Студопедия — Завдання 2. Нога, пинающая крюком (гоу ти туй).
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Завдання 2. Нога, пинающая крюком (гоу ти туй).






Нога, пинающая крюком (гоу ти туй).

Исходное положение. Руки сжаты в кулаки, прямая стойка со сдвинутыми стопами.

Движения. Левая нога делает полшага вперед, носок правой ноги вздернут вверх, прямая нога быстро движется снизу вперед и вверх крюком. Носок направлен вперед. Смотрят на правую ступню. Затем правая ступня опускается спереди. Когда левая нога пинает крюком – левая пинающая крюком нога, когда правая пинает – правая пинающая крюком нога.

 

Завдання 2

Надання адміністративних послуг фізичним та юридичним особам в Україні

Відповідно до Конституції України людина, її життя і здоров’я, честь та гідність є найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини визначають зміст та спрямованість діяльності держави. Все це вимагає переосмислення ролі держави та радикальної зміни відносин між владою та громадянами. Сучасна держава не управляє суспільством, а надає йому послуги. Громадяни є не прохачами у відносинах з органами влади, а споживачами адміністративних послуг. Держава повинна орієнтуватися на потреби та очікування споживача адміністративних послуг, так само як це робиться у приватному секторі.

Методологічною основою доктрини адміністративних послуг є концепція служіння, тому категорія «адміністративних послуг» в своїй основі має те саме навантаження, що й в приватному праві, а саме – це діяльність щодо задоволення певних потреб особи, яка здійснюється за зверненням цієї особи.

Послуги, що надаються державою та місцевим самоврядуванням, складають сферу публічних послуг. Принципова відмінність між публічними послугами та послугами приватного сектора полягає у тому, що приватний сектор намагається максимально розширити асортимент послуг, а номенклатура публічних послуг має ґрунтуватися на принципі – держава робить тільки те, що не може або не повинен робити приватний сектор.

За ознаками суб’єкта, що надає публічні послуги, необхідно розрізняти державні та муніципальні (комунальні) послуги.

Державні послуги – це послуги, що надаються органами державної влади (як правило, лише виконавчої) та державними установами, організаціями, підприємствами.

Муніципальні (комунальні) послуги – послуги, що надаються органами місцевого самоврядування та комунальними установами, організаціями, підприємствами.

За суб’єктом, який несе відповідальність за надання публічної послуги та джерелом її фінансування (видом бюджету) до державних послуг можна віднести також послуги, які надаються органами місцевого самоврядування та недержавними установами, організаціями, підприємствами в порядку виконання делегованих державою повноважень тощо, а до муніципальних послуг – послуги, які надаються за рахунок місцевих бюджетів.

Адміністративні послуги - це публічні послуги, які надаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, і надання яких пов’язано з реалізацією владних повноважень.

Ідентифікувати діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування як надання адміністративних послуг можна завдяки ознакам, якими характеризуються адміністративні послуги:

1) адміністративна послуга надається за зверненням приватної фізичної або юридичної особи (далі – приватної особи);

2) надання адміністративних послуг пов’язане із забезпеченням умов для реалізації основних прав і свобод громадян. Найбільш типовими зразками адміністративних послуг є різноманітна діяльність щодо проведення реєстрації, видачі дозволів, ліцензій тощо;

3) адміністративні послуги надаються адміністративними органами шляхом реалізації владних повноважень. Поняття «адміністративного органу» вживається не тільки у статутному значенні – такими є органи виконавчої влади, виконавчі органи місцевого самоврядування. – а й у функціональному. Тобто органом може вважитися будь-який суб’єкт (в тому числі установа, організація, підприємство незалежно від форм власності тощо), який на виконання закону чи у порядку делегування здійснює функції державного управління або місцевого самоврядування. Отримати конкретну адміністративну послугу можна, як правило, тільки в одному адміністративному органі. В цьому сенсі адміністративний орган володіє монополією на надання такої адміністративної послуги;

4) право на отримання особою конкретної адміністративної послуги та відповідне повноваження адміністративного органу має визначатися лише законом;

5) результатом адміністративної послуги в процедурному значенні є адміністративний акт – рішення або дія адміністративного органу, яким задовольняється звернення особи. Такий адміністративний акт має конкретного адресата – споживача адміністративної послуги, тобто особу, яка звернулася за даною послугою.

Отже, адміністративна послуга – це спрямована на забезпечення (юридичне оформлення) умов для реалізації суб’єктивних прав фізичної або юридичної особи публічно-службова діяльність адміністративного органу, яка здійснюється за заявою цієї особи.

Метою цього творчого завдання є моніторинг надання державних послуг місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування або установами, організаціями чи підприємствами у порядку делегування їм функцій державного управління або місцевого самоврядування фізичним та юридичним особам та оцінка якості надання цих послуг.

Завданням є формування карт адміністративної (соціальної) послуги (додаток 1, 2) та оцінка якості надання послуги за визначеними критеріями (додаток 3).

Результати моніторингу оформляються у вигляді Звіту про наслідки моніторингу адміністративної (соціальної) послуги.

Моніторинг послуги необхідно почати з аналізу діючого законодавства та нормативно-правових актів, що встановлюють та регламентують право відношення та порядок здійснення означеної категорії державної послуги (адміністративної, соціальної). На підставі аналізу формують перелік законів та нормативно-правових акті з цих питань. Наслідки аналізу вносяться до Карти послуги (додаток 1).

Наслідки аналізу надання адміністративної послуги відповідною установою представити у вигляді Карти технологічного процесу надання адміністративної послуги (додаток 2).

Оцінка якості надання адміністративної послуги здійснюється на підставі критерій, наведених у додатку 3. Студент може запропонувати додатковий критерій та обґрунтувати його доцільність.

Наслідки моніторингу подати у вигляді Звіту з включення перелічених вище додатків 1,2,3.

 

Варіанти індивідуальних завдань.

 

Номер завдання Вид адміністративної (соціальної послуги Примітка
  Державна реєстрація фізичної особи-підприємця Сфера діяльності визначається самостійно
  Державна реєстрація юридичної особи -«-
3. Видача ліцензій на певні види діяльності фізичним особам Вид діяльності обирається самостійно згідно до Державного переліку видів діяльного на які видаються ліцензії
4. Видача дозволу на виконання певних видів робіт юридичним особам (роботи в сфері комунальних послуг) -«-
5. Реєстрація нерухомого майна фізичним особам  
6. Реєстрація власних транспортних засобів фізичним особам  
7. Державна реєстрація автомобільного транспорту юридичних осіб  
8. Передача земельної ділянки у власність громадянам в межах норм безоплатної приватизації  
9. Приватизація житлового фонду, що належить до комунальної власності фізичними особами  
  Передача права власності на нерухоме майно фізичними особами  
  Щомісячне допомога по догляду за дитиною до досягнення ним 1.5 років  
  Державна грошова допомога при народжені дитини  
  Надання соціальної підтримки по оплаті житлових приміщень та комунальних послуг  
  Надання соціальної підтримки інвалідам - ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС  
  Надання адміністративних послуг ЗАГС (реєстрація при народжені дитини, реєстрація шлюбів, розірвання шлюбів, зміни прізвища, внесення виправлень та змін актів цивільного стану тощо)  
  Видачі Свідоцтва про сплату єдиного податку суб’єкту підприємницької діяльності – фізичній особі  
  Видача Свідоцтва про сплату єдиного податку суб’єкту підприємницької діяльності – юридичній особі  
  Видача Свідоцтва платника податку на додану вартість  
  Видача одноразового патенту на право продажу товарів у межах України  
20. Надання адміністративної послуги фізичним особам, які належать до категорії тимчасово безробітних  
  Надання грошової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківської опіки  
  Надання державної грошової допомоги багатодітним сім’ям  

 


№ п/п Наименование административной услуги Нормативно-правовой акт, которым она утверждена (реквизиты НПА, статьи или пункты, которые ее закрепляют) Орган, который непосредственно ее предоставляет (орган исполнительной власти, предприятие, учреждение или организация) Пользователи услуги Порядок, которым регламентируется предоставление услуги (реквизиты НПА) Порядок, который устанавливает стоимость услуги (реквизиты НПА) Порядок внесения потребителем платы за услугу (реквизиты НПА) Плата за послугу (безкоштовна, финансирована или максимальная-минимальная граница оплаты)
                 
                 






Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 397. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

ОЧАГОВЫЕ ТЕНИ В ЛЕГКОМ Очаговыми легочными инфильтратами проявляют себя различные по этиологии заболевания, в основе которых лежит бронхо-нодулярный процесс, который при рентгенологическом исследовании дает очагового характера тень, размерами не более 1 см в диаметре...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия