Студопедия — Знайомство з ICQ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Знайомство з ICQ

містити:

1. Структурну схему універсального ЕО.

 

 
 

 


2. Структурну схему і результати калібрування та вимірювання амплітудних параметрів електричних сигналів.

3. Структурну схему та результати калібрування за допомогою вимірювального генератора та вимірювання часових параметрів електричних сигналів.

4. Структурну схему та результати вимірювання частоти за допомогою фігур Ліссажу (нарисувати фігури при співвідношеннях частот: 1:1, 1:2, 2:1, 1:3 та 3:1).

5. Структурну схему та результати вимірювання частоти зі застосуванням кругової розгортки (зробити рисунок з екрану ЕПТ).

6. Структурну схему вимірювання фазового кута між синусоїдальними напругами та відповідний рисунок з екрану ЕПТ.

7. Висновки про результати вимірювань, переваги та недоліки ЕО порівняно з іншими засобами вимірювання.

Лабораторна робота 10

Знайомство з ICQ

Мета роботи -- уміти користуватися програмами Teleport Pro та FlashGet їх параметрами; формувати відповідні команди; аналізувати отримані дані.

 

План

1. Теорія

Знайомство з ICQ

3. Завантаження та інсталяція програми ICQ

4. Зміна користувача ICQ на комп'ютері

5. Спілкування

  1. Хід роботи
  2. Контрольні питання

Теорія

Знайомство з ICQ

Програма ICQ призначена для більш динамічного спілкування через Інтернет ніж інші розглянуті вище програми. Якщо електронну пошту можна порівняти зі звичайною, а підписку на групи новин - з підпискою на газети, то ICQ скоріш нагадує телефон, тільки спілкування зазвичай відбувається не голосом, а шляхом набору коротких фраз на клавіатурі. При бажанні, правда, можна спілкуватися й голосом. Для цього треба щоб комп’ютери були обладнані звуковими картами, мікрофонами та колонками чи навушниками, а найголовніше – між ними має бути якісний каналу зв’язку, який забезпечує реальну швидкість обміну даними не менше 14400 біт/с, бажано 28800 біт/с. Якщо ж комп'ютери оснащені ще й веб-камерами (простими і недорогими відеокамерами без записуючого пристрою, за розміром вони не більші пачки сигарет), то при цьому ви ще й зможете бачити свого співрозмовника на екрані монітора.

Зазначимо, що при цьому відтворення звуку і відео забезпечує не сама програма ICQ, а програми, з якими вона взаємодіє, наприклад NetMeeting – безкоштовна програма голосового і відео зв’язку, яку можна завантажити з сайту http://microsoft.com/windows/netmeeting/download/default.asp і якою, до речі, можна користуватися й без ICQ.

Тобто ICQ забезпечує обмін інформацією не просто між віддаленими комп'ютерами, а й між програмами, що на цих комп'ютерах виконуються. Наприклад на комп'ютерах може бути запущена гра, а ICQ забезпечить взаємний обмін інформацією про “ходи”, які роблять її учасники. Отже гравці зможуть змагатися один з одним.

Таким чином перевагою ICQ є те, що вона добре взаємодіє з іншими програмами. Наприклад, безпосередньо з ICQ ви можете відкривати потрібні сторінки на WWW, працювати з електронною поштою, пересилати файли тощо.

Друга перевага – це легкість, з якою ви знаходите партнера для спілкування. Його пошук у всесвітній базі даних ICQ може виконуватися за дуже багатьма ознаками. Це не тільки ім’я, прізвище, адреса електронної пошти, а й, наприклад, його вподобання, хобі, місце проживання, мова, якою з ним можна спілкуватися, вік, стать, тобто будь-яка інформація, яку він повідомив про себе, реєструючись як користувач ICQ. Тобто програма цілком виправдовує свою назву: I seek you – я шукаю тебе.

Знайшовши потенційного співрозмовника, ви зразу бачите, чи підключений він до Інтернету в даний момент. Якщо так, то можете набрати на клавіатурі коротке повідомлення і розпочинати діалог. Якщо ні, – можете надіслати повідомлення, яке буде одержано ним зразу після підключення до ICQ.

Програма ICQ безкоштовна і дуже зручна в користуванні. Кажуть, що з моменту своєї появи в 1996 р. вона зробила справжній переворот в способах зв’язку і спілкування в Інтернеті. На сьогодні ICQ користуються вже біля ста сорока мільйонів людей в усьому світі. Номер ICQ зараз прийнято ставити на візитних картках так само, як і номер телефону чи адресу електронної пошти.

Можливостей у програми ICQ дуже багато. Їх детальний опис займає не одну сотню сторінок. В даній лабораторній роботі ми обмежимося лише першим знайомством з цією програмою. Кожен із вас зареєструється і отримає свій індивідуальний номер користувача ICQ (так званий UIN). Також ви навчитеся шукати співрозмовників в ICQ і вести з ними діалог.

Завантаження та інсталяція програми ICQ

Найновішу версію програми можна безкоштовно завантажити безпосередньо з сайту http://web.icq.com її розробника – ізраїльської фірми Mirabilis. Якщо ж ви надаєте перевагу добре випробуваним і вже русифікованим версіям програми, то можете звернутися, наприклад, до сайтів http://dennvirtual.narod.ru/ чи http://kangaroo.chat.ru/icq/icq.htm, де ви знайдете детальну інформацію про те звідки можна завантажити такі програми, як їх встановити на своєму комп'ютері та русифікувати їхній інтерфейс.

На листопад 2001 р. найновішою є версія ICQ 2001b, проте вона ще не русифікована, а остання з русифікованих версій програми – ICQ 2000b, як виявилось, працює ненадійно. Тому далі розглядаємо версію ICQ 2000а.

Реєстрація нових користувачів ICQ

Ще на етапі інсталяції програми вам буде задане запитання, чи маєте ви свій номер в ICQ. Якщо ні, вам буде запропоновано його отримати..

Зареєструватися в ICQ можна й після встановлення програми. Розглянемо як це робиться.

На рис. 1 і 2 показано вигляд вікна програми у розширеному і простому режимах. Простий режим призначений для початківців. Там кількість меню і функцій програми обмежена. Переключення між режимами відбувається кнопками В расширенный режим та В простой, розташованими у центрі вікна програми.

Щоб отримати свій номер в ICQ перейдіть в розширений режим, натисніть кнопку Моя ICQ, виберіть в меню Регистрация в ICQ та Регистрация нового пользователя та дайте відповіді на такі запитання.

· У першому вікні вкажіть спосіб, яким ваш комп'ютер підключається до Інтернету (для наших комп'ютерних класів виберіть Постоянное соединение) та натисніть кнопку New ICQ #.

· У другому вікні вкажіть ім’я, прізвище та прізвисько (ім’я, яким вас називатимуть ваші партери по спілкуванню в ICQ), адресу електронної пошти та пароль. Якщо ви поставите галочку в полі Не публиковать мой адрес e-mail, то ця адреса не проказуватиметься вашим співрозмовникам, а використовуватиметься сервером ICQ для відправки системних повідомлень. Наприклад, якщо ви забудете свій пароль, то сервер може надіслати його вам на цю адресу.

· У третьому вікні ви відповідаєте на питання про стать, вік, місце проживання та мови, якими ви можете спілкуватися.

· У четвертому вікні ви побачите ваш реєстраційний номер в ICQ і дасте відповідь на запитання, чи дозволяєте ви іншим людям додавати вас у свій список спілкування без вашої згоди. Якщо ви не любите спілкуватися з незнайомими людьми, виберіть Требуется мое разрешение, чтобы добавить меня в контакт лист. Також ви можете вказати чи бажаєте ви, щоб інформація про те, чи підключені ви в даний момент до ICQ, була доступною через WWW.

· У останньому вікні, при бажанні, ви можете відразу замовити пошук номерів ICQ людей, записаних у вашій книзі адрес, змінити домашню сторінку вашого веб-браузера, встановити свій статус як доступний для чату[1], та підписатися на отримання повідомлень інформаційного бюлетеня ICQ.

Після успішної реєстрації ви отримаєте системне повідомлення від абонента ICQ №1 з поздоровленнями з нагоди вступу до числа користувачів ICQ. Про надходження системного повідомлення свідчить мигання транспаранту Система. Щоб переглянути повідомлення, клацніть на ньому мишкою і виберіть в меню пункт Получить.

Дані, які ви ввели під час реєстрації, в подальшому можна коригувати і при бажанні доповнювати більш детальною інформацією про вас, якою інші ко­ристувачі ICQ зможуть скористатися для пошуку партнера для спілкування. Для цього виберіть в меню Моя ICQ опцію Просмотреть/изменить мою информацию.

Якщо ви більше ніколи не збираєтесь користуватися даним номером ICQ, то звільніть його, вибравши в меню Моя ICQ опції Регистрация в ICQ та Удалить регистрацию существующего пользователя.

Зміна користувача ICQ на комп'ютері

ICQ зручна тим, що ви можете працювати з нею з будь-якого комп'ютера, бо ваші дані зберігаються не на ньому, а в системі серверів ICQ. Для зміни користувача ICQ на даному комп'ютері виберіть в меню Моя ICQ опцію Изменить пользователя на этом компьютере.

Якщо раніше ви вже працювали з ICQ на даному комп'ютері, то далі вам буде достатньо вибрати Изменить активного пользователя та своє ім'я, а також, можливо, ввести пароль.

Якщо ж на цьому комп'ютері ви працюєте вперше, тоді виберіть Добавить другого зарегистрированного пользователя, і розпочніть діалог, що відрізнятиметься від описаного в попередньому розділі діалогу реєстрації тільки тим, що замість імені та інших особистих даних вам треба буде ввести лише свій номер в ICQ і пароль.

Щоб інші користувачі даного комп'ютера не мали доступу до вашої ICQ, під час реєстрації, поле Сохранить пароль залишіть пустим. Якщо ж ви взагалі не збираєтесь більше працювати з ICQ на цьому комп'ютері, то вилучіть себе зі списку її користувачів, вибравши в меню Моя ICQ опції Изменить активного пользователя, Удалить ICQ # из компьютера та ваше ім'я. Будьте уважні. Вилучайте себе зі списку користувачів саме на даному комп'ютері, а не зі списку користувачів ICQ взагалі.

Пошук співрозмовників в ICQ

Людей, з якими ви будете спілкуватися в ICQ, треба включити у список контактів My contact list, що відображається у центрі вікна програми.

Для цього натис­ніть кнопку Доба­вить. В результаті відкриється вікно, показане на рис. 3. Вже сам вигляд цього вікна з великою кількістю закладок свідчить про багаті можливості пошуку в ICQ. Тут ми розглянемо тільки деякі з них.

Найпростіше знайти співрозмовника за його номером в ICQ. Саме за номером ви й шукатимете своїх товаришів, що виконують разом з вами цю лабораторну роботу, бо пошук за іншими ознаками стане можливим тільки через деякий час після реєстрації.

Заповнивши одне чи декілька полів у цьому вікні, натисніть кнопку Search. Результати пошуку виводяться у вигляді таблиці, яку можна сортувати за різними ознаками. Зверніть увагу на те, чи дозволяє даний користувач додавати себе у ваш список контактів без його згоди: Always – означає, що так, Authorize – ні. Також зверніть увагу на статус користувача: зелена ромашка означає, що користувач зараз підключений до ICQ, коричнева – ні. У вашому списку контактів підключені і відключені користувачі відображаються окремо. Можете задати пошук тільки серед підключених користувачів. Самі ви можете підключатися чи відключатися від ICQ або обирати інший статус за допомогою кнопки у правому нижньому кутку вікна програми.

Щоб додати користувача у ваш список контактів виділіть його у списку й натисніть кнопку Добавить. У контекстному меню можна вибрати й інші функції, наприклад, переглянути інформацію про даного користувача чи надіслати йому повідомлення.

Натиснувши кнопку Белые страницы, чи гіперпосилання ICQ Whitepages, можна перейти до пошуку за іншими ознаками, що були введені користувачами у вікні діалогу Просмотреть / изменить мою информацию.

Кнопка Чат с другом у основному вікні програми – це своєрідна рулетка, що дозволяє знайти випадкового співбесідника, який, як і ви, натиснув цю кнопку в бажанні поспілкуватися з невідомою людиною.

Спілкування

Клацніть мишкою по імені співрозмовника у вашому списку контактів та виберіть в меню, що розкрилося, опцію Сообщение. У вікні Message Session напишіть коротке повідомлення і натисніть кнопку Послать або комбінацію клавішів Ctrl + Enter. Через декілька секунд ваш співрозмовник отримає його і надішле вам відповідь. Тоді вікно діалогу розділиться надвоє, вгорі відображатимуться повідомлення його учасників, а внизу ви набиратимете текст.

До спілкування ви можете запросити не тільки одного, а й більше учасників. Для цього перейдіть в розширений режим, і натисніть кнопку Группы контакт листа . Тоді ваш список контактів буде поділено на групи: General – загальна, Family – сім’я, Friends – друзі, Co-Workers – співробітники тощо. Списки груп, можна створювати, перейменовувати, вилучати. Перемістити співрозмовника з однієї групи в іншу можна за допомогою мишки.

Клацніть мишкою на назві групи і виберіть у меню Послать сообщение для… та Полная группа. З’явиться вікно повідомлення, у якому ви можете відмітити галочками кому з членів даної групи ви надсилаєте повідомлення, а кому ні. Далі розпочнеться чат, у якому можуть взяти участь усі, хто отримав ваше повідомлення.

Хід роботи

1. Хто ще не має свого номера в ICQ отримайте його, а хто має – зареєструйтесь у якості користувача на вашому комп'ютері.

2. Обміняйтесь номерами з іншими виконавцями даної лабораторної роботи, та додайте їх у ваш список контактів.

3. Поспілкуйтеся один з одним через ICQ.

4. Створіть у вашому списку контактів групу, занесіть у неї декілька співрозмовників, надішліть повідомлення одночасно декільком членам цієї групи та проведіть діалог у колі її учасників.

5. Потренуйтесь шукати людей в ICQ. Перевірте, чи є ваші друзі, знайомі користувачами ICQ. Якщо так, додайте їх у свій список контактів, надішліть їм повідомлення про ваш номер в ICQ.

6. Перевірте, чи є серед користувачів ICQ ваші однофамільці. Що вам про них відомо з їх особистих даних? Спробуйте з ними познайомитись. Не дивуйтеся, якщо не знайдете себе самого у цьому списку. Ваші дані можуть з’явитися тут з певним запізненням.

7. Потренуйтесь шукати співрозмовників за різними ознаками, користуючись білими сторінками ICQ. Спробуйте виконати пошук як серед усіх користувачів ICQ, так і серед тих, хто підключений до ICQ в даний момент. Наприклад, спробуйте знайти користувача, про якого відомо, що його звати Олег, що він живе в Україні, що серед його інтересів є Інтернет, зокрема сайти, присвячені комп'ютерним іграм.

 

Контрольні питання

1. Що ви знаєте про призначення, можливості та переваги програми ICQ?

2. Як стати користувачем ICQ і отримати свій індивідуальний номер?

3. Як ввести свої дані, щоб вас змогли знайти інші користувачі ICQ?

4. Як змінити активного користувача ICQ на конкретному комп'ютері?

5. Розкажіть про способи пошуку співрозмовників в ICQ.

6. Як додати співрозмовника у свій список контактів?

7. Як розпочати і вести діалог?

8. Як розпочати і вести діалог між багатьма співрозмовниками?


[1] Чатом (від англійського chat – бесіда, дружня розмова, балаканина, теревені) в Інтернеті називають спілкування через обмін короткими текстовими повідомленнями. Тут є навіть окремий сервіс ICR (Internet Relay Chat), створений спеціально для тих, хто любить побалакати на різні теми.




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Додавання об’єкту WordArt | Проаналізуйте сценарії посівної кампанії.

Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 813. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Гносеологический оптимизм, скептицизм, агностицизм.разновидности агностицизма Позицию Агностицизм защищает и критический реализм. Один из главных представителей этого направления...

Функциональные обязанности медсестры отделения реанимации · Медсестра отделения реанимации обязана осуществлять лечебно-профилактический и гигиенический уход за пациентами...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия