальний за виконання цього контракту, буде призначений Fleet Ltd. На цю посаду, що є для компанії нової, буде призначений фахівець, що раніше в компанії не працював, з окладом у £50 000.

Додаткова інформація, надана фінансовим директором

Якщо Чарльз Смит піде на пенсію за схемою більш раннього виходу, компанії прийдеться виплатити в пенсійний фонд як одноразовий посібник £20 000.

• Приміщення, у якому зараз розташовується відділ інформаційних технологій, узято в оренду терміном на три роки. Протягом цього терміну компанія повинна виплачувати орендний платіж у розмірі?10 000 у рік. Якщо потреби компанії в інформаційних технологіях будуть задовольнятися зовнішньою структурою, це приміщення може бути здане в суборенду, що принесе в перший рік?4000 надходжень, у другий —?8000, а в третій —?10 000.

• Поточні прогнози по видаткових матеріалах для відділу інформаційних технологій на найближчі три роки складають:?5000,?6000 і?7000 відповідно. Перепродажна ціна комп'ютерного устаткування, придбаного торік, дорівнює?30 000.

• Річні накладні витрати відділу інформаційних технологій складають?27 000. 60% цих витрат залежать від числа співробітників відділу, а що залишилися 40% нараховуються як частина загальних накладних витрат компанії.

Завдання

Ви призначені консультантом і повинні підготувати звіт, у якому проаналізувати пропозиція по передачі потреб в інформаційних технологіях компанії Fleet Ltd зовнішній структурі. При цьому ви повинні врахувати як фінансові, так і нефінансові аспекти цієї пропозиції, дати свої рекомендації і включити в звіт наступні питання:

1. аналіз на основі приростной калькуляції собівартості;

2. вплив пропозиції на прибуток, що повідомляється в звіті;

3. інші фактори, які варто взяти до уваги до того, як буде прийняте остаточне рішення;

4. ваші рекомендації з їхнім обґрунтуванням;

5. підсумкове резюме.

 

 

Кейс 5. Компанія Sheridan Carpet випускає високоякісні килимові матеріали, використовувані в автомобілях і у фургонах для відпочинку. Продукція компанії продається підприємствам, що займаються опоряджувальними роботами, що розрізають отриманий матеріал таким чином, щоб він точно відповідав розмірам пасажирського чи автомобіля фургона для відпочинку стосовно до конкретних моделей автомобілів. Деякі з таких підприємств належать великим структурам, що займаються остаточною зборкою автомобілів високого класу, для обробки яких вимагаються тільки високоякісні матеріали. Інші підприємства-користувачі продукції Sheridan Carpet займаються фургонами, що випускаються на замовлення.

Наприкінці 2000 р. менеджер по маркетингу і головному бухгалтері компанії Sheridan Carpet зустрілися, щоб обговорити прейскурантну ціну на килимовий матеріал № 104. У галузі є звичайною практикою повідомляти ціну напередодні періодів червень^-січень-червень і грудень^-липень-грудень. За багато років компанії в галузі звикли, що ціни з'являються стабільними на майбутній період у шістьох місяців, якщо, звичайно, якісь серйозні обставини не змусять виробників їх змінити раніш. Протягом двох останніх шестимісячних періодів реалізація килимового матеріалу № 104 не піддавалася сезонним коливанням.

Sheridan Carpet є найбільшою компанією в сегменті килимових покрить в автомобільній галузі. Її надходження від реалізації в 1999 р. перевищили $40 млн. Продавці Sheridan Carpet працюють на окладі, і кожний з них цілком відповідає за товарну лінію. Велика частина суперників Sheridan Carpet менше по розмірах, чим вона. Відповідно вони звичайно очікують оголошення цін цією компанією, перш ніж установлюють власні ціни реалізації.

Килимовий матеріал № 104 має дуже щільну структуру. У результаті цього його виготовлення вимагає спеціального устаткування, і він випускається у відділі, чиє устаткування не пристосоване для виготовлення матеріалів іншого типу. З 1 січня 2000 р. Sheridan Carpet підняла ціну на матеріал цього типу з $3,90 до $5,20 за 1 кв. ярд. Це було зроблено для того, щоб вирівняти маржу по матеріалі № 104 з іншими товарами цієї ж серії. Хоча Sheridan Carpet знаходиться у фінансово стабільному положенні, вона очікує, що в наступні роки їй будуть потрібні великі засоби для заміни устаткування і розширення підприємства. Збільшення ціни в 2000 р. стало одним з тих декількох рішень, що були прийняті для забезпечення цих планів відповідними засобами.

3. Однак суперники Sheridan Carpet зберегли ціни на килимові матеріали, порівнянні з № 104, у 2000 р. на рівні $3,90. Як показано в ілюстрації 1, у яку включені оцінки обсягів реалізації матеріалів цього типу, підвищення ціни, як очевидно, привело до втрати Sheridan Carpet частини її ринкової частки. Менеджер по маркетингу Мэл Уолтере оцінив, що в галузі буде реалізовано в першому півріччі 2001 р. близько 630 000 кв. ярдів таких килимових матеріалів. Уолтере упевнений, що Sheridan Carpet могла б реалізувати 150 000 кв. ярдів, якби понизила ціну знову до $3,90. Але якщо ціна збережеться на рівні $5,20, Уолтере побоюється подальшого зниження ринкової частки компанії по цій складові. Однак через те, що некоторые замовники думають, що матеріал № 104 перевершує продукцію конкурентів, Уолтере вважає, що Sheridan може реалізувати щонайменше 65 000 кв. ярдів і за ціною $5,20

 

Таблиця - Ціни й обсяг виробництва килимового матеріалу № 104 у 2001-2003 р.

 

  Обсяг виробництва, кв.м Ціна за 1 кв.м
Сезон реалізації* У галузі в цілому Sheridan Carpet Основні конкуренти Sheridan Carpet
2001-1     5,20 5,20
2001-2     5,20 5,20
2002-1     3,90 3,90
2002-2     3,90 3,90
2003-1     3,90 5,20
2003-2     3,90 5,20






Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 232. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

Анализ микросреды предприятия Анализ микросреды направлен на анализ состояния тех со­ставляющих внешней среды, с которыми предприятие нахо­дится в непосредственном взаимодействии...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Гносеологический оптимизм, скептицизм, агностицизм.разновидности агностицизма Позицию Агностицизм защищает и критический реализм. Один из главных представителей этого направления...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия