Студопедия — Завдання 16. Виправте помилки та відредагуйте поданий документ.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Завдання 16. Виправте помилки та відредагуйте поданий документ.






 

Довіреність.

Мной, Свістун Алексанром Данілавічем паспорт № 5937002 серія РТ, живу за адресом пл. Короленко д. № 2, кв. № 51 данно цю довіреність Сілненко В.Т. щоб він получив на почті перевод на моє призвіще.

(підпис) А.Д. Свістун

Завдання 17. Виправте помилки та відредагуйте поданий документ.

Кременчугзський завод дорожніх машин Доручення

6. 1. 00 м. Кременчуг

Дирекція Кременчугзського завода дорожніх машин у обличчі замісника по звязкам с громадцькістью п. Зіман Ф.Я. уполномачує начальника вітділа забезпечення Карпенко С.В. получить у складі № 1 треста Промстрой-2 чотирі персональних компьютора Ат-286 згідно до накладной за № 764-б.

Также доручає йому робити безготівкові розрахунки по чековой книжкі № 054490-02.

Доручення дійсне до 6. 2. 07.

Директор

(підпис) Зіман Ф.Я

Увага! Культура мовлення

Розмір — об'єм — обсяг

Розмір — І) величина чогось в якомусь одному або в у«іх вимірах: дошкарозмірам 3 х 2м; 2) стандартизований показник, одягу людини: пальто 48-горозміру: 3) літературознавчий термін, що означає певну кількість і чергування складів у вірші: вірш на­писаний поетичним розмірам — анапестом.

Об'єм — величина чогось завдовжки, заввишки й завширшки, вимірювана в кубічних одиницях: об'єм кімнати, об'єм рідини, об'єм повітря.

Обсяг розмір, величина, кількість, значення межі чогось: обсяг брошури, обсяг бюджету, обсяг заготівель, обсяг знань, у повному обсязі.

Положення — стан — становище

Положення — 1) місце перебування, розташування, розмі­щення: географічне положення, положення тіла; 2) зведення пра­вил, законів тощо: положення про вибори, теоретичні положення.

Стан — 1) те саме, що становище (відмінність полягає в тому, що ці слова часто сполучаються з різними словами), а також.фі­зичне почуття або настрій: акти громадянського стану, внутрішній стан країни, економічний стан, міжнародний стан, надзвичайний стан, родинний стан, за станом на 1 січня, стан речей, стан справ, стан фінансів, у занедбаному стані, стан душевної три­воги; 2) соціальна група людей: духовний стан.

Становище —- 1) обставини, умови, в яких хтось, щось пере­буває, діє тощо: матеріальне становище, міжнародне становище, безвихідне становище, критичне становище, смішне становище, скрутне становище, виправити становище, опинитися в ста­новищі безробітного; 2) місце і роль у суспільстві, професійному середовищі, родині: нелегальне становище, соціальне становище, зловживання своїм службовим становищем.

 

Практичне заняття №7

Тема: Особливості складання розпорядчих та організаційних документів

Мета: знати основні вимоги до складання й оформлення розпорядчих і організаційних документів, види документів, класифікацію і системи документації;вміти правильно складати розпорядчі документи, грамотно їх оформляти.

Тип заняття: практичне

Питання до заняття

1.Розпорядчі документи: наказ, розпорядження, постанова.

 

Література:

1.Глущик С.В., Дияк О.В., Шевчук С.В. Сучасні ділові папери: Навчальний посібник. - К.: А.С.К., 2003. - 400 с.

2.Зубков М.Г. Мова ділових паперів. - Харків: Торсінг, 2001. -384 с

3.Мацюк 3., Станкевич Н. Українська мова професійного спілкування: Навч. посібник.-К

4.Паламар Л., Кацавець Г. Мова ділових паперів.-К., 2000

 

Питання 1

Організаційно-розпорядчі документи - це документи, що закріплюють функцію, обов'язки та права органів управління протягом тривалого терміну і за допомогою яких здійснюється розпорядча діяльність, оперативне керівництво в певній установі.

Наказ - це розпорядчий документ, який видається керівником установи і стосується організаційних та кадрових питань.

Розрізняють накази щодо особового складу (кадрові) і накази із загальних питань (організаційні). Кадровими наказами оформляють призначення, звільнення, переміщення працівників, відрядження, відпустки, заохочення, стягнення.

У заголовку такого наказу зазначають: „щодо особового складу". Кожний пункт наказу починається з дієслова у наказовій формі (ПРИЗНАЧИТИ, ПЕРЕВЕСТИ, ЗВІЛЬНИТИ, ОГОЛОСИТИ), яке пишеться великими літерами. Наприкінці кожного пункту зазначається підстава для його складання.

До викладу тексту наказу існують певні вимоги:

1. У наказах про прийняття на роботу обов'язково зазначають: а) на яку посаду; б) до якого структурного підрозділу; в) з якого числа оформляється на роботу; г) вид прийняття на роботу(на постійну, тимчасову, за сумісництвом); д) особливі умови роботи (з прийняттям матеріальної відповідальності, зі скороченим робочим днем).

2. У наказах про переведення на іншу роботу вказують вид і мотивування переведення.

3. У наказах про надання відпустки зазначають: а) вид відпустки (основна, додаткова, за тривалий стаж роботи на одному підприємстві, навчальна, у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, без збереження заробітної плати, за сімейними обставинами); б) загальна кількість робочих днів; в) дата виходу у відпустку і повернення; г) період, за який надано відпустку.

4. У наказах про звільнення працівників зазначають: а) дату звільнення; б) мотивування.

Наказ набуває чинності з моменту його підписання. Начальник відділу кадрів зобов'язаний ознайомити зі змістом наказу осіб, які розписуються в оригіналі.

Організаційні накази видаються під час затвердження перспективних, річних та інших планів, при реорганізації або ліквідації структурних підрозділів.

Реквізити:

1.Назва виду документа.

2.Назва установи, що видає наказ, або назва посади керівника.

3.Місце видання.

4.Номер.

5.Дата.

6.Заголовок.

7.Текст, що складається з двох частин:

Ø Констатуються та аналізуються факти;

Ø Подаються розпорядження, заохочення або стягнення.

8.Підпис керівника установи.

9.Печатка.

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКЕ МОРЕХІДНЕ УЧИЛИЩЕ РИБНОЇ ПРМИСЛОВОСТІ

Наказ

 

«___» _________2015 р. №___ м. Херсон

 

Про проведення iнвентаризацiї та переоцiнки матеріальних цінностей

 

Для приведення вартостi наявних в училищі товарiв у вiдповiднiсть з їх реальною вартiстю НАКАЗУЮ:

1. Станом на «___»_______2011 р. провести:

1.2. Iнвентаризацiю i переоцiнку (дооцiнку) залишкiв матерiальних цiнностей на складi училища.

2. Для проведення iнвентаризацiї та переоцiнки матеріальних цінностей призначити робочу iнвентаризацiйну комiсiю у складi:

2.1.Голова комiсiї: _______________________________________

2.2.Члени комiсiї: _______________________________________

2.3. Iнвентаризацiю провести у присутностi матерiально вiдповiдальних осiб: _________________

3. Акти iнвентаризацiї, розрахунки сум дооцiнки МЦ на наступний день пiсля закiнчення роботи подати менi на затвердження.

4. При проведеннi iнвентаризацiї та переоцiнки матерiальних цiнностей iнвентаризацiйнiй комiсiї керуватися такими документами:

4.1. Пунктами 18-21 Положення про органiзацiю бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi, затвердженого постановою КМУ вiд 03.04.93 р. №250, зi змiнами i доповненнями.

4.2. Iнструкцiєю з iнвентаризацiї основних засобiв, нематерiальних активiв, ТМЦ, грошових коштiв, документiв i розрахункiв, затвердженою наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 11.08.94 р. №69.

4.3. Порядком проведення дооцiнки залишкiв товарно-матерiальних цiнностей, затвердженим Мiнiстерством економiки України i Мiнiстерством фiнансiв України 31.05.93 р. №37-20/248/07-104.

 

Начальник училища підпис К.С.Стасюк

Печатка

 

Розпорядження - правовий акт управління державного органу, що видається у рамках наданої посадовій особі, державному органу компетенції, і є обов'язковим для громадян та організацій, котрим адресовано розпорядження.

Групи:

1) Загальні.

2) Часткові.

Розпорядження видають Кабінет міністрів України, місцеві ради, представники Президента України на місцях, а також керівники колегіальних органів державного управління, адміністрація підприємства, закладу в межах наданих законом прав для розв'язання оперативних питань.

Реквізити: Герб України; назва органу управління, що видає розпорядження; назва виду документа (розпорядження); заголовок; дата або дата й номер; місце видання; текст розпорядження; підпис відповідальної особи.

Структура тексту:

1. Констатаційна частина.

2. Розпорядча частина.

ЗОБОВ'ЯЗУЮ (або ПРОПОНУЮ, ДОРУЧАЮ, ВИМАГАЮ і т. ін.):

1. ____________

2. ____________

3. ____________

 

Керівник (підпис) Розшифрування підпису

 

Документ має обмежений термін дії, стосується вузького кола організацій, посадових осіб чи громадян. Є обов’язковим для всіх, кому він адресований. Слова пропоную, вимагаю, доручаю, дозволяю, забезпечити, зобов’язати у тексті пишуть (набирають) великими літерами.

Розташування реквізитів розпорядження аналогічне до розміщення їх при оформленні наказу.

 

Акціонерне товариство "Укррічфлот"

 

Розпорядження № 205

від 28 квітня 2015 р. м. Одеса

 

про виконання завдання на судні "Дорошенко"

Для покращення умов проживання плавскладу на судні пропоную:

1.Здійснювати щоденне санітарне прибирання судна.

2.Надавати термінову медичну допомогу екіпажеві судна.

3.Покращити харчування плавскладу.

4.Створити належні умови (згідно Договору) для праці та відпочинку колективу судна.

 

Директор АТ "Укррічфлот" (підпис) С.Л. Руденко

 

Положення - це правовий акт, що визначає основні правила організації та діяльності державних органів, структурних підрозділів органу, а також установ, організацій і підприємств (філій), що їм підпорядковуються.

Реквізити: герб, назва відомства, організації, структурного підрозділу; гриф затвердження, назва виду документа, положення; місце видання; дата; індекс; заголовок до тексту; текст; підпис; відмітка про погодження

Структура тексту:

1. Загальні положення.

2. Основні завдання.

3. Функції.

4. Права та обов'язки.

5. Керівництво.

6. Взаємовідносини, зв'язок.

7. Майно і кошти.

8. Контроль, перевірка та ревізування діяльності.

9. Реорганізація та ліквідація.

 

 

Формуляр-зразок

ЗАТВЕРДЖУЮ

Генеральний директор

Постанова - це правовий акт, що приймається вищими та деякими центральними органами управління з метою розв'язання найбільш важливих і принципових завдань, що стоять перед цими органами, та встановлення стабільних норм і правил поведінки.

Постанови приймаються Президією Верховної Ради України, Кабінетом міністрів України та іншими органами управління.

Текст складається із двох частин: констатаційної і розпорядчої. Перша містить вступ, оцінку становища або посилання на розпорядчий документ вищої установи. У другій частині наводяться запропоновані постановою заходи, визначається виконавець (виконавці) та термін виконання. Підписують її дві особи: голова колегіального органу й керуючий справами (секретар).

Реквізити:

Герб України; назва установи, що підготувала постанову; назва виду документа (постанова); дата; місце видання; заголовок (стислий виклад змісту постанови); підписи.

 

Формуляр-зразок

Герб України

Міністерство фінансів України

 

ПОСТАНОВА

від “___”_____ 20__ р. м.Київ

 







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 1488. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Ученые, внесшие большой вклад в развитие науки биологии Краткая история развития биологии. Чарльз Дарвин (1809 -1882)- основной труд « О происхождении видов путем естественного отбора или Сохранение благоприятствующих пород в борьбе за жизнь»...

Этапы трансляции и их характеристика Трансляция (от лат. translatio — перевод) — процесс синтеза белка из аминокислот на матрице информационной (матричной) РНК (иРНК...

Условия, необходимые для появления жизни История жизни и история Земли неотделимы друг от друга, так как именно в процессах развития нашей планеты как космического тела закладывались определенные физические и химические условия, необходимые для появления и развития жизни...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Принципы, критерии и методы оценки и аттестации персонала   Аттестация персонала является одной их важнейших функций управления персоналом...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия