Студопедия — До десантування та бойових дій
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

До десантування та бойових дій






 

2.6. Загальні положення

 

Десантування – перекидання підрозділів повітряного десанту літаками (вертольотами) у тил противника для виконання бойового завдання. Воно включає зліт вертольотів (літаків) з десантом, побудову бойових порядків частин і підрозділів авіації СВ (військово-транспортної авіації ПС), їх політ і викидання (висадження) десанту в призначений район.

Десантування може проводитись в будь-який час року, доби, у простих і складних метеорологічних умовах, що забезпечують нормальну роботу засобів десантування і безпечне приземлення парашутистів. Викидання (висадження) підрозділів може здійснюватися безпосередньо на об’єкт захоплення. Поблизу об’єкта або на деякому віддаленні від нього.

За функціональним призначенням Високомобільні десантні війська ЗСУ

(ВДВ - високо мобільний рід Сухопутних військ ЗС України, до складу якого входять аеромобільні та повітрянодесантні військові частини і підрозділи. Вони призначені для дій у тилу противника, дій у ході спеціальних, антитирористичних та миротворчих операцій і виконання завдань, які неможливо ефективно вирішити іншими силами та засобами. Аеромобільні війська діють у якості повітряних десантів, ведуть десантно-штурмові та аеромобільні дії.) -розподіляються на десантно-штурмовий та повітрянодесантний компоненти.

Підготовка взводу (відділення) до десантування і бойових дій

Підготовка взводу (відділення) до десантування і бойових дій включає: екіпірування особового складу; марш в райони очікування; підготовку озброєння, техніки, матеріальних засобів і особового складу до десантування і виконання бойового завдання; постановку бойових завдань особовому складу; вихід підрозділів на аеродром (посадочний майданчик), завантаження бойової техніки (БТ) та вантажів („В“) і посадку особового складу в літаки (вертольоти).

Підготовка до десантування повинна здійснюватися в короткий термін. Це досягається: утриманням БТ і засобів десантування в постійній готовності до десантування і бойового застосування; умінням командира взводу (відділення) самостійно проводити підготовку, швартування, завантаження і передполітний огляд бойової техніки; умілими, злагодженими діями о/с щодо підготовки, швартування і завантаження бойової техніки та вантажів в літаки (вертольоти).

При підготовці до повторного десантування, крім того, здійснюються заходи щодо відновлення боєздатності виведених із бою підрозділів.

Підготовка взводу (відділення) до десантування і виконання бойового завдання в тилу противника починається звичайно в районі зосередження і завершується в районі очікування і на аеродромі (посадочній площадці).

Взвод в районі зосередження (очікування) розташовується у складі роти. При цьму він повинен максимально використовувати захисні і маскуючі властивості місцевості, і бути в постійній готовності до відбиття нападу наземного і повітряного противника, а також до знищення його диверсійно-розвіду-вальних груп. Бойові машини (БМ) і бронетранспортери (БТР) розташовуються в складках місцевості на віддаленні 20-25 м одна від іншої з урахуванням можливості швидкої побудови колони, особовий склад – поблизу своїх машин.

У районі зосередження (очікування) особовий склад відриває щілини, а при наявності часу обладнує бліндажі, для машин – укриття.

У районі зосередження командир взводу вказує місця розташування відділенням, бойовим машинам (бронетранспортерам); організує безперервне спостереження за наземним, повітряним противником і сигналами командира роти; визначає порядок дій у випадку нападу противника; місця і терміни відривання щілин або обладнання бліндажів для особового складу й укриттів для бойових машин (бронетранспортерів); повідомляє сигнали оповіщення, управління, взаємодії й організує підготовку взводу до маршу.

Командир відділення організує відривання щілини або обладнання бліндажа, укриття для бойової машини і їх маскування, виконує вказівки командира взводу щодо підготовки відділення до маршу.

 

У районі зосередження проводяться:

дозаправка БМ (бронетранспортерів) пальним і їх технічне обслуговування;

видача особовому складу боєприпасів, засобів індивідуального захисту і медичної допомоги, сухих пайків, спорядження, десантного обмундирування та інших предметів екіпіровки;

дозавантаження боєприпасами бойових машин;

перевірка укомплектованості засобів десантування відповідно до БТ, що десантується на них, перевірка стану, а за необхідності переукладка парашутів;

передстрибкова підготовка особового складу;

постановка завдання особовому складу на марш у район очікування.

 

У районі очікування (на аеродромі) проводяться:

завершення підготовки озброєння, БТ і матеріальних засобів до десантування;

завантаження БТ, озброєння і запасів матеріальних засобів у вертольоти (літаки);

постановка бойового завдання особовому складу.

 

При плануванні десантування та бойових дій розрахунок часу ведеться від встановленого часу „Ч”, який визначає старший командир. Час „Ч” доводиться до командира десанту окремим розпорядженням. Час готовності до десантування і ведення бойових дій командиру взводу (відділення) визначає старший начальник.

 

Час „Ч” для повітряних десантів визначається початком викидання (висадки) передового загону десанту у районі десантування. Початком викидання (висадки) вважається момент відділення від вертольоту (літака) першого десантника (об’єкту, вантажу) передового загону.

Час „Ч” при плануванні десантно-штурмових дій (аеромобільних дій) визначається виходом на рубіж бойового розходження вертольотів передового загону, або головних сил десанту, коли передовий загін не призначається.

До цього часу бойова техніка (БТ), озброєння (Озбр.) і матеріальні засоби підрозділів, які десантуються, повинні бути завантажені у вертольоти (літаки), особовому складу поставлені бойові завдання і він повинний знаходитися біля вертольотів (літаків) у готовності до посадки.


2.6.1. Спеціальне спорядження парашутиста-десантника. Рятувальні засоби

 

Рюкзак десантника РД-54 та Спорядження десантника СД-1 призначені для розміщення і перенесення в них предметів бойової викладки парашутистів-десантників усіх спеціальностей та збереження їх при виконанні стрибків з парашутом. Рятувальні засоби є індивідуальними та призначені для підтримання парашутиста-десантника на плаву при здійсненні стрибків з парашутом на воду.
РД-54 САЖ-43П АСЖ-58
Складові частини: 1. ранець; 2. плечові ремені; 3. грудна перемичка; 4. сумка для магазинів; 5. сумка для гранат; 6 бокові кармани; 7 тасьма кутова; 8. ватник
Вага жилета 1,5 кг; Постійна позитивна плавучість жилета не менш 6 кг; Перемінна позитивна плавучість жилета не < 15 кг; Робочий тиск в відсіках жилета 105 мм.вод.ст. Температура експл.: від +50оС до –30оС; Термін експл. 3 р. Вага жилета 2 кг; Плавучість жилета: - при наповненні двох відсіків 15 кг; - при наповненні одного із відсіків 10 кг Об’єм оболонки жилета не < 15 л; Температура експл.: від +50оС до –30оС; Час наповнення жилета 20-30 с; Термін експл. 3 р.
РД-54 СД-1
Вага рюкзака 1,3 кг; Габаритні розміри заповненого рюкзака: 380 х 350 мм; Термін служби 3 р. Вага рюкзака 2,7 кг Вага: жилету 2,2 кг, пояса зв’язківця 1 кг Температура при експлуатації + 60оС Термін експл. 2 р. МЛАС-1„об.”
ГК-30 Розміри човна у робочому стані: 890 х 960 х2 55 мм; Вага човна в комплекті з балоном 3,5 кг; Об’єм наповненого човна 150 л; Експлуатаційна завантаженість 100 кг; Температура середовища: + 50о до –30оС
Вантажний контейнер ГК-30-Ум призначений для десантування з парашутистом-десантником спеціальних вантажів чи виробів загальною вагою до 32 кг на сушу і на воду.
Плот ПСН-1
Конструкція ГК-30 забезпечує наступні ТТД: - max висота застос. 8000 м - Vпольоту літака до 500 км/г - Vприземлення до 6 м/с - Зусилля від’єднання 16 кгс - Вага контейнера Ум 5,5 кг - Термін служби 10 років Устрій контейнера: 1. портплед; 3. к-т чохлів; 2. упаковка; 4. упаковка мала; 5. клапан з подушкою; 6. пряжка вигнута – 2шт.; 7. ланка з’єднувальна; 8. пояс запобіжний, ремінь ЗБр 9. паспорт; 10. сумка. Вага плота не більш 3,1 кг; Габаритні розміри плота у наповненому стані: 1720/1500х900/530х150/720 мм; Об’єм надувн. бортів (однокамерний) 90л; Робочий тиск газу бортів 0,08-0,1 кгс/см2 Експлуатаційна завантаженість 120 кг; Температура середовища: + 50о до –30оС; Термін експлуатації плота 5 років
                 

2.6.2. Авіадесантне обладнання літаків, вертольотів

 

             
Технічні характеристики Літаки транспортної авіації Повітряних Сил ЗСУ Вертольоти авіації Сухопутних Військ
ІЛ-76 Ан-2 АН-70 Ми-6 МИ-8 Ми-26
Призначення Транспортно-десантний, (легкий) багатофункціональний Т.Військовий транспортний Багато-цільовий Транспортно-десантний
Виріб (изделие №) изделие «76» изделие «2» изделие «» изделие «60» изделие «80» изделие «90»
Кодифікації НАТО Candid Искренний Colt Жеребёнок   Hook "Крюк" Hip   Halo - «Ореол»
Max злітна вага, т: з бет. ВПП з грунта   5,5 5,2        
Max завантаження: з бет. ВПП з грунта   1,5        
Довжина ВПП, м   100-120   - - -
Практичний потолок, м            
Max швидкість, км/г            
Крейсерська швидкість, км/г     750-800      
Екіпаж, чол.     3-5      
Max запас палива, т 109,5 1,24   9,8 3,2  
Потужність двигунів, к.с. 4х12000 1х1000 4х14000 2х5500 2х1900 2х8380 2х10440
Розміри, м: довжина/с вв висота/с НВ ширина розмах крил діаметр НВ 46,6 14,76 - 50,5 - 12,4 5,35 - 18,17 - 40,73 16,38 5,2 44,06 4,5 33,16 9,16 3,2 - 18,2/25,3 4,38/5,54 2,5   21,29 33,73 - - -
Розміри грузової м: кабіни довжина висота ширина 3,4 3,45 4,1 1,8 1,6 19,1 4,1 4,8 2,65 2,5    
Варіанти завантаження, о/с: для парашутного десантування для посадочного дес./на 2-х пал. БТ на П-7/ПРСМ об’єктів Вантажів на П-7 об’єктів   165/245   10/- - -   165/300   - -   - -  
Вага вантажу на рампі, т   -   - -  
Дальність польоту з max десантним навантаженням, км     1350-7800      
Радіус дії, км            
Маса пустого, ≈т   3,7   26,5 7,2 28,2
Рік випуску     1994-?      
             
                                 







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 1021. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Понятие и структура педагогической техники Педагогическая техника представляет собой важнейший инструмент педагогической технологии, поскольку обеспечивает учителю и воспитателю возможность добиться гармонии между содержанием профессиональной деятельности и ее внешним проявлением...

Репродуктивное здоровье, как составляющая часть здоровья человека и общества   Репродуктивное здоровье – это состояние полного физического, умственного и социального благополучия при отсутствии заболеваний репродуктивной системы на всех этапах жизни человека...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия