Студопедия — Что такое Vita;
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Что такое Vita;






· Add Noise (Додати шум). Дозволяє додати у відео цифровий шум (хаотично розташовані кольорові або чорно-білі крапки).

· Black and White (Чорно-білий). Робить зображення чорно-білим.

· Black Restore (Відновлення чорного). Дозволяє відновити чорний колір на темних ділянках зображення або зробити чорними ділянки, що мають певний рівень яскравості.

· Border (Рамка). Створює плоску, тіньову або об'ємну рамку по межах кадру.

· Brightness and Contrast (Яскравість і контрастність). Дозволяє змінити яскравість і контрастність картинки в кадрі. Про це ефекті я вже писав в попередньому уроці.

· Broadcast Colors (Кольори телемовлення). Змінює рівень кольору пікселів, що складають картинку, для коректного відтворення кольорів створюваного фільму на екрані телевізора.

· Bump map (Освітлення). Додає в кадр ефект освітлення. Можна імітувати джерело прямого освітлення або прожектор з налаштованим параметрами.

· Channel Blend (Змішування каналів). Дозволяє змішувати кольору каналів RGB або HSL в різних пропорціях.

· Chroma blur (Хроматичні розмиття). Дозволяє домогтися легкого розмиття зображення по вертикалі або горизонталі.

· Chroma Keyer (Хроматичний ключ). Дуже цікавий ефект, часто використовуваний на телебаченні, а також на зйомках різних кліпів і фільмів в студійних умовах. Даний ефект дозволяє видалити з відеозображення ділянки, що мають певний колір. Ці ділянки стають прозорими, що дозволяє накласти оброблене даними ефектом відео на будь-який фон. Про це ефекті я вже трохи згадував ось тут.

· Color Balance (Колірний баланс), Color Corrector (Корекція кольору), Color Corrector(Secondary) (Вторинна корекція кольору), Color Curves (Криві). Всі ці ефекти призначені для коригування кольорів відеозображення.

· Convolution Kernel (Ядро згортки). Даний ефект містить досить складні для розуміння настройки. Але, використовуючи його шаблони, ви можете додати відеозображення рельєфний вид або стилізувати картинку під світяться лінії.

· Cookie Cutter (Довільний виріз). Дозволяє вирізати з зображення ділянки різної форми.Вирізані ділянки стають прозорими, і якщо під даним відео є відеодоріжки з іншим кліпом, ви побачите зображення нижележащего кліпу крізь вирізані ділянки зображення.

· Defocus (Втрата фокусу). З назви ефекту неважко здогадатися, що з його допомогою можна створити імітацію порушення фокуса. Простіше кажучи, зображення втрачає різкість.

· Deform (Деформація). Ефект для зміни геометричних параметрів зображення. Ви можете розтягнути зображення по вертикалі, горизонталі, встановити ефект «трапеції» і т. д. Його можна використовувати як для корекції геометрії зображення, так і для стилізації картинки.

· Fill light (заповнює світло). Ефект, що дозволяє додати світло в зображення. На відміну від простого додавання яскравості, даний ефект досить інтуїтивно впливає на ділянки зображення. Якщо сутінкове відео потрібно перетворити на відео, зняте в яскравий день, даний фільтр підійде як не можна до речі.

· Film Effects (Ефекти кіно). За допомогою даного ефекту можна стилізувати відео під старе кіно, зняте на кіноплівку. Ви можете знебарвити зображення, додати в кадр різні дефекти у вигляді подряпин, порошинок, мерехтіння, а також посмикування кадру.

· Film Grain (Зернистість плівки). Додає в картинку частинки, що імітують зернистість кіноплівки.

· Gaussian Blur (Розмиття по Гауссу). Відомий ефект, що міститься практично у всіх відео і графічних редакторах. Призначений для якісного розмиття зображення.

· Glint (Блиск). Додає цікаві світлові ефекти, що нагадують іскри або яскраві відблиски.

· Glow (Свічення). Додає ефект світіння. Ефект, в основному, зачіпає світлі ділянки зображення.

· Gradient Map (Градієнтна маска). Додає до зображення градієнтну маску, кольори якої застосовуються до об'єктів у кадрі. Іншими словами, за допомогою даного ефекту можна добитися незвичайної забарвлення зображення. Наприклад, серед шаблонів є настройки, що імітують зображення, отримане через прилад нічного бачення.

· HSL Adjust (Настройка HSL). Ефект призначений для настройки відтінку, колірної насиченості і освітленості зображення.

· Invert (Інвертувати). Інвертує кольору зображення. Простіше кажучи, перетворює зображення в негативне.

· Lens Flare (Блик лінзи). Імітує відблиск лінз об'єктиву в кадрі. Про нього вже було трохи тут.

· Levels (Рівні). Дозволяє задати рівні зображення, тобто, рівні яскравості від чорної до білої точки зображення. Завдяки даному ефекту можна ефективно налаштувати яскравість і контрастність зображення, або, зменшивши яркостной діапазон картинки надати зображенню цікавий вигляд.

· Light Rays (Промені світла). Імітує світлові промені в кадрі, що виходять із заданої точки зображення.

· Linear Blur (Розмиття в русі). Розмиває зображення в заданому напрямку.

· Mask Generator (Створення маски). Дозволяє створити і налаштувати маску (зображення з прозорими і напівпрозорими ділянками) на основі будь-якого з каналів RGB, а також каналу яскравості.

· Median (Усереднення). Спрощує зображення шляхом змішування сусідніх пікселів. Даний ефект схожий на ефект розмиття, але розмиття має дещо інший характер.

· Min and Max (Мінімум і максимум). Ефект використовується для представлення зображення у вигляді мозаїки, складається з округлих плям.

· Mirror (Дзеркало). Додає до зображення дзеркальне відображення тих чи інших фрагментів картинки.

· News Print (Газета). Стилізує зображення під поліграфічну картинку. Зображення розкладається на кольорові або чорні точки заданого розміру.

· Pinch / Punch (Роздуття / втягування). Дозволяє «роздути» або «втягнути» окремі ділянки зображення.

· Pixelate (пікселізація). Стилізує зображення під мозаїку.

· Quick Blur (Швидке розмиття). Простий ефект, призначений для розмиття зображення.

· Radial Blur (Радіальне розмиття). Ефект для створення радіального розмиття, тобто, розмиття, посилюється в міру віддалення від заданої точки.

· Rays (Промені). Даний ефект створює красиві і правдоподібні промені світла.

· Saturation Adjust (Настройка насиченості). Ефект для тонкої настройки колірної насиченості картинки.

· Sepia (Сепія). Знебарвлює зображення, але робить його не чорно-білим, а з легким коричневим відтінком, що нагадує стиль старих вицвілих фотографій. Втім, як відтінок, так і його інтенсивність можна змінити.

· Sharpen (Різкість). Ефект дозволяє збільшити різкість картинки. З його допомогою можна частково або повністю виправити розмите відео.

· Soft Contrast (М'який контраст). Дозволяє добитися ефекту м'якого контрасту, що створює ілюзію кіноплівки. Також тут можна додати ефект віньєтування об'єктива, тобто, тіней по краях кадру.

· Spherise (Сферізація). Переломлює зображення подібно круглої лінзі.

· Starburst (Іскри). Створює світлові ефекти, що нагадують іскри.

· Stereoscopic 3D Adjust (Настройка стереоскопічних параметрів). Вперше з'явився у версії 10 програми Sony Vegas Pro ефект, призначений для адаптації зображення при створенні 3D фільмів.

· Swirl (Скручування). Спотворює зображення, скручуючи його навколо заданої точки.

· Threshold (Поріг). Спрощує зображення за рахунок зменшення кількості складових його квітів. За допомогою даного ефекту можна добитися зображення, схожого на мультиплікаційне.

· Timecode (Тимчасової код). Додає в заданий ділянку кадру лічильник, відображає позицію поточного кадру у фільмі в обраному форматі тимчасового коду. Часто використовується для чорнового монтажу фільму або у випадках, коли в кадрі повинен відображатися тимчасової код.

· TV Simulator (Симуляція ТБ). Робить зображення схожим на телевізійний растр.Передбачена імітація телевізійного зображення в зоні невпевненого прийому (з порушенням рядкової і кадрової синхронізації).

· Unsharp Mask (Маска різкості). Ефект являє собою якийсь симбіоз фільтрів для настройки різкості і контрастності зображення. Дозволяє значно змінити якість картинки.

· Wave (Хвиля). Деформує зображення, роблячи його хвилеподібним.

· White Balance (Баланс білого). Зручний і простий ефект для настройки балансу білого. Ефект незамінний для відновлення природних кольорів зображення. Досить просто клацнути на точці зображення, яка повинна бути білою. Інші кольори будуть скориговані автоматично.

Отже, я лише коротко постарався описати призначення вбудованих в програму Sony Vegas Pro 10 ефектів. Дані ефекти мають безліч налаштувань, і розбиратися з ними вам доведеться самостійно. Але з часом ви запам'ятаєте дію основної частини ефектів і зможете вміло їх застосовувати у фільмах. До скорого, друзі!

 

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1. http://checkreferat.com/referati-3249/

2. www.on-line-teaching.com/

3. office.Corel.com

Что такое Vita;

Это портативная консоль от Sony, являющаяся преемником PlayStation Portable (т.е. новое поколение портативных игровых консолей Sony). Выпущена в Японии в конце 2011 года, в Северной Америке и Европе — начале 2012 г.

 

5) Какие форматы поддерживает третья версия?

 

Все игры для PlayStation 3 поставляются на дисках формата Blu-ray, однако привод приставки позволяет считывать также DVD и CD.







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 369. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Общая и профессиональная культура педагога: сущность, специфика, взаимосвязь Педагогическая культура- часть общечеловеческих культуры, в которой запечатлил духовные и материальные ценности образования и воспитания, осуществляя образовательно-воспитательный процесс...

Устройство рабочих органов мясорубки Независимо от марки мясорубки и её технических характеристик, все они имеют принципиально одинаковые устройства...

Репродуктивное здоровье, как составляющая часть здоровья человека и общества   Репродуктивное здоровье – это состояние полного физического, умственного и социального благополучия при отсутствии заболеваний репродуктивной системы на всех этапах жизни человека...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

Схема рефлекторной дуги условного слюноотделительного рефлекса При неоднократном сочетании действия предупреждающего сигнала и безусловного пищевого раздражителя формируются...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия