Студопедия — Федеральное государственное образовательное бюджетное
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Федеральное государственное образовательное бюджетное






Роботу з попередження дорожньо-транспортних пригод в організації очолює її керівник.

2.1. Основними завданнями організації з попередження дорожньо-транспортних пригод є:

 

1.
Удосконалення організації праці, відпочинку працівників, особливо водіїв і працівників з ремонту рухомого складу.

2. Проведення службами і громадськими організаціями виховної роботи, контролю за роботою водіїв на лінії, а також заходів, які попереджують виникнення дорожньо-транспортних пригод та сприяють зміцненню трудової дисципліни працюючих.

3. Забезпечення готовності рухомого складу шляхом своєчасного і якісного проведення технічного обслуговування, ремонту, перевірки технічного стану при випуску його на лінію і при поверненні в гараж та забезпечення контролю за технічним станом на лінії.


2.2. Згідно покладених завдань керівник організації повинен:

 

1. Затверджувати щоквартальний план заходів (Додаток 1) організації з попередження дорожньо-транспортних пригод, розроблений службою безпеки дорожнього руху (відповідальною особою з безпеки дорожнього руху) разом зі службою механіка і здійснювати постійний контроль за виконанням службами і структурними підрозділами цього плану.

2. Вживати заходи щодо покращення умов праці, відпочинку водіїв і працівників зайнятих ремонтом рухомого складу.


2.2.3,Організовувати проходження обов'язкового періодичного медичного огляду водіїв, перед- і післярейсових медичних оглядів, створювати необхідні умови для роботи медичного персоналу.

2.2.4. Удосконалювати форми та методи виховної роботи працівників організації, узагальнювати і поширювати досвід роботи передових водіїв, ремонтних працівників, пропагувати безаварійну роботу шляхом читання лекцій, розповсюдження інформаційних бюлетенів, закріплювати молодих водіїв за водіями-наставниками для інструктажу і стажування, проводити конкурси і місячники безпеки руху, представляти у встановленому порядку до заохочення працівників, які успішно і добросовісно виконують свої обов'язки.

 

4. Вживати заходи для покращення професіональної підготовки, підвищення кваліфікації працівників, контролювати проведення з водіями, автослюсарями та інженерно-технічними працівниками з безпеки дорожнього руху технічного навчання, періодичних інструктажів.

5. Особисто проводити службове розслідування всіх дорожньо- транспортних пригод, допущених працівниками організації; проводити службове розслідування з випадків перебування водіями на робочому місці у нетверезому стані і вживати до порушників заходи дисциплінарного впливу згідно правил внутрішнього трудового розпорядку.


2.2.7. Організовувати облік дорожньо-транспортних пригод, представляти звіти та інформацію про дорожньо-транспортні пригоди, повідомлення про вжиті заходи з попередження дорожньо-транспортних пригод у терміни, передбачені "Порядком обліку дорожньо-транспортних пригод".

 

8. Безпосередньо керувати роботою служби безпеки дорожнього руху (відповідальної особи з безпеки дорожнього руху), спрямовуючи діяльність усіх служб і підрозділів організації на реалізацію заходів із попередження дорожньо-транспортних пригод, надавати практичну допомогу в організації і обладнанні кабінету (куточку) з безпеки дорожнього руху, затверджувати план його роботи.

9. Видавати накази, розпорядження з попередження дорожньо- транспортних пригод, передбачати у посадових інструкціях працівників, які пов'язані із збереженням та експлуатацією рухомого складу, їх обов'язки і відповідальність щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.


2.3. Керівник служби безпеки дорожнього руху (відповідальна особа з безпеки дорожнього руху) зобов’язаний:

 

1. Розробляти разом із службою механіка проекти планів-заходів з попередження дорожньо-транспортних пригод, які передбачають забезпечення необхідних умов безпеки руху, належного технічного стану, рухомого складу, який виходить на лінію, зміцнення дисципліни, підвищення кваліфікації водіїв та інших працівників організації, діяльність яких зв'язана з роботою рухомого складу, представляти їх на затвердження керівникові організації і контролювати виконання цих планів.

2. Систематично контролювати виконання всіма працівниками організації нормативних документів, наказів та вказівок Держводресурсів України та Облводресурсів з питань забезпечення безпеки дорожнього руху, правил дорожнього руху, а також цієї інструкції.

3. Перевіряти роботу всіх служб і підрозділів організації, щодо забезпечення безпеки дорожнього руху та попередження дорожньо- транспортних пригод і вносити пропозиції керівництву для усунення виявлених недоліків і порушень.

4. Вести облік дорожньо-транспортних пригод і порушень водіями правил дорожнього руху у спеціальних журналах, готувати у встановленому порядку звіти про них. Аналізувати дані обліку і виявляти основні причини виникнення дорожньо-транспортних пригод.

5. Брати участь у проведенні службового розслідування дорожньо- транспортних пригод, у складанні інформації про них в терміни, передбаченні "Положенням про порядок службового розслідування дорожньо-транспортних пригод".

6. Розробляти і подавати керівникові, на основі матеріалів перевірок, пропозиції щодо попередження дорожньо-транспортних пригод і випадків керування автомобілем у нетверезому стані.

7. Організовувати у колективі розгляд допущених водіями дорожньо- транспортних пригод і порушень правил дорожнього руху.

8. Узагальнювати і розповсюджувати передовий досвід безаварійної роботи водіїв, організовувати агітаційну роботу з безпеки дорожнього руху (проведення лекцій, бесід, використання наочних форм агітації, стінгазет, бюлетенів).

9. Організовувати роботу кабінету безпеки дорожнього руху.

10. Контролювати організацію навчання і перевірку знань водіями та іншими працівниками, безпосередньо пов'язаними з дорожнім рухом транспортних засобів, Правил дорожнього руху, Правил перевозу людей і вантажів, інструкцій з охорони праці, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху, посадових інструкцій.

11. Контролювати стажування водіїв і роботу водіїв-наставників, а також допуск водіїв до роботи.

12. Брати участь у роботі атестаційної комісії з присвоєння кваліфікації водіїв.

13. Брати участь у розробці проектів наказів, розпоряджень, заходів з питань забезпечення безпеки дорожнього руху.

14. Контролювати проведення службою механіка перед- і післярейсових інструктажів з безпеки дорожнього руху, медичного огляду з відміткою в дорожньому листі водія.

15. Систематично звіряти і уточнювати дані про дорожньо-транспортні пригоди з даними органів Державної автомобільної інспекції та надсилати інформацію у вищестоящу організацію згідно "Порядку обліку дорожньо- транспортних пригод".

4. Керівник служби дорожнього руху (відповідальна особа за безпеку дорожнього руху) має право:


2.4.1. Контролювати і перевіряти роботу служб і підрозділів організації, які причетні до попередження дорожньо-транспортних пригод, роботи рухомого складу. Вказівки начальника служби безпеки дорожнього руху (відповідальної особи) обов'язкові до виконання і можуть бути відмінені тільки керівником організації.

2.4.2. Вилучати у водіїв організації посвідчення на право управління автомобілем при їх затриманні на лінії в стадії сп'яніння або при скоєнні дорожньо-транспортних пригод.

2.4 .3. Відсторонювати у встановленому законом порядку від роботи водіїв та інших працівників організації, дії яких загрожують безпеці дорожнього руху, вимагати від керівників, яким підпорядковані вищевказані працівники, притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

2.4.4. Забороняти випуск на лінію рухомого складу або повертати його з лінії при виявлені технічних неполадок транспорту, не проходженні інструктажу та медогляду водіїв.

2.4.5. Представляти організацію у місцевих органах влади та у вищестоящих організаціях.

 

4. Служба механіка зобов’язана:

1. Складати місячний табель роботи водіїв з дотриманням вимог трудового законодавства в частині режиму праці і відпочинку, регулярно контролювати роботу водіїв на лінії, не допускати порушень норм робочого дня.

2. Контролювати оформлення дорожніх листів.

3. Вживати необхідні заходи при наявності у дорожньому листі відміток зроблених працівниками ДАІ про порушення, допущені водіями на лінії і інформувати про це службу безпеки руху.

4. Проводити інструктаж водіїв щодо правил перевезення людей і вантажів, особливості руху, метеорологічні, дорожні та інші умови на маршруті, робити про це відмітки у дорожніх листах і в журналі реєстрації інструктажів.

5. Контролювати проходження водіями, які не мають досвіду роботи, стажування та закріплення їх за досвідченими водіями.


2.5.6. Забезпечувати перед-та післярейсові медичні огляди водіїв, перевірку посвідчень водіїв перед випуском автомобілів на лінію.

2.5.7. Разом із кадровою службою організовувати медичні огляди водіїв у встановлені терміни.

2.5.8. Забезпечувати виконання вимог безпеки дорожнього руху згідно правил дорожнього руху.

2.5.9. Розробляти посадові інструкції з визначенням у них обов’язків з попередження дорожньо-транспортних пригод.

2.5.10. Проводити виховну роботу серед водіїв, пропагувати передовий досвід і методи безаварійної роботи.

2.5.11. Брати участь у службових розслідуваннях дорожньо-транспортних пригод, які сталися за участі працівників та транспорту організації.

2.5.12. Забезпечувати своєчасну та якісну підготовку рухомого складу і випуск його на лінію. Не допускати випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає вимогам Правил дорожнього руху в Україні і Правилам технічної експлуатації рухомого складу, та які не забезпечені необхідними протипожежними засобами, медичними аптечками і знаками аварійної зупинки.

 

48. Організація безпечного руху транспортних засобів і пішоходів на території і виробничих приміщеннях підприємств.

1. Основні положення

1.1. Справжні Правила встановлюють вимоги безпеки до
порядком руху автотранспорту, інших механічних транспортних
засобів і пішоходів на території і у виробничих приміщеннях
всіх підприємств.
1.2. Впорядкування руху транспортних засобів і пішоходів на
території і у виробничих приміщеннях підприємства проводиться
з метою забезпечення безпеки праці працюючих і збереження
майна.
1.3. Безпека руху автотранспорту на території та в
виробничих приміщеннях забезпечується:
1.3.1. раціональною організацією і регулюванням руху;
порядок руху і засоби його регулювання повинні бути відображені в
схеми руху транспортних засобів і пішоходів;
1.3.2. навчанням все без винятку персоналу підприємства
Правилами організації безпечного руху транспортних засобів і
пішоходів на території і у виробничих приміщеннях;
1.3.3. встановленням особистої відповідальності всього персоналу
підприємства за порушення цих Правил;
1.3.4. відповідальністю посадових осіб за організацію
безпечного руху;
1.3.5. систематичним контролем за дотриманням вимог
цих Правил.
1.4. Відповідальність за організацію руху транспортних
засобів і пішоходів на території і у виробничих приміщеннях
підприємства покладається:
1.4.1. по підприємству в цілому - на керівника підприємства;
1.4.2. у виробничих приміщеннях - на головного інженера
(посадова особа);
1.4.3. на території підприємства, виключаючи виробничі
приміщення, - на керівника служби безпеки руху
(посадова особа).

2. Організація руху транспортних засобів на території
і у виробничих приміщеннях підприємства

2.1. Організація руху транспортних засобів і пішоходів
повинна проводитися у відповідності з діючими Правилами дорожнього
рухи.
2.2. Розробка схеми руху транспортних засобів та
пішоходів.
2.2.1. Виробничо-технічний відділ підприємства
(посадова особа) складає генеральний план підприємства з
зазначенням на ньому місць розташування всіх споруд і їх призначення,
зон стоянок транспортних засобів, у тому числі і підлягають ТЕ і ТР,
ліній, постів ТО і ТР у виробничих приміщеннях, проїздів і
проходів.
2.2.2. Службою безпеки руху (посадовою особою) на
генеральний план підприємства наноситься схема руху на території
підприємства транспортних засобів і пішоходів. Допускається
встановлювати пріоритет для виду (видів) транспортних засобів або
пішоходів.
2.2.3. Технічна служба розробляє схему руху
транспортних засобів у виробничих приміщеннях, погоджує її з
службою безпеки руху (посадовою особою) та наносить на
генеральний план підприємства.
2.2.4. При розробці схеми руху повинні враховуватися
наступні вимоги:
2.2.4.1. напрямок руху автотранспорту від в'їзду на
територію, з території і на виїзді з нього має бути
правостороннім і, як правило, круговим;
2.2.4.2. кількість проїздів із зустрічним рухом і
пересічних потоків автотранспорту має бути мінімальним. На
підприємствах місткістю більше 50 автомобілів перетин основних
потоків на території не допускається;
2.2.4.3. перетинання пішохідних доріжок з автотранспортними
потоками повинно бути мінімальним.
2.2.5. На схемі руху повинні бути позначені:
2.2.5.1. що приписуються напрямку руху - переривчастою
лінією;
2.2.5.2. межі проїздів і зон стоянок транспортних засобів -
суцільною лінією;
2.2.5.3. пішохідні должки, елементи дорожньої розмітки,
дорожні знаки, знаки безпеки, світлофори і сигнальні
пристрої;
2.2.5.4. огороджувальні пристрої всіх технологічних
споруд, установок, ділянок руху, до яких примикають
пішохідні доріжки і т. п.
2.2.6. Схема руху на території і у виробничих
приміщеннях службою безпеки руху (посадовою особою)
погоджується з профспілковим комітетом і затверджується керівником
підприємства.
2.2.7. Технічна служба виготовляє:
2.2.7.1. щит, на який наноситься схема руху на території
за затвердженим зразком;
2.2.7.2. щит з нанесеною схемою руху у виробничих
приміщеннях;
2.2.7.3. планшети зі схемою руху на території та в
виробничих приміщеннях.
2.2.7.4. Схема руху на території кріпиться на видному місці
при в'їзді на територію підприємства; схема руху в
виробничих приміщеннях - перед в'їздом в них. Планшети можуть
бути в кабінеті керівника підприємства, його заступників,
диспетчерської і обов'язково в класах (кабінетах) з безпеки
руху та охорони праці.
2.3. Згідно зі схемою руху технічною службою підприємства
проводиться дорожня розмітка території, встановлюються дорожні
знаки, знаки безпеки та сигнальні пристрої відповідно до
ГОСТ 10807-78, ГОСТ 23457-86, ГОСТ 13508-74, ГОСТ 23457-86.
2.4. Місця стоянки автомобілів і робочі проїзди як всередині
приміщень, так і на відкритих стоянках повинні відповідати нормам
проектування автотранспортних підприємств.
2.5. У приміщеннях ТО і ТР рух рухомого складу
регулюється дорожніми знаками, і лінії розмітки можуть не
наноситися.
2.6. Сигнальні пристрої встановлюються при в'їздах на
територію і виїзду з неї, на постах і потокових лініях
виробничих приміщеннях (закритої видимості).
2.7. Служба безпеки руху (посадова особа) при
вступному інструктажі проводить заняття з відміткою в контрольному листі
з усім персоналом підприємства (окремо за категоріями працюючих)
з вивчення Правил організації безпечного руху транспортних
засобів і пішоходів на території і у виробничих приміщеннях
підприємства.
2.8. Вимоги безпеки до руху транспортних засобів.
2.8.1. Швидкість руху транспортних засобів на під'їзних
шляхи і території підприємства не повинна перевищувати 10 км/год, а в виробничих приміщеннях - 5 км/год.
2.8.2. В'їзд автомобіля на місце стоянки повинен проводитися
переднім ходом. Допускається застосування при повороті на проїзд одного
маневру заднього ходу, причому відстань від рухомого транспортного
кошти до кордонів проїзду повинна бути не менше величини зовнішньої
захисної зони (2.8.3.3)
2.8.3. В'їзд автопоїзда на місце стоянки і виїзд з нього повинні
проводитися тільки переднім ходом без застосування заднього ходу при
повороті у проїзді.

3. Вимоги до виробничих приміщень підприємства

3.1. Територія і виробничі приміщення підприємства повинні
відповідати вимогам "Санітарних норм проектування
промислових підприємств", "Будівельних норм і правил" та "Правил
техніки безпеки для підприємств автомобільного транспорту" при
наявність парку автомобілів і механізмів.
3.1.1. Розташування виробничих приміщень на території
підприємства повинно відповідати технологічному процесу
технічного обслуговування і ремонту транспортних засобів, механізмів
і забезпечувати безпеку руху.
3.1.2. Приблизна схема технологічного процесу технічного
обслуговування та ремонту транспортних засобів і механізмів
автопарках підприємств наведена на рис.2.

 


3.2. Вимоги безпеки до території підприємства.
3.2.1. Проїзди і майданчики для зберігання автомобілів на
території підприємства повинні бути рівними і мати тверде покриття
(асфальтобетон, цементобетон та ін). Робочі проїзди не повинні
захаращуватися.
3.2.2. Ширина проїздів на території підприємства повинна бути не
менше 6 м при двосторонньому русі і не менше 3 м при односторонньому
рух з відповідним розширенням і закругленням дороги на
поворотах.
3.2.3. У місцях перетинання під'їзних шляхів з канавами,
траншеями, залізничними коліями тощо повинні бути встановлені
настили або мости для переїзду і огороджувальні пристрої.
3.2.4. Територія підприємства повинна триматися в чистоті,
систематично прибирати від сміття і відходів виробництва, а в
зимовий час від снігу і льоду, а також освітлюватися в темний час
доби і при поганій видимості.
3.2.5. Ремонтовані ділянки території, будівель, споруд
повинні бути огороджені, в темний час доби і при поганій видимості -
освітлені.
3.2.6. На підприємствах, де є пункти заправки
транспортних засобів паливом, слід захищати їх так, щоб при
заправки автотранспорту не заважати руху.
3.2.7. Біля воріт, призначених для проїзду транспортних
коштів, повинні бути встановлені попереджувальні написи "Бережися
автомобіля", освітлені в темний час доби і при поганій видимості.
3.2.8. Уздовж стін і огорож у місцях стоянки транспортних
коштів повинні бути встановлені колесовідбійні тротуари або бар'єри
(відстань від автомобіля до стіни має бути не менше 0,5 м).
3.2.9. Випробування і опробування автотранспорту на території
підприємства повинно проводитися на спеціальних стендах або
облаштованих майданчиках з дотриманням таких вимог:
3.2.9.1. стенд повинен мати пристрій, який виключає
мимовільний з'їзд автомобіля;
3.2.9.2. площадка повинна бути з твердим покриттям, що має
коефіцієнт зчеплення не менше 0,6 3.2.9.3. розміри майданчика повинні виключити можливість наїзду
на людей, будівлі і т. д.;
3.2.9.4. на майданчику повинна бути нанесена розмітка для
визначення гальмівного шляху транспортного засобу;
3.2.9.5. регулювання гальм виробляти на вартому
транспортному засобі, з вимкненим двигуном і встановленими
противідкотними упорами.
3.2.10. На території підприємства повинні бути влаштовані
окремий вхід і вихід для персоналу. Рух персоналу через
ворота забороняється.
3.3. Вимоги безпеки до виробничих приміщень.
3.3.1. Покриття підлоги приміщення для зберігання, обслуговування і
ремонту рухомого складу має бути твердим, без вибоїн. Підлоги
повинні мати ухил для стоку води. Матеріали, що застосовуються для
влаштування підлог, повинні забезпечити гладку, але не слизьку
поверхню, зручну для очищення і виключає можливість
ковзання і заносу автомобілів.
3.3.2. При розстановці автомобілів і механізмів в приміщеннях
при закритому зберіганні, на постах обслуговування і поточного ремонту
відстань між автомобілями та елементами будівлі або стаціонарним
технологічним обладнанням повинно відповідати будівельним
нормам і правилам.
3.3.3. Розміщення транспортних засобів у проїздах приміщень не
допускається. Відстань від транспортних засобів до кордону проїзду
повинно бути не менше 0,5 м.
3.3.4. Розташування робочих місць у приміщеннях ТО і ТР має
виключати можливість наїздів на працюючих.
3.3.5. У місцях переходу оглядові канави і траншеї повинні
мати перехідні містки шириною не менше 0,8 м. Перехідні містки
не повинні міцно закріплюватися до бортів канави, і їх кількість
має відповідати кількості транспортних засобів,
встановлених на оглядовій канаві.
3.5.6. Оглядові канави і ескапади (крім обладнаних
конвеєрами) повинні мати направляючі запобіжні реборды і
запасний вихід. Площадки естакад, на яких працюють робітники,
повинні надійно огороджуватися перилами.
3.3.7. Безперервний підвісний транспорт повинен бути огороджений над
місцем для проходу і проїзду транспорту.
3.3.8. У приміщеннях для технічного обслуговування транспортних
коштів потоковим методом обов'язково має бути пристрій
сигналізації (світлової, звукової і т. д.), що забезпечує
своєчасне попередження працюючих на лінії обслуговування (в
оглядових канавах, на естакадах тощо) про моменти початку руху
автомобіля з поста.

4. Вимоги безпеки до персоналу підприємства

4.1. Рух пішоходів на території і у виробничих
приміщеннях підприємства здійснюється відповідно до цих
Правилами дорожнього руху.
4.2. Знову надходить на підприємство персонал повинен бути
ознайомлений при вступному інструктажі зі схемою руху транспортних
засобів і пішоходів на території і у виробничих приміщеннях
підприємства.
4.3. Зі всякими змінами схеми руху весь персонал
підприємства повинен бути заздалегідь ознайомлений.
4.4. Керування транспортними засобами на території та в
виробничих приміщеннях підприємства повинно здійснюватися
водієм, за яким закріплене дане транспортний засіб, або
водієм-перегонщиком. Це відноситься і до випадків перевірки
транспортного засобу після проведеного ремонту або регулювання.
4.5. Під час руху транспортного засобу (навіть при малій
швидкості) перебування людей у кузові, на підніжках, крилах, дахах
кабін і салонів забороняється.
4.6. Для забезпечення безпеки руху при русі заднім
ходом водій повинен вдатися до допомоги інших осіб.
4.7. Постановка автомобіля на пост ТО або ТР повинна
здійснюватися водієм або водієм-перегонщиком під керівництвом
керівника робіт.

 

 

49. Призначення та склад комісії з безпеки дорожнього руху.

Призначення комкомісії:

1. Завданням комісії з безпеки дорожнього руху (далі - комісія) є координація діяльності органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, об'єднань, установ та організацій незалежно від форм власності і господарювання з безпеки дорожнього руху.

2. Комісія відповідно до покладених на неї завдань:

вивчає причини аварійності, розробляє заходи, спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху, контролює їх виконання, надає пропозиції з питань, що входять до компетенції облдержадміністрації;

організовує роботу, пов'язану з розробленням проектів обласних програм з безпеки дорожнього руху і контролює їх виконання. Сприяє впровадженню досягнень науково-технічного прогресу в сфері безпеки дорожнього руху;

розглядає та оцінює діяльність органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, об'єднань, установ та організацій незалежно від форм власності і господарювання, пов'язану з виконанням вимог законодавства про дорожній рух та його безпеку, вивченням різними соціально-віковими групами населення Правил дорожнього руху. Узагальнює та поширює досвід їх роботи щодо запобігання дорожньо-транспортним пригодам і зниження тяжкості їх наслідків;

розглядає пропозиції місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з питань дорожнього руху і приймає відповідні рішення.

3. Комісія має право:

заслуховувати на своїх засіданнях інформацію керівників місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, об'єднань, установ та організацій незалежно від форм власності і господарювання щодо безпеки дорожнього руху, вносити пропозиції про заохочення чи притягнення до відповідальності;

отримувати від місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, об'єднань, установ та організацій незалежно від форм власності і господарювання матеріали, необхідні для роботи комісії;

залучати в установленому порядку кваліфікованих спеціалістів місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, об'єднань, установ та організацій незалежно від форм власності і господарювання до участі в опрацюванні проблемних питань з безпеки дорожнього руху, а також для перевірок і підготовки матеріалів на розгляд комісії.

Комісія проводить свою роботу відповідно до річних планів, затверджуваних на засіданні комісії.

Комісія проводить засідання, як правило, не менше одного разу на квартал. Засідання комісії вважається правомочним, якщо в ньому бере участь не менше половини її складу.

Рішення комісії приймається відкритим голосуванням, вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість членів комісії, і є обов'язковим для місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, об'єднань, установ та організацій незалежно від форм власності і господарювання, а також громадян.

50. Забезпечення безпеки дорожнього руху при роботі автотранспорту у відриві від основної бази.

Федеральное государственное образовательное бюджетное







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 299. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Конституционно-правовые нормы, их особенности и виды Характеристика отрасли права немыслима без уяснения особенностей составляющих ее норм...

Толкование Конституции Российской Федерации: виды, способы, юридическое значение Толкование права – это специальный вид юридической деятельности по раскрытию смыслового содержания правовых норм, необходимый в процессе как законотворчества, так и реализации права...

Значення творчості Г.Сковороди для розвитку української культури Важливий внесок в історію всієї духовної культури українського народу та її барокової літературно-філософської традиції зробив, зокрема, Григорій Савич Сковорода (1722—1794 pp...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия