Студопедия — Пробное тестирование по дисциплине. Найбільш використовуваною нині є модель Роджерса (рис
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Пробное тестирование по дисциплине. Найбільш використовуваною нині є модель Роджерса (рис






 

Найбільш використовуваною нині є модель Роджерса (рис. 35).

 

Вихідними умовами дії цієї моделі є вивчення колишнього досвіду споживачів, знання їхніх реальних потреб і проблем, здатність фірми не тільки до новаторства, а й до врахування відповідних соціальних норм.

Інший аспект планування товару — час, протягом якого відбувається адаптація нового товару на ринку.

Для зниження витрат і міри ризику на цій фазі планування нових товарів найчастіше використовують метод «регіонального пред'явлення», тобто послідовне впровадження таких товарів у різних регіонах з використанням відповідного маркетингового інструментарію, який був запланований або модифікований після пробного маркетингу. Засадничою проблемою тут є узгодження в часі виробничого планування і діяльності комплексу маркетингових комунікацій. Адже навіть найінтенсивніша рекламна кампанія не досягне своєї мети, якщо розрекламованого продукту бракує в торгівлі. Водночас і розміщений на ринку продукт не приверне уваги споживача, якщо його рекламування розпочалось Занадто пізно.

Однією з різновидів об'ємної моделі є дифузна модель Е. Роджерса. На думку автора моделі, в системі масової комунікації немає необхідності впливати відразу на всіх. Важливо насамперед переконати критичні п'ять відсотків. Коли пропагується ідея оволодіває умами однієї п'ятої частини населення, далі вона «розтікається» сама по всіх рівнях об'ємної соціальної структури і її вже неможливо зупинити. Будь-яка нова ідея проходить через шість етапів: увага, інтерес, оцінка, прийняття, підтвердження. Е. Роджерс реципієнтів за ступенем сприйнятливості інновацій розділив на п'ять типів: ін-новатори; ранні приймаючі; раннє більшість; пізніше більшість; пізні приймаючі.

 

Інноватори, здатні одразу «схоплювати» нові ідеї, становлять 2,5%. Більшість лідерів думок формуються з числа ранніх приймаючих, складових 13,5% населення. З цією категорією людей радяться при прийнятті будь-яких рішень. Раннє більшість, яка включає в себе 34% населення, приймає нові ідеї трохи раніше, ніж їх прийме середньостатистичний громадянин. Тільки після того, як середньостатистичний громадянин визнає нову ідею, 34% скептиків, складових пізніше більшість, візьмуть її. І, нарешті, 16% населення (пізні приймаючі) підозріло ставиться до нових ідей.

Однорідність аудиторії створює основу для формування масових комунікацій та гомогенною моделі комунікації. Гомогенна модель будується у відповідності з класичним індивідуалізмом. Засоби масової комунікації поставляють аудиторії певну інформацію, сформовану у вигляді певних посилок. Далі в системі внутрішньоособистісної та міжособистісних комунікацій ця посилка приймається або відкидається. Дискретність у гомогенної моделі позначає наявність атоміческой структури, у вигляді складових (індивідуумів), що не порушують, однак, однорідність маси в плані вираження своєї думки з приводу чого-небудь.

Модель соціального атомізму в системі масових комунікацій, що розробляється автором, будується на принципах цілісності і конструктивної завершеності елементів, що входять в комунікативну систему. Будь-яке стійке взаємодія між соціальними групами або формалізованими структурами може бути представлено у вигляді моделі соціального атомізму, якщо комунікатори в ній представляють собою досить структуровану і самостійну форму.

К. Барнлундом розглянута трансактний модель комунікації на рівні особистості. На його думку процес комунікації ставить одночасно і еволюцію змісту повідомлення і зменшенні ступеня невизначеності. У якості складових частин моделі виділяються особистість, повідомлення, процеси кодування-декодування та чотири типи сигналу: суспільного рівня, особистісного рівня, вербальні і невербальні. Сигнали суспільного рівня - це вплив на особистість факторів навколишнього соціального середовища, особистісні сигнали характеризує взаємодію особистості з іншими людьми. Поведінкові сигнали відображають вербальні і невербальні реакції вдало розкривають кінцевий етап комунікації - перехід комунікації в інтраперсональний стадію.

Семіотичні моделі комунікації реалізують інформаційну, експресивну та прагматичні функції комунікації. Інформаційна функція відображає здатність повідомляти інформацію про предмети, явища, дії і процеси. Експресивна функція виражає як смислове, так і оцінну інформацію про реалії навколишньої дійсності. Прагматична функція спрямована на передачу комунікативної установки, розраховану на адекватну реакцію реципієнта відповідно до соціальної мовної нормою.

У моделі Густава Шпетта в поняття сенсу вкладається предметно-об'єктивне, або психологічно-суб'єктивне. Предметно-об'єктивний зміст вкладається в слово як на знак, що підлягає тлумаченню, а психологічно-суб'єктивна складова вказує тільки наміри, бажання, уявлення комунікатора. Шпетт розмежував поняття значення і сенс, маючи на увазі під першим все різноманіття значень, що фіксується у словниках, а під другим - те єдине розуміння, яке виникає в даному мовному контексті. Він вважає, що повідомлення є стихією свідомості, в якій живе і рухається розуміння. Слово з семіотичної точки зору розглядається як специфічний тип знака. Дії та вчинки в даній моделі розглядаються як не як наслідку причин, а як знаки, за якими ховається відомий сенс, тобто коли вони вбудовуються в контекст ситуації, яка зумовлює місце і положення даного вчинку. Слово в моделі Шпетта сприймається багатозначно лише до тих пір, поки воно не вжито для передачі значення. «Теорія слова як знака є завдання формальної онтології, або вчення про предмет, у відділі семіотики. Слово може виконувати функції будь-якого іншого знака, і будь-який знак може виконувати функції слова. Будь-яке чуттєве сприйняття будь-якої просторової і часової форми, будь-якого обсягу і будь-якої тривалості може розглядатися як знак і, отже, як осмислений знак, як слово».

На відміну від соціальних знаків, так звані «знаки другої категорії» розглядаються як складові частини самого переживання, самої емоції. «За кожним словом автора ми починаємо тепер чути його голос, здогадуватися про його думках; підозрювати його поведінку. Слова зберігають усе своє значення, але нас цікавить деякий як особливий інтимний сенс, має свої інтимні форми».

 

Пробное тестирование по дисциплине

«Теория государства и права»

1. Обособившаяся внутри отрасли права совокупность юридических норм, регулирующих сходные общественные отношения:

а) предмет правового регулирования

б) институт права

в) метод правового регулирования

г) политическая декларация

 

2. Объект правоотношения" – это:

а) жизненное обстоятельство, с которым закон связывает возникновение, изменение или прекращение правоотношения

б) лицо, к которому вследствие совершения правонарушения применяются меры государственного принуждения

в) предмет правового регулирования

г) реальное (материальное или духовное) благо, на использование или охрану которого направлены субъективное право и юридическая обязанность

3. Обусловленные социальным назначением направления правового воздействия на общественные отношения – это:

а) принципы права

б) функции права

в) ценности права

г) типы права

 

4. Центральный компонент политической системы:

а) система политических партий

б) государство

в) профсоюзы

г) другие общественные организации

5. Основные формы государственного правления:

а) монархия и президентская республика

б) унитарное государство и федерация

в) монархия и республика.

г) демократическое государство и антидемократическое государство.

6. Идейные истоки теории насилия зародились в эпоху:

а) возрождения

б) XIX – начало XX в.в.

в) французской революции

г) рабовладения

7. Позитивизм как подход к пониманию государства ввел в науку:

а) О. Конт

б) М. Вебер

в) Х. Кельзен

г) М. Гравитц

8. Принятое судом решение, служащее ориентиром (эталоном) для решения аналогичных дел в дальнейшем:

а) акт толкования права

б) судебный прецедент

в) акт управления

г) аналогия права

9. Маркс и Энгельс рассматривали государство как:

а) общественный договор

б) сила, навязанная обществу извне

в) результат его внутреннего развития

г) подобие человеческого организма

10. Элемент правовой нормы, предусматривающий правило поведения путем предоставления и возложения юридической обязанности:

а) диспозиция

б) юридическая фикция

в) презумпция

г) гипотеза

11. Юридическая норма характеризуется:

а) направленность на регулирование моральных отношений

б) неперсонифицированность адресата и общеобязательная нормативность

в) основное средство осуществления - общественная санкция

г) декларативность и отсутствие систематичности

12. Поведение людей, соответствующее предписаниям правовых норм, теория государства и права называет:

а) нравственным

б) общественно полезным

в) правомерным

г) дозволенным

13. Предусмотренная нормами права способность лично, своими действиями приобретать права и обязанности, а также осуществлять права и обязанности:

а) правоспособность

б) деликтоспособность

в) недееспособность

г) дееспособность

14. Виды юридических фактов по "волевому" критерию (признаку):

а) юридические акты и юридические поступки

б) правомерные и неправомерные

в) право образующие и право прекращающие

г) события и действия







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 762. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Классификация ИС по признаку структурированности задач Так как основное назначение ИС – автоматизировать информационные процессы для решения определенных задач, то одна из основных классификаций – это классификация ИС по степени структурированности задач...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

Условия, необходимые для появления жизни История жизни и история Земли неотделимы друг от друга, так как именно в процессах развития нашей планеты как космического тела закладывались определенные физические и химические условия, необходимые для появления и развития жизни...

Метод архитекторов Этот метод является наиболее часто используемым и может применяться в трех модификациях: способ с двумя точками схода, способ с одной точкой схода, способ вертикальной плоскости и опущенного плана...

Примеры задач для самостоятельного решения. 1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P   1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия