Студопедия — Інженерне забезпечення маршу та зустрічного бою механізованої
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Інженерне забезпечення маршу та зустрічного бою механізованої






(танкової) бригади”

Організація маршу.У сучасних умовах війська мають бути спроможними до здійсненні маршів на великі відстані в умовах використання супротивником зброї масового ураження, дії його авіації, при ради активному, хімічному та біологічному забрудненні місцевості, зруйнуванню мостів і доріг.

Марш – організоване пересування військ у колонах по дорогам та колонних шляхах з метою виходу у призначені райони своєчасно й у повній бойовій готовності.

Він може здійснюватись у передбаченні зустрічного бою, або без загрози зіткнення з ним, звичайно в ніч або в інших умовах обмеженої видимості, а у ході бойових дій й інших умовах – вдень. Маршеві можливості військ визначаються швидкістю руху і тривалістю маршу. Швидкість руху підрозділів на марші залежить від ступеню впливу противника, вміння командирів водити колони, рівню підготовки водіїв (механіків-водіїв), технічного стану машин, стану маршрутів, пори року, погоди й т.п..

Середня швидкість руху без урахування часу на привали може бути: на бойових машинах піхоти(бронетранспортерах), танках – 20-25 км/год.; на автомобілях під час руху у складі окремої автомобільної колони – 25-30 км/год.; механізованого взводу в пішому порядку – 4-5 км/год.; на лижах – 5-7 км/год.

У горах, лісисто-болотистій місцевості, взимку та інших несприятливих умовах середня швидкість руху колон може зменшуватися до 15-20 км/год.

У всіх випадках марш здійснюється з максимально можливою швидкістю руху.

Привали та денний(нічний) відпочинок призначаються для перевірки стану озброєння і техніки, їх технічного обслуговування,, приймання їжі, та відпочинку особового складу. Привали призначаються через 3-4 години руху тривалістю 1 години і один привал тривалістю до 2 годин у другій половині добового переходу, а денний(нічний) відпочинок – в кінці кожного добового переходу.

На марші командири підрозділів повинні слідкувати за сигналами старшого начальника, суворо дотримуватись встановленого порядку руху, не дозволяти затримання, на переправах, перевалах, у місцях та містечках, організувати безперервне стеження за наземним та повітряним противником. Підрозділи які мають однотипні машини рухають однією колоною; гусеничні машини рухаються по відведених для них маршрутах. Відстань між машинами встановлюється 25-50 м.

Під час руху по польових шляхах, в умовах туману, шляхах які мають круті підйоми, спуски і повороти, а також руху на надмірній швидкості дистанція між машинами зростає.

Для організації проведення маршу і регулювання швидкості руху підрозділів вказуються вихідні пункти і час їх проходження. Крім того, визначаються пункти регулювання, місця і час привалів, денного (нічного) відпочинку. На привалах машини зупиняються на правому боці шляху не ближче за 10 м одна від одної. В машинах залишаються радисти, чергові розрахунки зенітних засобів, спостерігачі за сигналами. Підрозділи розташовуються розосереджено, вздовж маршруту руху, використовуючи захисні й маскувальні властивості місцевості.

В районах відпочинку організується охорона, обладнуються укриття для особового складу, техніки та здійснюється маскування. Перевіряється стан озброєння і техніки. Зенітні засоби і кулемети утримуються у готовності до відбиття раптового нападу наземного та повітряного противника. Для здійснення маршу взимку командир підрозділу організує підготовку озброєння, бойової й іншої техніки до експлуатації в умовах низьких температур і вживає заходи щодо запобігання обмороження особового складу. При глибокому шарі снігу в голову колони призначаються машини з бульдозерним обладнанням або шляхопрокладачі.

Зустрічний бій звичайно розпочинається зіткненням розвідувальних підрозділів, передових загонів або похідної охорони з охороною і передовими підрозділами противника.

При зав’язці бою головною похідною заставою (ГПЗ) командир авангарду приймає рішення на розгортання авангарду.

Танки а потім і механізовані підрозділи на БТР (БМП) з ходу розгортаються у бойовий прядок і стрімко атакують з фронту, обходячи фланги, прориваються до головних сил противника, активними та рішучими діями, завдають їм втрат, що забезпечує розгортання та вступ у бій головних сил. Головні сили у взаємодії з авангардом атакують та знешкоджують противника.

 

«Основи організації інженерного забезпечення маршу та зустрічного бою. Місце інженерних підрозділів в похідному порядку бригади»

Інженерне забезпечення маршу полягає у створення необхідних умов для безперешкодного просування підрозділів і своєчасного прибуття у призначений район або успішного ведення бойових дій.

Основними завданнями інженерного забезпечення є: розвідка і обладнання шляхів руху; забезпечення перепуску колон через важко прохідні ділянки місцевості; обладнання районів привалів, відпочинку і районів зосередження військ; виконання інженерних заходів щодо ліквідації наслідків ядерних ударів противника на шляхах руху. Залежно від обстановки необхідно передбачити підготовку запасних шляхів, обладнати об’їзди поза міст, важко прохідних ділянок місцевості; обладнати та посилити броди, побудувати мости і підготувати мостові конструкції з метою швидкого відновлення пошкоджених мостів; організувати розвідку запасів місцевих будівельних матеріалів.

Інженерне забезпечення маршу

На марші необхідно встановити технічний стан доріг у смузі руху і найбільш складних ділянках маршруту, визначити прохідність техніки для усіх видів техніки повздовж доріг, стан діючих переправ на водних перешкод і можливість обладнання переправ на випадок знищення таких, що існують, стан гідротехнічних споруд і можливі наслідки на випадок їх руйнування.

Шляхи руху готуються завчасно інженерно-дорожніми підрозділами. Існуючі шляхи перевіряються на мінування, визначається стан дорожніх споруд, вантажопідйомність мостів, характер руйнувань, намічаються шляхи обходу зруйнованих споруд, на перехрестях, роз’їздах і об’їздах встановлюються необхідні знаки. При відсутності доріг готуються колонні шляхи. Підготовка шляхів включає розвідку і визначення прохідності місцевості, вибір траси, її перевірку на наявність мін, визначення шляху покажчиками і світловими знаками. В мінно-вибухових загородженнях, скрізь завали і перешкоди в ході розвідки можуть влаштовуватися проходи (переходи) або готуватися обходи.

Інженерне забезпечення зустрічного бою має забезпечувати швидке висунення і розгортання підрозділів у випадку зустрічі з противником, сковування його дій, сприяння маневру своїх військ у ході бою. Основними його завданнями є: інженерна розвідка противника і шляхів руху; підготовка до швидкого висунення і розгортання підрозділів у передбойовий та бойовий порядок; улаштування проходів у завалах і мінно-вибухових загородженнях противника; встановлення загороджень на загрозливих напрямках для відбиття можливих атак (контратак) противника.

Інженерна розвідка противника і шляхів розгортання ведеться інженерно-розвідувальними дозорами, які діють спільно з загальновійськовою розвідкою або самостійно, а також інженерними підрозділами, які діють у передовому от ряді.

Для висунення головних сил використовують дороги, що існують або колоні шляхи, які підготували ЗЗР.

Райони руйнувань, завалів і загороджень підрозділи обходять по розвіданим напрямкам або у них влаштовують проходи. Проходи у мінно-вибухових загородженнях влаштовуються танками, оснащеними мінними тралами, установками розмінування і вибуховим способом.

Інженерні загородження при відбиття контратак противника влаштовуються рухомими загонами загородження (РЗЗ), а також інженерними підрозділами, які забезпечують бойові дії. На напрямках головного удару противники для прикриття відкритих флангів встановлюються мінні поля. Після розгрому супротивника у зустрічному бою інженерні підрозділи забезпечують переслідування противника та закріплення захоплених рубежів.

Розподіл підрозділів інженерних військ і їх місце в похідному порядку бригади Підрозділи інженерних військ призначаються в:

- ЗЗР (загін забезпечення руху)

- РЗЗ (рухомий загін)

- ІРД (інженерно розвідувальний дозор)

ІРД на марші пересувається разом із загальновійськовим розвідувальним дозором або самостійно. Слід за ІРД просуваються інженерні підрозділи старшого начальника







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 1150. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

СИНТАКСИЧЕСКАЯ РАБОТА В СИСТЕМЕ РАЗВИТИЯ РЕЧИ УЧАЩИХСЯ В языке различаются уровни — уровень слова (лексический), уровень словосочетания и предложения (синтаксический) и уровень Словосочетание в этом смысле может рассматриваться как переходное звено от лексического уровня к синтаксическому...

Плейотропное действие генов. Примеры. Плейотропное действие генов - это зависимость нескольких признаков от одного гена, то есть множественное действие одного гена...

Методика обучения письму и письменной речи на иностранном языке в средней школе. Различают письмо и письменную речь. Письмо – объект овладения графической и орфографической системами иностранного языка для фиксации языкового и речевого материала...

Ведение учета результатов боевой подготовки в роте и во взводе Содержание журнала учета боевой подготовки во взводе. Учет результатов боевой подготовки - есть отражение количественных и качественных показателей выполнения планов подготовки соединений...

Сравнительно-исторический метод в языкознании сравнительно-исторический метод в языкознании является одним из основных и представляет собой совокупность приёмов...

Концептуальные модели труда учителя В отечественной литературе существует несколько подходов к пониманию профессиональной деятельности учителя, которые, дополняя друг друга, расширяют психологическое представление об эффективности профессионального труда учителя...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия