Студопедия — ЗАВДАННЯ. для студентів за напрямами: 6.050502 «Інженерна механіка», 6.050503 «Машинобудування», 6.050601 «Теплоенергетика»
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ЗАВДАННЯ. для студентів за напрямами: 6.050502 «Інженерна механіка», 6.050503 «Машинобудування», 6.050601 «Теплоенергетика»

для студентів за напрямами: 6.050502 «Інженерна механіка», 6.050503 «Машинобудування», 6.050601 «Теплоенергетика», 6.050604 «Енергомашинобудування», 6.050701 «Електротехніка та електротехнології»

денної та заочної форм навчання

 

 

Укладачі: Овчарук Володимир Олексійович

Ющук Інна Василівна

Метльов Сергій Геннадійович

 

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

 
 
ЗАТВЕРДЖУЮ   Ректор__________С.В. Іванов «___»___________2012 р.


ІНФОРМАТИКА

ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ

ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА, АЛГОРИТМІЧНІ МОВИ ТА ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

До виконання лабораторних робіт з розділу MS EXCEL

для студентів за напрямами: 6.050502 «Інженерна механіка», 6.050503 «Машинобудування», 6.050601 «Теплоенергетика», 6.050604 «Енергомашинобудування», 6.050701 «Електротехніка та електротехнології»

денної та заочної форм навчання

 

Реєстраційний номер електронних методичних вказівок у НМУ _____________________
Всі цитати, цифровий та СХВАЛЕНО

фактичний матеріал, на засіданні кафедри

бібліографічні відомості інформатики

перевірені. Написання Протокол № 9

одиниць відповідає стандартам від 18.04. 2012 р.

 

 

Підписи авторів__________________________________

 

“_____”_____________________________2012р.

 

Підпис завідувача кафедри________________________

 

“_____”_____________________________2012р.

 

Підпис рецензента________________________________

 

“_____”_____________________________2012р.

 

Київ НУХТ 2012

Інформатика. Інформаційні технології. Обчислювальна техніка, алгоритмічні мови та програмне забезпечення: Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з розділу MS EXCEL для студентів за напрямами: 6.050502 «Інженерна механіка», 6.050503 «Машинобудування», 6.050601 «Теплоенергетика», 6.050604 «Енергомашинобудування», 6.050701 «Електротехніка та електротехнології» денної та заочної форм навчання ⁄ Уклад. В.О. Овчарук, І.В. Ющук, С.Г. Метльов – К., НУХТ, 2012. – 35с.

 

 

Рецензент О.М. Скарбовійчук, канд., техн., наук, доц.

 

 

Укладачі: В.О. Овчарук, канд. техн. наук,

І.В. Ющук,

С.Г. Метльов

 

 

Відповідальний за випуск В.О. Овчарук, канд. техн. наук, доц.

 

 

 

Видання подається в авторській редакції

Вступ

 

Методичні рекомендації містять тему, мету, завдання та приклади виконання до лабораторних робіт з теми «Програма створення та обробки електронних таблиць Excel».

Виконання запропонованих завдань призначене для набуття студентами навичок розв’язання задач у середовищі обробки електронних таблиць Excel. Завдання розробленні відповідно до програм дисциплін «Інформатика», «Інформаційні технології», «Обчислювальна техніка, алгоритмічні мови та програмне забезпечення» для студентів за напрямами: 6.050502 «Інженерна механіка», 6.050503 «Машинобудування», 6.050601 «Теплоенергетика», 6.050604 «Енергомашинобудування», 6.050701 «Електротехніка та електротехнології» денної та заочної форм навчання.

Кожний студент виконує індивідуальне завдання, вибране відповідно до його номера у списку журналу групи.

Кожну лабораторну роботу студент повинен захистити викладачу: показати результати на комп’ютері, відповісти на поставлені запитання та оформити звіт.

 

 

 

Тема: Створення таблиць, виконання обчислень над табличними даними із використанням початкових даних з кількох вихідних таблиць та побудова діаграм Мета: набути навичок по створенню електронних таблиць, обробці їх та представленню табличних даних у вигляді діаграм та графіків.

Завдання:

1. За вихідними даними таблиць 1 і 2 обчислити за формулами основні показники та занести їх відповідно в таблиці 2 і 3.

2. Всі таблиці розташувати на окремих листах робочої книги Excel.

3. Передбачити виведення остаточної таблиці (табл. 3) із відтворенням формул.

4. Побудувати діаграму.

 

Приклад створення електронної таблиці з використанням кількох вихідних таблиць

Розрахувати суму природного збитку, якщо вихідна інформація задана у вигляді табл. 1 (довідкові дані) та табл. 2 (оперативні дані).

 

Таблиця 1

 

 
 

Довідник товарів

 

 

Таблиця 2

 
 

Надходження товарів

 

Результати подати у вигляді вихідного документа (табл. 3).

Таблиця 3

Відомість розрахункових сум

 

 

Формули для розрахунків

 

Вартість (сума за товар)

 

SТ = С · К,

де С – ціна, К – кількість.

 

Сума природного збитку

 

де U – відсоток природного збитку.

Сума реалізації

 

1. Створення таблиці 1 (довідкові дані).

1.1. Форматування заголовка таблиці.

У клітину А1 ввести заголовок таблиці ДОВІДНИК ТОВАРІВ. Оформити заголовок напівжирним шрифтом, відцентрувати його та вибрати розмір шрифту 14. Для цього виділити діапазон клітин А1– D1 та послідовно виконати натискання кнопок на панелі інструментів.

Ввести у клітину А2 заголовок першого стовпця таблиці – Код товару, у клітину В2 – Найменування товару, у клітину С2 – Ціна, грн., коп., у клітину D2 – Норма природних збитків, %. Потім вирівнювати зміст заголовку таблиці. Для цього виділити інтервал клітин А2 – D2, викликати контекстне меню, натиснувши праву кнопку миші, вибрати опцію Формат ячеек... і у діалоговому вікні вибрати вкладку Выравнивание. У розділі по горизонтали вибрати опцію по центру выделения, а у розділі по вертикали вибрати кнопку-перемикач по верхнему краю. Потім відмітити прапорцем ()) дію кнопки переносить по словам та натиснути кнопку < ОК>.

У клітини третього рядка, починаючи з А3, ввести послідовно ідентифікатори стовпців (КОD, NТ, С, U). Розмістити їх по центру кожної клітини, виділивши клітини А3 – D3 та натиснувши лівою кнопкою миші на кнопку центрування () на панелі інструментів.

 

1.2. Формування поля початкових даних.

У інтервалі клітин А4 - А9 ввести значення першої колонки таблиці – кодів товару. Виділивши цей інтервал, натиснути кнопку центрування на панелі інструментів. Потім у інтервалі клітин В4 – В9 ввести значення другої колонки таблиці – найменування товарів. Якщо деякі найменування не вмістилися у стовпці В, то потрібно збільшити його ширину. Для цього курсор слід перевести на праву межу назви стовпця, при натиснутій лівій кнопці миші перемістити межу стовпця праворуч і у потрібному місці ліву кнопку миші відпустити. Перед введенням числових даних у інтервалі клітин С4 – D9, необхідно встановити формат для введення числових даних. Для цього потрібно виділити діапазон клітини С4 – D9, натиснути праву кнопку миші для виклику контекстного меню, вибрати команду Формат ячеек..., у діалоговому вікні вибрати вкладку Число, у ній – формат Числовой, Число десятичных знаков – 2 та натиснути кнопку <ОК>. Після цього треба заповнити клітини С4 – D9 потрібними числовими значеннями.

 

1.3. Обрамлення таблиці.

Виділяємо таблицю – це діапазон клітин А2 – D9, натискаємо стрілку, яка знаходиться праворуч від кнопки Границы на панелі інструментів. У результаті висвічується палітра можливих видів обрамлення. Натискаємо на потрібних типах меж .

 

1.4. Перейменування робочої сторінки.

Після того, як табл. 1 повністю сформована, потрібно змінити ім'я її робочої сторінки, яке за замовчуванням Лист1. Для цього слід клацнути на ярлику сторінки правою кнопкою миші, у діалоговому вікні, що з'явилося вибрати, команду Переменовать..., ввести нове ім'я сторінки L1 замість Лист1 та натиснути кнопку < ОК>.

 

2. Створення таблиці 2 (оперативні дані).

2.1. Формування таблиці 2.

Оскільки табл. 2 формується на другій робочій сторінці, то потрібно перейти на цю сторінку, натиснувши ліву кнопку миші на ярлику Лист2 та ввести табл. 2 аналогічно попередній.

2.2. Перейменування робочої сторінки.

Натиснути правою кнопкою миші на ярлик Лист2, вибрати команду Переименовать... та ввести нове ім'я другої сторінки L2 замість Лист2.

 

3. Формування вихідного документа.

3.1. Сортування таблиці 1 за кодом товару.

Натиснути лівою кнопкою миші на ярлику L1 для виклику на екран табл. 1.

виділити інтервал клітин А3 – D13, включаючи рядок ідентифікаторів (КОD, NТ, С, U).

вибрати з меню команду Данные та опцію Сортировка....

вказати у списку Сортировать по, що з'явиться у діалоговому вікні, ім'я стовпця КОD.

вказати спосіб сортування, відмітивши крапкою () одну з потрібних кнопок по возрастанию або по убыванию.

натиснути кнопку < ОК >.

 

3.2. Сортування таблиці 2

Натиснути лівою кнопкою миші на ярлик L2 для виклику на екран табл. 2.

Подальший порядок дій аналогічний попередньому.

 

3.3. Створення вихідного документа

Натиснути лівою кнопкою миші на ярлик Лист3 та сформувати вихідний документ на третій робочій сторінці у такому порядку:

формування шапки таблиці у інтервалі клітин А1 – Е4.

формування початкових даних у полях таблиці вихідного документа, для цього у п’ятий рядок ввести формули:

 

Клітина таблиці вихідного документа Введена формула
А5 =L2!A4
B5 =L1!B4
C5 =L1!C4*L2!C4
D5 =C5*L1!D4/100
E5 =C5*(100+L1!D4)/100

 

Скопіювати п'ятий рядок в останні рядки таблиці 6 – 10. Для цього виділити інтервал А5 - Е5, активізувати опцію Копировать з команди меню Правка, виділити інтервал клітин А6 – Е10 і натиснути клавішу ENTER.

 

 

3.4. Формування рядків підсумків у вихідному документі

Відсортувати вихідний документ за номером складу (SKL), потім виділити інтервал клітин А4 – Е10 та виконати такі дії:

активізувати опцію Итоги... з команди меню Данные.

у з'явившомуся діалоговому вікні Промежуточные итоги вибрати із списку:

При каждом изменении в: – код номера складу (SKL);

Использовать операцию – Сумма;

Добавить итоги по – в ідентифікаторах полів, які потрібно підсумувати (ST, SU, R) поставити прапорці (), натиснути кнопку < OK >.

замінити вміст клітин А7, A11, А13, А14 таким чином: замість "1 Всего", "2 Всего", "З Всего", "Общий итог" ввести "Усього по складу 1", "Усього по складу 2", "Усього по складу 3", "Разом".

 

3.5. Перейменування робочої сторінки.

Натиснути правою кнопкою миші на ярлик Лист3, у контекстному меню вибрати команду Переименовать… та ввести нове ім'я третьої сторінки L3 замість Лист3.

 

4. Побудова діаграм.

Оскільки ми будемо будувати діаграми за результатами проміжних підсумків, потрібно створити копію сторінки L3. Для цього слід натиснути праву кнопку миші на ярлику L3 і у контекстному меню вибрати команду Переместить /скопировать..., а у діалоговому вікні поставити прапорець () в позиції Создать копию і натиснути кнопку <ОК>.

Далі слід викликати на екран копію, натиснувши лівою кнопкою миші на ярлику L3(2), потім вибрати у верхньому лівому кутку екрана кнопку 2 і натиснути на ній. При цьому у вихідному документі залишаються лише підсумкові рядки. По цій таблиці будуть побудовані діаграми.

 

Порядок побудови діаграм

1. Виділити за допомогою миші рядки чисел у таблиці, на основі
яких будується діаграма. Для нашого прикладу це клітини А2 – A3,
А7, A11, А13, С2 – СЗ, С7, С11, С13, Е2 – ЕЗ, Е7, E11, Е13. (Виділення
несумісних клітин відбувається при натиснутій клавіші Ctrl).

2. Активізувати Мастер диаграмм, натиснувши лівою кнопкою миші на його піктограмі на панелі інструментів. Після цього у діалоговому вікні Мастер диаграмм(шаг 1 из 4): тип диаграммы потрібно вибрати тип діаграми (наприклад, Линейчатая) та вид для обраного типу діаграми із запропонованих. Натиснути кнопку <Далее>.

3. У вікні Мастер диаграмм - (шаг 2 из 4): источник данных диаграммы потрібно перевірити правильність занесення інтервалів клітин, за якими буде створюватись діаграма або ввести цей інтервал клітин, а також визначити як розташовуються дані. Для цього слід вибрати вкладку Диапазон данных і відмітити одну з кнопок – в строках або в столбцах (для нашого приклада – в столбцах) та натиснути кнопку <Далее>.

4. У вікні Мастер диаграмм – (шаг 3 из 4): параметры диаграммы у вкладці Подписи данных ввести назву діаграми та назви для осей X та Y, а у вкладці Таблицы данных можна задати лінії сітки та розміщення легенди, після чого натиснути кнопку <Далее>.

5. У вікні Мастер диаграмм – (шаг 4 из 4): размещение диаграммы вказати місце розміщення діаграми, відмітивши потрібну кнопку отдельном: або имеющемся:. Натиснути кнопку <Готово>. Діаграма побудована!

 

ЗАВДАННЯ

Варіант 1.

 

За даними таблиць 1 і 2 знайти розрахункову довжину швів, що кріплять уголок. З’єднання конструюються рівноміцними цілому елементу. Матеріал – сталь. Електроди Е50А. Результати обчислень занести в таблиці 2 та 3.

Таблиця 1

Марка сталі Допустиме навантаження Катет шва
СТ Н КА
Ст 25 Л   0,8
Ст 35 Л   0,9
Ст 35   0,93
Ст 45   1,0
Б Ст 5 пс   1,2
В Ст 5 пс   1,4

 

Таблиця 2

Марка сталі Площа перерізу уголка Розрахункове зусилля Напруження у зварювальному шві
СТ S1 F N
Ст 25 Л 19,7    
Ст 35 Л 22,0    
Ст 35 24,3    
Ст 45 28,9    
Б Ст 5 пс 33,4    
В Ст 5 пс 37,8    

 

Таблиця 3

Марка сталі Необхідна довжина шва Довжина флангового шва Розрахункова довжина шва
СТ Д В С

 

Формули для розрахунків:

F=H×S1; N=0,6×H; ; В=Д-10; С=0,3×В.

 

Варіант 2.

За даними таблиці 1 і 2 розрахувати основні показники роботи черв’ячного редуктора для приводу змішувача від електродвигуна. Результати обчислень занести в таблиці 2 та 3.

Таблиця 1

Марка редуктора Коефіцієнт роботи редуктора Діаметр валу Момент на валу
МР К d M
РЧУ-40 0,9   2,75
РЧУ-50 0,8   4,1
РЧУ-63 1,0   8,4
РЧУ-80 1,25   17,2
РЧУ-100 1,5   33,2
РЧУ-125 1,5   57,2
РЧУ-160 1,75   120,0

 

Таблиця 2

Марка редуктора Температура повітря Потужність на валу черв’яка Потужність редуктора
МР t N R
РЧУ-40   1,10  
РЧУ-50   1,30  
РЧУ-63   1,65  
РЧУ-80   2,10  
РЧУ-100   2,60  
РЧУ-125   3,10  
РЧУ-160   3,60  

 

Таблиця 3

Марка редуктора Розрахунковий момент на валу Консольне навантаження Радіальне навантаження
МР V C P

 

Формули для розрахунків:

; V = M×K; ;

 

Варіант 3.

 

За даними таблиці 1 і 2 розрахувати основні показники роботи черв’ячного редуктора для приводу рівномірно навантаженого конвеєра. Результати обчислень занести в таблиці 2 та 3.

 

Таблиця 1

Марка редуктора Коефіцієнт роботи редуктора Діаметр валу Момент на валу
МР b D V
РЧУ-40 0,8   2,9
РЧУ-50 0,9   5,3
РЧУ-63 1,0   10,2
РЧУ-80 0,9   22,0
РЧУ-100 1,0   38,2
РЧУ-125 1,25   67,4
РЧУ-160 1,0   130,5

 

Таблиця 2

Марка редуктора Температура повітря Потужність на валу черв’яка Потужність редуктора
МР t F Q
РЧУ-40 20,2 1,1  
РЧУ-50 20,9 1,2  
РЧУ-63 21,0 1,35  
РЧУ-80 22,3 1,55  
РЧУ-100 25,1 2,3  
РЧУ-125 23,8 2,6  
РЧУ-160 20,2 2,9  

 

Таблиця 3

Марка редуктора Розрахунковий момент на валу Консольне навантаження Радіальне навантаження
МР V C P

 

Формули для розрахунків:

; P = V×b; ;

 

Варіант 4.

 

За даними таблиць 1 і 2 знайти розрахункову довжину швів, що кріплять уголок. З’єднання конструюються рівноміцними цілому елементу. Матеріал – сталь. Електроди Е42. Результати обчислень занести в таблиці 2 та 3.

Таблиця 1

Марка сталі Допустиме напруження розтягу Катет шва
СТ Np К
Ст2   1,02
Ст3   1,1
Ст0   1,05
Ст4   0,97
Ст5   1,13

 

Таблиця 2

Марка сталі Площа перерізу уголка Розрахункове зусилля Напруження у зварювальному шві
СТ S Р t
Ст2 12,8    
Ст3 13,8    
Ст0 15,6    
Ст4 19,2    
Ст5 22,8    

 

Таблиця 3

Марка сталі Необхідна довжина шва Довжина флангового шва Розрахункова довжина шва
СТ L L1 L2

 

Формули для розрахунків:

P=Np×S; t=0,9×Np; ; L1=L –10; L2=0,3×L1.

Варіант 5.

За даними таблиць 1 і 2 знайти розрахункову довжину швів, що кріплять уголок. З’єднання конструюються рівноміцними цілому елементу. Матеріал – сталь. Електроди Е46А. Результати обчислень занести в таблиці 2 та 3.

 

Таблиця 1

Марка сталі Допустиме напруження стиснення Катет шва
СТ S a
Сталь 10   0,65
Сталь 20   0,7
Сталь 20 Л   0,8
Сталь 35 Л   1,0
Сталь 45   0,12
Сталь 20 Х   0,14

 

Таблиця 2

Марка сталі Площа перерізу уголка Розрахункове зусилля Напруження у зварювальному шві
СТ P Z D
Сталь 10 12,84    
Сталь 20 13,87    
Сталь 20 Л 15,63    
Сталь 35 Л 19,25    
Сталь 45 22,81    
Сталь 20 Х 26,33    

 

Таблиця 3

Марка сталі Необхідна довжина шва Довжина флангового шва Розрахункова довжина шва
СТ W h R

 

Формули для розрахунків:

Z=S×P; D=0,65×S; ; h=W –10; R=0,7×h.

 

Варіант 6.

За даними таблиць 1 і 2 знайти розрахункову довжину швів, що кріплять уголок до косинки. З’єднання конструюються рівноміцними цілому елементу. Матеріал – сталь. Електроди Е38. Результати обчислень занести в таблиці 2 та 3.

Таблиця 1

Марка сталі Допустиме напруження на зріз Катет шва
СТ N K
Сталь 20   0,5
Сталь 20 Х   0,6
Сталь 40 Х   0,7
Сталь 18 ХГТ   0,8
Сталь 30 ХГСА   0,9
Сталь 08 кп   1,0

 

Таблиця 2

Марка сталі Площа перерізу уголка Розрахункове зусилля Напруження у зварювальному шві
СТ S P T
Сталь 20 7,39    
Сталь 20 Х 8,78    
Сталь 40 Х 10,10    
Сталь 18 ХГТ 11,50    
Сталь 30 ХГСА 12,80    
Сталь 08 кп 18,63    

 

Таблиця 3

Марка сталі Необхідна довжина шва Довжина флангового шва Розрахункова довжина шва
першого другого
СТ L F L1 L2

 

Формули для розрахунків:

P=N×S; T=0,65×N; ; F=L –10; L1=0,3×F; L2=0,7×F.

 

Варіант 7.

 

За даними таблиць 1 і 2 розрахувати розміри пружини. Результати обчислень занести в таблиці 2 та 3.

 

Таблиця 1

Номер пружини Діаметр дроту Зовнішній діаметр пружини Згин одного витка ружини
N d m p
  4,0 50,0 17,110
  4,0 42,0 11,360
  4,5 60,0 23,320
  3,5 25,0 3,968
  4,0 36,0 8,064
  3,5 22,0 2,827

 

Таблиця 2

Номер пружини Жорсткість одного витка пружини Число робочих витків пружини Висота пружини
N h y K
  2,630    
  4,665    
  2,401    
  15,120    
  7,812    
  23,700    

 

Таблиця 3

Номер пружини Середній діаметр пружини Крок пружини Довжина пружини
N C T W

 

 

Формули для розрахунків: y=h/z; z=0,25; K=(y+1)×d; C=m – d; T=p+d; W=3,2×C×y.

 

Варіант 8.

 

За даними таблиць 1 і 2 розрахувати розміри пружини. Результати обчислень занести в таблиці 2 та 3.

 

Таблиця 1

Номер пружини Діаметр дроту Зовнішній діаметр пружини Згин одного витка ружини
N g D Z
  2,8 15,0 1,329
  2,8 26,0 5,079
  2,5 16,0 1,889
  4,0 52,0 4,470
  4,0 32,0 4,803
  5,0 63,0 15,610

 

Таблиця 2

Номер пружини Жорсткість одного витка пружини Число робочих витків пружини Висота пружини
N B A X
  33,850    
  4,992    
  15,880    
  2,315    
  11,660    
  3,203    

 

Таблиця 3

Номер пружини Середній діаметр пружини Крок пружини Довжина пружини Маса пружини
N S K L m

 

 

Формули для розрахунків: A=B/q; q=0,55; X=(A+1)×g; S=D – g; K=Z+g; L=3,2×S×A; m=19,25×10-6×S×g2×A.

 

Варіант 9.

 

За даними таблиць 1 і 2 розрахувати розміри пружини. Результати обчислень занести в таблиці 2 та 3.

 

Таблиця 1

Номер пружини Діаметр дроту Зовнішній діаметр пружини Згин одного витка ружини
N d D F3
  0,4 5,2 1,537
  0,4 5,0 1,426
  0,5 6,0 1,676
  0,5 5,0 1,093
  0,6 7,0 1,822
  0,6 6,0 1,288

 

Таблиця 2

Номер пружини Жорсткість одного витка пружини Число робочих витків пружини Висота пружини
N Z1 n1 H
  2,630    
  4,665    
  2,401    
  15,120    
  7,812    
  23,700    

 

Таблиця 3

Номер пружини Середній діаметр пружини Крок пружини Довжина пружини
N D0 t L

 

 

Формули для розрахунків: y=Z1/z; z=0,2; H=(n1+1)×d; D0=D – d; t=F3+d; L=3,2×D0×n1.

 

Варіант 10.

 

За даними таблиць 1 і 2 розрахувати розміри пружини. Результати обчислень занести в таблиці 2 та 3.

 

Таблиця 1

Номер пружини Діаметр дроту Зовнішній діаметр пружини
N C D
  1,2 6,0
  1,6 12,0
  2,0 25,0
  1,4 8,0
  2,2 28,0
  1,8 15,0

 

Таблиця 2

Номер пружини Жорсткість одного витка пружини Жорсткість пружини Число робочих витків пружини Висота пружини
N V Z R H
  18,750 0,21    
  5,827 0,5    
  1,315 0,31    
  13,40 0,48    
  1,363 0,28    
  21,880 0,33    

 

Таблиця 3

Номер пружини Середній діаметр пружини Довжина пружини Маса пружини
N K L Q

 

Формули для розрахунків: R=V/z; z=0,55; H=(R+1)×C; K=D – C; K=Z+g; L=3,2×K×R; Q=19,25×10-6×K×C2×R.

 

 

Варіант 11.

 

За даними таблиць 1 і 2 розрахувати розміри пружини. Результати обчислень занести в таблиці 2 та 3.

 

Таблиця 1

Номер пружини Діаметр дроту Зовнішній діаметр пружини
N C D
  5,0 26,0
  8,0 105,0
  6,0 42,0
  8,0 95,0
  9,0 120,0
  10,0 130,0
  10,0 125,0

 

Таблиця 2

Номер пружини Жорсткість одного витка пружини Жорсткість пружини Число робочих витків пружини Висота пружини
N V Z R H
  67,48 0,2    
  4,494 0,55    
  27,780 0,22    
  6,220 0,5    
  4,798 0,31    
  5,787 0,233    
  6,575 0,51    

 

Таблиця 3

Номер пружини Середній діаметр пружини Довжина пружини Маса пружини
N K L Q

 

Формули для розрахунків: R=V/z; z=0,55; H=(R+1)×C; K=D – C; K=Z+g; L=3,2×K×R; Q=19,25×10-6×K×C2×R.

 




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Варіант 25. За даними таблиці 1 розрахувати основні показники прямозубої передачі зовнішнього зачеплення без зміщення | 

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 308. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Весы настольные циферблатные Весы настольные циферблатные РН-10Ц13 (рис.3.1) выпускаются с наибольшими пределами взвешивания 2...

Хронометражно-табличная методика определения суточного расхода энергии студента Цель: познакомиться с хронометражно-табличным методом опреде­ления суточного расхода энергии...

Роль органов чувств в ориентировке слепых Процесс ориентации протекает на основе совместной, интегративной деятельности сохранных анализаторов, каждый из которых при определенных объективных условиях может выступать как ведущий...

Лечебно-охранительный режим, его элементы и значение.   Терапевтическое воздействие на пациента подразумевает не только использование всех видов лечения, но и применение лечебно-охранительного режима – соблюдение условий поведения, способствующих выздоровлению...

Тема: Кинематика поступательного и вращательного движения. 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью, проекция которой изменяется со временем 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия