Студопедия — Шкала оцінювання: національна та ECTS.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Шкала оцінювання: національна та ECTS.






Сума балів за всі види навчальної діяльності ОцінкаECTS для екзамену, курсового проекту (роботи), заліку, практики
90 - 100 A відмінно
80-89 B   добре
70-79 C
60-69 D   задовільно
50-59 E
30-49 FX незадовільно з можливістю повторного складання
0-29 F незадовільно з обов'язковим повторним вивченням дисципліни

Розподіл балів, які отримують студенти за заліковий модуль

Загальна сума балів за опанування залікового модулю складає 100 балів. Ця сума балів формується з балів, які присвоюються студенту на практичному занятті за виконання тестових завдань з кожної теми і роботу на ньому (50 балів), за виконання підсумкової контрольної роботи за змістовним модулем (30 балів), за виконання самостійної роботи за змістовним модулем (20 балів) з урахуванням виконання індивідуальних завдань студентами.

 

Шкала оцінювання за змістовним модулем.

1. Практичні заняття:

  Практичні заняття Разом
   
№ теми 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Тестування 15 балів
Робота на практичному занятті 35 балів

 

Індивідуальні завдання

Викладачем, що веде практичні заняття, виставляється позначка «+» навпроти виду робіт «індивідуальні завдання» конкретному студенту в журналі оцінок викладача за відповідною групою, якщо в робочому зошиті цього студента виконані всі індивідуальні завдання на базі вивчених тем модуля.

3. Підсумкова контрольна робота за змістовним модулем проводиться на останньому практичному занятті і оцінюється максимально в 30 балів, з них:

3.1.Відповідь на 1 теоретичне запитання – 5 балів.

3.2.Відповідь на 2 теоретичне запитання – 5 балів.

3.3.Відповідь на 3 теоретичне запитання – 5 балів.

3.4. Відповідь на практичне завдання – 15 балів.

 

Самостійна робота студента

Формою самостійної роботи студента за змістовним модулем є реферат, який оцінюється в 10 балів, та завдання для самостійної роботи студентів, яке оцінюється у 10 балів. Загалом самостійно робота студентів протягом змістовного модулю оцінюється у 20 балів.

ІІ. ПЛАНИ Практичних занять, практичні завдання та завдання для самостійної роботи студентів

Модуль 1

Змістовий модуль 1. Виконавче провадження

Практичне заняття 1.

Тема 1. Правова природа виконавчого провадження. Учасники виконавчого провадження

План

1. Склад і класифікація учасників виконавчого провадження.

2. Сторони виконавчого провадження. Права та обов'язки сторін виконавчого провадження.

3. Участь неповнолітніх у виконавчому провадженні.

4. Правонаступництво у виконавчому провадженні: поняття і підстави. Порядок вступу у виконавче провадження правонаступників.

5. Представництво і його види у виконавчому провадженні. Повноваження представника і порядок їх оформлення. Особи, які не можуть бути представниками у виконавчому провадженні.

6. Участь у виконавчому провадженні: перекладачів, понятих, фахівців, експерта.

7. Відводи учасників виконавчого провадження. Підстави та порядок відводів.

8. Роль суду у виконавчому провадженні.

 

Задачи

 

1. Кутєпов звернувся до суду з вимогою про стягнення з Ломова заборгованості за договором позики. За рішенням суду з Ломова на користь Кутєпова підлягає стягненню 25 000 грн. На виконання рішення державний виконавець наклав арешт на автомобіль «Ока». Присутній при арешті майна Орлов, власник мережі магазинів «Авто+», оцінив автомобіль в 25 000 грн. Наступного дня після арешту автомобіля, Кутєпов і Ломов уклали угоду про передачу Кутєпову автомобіля у власність.

Визначте суб'єктів даного виконавчого провадження. Якими правами володіють сторони виконавчого провадження? Чи вправі Кутєпов і Ломов укласти угоду? Як має розвиватися виконавче провадження надалі?

 

2. Блохін і Пуговкін рішенням суду присуджені до солідарної відповідальності перед Соколовим на суму 30 000 грн. Соколов, знаючи, що Блохін є більш платоспроможним, звернувся до суду із заявою про видачу одного виконавчого листа на всю суму, щоб пред'явити його до стягнення з Блохіна. Суддя відмовив Соколову у видачі виконавчого документа на всю суму, пояснивши це тим, що Блохін і Пуговкін є співборжниками, і сума повинна бути стягнута з кожного з них в рівних частках або в тому розмірі, в якому забажає Соколов.

Яка роль суду у виконавчому провадженні? Оцініть правомірність дій Соколова і судді. Чи можлива співучасть у виконавчому провадженні? Який характер співучасті у виконавчому провадженні?

 

3. Рішенням суду Алмазова відновлена ​​на роботі на посаді головного інженера -конструктора СКБ -31 ЦКБ «Технік» із стягненням заробітної плати за час вимушеного прогулу. Проте дане рішення не було виконано, оскільки з'ясувалося, що СКБ -31 ЦКБ «Технік» припинило свою діяльність, а на його базі створено НПКБ «Інженер».

Як бути з виконанням рішення суду у даній справі? Хто в зазначеній ситуації буде боржником?

 

4. У ході виконання рішення суду про відшкодування майнової шкоди з Уланова державний виконавець встановив, що боржник помер. Після його смерті залишилося майно та грошовий внесок на суму 100 000 грн.

Чи буде здійснюватися виконання зазначеного рішення? Чи зміниться ситуація, якщо з'ясується, що у боржника немає спадкоємців?

 

5. Розглядаючи справу про розірвання шлюбу між подружжям Красовими, суд вирішив передати їх сина Андрія батькові, тому що у нього з дитиною більш близькі стосунки. Красова оскаржила рішення в порядку апеляції. Красов звернувся до суду з клопотанням про звернення рішення до негайного виконання, яке було задоволено. Державний виконавець разом з Красовим прийшов у гуртожиток, де проживала Красова з дитиною і, незважаючи на опір матері, відібрав хлопчика і передав його батькові.

Чи вправі був Красов вимагати негайного виконання? Чи дотриманий порядок виконання рішення про відібрання дитини? Хто повинен брати участь при виконанні таких рішень?

Завдання для самостійної роботи

1. Підготуйте реферат на тему:

- Вимоги, що пред`являються до державних виконавців. Порядок призначення та звільнення державних виконавців.

- Підстави та порядок відводу державного виконавця.

- Підстави та порядок відводу експерта.

- Підстави та порядок відводу спеціаліста.

- Підстави та порядок відводу перекладача.

- Правове становище понятих.

 

 







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 443. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия