Студопедия — Отримання і усвідомлення завдання командиром взводу
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Отримання і усвідомлення завдання командиром взводу






Для улаштування вузлів загородження в глибині оборони, підготовки об’єктів до руйнування, як правило, залучаються інженерно-саперні (інженерні) підрозділи та підрозділи керованого мінування в кількості від взводу до роти. Вузли загородження влаштовують у другому ступені готовності.

Завдання на улаштування вузла загороджень командир взводу звичайно отримує від командира роти або начальника інженерної служби під час проведення рекогносцировки.

Під час отримання завдання командир взводу має усвідомити бойове завдання підрозділу (частини), що забезпечується, роль і місце свого підрозділу в бойовому порядку військ, характер і обсяг бойового завдання, що поставлене підрозділу, порядок і терміни його виконання, порядок взаємодії з іншими підрозділами інженерних військ.

Також він має визначити:

• місце і склад вузла загороджень;

• повний обсяг робіт щодо його улаштування й утримання;

• порядок отримання інженерних боєприпасів;

• час початку і закінчення виконання завдання;

• порядок прикриття вузла загороджень вогневими засобами.

Усвідомивши завдання командир повинен визначити скільки часу він має в своєму розпорядженні на прийняття рішення та доведення завдань до підлеглих, і відповідно до наявності часу й обраного методу роботи визначити обсяг та зміст заходів стосовно підготовки взводу до наступних дій.

Під час рекогносцировки на місцевості додатково уточнюються:

• межі та склад осередків вузла загороджень;

• визначаються об’єкти, що підлягають зруйнуванню;

• намічаються ділянки мінування доріг;

• уточнюються місця встановлення мінних полів, груп мін, об’єктових і протитранспортних мін.

Командир взводу також уточнює порядок дій відділень і розрахунків під час улаштування загороджень і підготовки об’єктів до руйнування, організацію прикриття вогнем загороджень в ході бою, час і сигнали переведення загороджень в перший ступень готовності.

Інженерно-саперна рота може підготувати загородження на дорожньому напрямку у вигляді вузлів на ділянці до 30 км (взвод - до 10 км).

 

«Розрахунок часу та попередні розпорядження»

Розрахунок часу здійснюється виходячи з встановлених термінів виконання завдання з урахуванням часу на проведення маршу, дозаправлення і обслуговування техніки, підготовку необхідного обладнання, інструментів та інженерних боєприпасів.

Якщо декілька завдань треба виконати до одного терміну, розрахунок часу проводиться по завданню, що є найбільш трудомістким з них.

 

Розрахунок часу (варіант)

Завдання отримане о _____ год. _______.

Готовність до виконання завдання о _____ год. ________.

Разом на виконання завдань є часу_______ год.

З них_____ світлого часу.

 

Наявний час розподілити:

• усвідомлення завдання з_____ до_____ год.;

• віддача попередніх розпоряджень з_____ до____ год.;

• оцінка обстановки з_____ до_____ год.;

• визначення задуму на виконання завдання з_____ до_____ год.;

• проведення рекогносцировки з_____ до____ год.;

• прийняття рішення з_____ до_____ год.;

• віддача бойового наказу з_____ до____ год.;

• виконання завдання з_____ до____ год.;

• складання доповіді про виконання завдання з____ до____ год.

Здійснивши розрахунок часу, командир взводу при необхідності, з метою економії часу, своєчасної та повної підготовки підрозділу до виконання отриманого завдання, віддає попередні розпорядження своєму заступникові та командирам відділень.

Характер попередніх розпоряджень залежить від конкретної обстановки. Звичайно вони:

• надають відомості щодо характеру дій противника та про його інженерні заходи;

• знайомлять командирів підпорядкованих і приданих підрозділів з отриманим завданням, а також де і коли буде відданий бойовий наказ;

• містять вказівки стосовно підготовки техніки і озброєння до виконання завдань;

• визначають порядок отримання інженерних боєприпасів;

• містять вказівки щодо пересування підрозділу до району виконання завдань та підготовки до нього;

• зазначають кому і в який час відбути с командиром підрозділу на рекогносцировку.

Зміст попередніх розпоряджень не повинен розкривати задум дій загальновійськових підрозділів, що забезпечуються.

Попередні розпорядження мають бути стислими, ясними, такими що не дозволяють подвійного тлумачення. Як правило, вони віддаються усно. У деяких випадках, наприклад, якщо підлеглі в момент отримання завдання знаходяться в різних районах, попередні розпорядження можуть бути передані по технічних засобах зв’язку або в письмовому вигляді.

Попередні розпорядження дозволяють організувати паралельну роботу щодо прийняття рішення і планування виконання наступних завдань.

 

Варіант попередніх розпоряджень командира

інженерно-саперного взводу.

Взвод отримав завдання до___ год. улаштувати вузол загороджень в смузі оборони 5 мбр.

Взвод отримав завдання до 6.00 22.03 підготовити й утримувати вузол загороджень в смузі оборони 5 мбр, в якому підготувати до підриву металевий шляхопровід, трубу через дорогу, греблю водосховища і встановити два змішаних мінних поля.

Для виконання завдання:

1 та 2 ісвід підготувати комплекти №77, саперні дроти, КПМ, інструмент для обладнання підривних станцій.

3 ісвід підготувати комплекти СМП, шанцевий інструмент та приладдя для встановлення проти транспортних мін.

Заступнику командира взводу до 19.00 на складі ВТМ в районі _____________ отримати ВР—1800 кг, ПТМ—100 шт., ППМ—200 шт., ПТрМ—4 шт.

Завдання з улаштування вузла загородження буде поставлене о _____ год.

 

«Оцінка обстановки»

Оцінка обстановки є важливою ланкою у процесі прийняття командиром обґрунтованого рішення і є основою його рішення.

Оцінюючи обстановку в інженерному відношенні командир вивчає:

- характер бойових дій противника та його вплив на успіх виконання завдань з улаштування вузла загороджень і застосування засобів механізації мінування;

- положення і стан взводу (укомплектованість особовим складом, наявність автомобільної техніки та засобів інженерного озброєння, засобів зв’язку, інженерних боєприпасів і запасів матеріальних засобів), його здатність до виконання завдань;

- стан і можливості приданих та підтримуючих сил і засобів;

- місцевість в районі виконання завдань;

- пору року, погодні умови, час доби та вплив зазначених чинників на успіх виконання завдань.

Під час вивчення противника командиром взводу береться до уваги віддалення від району виконання завдання, його активність та інженерні заходи, що ним проводяться.

Залежно від ймовірності впливу противника:

• намічаються заходи стосовно проведення всебічного забезпечення завдання;

• плануються заходи щодо: організації охорони; забезпечення прихованості дій підрозділу; прикриття його дій механізованими (танковими) підрозділами; захисту особового складу від засобів ураження противника;

Виходячи з фактичного складу підрозділу, його бойового досвіду та навченості особового складу, стану штатної та приданої техніки визначається найбільш доцільний спосіб використання наявних сил і засобів, кількість і склад розрахунків (груп) для виконання отриманого завдання, порядок застосування інженерних машин й транспортних засобів, а також потреба в додаткових інженерних боєприпасах, матеріалах та майні.

При цьому командир інженерного підрозділу користується типовими розрахунками та схемою дій підрозділів згідно відповідних керівництв, настанов, а також особистим досвідом.

Місцевість, на який підрозділу належить виконувати поставлене завдання, вивчається як в районі бойових дій, так і на шляхах руху до нього.

Особлива увага звертається на:

• захисні та маскувальні властивості місцевості;

• наявність лісу, рослинності;

• стан доріг;

• характер ґрунту, снігового покриву;

• наявність природних перешкод, річок;

• наявність заражених ділянок;

• наявність джерел води;

• наявність місцевих будівельних матеріалів;

При вивченні радіаційної та хімічної обстановки (у випадку застосування ЗМУ) командир підрозділу визначає дозу зараження, яку може отримати особовий склад під час виконання завдання, а також допустимий час перебування підлеглих у зараженому районі, необхідність та порядок їхньої заміни.

Під час оцінки обстановки необхідно враховувати пору року, час доби, стан погоди, та їхній вплив на хід виконання поставленого завдання.

На підставі висновків з оцінки обстановки, командир взводу визначає обсяг завдань з улаштування вузла загороджень, терміни їхнього виконання, здійснює розрахунок потреби в інженерних боєприпасах, уточнює можливості відділень стосовно виконання завдань, розподіляє їм завдання і приймає рішення.

 

«Прийняття рішення»

В своєму рішенні командир взводу визначає задум дії на влаштування вузла загороджень, розподіляє відділення і необхідні засоби по осередках загороджень, намічає склад і порядок виконання завдань щодо їх влаштування; визначає порядок взаємодії з підрозділами, що обороняються, організацію і сигнали управління, надає вказівок заступнику командира взводу стосовно отримання необхідної кількості інженерних боєприпасів.

 

Рішення командира інженерно-саперного взводу на улаштування

та утримання вузла загородження.

1. Основні зусилля зосередити на підготовці до підривання однієї прольотної споруди і двох берегових опор металевого шляхопроводу, встановленню протитранспортних мін та змішаних мінних полів. Для утримання вузла загороджень обладнати пункт керування на відстані 150 метрів

2. Завдання відділенням.

1 ісвід підготувати до руйнування металевий шляхопровід встановити ділянку змішаного трьохрядного мінного поля довжиною 50 м і дві ПТрМ на в’їздах до шляхопроводу.

2 ісвід підготувати до руйнування залізобетонну водоперепускну трубу і ділянку дороги довжиною 200 м, встановити ділянку змішаного трьохрядного мінного поля довжиною 50 м.

3 ісвід підготувати до руйнування греблю водосховища та встановити дві ПТрМ на в’їздах.

3. Організувати взаємодію з командиром 1 мб для прикриття вузла загороджень.

4. Управління взводом – голосом, за допомогою сигнальних прапорців і засобами зв'язку.

 

«Постановка завдань командирам відділень»

Ухваливши рішення, командир взводу на місцевості віддає бойовий наказ на влаштування вузла загороджень.

Після отримання наказу командири відділень організовують отримання інженерних боєприпасів та іншого майна і висунення до своїх осередків загороджень, де ставлять завдання особовому складу. За командою (сигналом) командира взводу відділення приступають до виконання завдання щодо улаштування вузла загороджень.

 

Схема вузла загороджень на дорожньому напрямку.

Примірний склад ВЗ: ВР - до 1,5 т, ПТМ - 300, ППМ (ф) – 150,

ППМ (о) – 70, ПТрМ (ОбМ) – 8-10.

Час на влаштування – 10 годин силами ісв

 

Орієнтовна ефективність ВЗ

Втрати бронетанкової техніки: 8-12% - на середньо пересіченій місцевості;

5-7% - у гірській місцевості.

Час затримання мпб складатиме: 1-2 години - на рівнинній місцевості;

до 3-4 годин - на середньо пересіченій місцевості;

6-10 годин - у гірській місцевості.

 

У випадку проведення робіт з встановлення МВЗ у вузлі загороджень в умовах обмеженого бачення доцільно заздалегідь підготувати пенали для розташування електродетонаторів, пофарбувати люмінесцентною фарбою запальні гнізда в зарядах ВР, підготувати указки та маячки для позначення місць розташування зарядів, а також ліхтарі МБФ з різними світлофільтрами.

Місця розташування підривних станцій за таких умов мають позначатися покажчиками, що світяться, напрямки укладання магістральних проводів звичайно позначаються ліхтарями МБФ різного кольору.

Якщо готується резервний заряд то місце його розташування також позначається маячками, що пофарбовані люмінесцентною фарбою.

З метою встановлення мінного поля стройовим розрахунком має проводитися відповідна розбивка рядів МП: базисна лінія провішується ліхтарями МБФ з білисм кольором, а ряди мінного поля іншого кольору. З метою подальших заходів командири відділень на краю мінного поля в кожному ряду виставляють ліхтар з відповідним світлофільтром. Встановлення мін у даному випадку звичайно здійснюють починаючі з четвертого ряду.

Під час виконання завдань з встановлення МВЗ слід суворо дотримуватись заходів зі світломаскування.

У ході виконання завдання командир взводу знаходиться на одному з основних об’єктів, керує діями відділень, контролює правильність установки зарядів і мін на об’єктах, звертаючи особливу увагу на дотримання заходів безпеки, організує фіксацію і утримання підготовлених до руйнування об’єктів і встановлених загороджень, знайомить з ними командирів частин і підрозділів родів військ.

Після завершення всіх робіт щодо пiдготовки вузла загороджень взвод приступає до його утримання. Як правило, на утримання однієї зони призначається інженерно-саперне відділення, яке з цією метою може виставити один трьохзмінний добовий патруль і два звичайних патрулі. Командир відділення, будучи начальником зони, виконує обов’язки розвідного.

Командир взводу виконує функції коменданта вузла. Він розташовується на пункті управління вибухом основного об’єкта, який має бути обладнаний в тиловій частині вузла поблизу СП (КСП) командира загальновійськового підрозділу. З командирами відділень командир взводу підтримує постійний зв’язок посланцями, сигнальними засобами і особистим спілкуванням.

Командири відділень при утриманні загороджень зобов’язані:

• постійно знаходитись у зонах загороджень;

• стежити за їхнім складом;

• організовувати відновлення загороджень після авіаційних та артилерійських ударів противника;

• забезпечити безпечне пропускання своїх військ через загородження у вузлі;

• виключити можливість передчасного вибуху підготовлених об’єктів розвідувально-диверсійними групами противника або захоплення тактичним десантом противника.

Для забезпечення надійної охорони вузлів загороджень підходи до зарядів на об’єктах, до фугасів, протитранспортних і об’єктних мін мінуються сигнальними мінами й іншими засобами сигналізації. Навколо мостів підготовлених до підривання встановлюються дротяні загородження, що обладнуються сигнальними засобами. У нічний час кількість постів і патрулів збільшується.

Для захисту від куль і осколків як основні, так і з’єднувальні заряди повинні бути розташовані всередині елементів конструкції. Точки ініціювання необхідно виводити в зручне і захищене місце.

Для захисту від диверсійних груп противника або випадкових осіб кришку ящика, в якому розташована точка ініціювання необхідно з’єднати мережею з дроту, прокладеного в землі з сигнальною міною, яка встановлюється збоку від точки ініціювання.

Обладнана такими точками група фугасів може охоронятися одним патрулем. Якщо точка ініціювання не обладнана сигнальними пристроями, то до кожної точки ініціювання виставляється вартовий.

При переведенні мінних полів з другого ступеня готовності в першій огородження мають зніматися насамперед в бойових огородженнях не знімається або знімається частково, щоб створити враження поспішної роботи при його знятті.

Групи мін при утриманні у другому ступені готовності необхідно маскувати під мінні поля. Для цього необхідні дротяні загородження. При переведенні в першій ступінь готовності огородження навколо такої групи мін може бути зняте, якщо для цього є час або залишене що змусить противника при його розмінуванні затратити такі ж сили які він змушений був би витратити при розмінуванні мінного поля.

Про закінчення виконання завдань командир взводу доповідає командиру роти при цьому він передає звітну документацію на встановлені мінні поля, групи мін, фугаси (протитранспортні міни), підготовлені до руйнування об’єкти

Рішення на переведення вузла загороджень в першій ступінь готовності приймає командир, який має право віддати наказ на приведення ВЗ в дію. З цим командиром у коменданта вузла має бути встановлений і постійно підтримуватися зв’язок по радіо, телефону і посланцями.

Отримавши наказ або сигнал на переведення вузла в першій ступінь готовності, комендант вузла через посильних віддає наказ командирам відділень на переведення об’єктів в першій ступінь готовності, а сам, залишивши свого заступника на пункті управління відправляється на основний об’єкт і особисто керує його переведенням в першій ступінь готовності.

Після переведення основного об’єкту в першій ступінь готовності комендант вузла підтримує безперервний зв’язок зі своїм заступником і командирами відділень. Контролює інші дії по переведенню до першого ступеня готовності.

Переведення всіх об’єктів у вузлі має бути закінчене через 15-20 хв. після отримання наказу. При цьому на переведення основного об’єкта має бути відведене не більш 5-7 хв. після прибуття на нього коменданта з групою підривників, що здійснюють зазначене переведення.

Про переведення вузла в першій ступінь готовності комендант вузла повинен негайно доповісти командиру, що віддав наказ.

 

 

БОЙОВИЙ НАКАЗ

КОМАНДИРА ІНЖЕНЕРНО-САПЕРНОГО ВЗВОДА

НА УЛАШТУВАННЯ ВУЗЛА ЗАГОРОДЖЕНЬ.

 

Північ - у напрямку водонапірної башти. Ми знаходимось в гаю півн. околиця Зайки (58852).

1.Противник зупинив наступ наших підрозділів на підготовленому в інженерному відношенні рубежі, за даними розвідки, зосереджує резерви в районі Глухове в 12 км на захід від переднього краю 1/5 мбр і готується перейти в наступ в напрямку Борки (5881), Аренськ (5792). Перехід противника у наступ можливий з ранку 22.03.

Передній край оборони противника проходить по рубежу: схід. узлісся лісу (59838), півд.-схід. околиця Сухобезводне, схід. околиця Любитине (57836) і далі на південь.

2. Наші підрозділи перейшли до оборони, зміцнюють її в інженерному відношенні і мають завдання закріпившись на займаному рубежі не допустити прориву противника у напрямку Глухове – Христофорове - Аренськ.

3. 2 іср 1/1 ісбр має завдання влаштувати й утримувати три вузли загороджень у смузі оборони 5 мбр.

Взвод отримав завдання до 6.00 22.03 підготовити й утримувати вузол загороджень № 1 в районі перехрестя доріг (56868), в якому підготувати до підриву металевий шляхопровід, трубу через дорогу, греблю водосховища і встановити два змішаних мінних поля.

4. Основні зусилля зосередити на підготовці до підривання металевого шляхопроводу і греблі. Завдання щодо влаштування вузла загороджень виконувати по відділеннях. Утримання вузла здійснювати взводом.

5. Наказую:

1 ісвід підготувати до руйнування металевий шляхопровід, встановити ділянку змішаного трьохрядного мінного поля протяжністю 50 м і дві протитранспортні міни на в’їздах мосту. Відділенню виділяється: ПЗ — 500 кг, подовжені заряди КЗУ — 2 шт., ПТМ —40 шт., ППМ — 100 шт., ПТрМ - 2 шт.:

2 ісвід встановити ділянку змішаного трьохрядного мінного поля протяжністю 50 м, підготувати до руйнування залізобетонну водоперепускну трубу через дорогу та ділянку дороги довжиною 200 м. Відділенню виділяється: ПЗ — 500 кг, ПТМ — 40 шт., ППМ—100 шт.:

3 ісвід підготувати до руйнування греблю водосховища, на в’їздах греблі встановити дві протитранспортні міни і групи протитанкових мін (20 шт.). Відділенню виділяється: ПЗ — 800 кг, ПТМ — 20 шт., ПТрМ — 2 шт.

На кожен осередок загороджень скласти схеми підготовлених до руйнування об’єктів, встановлених мінних полів, груп мін, протитранспортних мін.

Командирам відділень після виконання завдань прийняти осередки загороджень для утримання. Елементи вузла загороджень утримувати у другому ступені готовності.

Приведення загороджень в першій ступень готовності здійснити за моєю командою через посланців і по сигналу «три червоні ракети». Нарощування загороджень в ходе бою здійснювати за моєю командою.

До виконання завдань приступити о 20.00 21.03, закінчити о 6.00 22.03.

6. Заступнику командира взводу до 19.00 отримати на складі на складе військово-технічного майна в районі Палуг (59911) необхідні інженерні боєприпаси. Підвезення їх організувати транспортом взводу і зосередити в районі розташування взводу до 19.20 21.03.

7. Підготовку особового складу, техніки, засобів підриву закінчити о 18.30 21.03.

8. Сигнали управління — встановлені раніше.

Доповіді про готовність осередків загороджень і документацію на них подати мені до 6.00 22.03.

Я знаходжуся з першим відділенням.

Мій заступник — штатний.

 







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 1327. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия