Студопедия — З повітрянодесантної підготовки в підрозділі.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

З повітрянодесантної підготовки в підрозділі.






 

Відповідно до програми військової підготовки студентів факультету підготовки офіцерів запасу, програми бойової підготовки і плануючих документів штабів частин в підрозділах складаються розклади занять, у яких вказується тема, навчальні питання та місце і час проведення занять.

 

Заняття з повітрянодесантної підготовки проводяться командирами підрозділів, що мають практичний досвід виконання стрибків з парашутом і добре знають повітрянодесантну техніку, яку вивчає особовий склад.

При проведенні занять з наземної підготовки навчальні групи (взводи) можуть розбиватись на окремі, невеликі підгрупи (по 8-10 чоловік), з таким розрахунком, щоб більш ефективно використовувати відведене на навчання час і виключити марне простоювання особового складу. В цих випадках на допомогу керівникові занять повинні виділятися помічники з числа Інструкторів ПДП.

 

Керівник заняття зобов’язаний досконало знати матеріал, який викладає, вміти показати прийоми підготовки матеріальної частини до десантування і дії парашутиста-десантника при здійсненні стрибків з парашутом.

 

Перед вивченням кожної (нової) теми з керівниками занять проводяться інструкторсько-методичні (ІМЗ) або показові заняття (ПЗ), а також інструктажі (ІЗ). На інструкторсько-методичних заняттях керівникам даються вказівки головним чином з питань організації та методики проведення того або іншого заняття.

 

Інструкторсько-методичні звняття – є основною формою методичної підготовки і проводяться в ході командирських (навчальних) зборів, командирських занять та перед відпрацюванням нових або найбільш складних (відповідальних) тем навчальної програми, по яким керівники занять будуть проводити заняття. Заняття організуються, як правило, у складі роти-батальону (підрозділу) командирами цих підрозділів. На заняттях ком надири навчаються методиці організації та проведення занять (тренувань) з підлеглими, застосуванню навчальних тренувальних засобів (ТЗН) та обладнання навчальних об’єктів. Одночасно на них перевіряється теоретична та практична підготовка керівника до проведення занять.

 

Показові заняття – проводяться під час проведення командирських (навчальних) зборів та занять для показу зразкової організації і методики навчання за новими і найбільш складними темами, а також у тих випадках, коли навчання проводиться не якісно. Показові заняття мають бути ретельно (старанно) підготовлені, правільно організовані і проведені. Тільки тоді вони досягають своєї мети.

 

Інструктажі проводяться командирами підрозділів (рот і взводів) напередодні чергових занять. Під час інструктажу даються вказівки з методики, організації та порядку проведення занять використання навчальних тренувальних засобів (ТЗН) та обладнання навчальних об’єктів, рекомендації з організації відпрацювання нормативів. Після чого керівники заняття розробляють Плани (План-конспекти) занять, під час затвердження яких перевіряється готовність керівників до занять.

 

Основними умовами, які забезпечують високу якість проведення заняття є хороша самостійна підготовка керівника, ретельно продумана організація заняття й уміння методично правильно провести заняття. Керівник повинен пам’ятати, що, чим краще він проведе заняття, тим більшим авторитетом буде користуватися серед навчаємих (підлеглих).

Для досягнення поставленної мети в навчанні і вихованні підлеглих (навчаємих) необхідно: конкретне планування бойової (військової) підготовки; своєчасна постановка завдань і доведення їх до всіх категорій командирів і особового складу (навчаємих); всебічне забезпечення запланованих заходів; здійснення систематичного контролю за підготовкою фахівців до навчань і занять, ходом бойової (військової) підготовки та надання дійової допомоги підлеглим (навчаємим); своєчасне і об’єктивне підведення підсумків бойової 9військової) підготовки, аналіз стану військової дисципліни, узагальнення і впровадження передового досвіду в практику навчання і виховання особового складу; ефективне використання навчально-тренувальних засобів (ТЗН) та навчальних приладів під час занять; постійне удосконалення навчально-матеріальної бази.

 

Напередодні занять командири підрозділів ретельно перевіряють готовність особового складу (навчаємих) до занять, готовність тренувальних засобів (ТЗН) і навчальних приладів, дають вказівки щодо методики і порядку проведення занять та рекомендації щодо організації відпрацювання нормативів, доводять заходи безпеки та доповідають старшим начальникам (керівникам) про готовність.

 

Командирам (начальникам) забороняється починати заняття, навчання, марші, стрільби, стрибки з парашутом,водіння та інші заняття, роботи з озброєння і технікою без установлення заходів безпеки, своєчасного доведення і глибокого засвоєння їх особовим складом. Командири (начальники) повинні здійснювати постійний контроль і вимагати обов’язкового виконання заходів безпеки.

 

Перед початком кожного заняття, робіт або інших заходів службової діяльності командир (начальник) зобов’язаний особисто переконатися, що для цього створені і забезпечені безпечні умови, підлеглими засвоєні заходи безпеки та вони володіють практичними навичками їх виконання.

 

 

Повітряно-десантна підготовка (ПДП) організується і проводиться по програмі бойової підготовки Аеромобільних військ. На підставі програми бойової підготовки в штабах частин поряд з іншими дисциплінами планується і повітряно-десантна підготовка.

 

З урахуванням досвіду бойової підготовки та експлуатації повітрянодесантної техніки введено у дію Настанову з повітрянодесантної служби (НПДС-2006), якою припинено застосування загальної та першої частини Керівництва з повітрянодесантної служби (КПДС-2003).

Ця Настанова визначає обов'язки посадових осіб з'єднань і військових частин аеромобільних військ, військових частин спеціального призначення та берегової оборони з повітрянодесантної підготовки; основні положення з підготовки особового складу, техніки і вантажів до десантування; правила здійснення стрибків з парашутом із різних типів повітряних суден.

 

Відповідно до неї повітрянодесантна підготовка (ПДП) – це комплекс заходів щодо підготовки особового складу до здійснення стрибків з парашутом та підготовки до десантування техніки і вантажів, що включає наступні складові частини:

 

- наземну підготовку особового складу до здійснення стрибків з парашутом;

- підготовку та проведення стрибків з парашутом;

- підготовку до десантування техніки та вантажів парашутним способом.

 

Повітрянодесантна підготовка є основним предметом бойової підготовки підрозділів, військових частин та з'єднань, служба особового складу яких пов'язана зі стрибками з парашутом.

Вона повинна забезпечити постійну готовність особового складу, техніки і вантажів до десантування з повітряних суден.

 

Матеріал викладено у тематичній і логічній послідовності. Кожний розділ містить теоретичний матеріал певної теми навчальної програми, контрольні запитання та завдання для самоконтролю.

Посібник відповідає основним темам модуля „Повітрянодесантна підготовка” навчання студентів вищих навчальних закладів України, які вивчають ПДП за програмою підготовки офіцерів запасу, служба яких пов'язана зі стрибками з парашутом.

 

Ілюстрації, які наведені у розділах І, ІІ, і додатках відповідають технічним описам та керівництвам з експлуатації парашутно-десантного майна (ПДМ), якими рекомендовано користуватись студентам під час самостійної роботи.

 


Список

 

використаних джерел та рекомендована література:

 

1. Бойовий статут Аеромобільних війск. Частина III. МО ЗСУ. - Київ (проект). 2. Настанова з Повітрянодесантної підготовки. НПДС-2006. - Київ, 2006. 3. Керівництво з Повітрянодесантної служби (КПДС-2003). Частина ІІ. – Київ, 2003.

4. Програма бойової підготовки аеромобільних (десантно-штурмових, парашутно-десантних) підрозділів аеромобільних військ. МО ЗСУ. – Київ, 2006.

5. Воздушно-десантная подготовка. Часть 1. – М.: Воениздат, 1986.

6. Воздушно-десантная подготовка. Часть 2. – М.: Воениздат, 1986.

7. Воздушно-десантная подготовка. Часть 3. – М.: Воениздат, 1986.

8. Збірник нормативів з бойової підготовки Аеромобільних військ. Книга 2. - Київ, 2010.

9. Керівництво з парашутно-десантної та аварійно-рятувальної підготовки авіації Збройних Сил України (КПД АРП ЗСУ-2003). – Вінниця, 2003.

10. Система парашутна десантна ДПС (Д-6 серии 4). Керівництво з експлуатації 15351.34-03 КЕ (Техническое описание и инструкция по эксплуатации 16920-80 ТО).

11. Парашют запасной 3-5. Техническое описание 8406-69 и инструкция по укладке, монтажу и эксплуатации 8109-69.

12. Полуавтоматы парашютные комбинированные типа ППК-У и ППК-1м.

Техническое описание и инструкция по эксплуатации 302-86 (ТО и ИЭ).

13. Парашютный прибор временной АД-ЗУ-Д. Техническое описание, инструкця по эксплуатации. ТО и ИЭ.

14. Техническое описание № 9421-70 и инструкция № 9422-70 по укладке, монтажу и эксплуатации грузового контейнера ГК-ЗО-Р.

15. Техническое описание и инструкция №520-54-ОТД по эксплуатации рюкзака парашютиста-десантника РД-54. ПТО „Укрглавснаб-система”. 1987 г. ТО и ИЭ снаряжения десантника СД-1. – Феодосия, 1994.

16. Краткое Техническое Описание и Инструкция по эксплуатации авиационного спасательного жилета АСЖ-58.

17. Лодка авиационная спасательная МЛАС-1“ОБ”. Техническое описание и инструкция по эксплуатации СБ/МЛАС-1 ОБ ТО.

18. Техническое Описание и Инструкция по монтажу парашютно-десантных универсальных ремней ПДУР-47.

19. Техническое описание парашютно-десантного мешка мягкого ПДММ-47 серии 2 и Инструкция.

20. Техническое описание и инструкция № 098-67-10 на удлинённый парашютно-десантный мягкий мешок УПДММ-65.

21. Техническое описание № 5863-65 и инструкция № 5864-65 по укладке, монтажу и эксплуатации парашютно-десантной системы ПДСБ-1 с.2

22. Техническое описание и инструкция по укладке, монтажу и эксплуатации парашютно-грузовых с-м ПГС-500 серии 2 и ПГС-500С.

23. Инструкция по использованию воздушного пространства в р-не площадки приземления “Одесса-5” (Чабанка). Одесса: ОИСВ, 1998.

24. Инструкция руководителю выброски и руководителю прыжков на площадке приземления при организации и выполнении десантирования войск, боевой техники и грузов. ВВС СССР. – Москва, 1978.

25. Навчальний посібник „Наземна підготовка десантників“. Одеса, ВІ ОНПУ, 2010.

 


Додатки:

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Н А К А З







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 1776. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия