Студопедия — Розробка змісту Web-сайту
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Розробка змісту Web-сайту






Користувачі мережі Інтернет якнайбільше цінують інформацію. Тому зміст Web-сайту є однією з основних переваг, які може отримати фірма, якщо розмістить на ній потрібну користувачам інформацію.

Інформація, представлена на Web-сайті, повинна задовольняти наступним критеріям:

§ повинна відповідати цілям створення Web-сайту;

§ повинна ураховувати особливості цільового сегмента споживачів;

§ повинна бути певною мірою унікальною, щоб привернути увагу відвідувачів. Тим паче, що в мережі Інтернет існує безліч схожих Web-сайтів, і конкуренція між ними достатньо сильна;

§ повинна бути оперативною. Для підтримки інтересу до Web-сайту її необхідно постійно обновляти і модернізувати. Можна встановити, як часто обновлятимуться дані. Web-сайти, інформація на яких обновляється раз на місяць, можуть розраховувати на повторні відвідини користувачів тільки через декілька місяців. Якщо ж нові відомості з'являються щодня, то повторні візити відбуватимуться раз в декілька днів. Для того, щоб показати користувачам, що Web-сайт обновляється, можна вказати на ній дату її створіння і останнього оновлення.

§ повинна бути об'єктивною і достовірною. Відвідувачі, які знайдуть помилкову або неточну інформацію, навряд чи схочуть повторно звернутися до цієї сторінки.

§ не повинна носити надмірно рекламний, нав'язливий характер.

 

На Web-сайті можна представити різноманітні матеріали: інформацію про фірму і її продукцію, каталог продуктів і послуг, списки ділерів, адреси торгових представників, довідкові відомості, новини, мережний магазин, розділ зворотного зв'язку, вакансії і т.д. Слід розміщувати тільки ту інформацію, яка є найцікавішою і корисною.

Одна з основних задач, яку слід ставити перед собою при складанні текстів для Web-сайтів – це використовування технічної і розважальної інформації для виділення особливостей фірми. Низька вартість системи WWW призводить до того, що у будь-якого Web-сайту існує безліч конкурентів. Тому тексти на Web-сайті повинні чітко відповідати на питання: Чим відрізняється компанія від всіх інших? Якомога обгрунтувати і підкреслити ці відмінності?

Компанії багато кого починають свої сторінку з графічного логотипу. Не слід робити його дуже великим. Не перешкодять також декільком рядкам, що описують фірму.

Деякі відомості слід указувати на кожному Web-сайті. До них відносяться, зокрема, електронна адреса і ім'я адміністратора серверу, а також назва компанії і зведення про авторське право.

Перші сторінки газет плануються так, щоб найважливіші і цікаві матеріали розташовувалися в їх верхній частині, вище лінії згину, оскільки все, що знаходиться нижче за цю лінію, на газетному стенді не видно. Точно таким же правилом слід керуватися і при створенні Web-сайтів. Велика частина користувачів надає дуже мало уваги посиланням, зображенням і тексту, що знаходиться в нижній частині Web-сайту. Так, тільки 10% користувачів прокручують інформацію, що не поміщається на екран. Тому вся найважливіша інформація і всі пристрої управління Web-сайтом (кнопки, посилання) повинні бути нагорі сторінки.

Не слід зловживати посиланнями, перетворюючи в них навряд чи не кожне слово. Слід створювати посилання тільки там, де вони дійсно необхідні. Можна запропонувати відвідувачам посилання на інші Web-сайти з схожою орієнтацією.

Не слід створювати на сервері тупики, тобто посилання на сторінки, що містять помітку. Це викликає роздратування у користувачів.

Кожне посилання повинне супроводитися описом. Якщо посиланням є слово з тексту, то оточуючий текст повинен описувати об'єкт, на який вона указує. Якщо посилання указує на файл, який може бути отриманий користувачем, то потрібно вказати біля неї розмір цього файла. Це відноситься як до графічних зображень, так і до текстів і інших об'єктів. Якщо користувач не знає розміру файла, то він може почати його отримання, приблизно оцінити розмір файла і відмовити від нього. На ці даремні дії витрачатиметься не тільки час користувача, але і ресурси серверу.

Web-сайт містить багато сторінок. Користувач може підключитися до будь-якої з них, проте головним входом є домашня сторінка, яка задає тон всьому сайту. Від неї залежатиме перше враження, одержуване відвідувачами. Текст на домашній сторінці повинен знайомити відвідувача не з продукцією фірми, а з її сайтом. Сторінки з описами продукції повинні відкриватися дещо пізніше. На домашній сторінці слід розмістити короткий зміст серверу, щоб користувачам не доводилося перемикатися для доступу до нього на іншу сторінку.

Відвідувачі хочуть також знати, що нового з'явилося на сайті за останній час. Потрібно розмістити на першій сторінці список оновлень, вказавши відповідні дати. Користувачі, що підключаються до серверу не вперше, швидше за все, проглянуть тільки першу сторінку, і якщо на ній не буде нічого нового, то вони просто відправляться далі.

На домашній сторінці необхідно описати способи отримання необхідної інформації, вказати контактні адреси і телефони.

До розробки змісту сайту слід підходити точно так, як і до написання статті для газети - у міру збільшення деталізації. Необхідно починати із загальних відомостей, потім переходити до більш конкретних, і тільки потім - до ще більш конкретних. Чим глибше знаходиться сторінка, тим менше користувачів її прочитають.

Графічні і мультимедійні матеріали грають важливу роль у формуванні змісту Web-сторінок. Вони підвищують ефективність сприйняття повідомлень. Проте питання про кількість і якість графіки на Web-сторінках ще активно обговорюється. Чи слід розміщувати на своїй сторінці красиві фотографії і малюнки, які довго завантажуються в програму перегляду, або ж варто обмежитися невеликими низькоякісними зображеннями, збільшивши швидкість завантаження? Вибір відповідного варіанту повинен визначатися аудиторією, на яку орієнтується фірма.

При цьому важливо ураховувати наступне. Дослідження показують, що близько 40-45% користувачів мережі проглядають вміст Web-сторінок в режимі без завантаження графіки, або зупиняють завантаження графічних файлів великого об'єму за допомогою кнопки.

Тому якщо ви хочете, щоб відвідувачі серверу звернули увагу на графічні зображення, то слід пям'ятати, що багато хто з них може дочекатися закінчення завантаження файла розміром 5-10Кбайт. Тут можна застосувати той же трюк, що і при вказівці роздрібних цін - програми перегляду WWW показують об'єм передаваних файлів, і файл розміром 4995К здається значно меншим, ніж файл розміром 5000К.

Приблизно 40% відвідувачів WWW позбавлено можливості проглядання графічних зображень, тому кожній картинці з посиланням повинне відповідати аналогічне текстове посилання. Можна також створити <текстовый> варіант всієї Web-сторінки.

Нижче приведені деякі корисні рекомендації. Вони достатньо короткі і не вимагають додаткових коментарів.

Для успіху Web-сайту необхідно, щоб на ньому містилися не тільки комерційні відомості, але і новини, розважальна інформація, цікава для цільової групи.

Бажано створити розділ зворотного зв'язку для отримання відгуків відвідувачів і заохочувати активність відвідувачів.

В сучасних умовах важливим моментом стає забезпечення зв'язку Web-сайту з корпоративними базами даних і базами документів. Це дозволить миттєво реагувати на будь-які запити відвідувачів.

При великому об'ємі інформації доцільно створити пошукову систему.







Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 358. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Эндоскопическая диагностика язвенной болезни желудка, гастрита, опухоли Хронический гастрит - понятие клинико-анатомическое, характеризующееся определенными патоморфологическими изменениями слизистой оболочки желудка - неспецифическим воспалительным процессом...

Признаки классификации безопасности Можно выделить следующие признаки классификации безопасности. 1. По признаку масштабности принято различать следующие относительно самостоятельные геополитические уровни и виды безопасности. 1.1. Международная безопасность (глобальная и...

Прием и регистрация больных Пути госпитализации больных в стационар могут быть различны. В цен­тральное приемное отделение больные могут быть доставлены: 1) машиной скорой медицинской помощи в случае возникновения остро­го или обострения хронического заболевания...

ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ К лекарственным формам для инъекций относятся водные, спиртовые и масляные растворы, суспензии, эмульсии, ново­галеновые препараты, жидкие органопрепараты и жидкие экс­тракты, а также порошки и таблетки для имплантации...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия