Студопедия — Загальні положення законодавства України про інтелектуальну власність 18 страница
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Загальні положення законодавства України про інтелектуальну власність 18 страница






41. Документ про сплату збору за подання клопотання про вне­сення за ініціативою заявника виправлень і уточнень до матеріалів заявки на знак після одержання заявником рішення про встанов­лення дати подання заявки разом з виправленими і уточненими ма­теріалами повинен надійти до уповноваженого закладу до дати

_ Права і о бов'язки суб'єктів інтелектуальної влас ності

одержання заявником рішення МОН про реєстрацію знака або

рішення про відхилення заявки.

42. Документ про сплату збору за поновлення пропущеного за­явником строку для внесення змін до матеріалів заявки за повідом­ленням експертизи про невідповідність матеріалів заявки встанов­леним вимогам повинен надійти до уповноваженого закладу протя­гом шести місяців від дати закінчення пропущеного строку разом з виправленими матеріалами. Клопотання про поновлення строку повинне містити відомості про причини, з яких його пропущено.

43. Документ про сплату збору за подання до Апеляційної пала­ти заперечення проти рішення стосовно заявки на знак повинен надійти до уповноваженого закладу протягом шести місяців від да­ти одержання заявником рішення МОН стосовно заявки чи копій затребуваних матеріалів, надісланих цим закладом на вимогу заяв­ника.

44. Документ про сплату збору за внесення за ініціативою влас­ника свідоцтва змін до Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг повинен надійти разом з текстом пропо­нованих змін. Сума збору не залежить від кількості змін, які вно­сяться до реєстру, за умови, що зміни стосуються одного свідоцтва і вносяться за одним клопотанням.

45. Документ про сплату збору за кожне продовження строку дії свідоцтва на знак повинен надійти до уповноваженого закладу ра­зом із клопотанням про продовження зазначеного строку до кінця поточного періоду дії свідоцтва за умови сплати збору протягом

двох останніх його місяців.

Збір за продовження дії свідоцтва на знак може бути сплачений, а документ про його сплату надійти до уповноваженого закладу протягом шести місяців після закінчення встановленого строку. У цьому разі розмір зазначеного збору збільшується на 50 відсотків.

46. Документ про сплату збору за внесення до Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг відомостей про надання ліцензії на використання знака, відомостей про пере­дачу права власності на знак, за внесення змін до вміщених до реєстру відомостей про надання ліцензії повинен надійти до утюв-

РОЗДІЛ 9

новаженого закладу разом із заявою про реєстрацію відповідних відомостей чи змін до. них.

Строки подання документів про сплату зборів за дії, пов'язані з охороною прав на топографії інтегральних мікросхем

47. Документ про сплату збору за подання заявки на реєстрацію топографії інтегральної мікросхеми (далі — топографії ІМС) пови­нен надійти до уповноваженого закладу разом із заявкою або про­тягом двох місяців від дати подання заявки.

48. Документ про сплату збору за подання до Апеляційної пала­ти заперечення проти рішення стосовно заявки на реєстрацію то­пографії ІМС повинен надійти до уповноваженого закладу протя­гом трьох місяців від дати одержання заявником рішення МОН стосовно заявки чи копій затребуваних матеріалів, надісланих цим закладом на вимогу заявника.

49. Документ про сплату збору за внесення до Державного реєстру України топографій ІМС відомостей про надання ліцензії на використання топографії ІМС, відомостей про передачу права власності на топографію ІМС, за внесення змін до вмішених до реєстру відомостей про надання ліцензії повинен надійти до упов­новаженого закладу разом із заявою про внесення відповідних відо­мостей чи змін до них.

50. Документ про сплату збору за подання клопотання про про­ведення експертизи зареєстрованої топографії. ІМС на відповідність умовам охороноздатності повинен відправлятися до уповноважено­го закладу після публікації відомостей про реєстрацію.

Строки подання документів про сплату зборів за дії, пов'язані з охороною прав на зазначення походження товарів

51. Документ про сплату збору за подання заявки на реєстрацію кваліфікованого зазначення походження товару та(або) надання права на використання кваліфікованого зазначення походження то­вару і експертизу заявки повинен надійти до уповноваженого зак>

Права і обов'язки суб'єктів інтелектуальної власності

ладу разом із заявкою або протягом двох місяців від дати подання

заявки.

52. Документ про сплату збору за подання заяви про продовжен­ня строку подання зажаданих експертизою додаткових матеріалів разом із заявою про продовження встановленого строку повинен бути поданий до уповноваженого закладу протягом трьох місяців від дати одержання запиту експертизи.

53. Документ про сплату збору за подання заяви про поновлен­ня встановленого строку подання зажаданих експертизою додатко­вих матеріалів разом із заявою про поновлення повинен бути пода­ний до уповноваженого закладу протягом трьох місяців від дати одержання запиту експертизи. Заява повинна містити відомості про причини, з яких його пропущено.

54. Документ про сплату збору за подання до закладу заперечен­ня проти реєстрації кваліфікованого зазначення походження това­ру та (або) надання права на використання кваліфікованого зазна­чення походження товару повинен надійти до уповноваженого за­кладу протягом шести місяців від дати опублікування офіційних відомостей про заявку.

55. Документ про сплату збору за подання заяви про продовжен­ня строку надання відповіді на заперечення проти реєстрації пови­нен бути поданий до уповноваженого закладу разом із заявою про продовження встановленого строку для надання відповіді протягом двох місяців від дати одержання копії заперечення.

56. Документ про сплату збору за подання до Апеляційної пала­ти скарги на рішення щодо заявки на реєстрацію права на кваліфі­коване зазначення походження товару та(або) надання права на ви­користання кваліфікованого зазначення походження товару пови­нен надійти до уповноваженого закладу протягом трьох місяців від дати одержання рішення щодо заявки.

57. Документ про сплату збору за внесення за ініціативою заяв­ника змін І уточнень до Державного реєстру України назв місць по­ходження та географічних зазначень походження товарів і прав на використання зареєстрованих кваліфікованих зазначень походжен­ня товарів та(або) виправлення помилки у реєстрі, допущеної з ви­ни заявника, повинен надійти до уповноваженого закладу разом з

РОЗДІЛ 9

текстом пропонованих змін. Сума збору не залежить від кількості змін, які вносяться до реєстру, за умови, що зміни стосуються од­ного свідоцтва і вносяться за одним клопотанням.

58. Документ про сплату збору за кожне продовження строку дц свідоцтва про реєстрацію права на використання кваліфікованого зазначення походження товару повинен бути поданий до уповнова­женого закладу протягом останнього року дії свідоцтва разом із за­явою про продовження строку дії свідоцтва.

Збір за продовження строку дії свідоцтва може бути сплачений протягом шести місяців після закінчення строку дії свідоцтва, при цьому розмір збору збільшується на 50 відсотків, у такому разі до­кумент про сплату збільшеного розміру збору за продовження дії свідоцтва разом із заявою про продовження дії свідоцтва повинен бути поданий до уповноваженого закладу протягом зазначеного шестимісячного строку.

Пільги із сплати зборів

59. Громадянам України пільги із сплати зборів надаються відповідно до законодавства.

60. Громадянам держав — членів Співдружності Незалежних Держав надаються пільги, передбачені пунктом 59 цього Положен­ня, згідно з Угодою про взаємне визнання пільг і гарантій для учас­ників і інвалідів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій на території інших держав, сімей загиблих військовослужбовців, ра­тифікованою Законом України від 26 квітня 1996 року.

Зазначені пільги надаються громадянам держав — членів Співдружності Незалежних Держав, які офіційно визнали дію на своїй території Угоди про взаємне визнання пільг і гарантій для учасників і інвалідів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій на території інших держав, сімей загиблих військовослужбовців і надають відповідно до цієї Угоди пільги громадянам України/

_.ЖПрава і обов'язки суб'єктів інтелектуальної власності

    Розмір збору
  Вид збору гривень доларів США
Збір за дії, пов'язані з охороною прав на винаходи і корисні моделі
1. За подання заявки (міжнародної заявки) на винахід, якщо формула заявки (міжнарод­ної заявки) містить не більш як 15 пунктів    
  Додатково за кожний наступний пункт (починаючи з 16-го)    
2. За подання заявки на одну корисну модель    
3. За продовження строку надходження доку­мента про сплату збору за подання заявки на винахід (корисну модель) (за кожний повний чи неповний місяць)    
4. За продовження строку надходження пере­кладу міжнародної заявки на винахід (ко­рисну модель) українською мовою та (або) документа про сплату збору за її подання (за кожний повний чи неповний місяць)    
5. За продовження на два місяці строку права на пріоритет попередньої заявки на винахід (корисну модель) у разі пропушення заяв­ником цього строку через непередбачені і незалежні від нього обставини    
6. За продовження на два місяці строку подан­ня заяви про пріоритет попередньої заявки на винахід (корисну модель) у разі пропу-щення заявником цього строку через непе­редбачені і незалежні від нього обставини    

Додаток

до Положення про порядок сплати зборів за дії.

пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності (в редакци постанови Кабінету Міністрів України від 16.06.2003 р. Л& 901)

ПЕРЕЛІК І РОЗМІРИ зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності

РОЗДІЛ 9

7. За продовження строку надходження пере­кладу попередньої заявки на винахід (ко­рисну модель) українською мовою (за кож­ний повний чи неповний місяць)    
8. За внесення з ініціативи заявника виправ­лень і уточнень до матеріалів заявки на ви­нахід (корисну модель)    
9. За продовження строку внесення до ма­теріалів заявки на винахід (корисну модель) і змін, запропонованих закладом експертизи (за кожний повний чи неповний місяць)    
10. За поновлення пропущеного строку вне­сення до матеріалів заявки на винахід (ко­рисну модель) змін, запропонованих закла­дом експертизи (за кожний повний чи не­повний місяць після пропущеного строку)    
11. За проведення кваліфікаційної експертизи заявки на винахід, формула якого має один незалежний пункт    
  Додатково за кожний незалежний пункт формули винаходу більш як один    
12. За проведення кваліфікаційної експертизи заявки на винахід, шо подається разом із звітом про міжнародний пошук половина розміру зазна­ченого в пункті 11 збору
13. За продовження строку подання клопотан­ня про проведення кваліфікаційної експер­тизи заявки на винахід (за кожний повний чи неповний місяць)    
14. За поновлення пропущеного строку подан­ня клопотання про проведення кваліфіка­ційної експертизи заявки на винахід (за кожний повний чи неповний місяць після пропущеного строку)    
  За продовження строку зажадання копій патентних матеріалів, протиставлених за­явці на винахід (корисну модель) (за кож­ний повний чи неповний місяць)    

Права і обов'язки суб'єктів інтелектуально» власності

  За поновлення пропущеного строку зажа-дання копій патентних матеріалів, протис­тавлених заявці на винахід (корисну мо­дель) (за кожний повний чи неповний місяць після пропущеного строку)    
17. За продовження строку подання додаткових матеріалів на запит закладу експертизи (за кожний повний чи неповний місяць)   зо
18. За поновлення пропущеного строку подан­ня додаткових матеріалів на запит закладу експертизи (за кожний повний чи непо­вний місяць після пропущеного строку)    
19. За продовження строку внесення змін до матеріалів заявки та (або) подання додатко­вих матеріалів за попереднім рішенням за­кладу експертизи про відмову у видачі па­тенту на винахід (корисну модель) (за кож­ний повний чи неповний місяць)   зо
20. За поновлення пропущеного строку вне­сення змін до матеріалів заявки та (або) подання додаткових матеріалів за попе­реднім рішенням закладу експертизи про відмову у видачі патенту на винахід (корис­ну модель) (за кожний повний чи непов­ний місяць після пропущеного строку)    
21. За подання заявником до Апеляційної па­лати заперечення проти рішення закладу експертизи стосовно заявки на винахід (ко­рисну модель)    
22. За продовження строку надходження до за­кладу експертизи документа про сплату державного мита за видачу патенту на ви­нахід, деклараційного патенту на винахід, деклараційного патенту на корисну модель (за кожний повний чи неповний місяць)   зо
  За внесення до відповідного реєстру з ініціативи власника патенту на винахід (корисну модель) змін, що стосуються цього патенту    

РОЗДІЛ 9

24. За внесення до відповідного реєстру відо­мостей про надання ліцензії на викорис-тання одного винаходу чи однієї корисної моделі    
  Додатково за внесення до відповідного реєстру відомостей про надання ліцензії стосовно кожного передбаченого ліцен­зійним договором винаходу більш як одно­го чи передбаченої ліцензійним договором кожної корисної моделі більш як однієї    
25. За внесення до відповідного реєстру відо­мостей про передачу права власності сто­совно одного винаходу чи однієї корисної моделі    
  Додатково за внесення до відповідного реєстру відомостей про передачу права власності стосовно кожного передбаченого договором винаходу більш як одного чи пе­редбаченої договором кожної корисної мо­делі більш ЯК ОДНІЄЇ    
26. За внесення змін до вмішених до відповідного реєстру відомостей про надан­ня ліцензії стосовно кожного передбачено­го ліцензійним договором винаходу (корис­ної моделі)    
27. За проведення експертизи запатентованого винаходу (корисної моделі) на відповідність умовам патентоздатності    
28. За підтримання чинності патенту (декла­раційного патенту) на винахід, щороку по­чинаючи від дати подання заявки:    
  за третій — п'ятий    
  за шостий — восьмий    
  за дев'ятий — чотирнадцятий    
  за п'ятнадцятий — двадцятий    
  за двадцять перший — двадцять п'ятий    
  За підтримання чинності деклараційного патенту на корисну модель, щороку почи­наючи від дати подання заявки:    
  за перший — другий    

Права і обов'язки суб'єктів інтелектуальної власності

  за третій — четвертий ЗО  
  за п'ятий — шостий    
  за сьомий — восьмий    
  за дев'ятий — десятий    
ЗО. За підтримання чинності патенту у разі по­дання до уповноваженого закладу для офіційно? публікації заяви про готовність надання будь-якій особі дозволу на вико­ристання запатентованого винаходу (корис­ної моделі) половина розміру зазначеного у пунктах 28 і 29 збору
31. За пересилання міжнародної заявки до Міжнародного бюро і до компетентного Міжнародного пошукового органу (правило 14.1 Інструкції до Договору про патентну кооперацію — тариф за пересилання)    
32. За підготовку і пересилання завіреної копії однієї національної заявки (правило 17.1 (Ь) Інструкції до Договору про патентну коо­перацію) до Міжнародного бюро обсягом не більш як ЗО сторінок    
  , Додатково за кожну наступну сторінку (починаючи з 31-ої)   0,75
33. За подання клопотання про видачу патенту України на винахід, що охороняється авторським свідоцтвом СРСР на винахід    
34. За видачу свідоцтва представника у справах інтелектуальної власності   -
  Збір за дії, пов'язані з охороною прав на промислові зразки
35. За подання заявки на промисловий зразок, що містить один варіант зразка    
  Додатково за кожний варіант:    
  з другого по десятий    
  за кожний наступний (починаючи з 11-го)    
36. За внесення з ініціативи заявника виправ­лень і уточнень до матеріалів заявки на промисловий зразок    

22 4-414

РОЗДІЛ 9

37. За подання заявником до Апеляційної па­лати заперечення проти рішення стосовно заявки на промисловий зразок    
38. За внесення до реєстру з ініціативи власни­ка патенту на промисловий зразок змін, що стосуються цього патенту    
39. За підтримання чинності патенту на про­мисловий зразок, щороку починаючи від дати подання заявки:    
  за третій — четвертий    
  за п'ятий    
  за шостий ЗО  
  за сьомий    
  за восьмий    
  за дев'ятий    
  за десятий    
40. За продовження строку дії патенту на про­мисловий зразок, щороку починаючи від дати подання заявки:    
  за одинадцятий    
  за дванадцятий    
  за тринадцятий    
  за чотирнадцятий    
  за п'ятнадцятий    
41. За сплату річного збору у разі подання до уповноваженого закладу для офіційної публікашТзаяви про готовність надання будь-якій особі дозволу на використання запатентованого промислового зразка половина розміру зазначеного у пунктах 39 і 40 збору

Права і обов'язки суб'єктів інтелектуальної власності

  За внесення до реєстру відомостей про на­дання ліцензії на використання одного промислового зразка    
  Додатково за внесення до реєстру відомо­стей про надання ліцензії стосовно кожно­го передбаченого ліцензійним договором промислового зразка більш як одного    
43. За внесення до реєстру відомостей про пе­редачу права власності на один промисло­вий зразок    
  Додатково за внесення до реєстру відомо­стей про передачу права власності стосовно кожного передбаченого договором промис­лового зразка більш як одного    
44. За внесення змін до вміщених до реєстру відомостей про надання ліцензії стосовно кожного передбаченого ліцензійним дого­вором промислового зразка    
45. За проведення експертизи запатентованого промислового зразка на відповідність умо­вам патентоздатності    
46. За подання клопотання про видачу патенту України на промисловий зразок, що охоро­няється свідоцтвом СРСР на промисловий зразок    
Збір за дії, пов'язані з охороною прав на знаки для товарів і послуг
47. За подання заявки на знак для товарів і послуг    
  Додатково за кожний клас Міжнародної класифікації товарів і послуг (більш як трьох), зазначених у переліку товарів і по­слуг за заявкою    
48. За внесення з ініціативи заявника виправ­лень і уточнень до матеріалів заявки на знак для товарів і послуг    
49. За поновлення пропущеного строку вне­сення до матеріалів заявки на знак для то­варів і послуг змін, запропонованих закла­дом експертизи (за кожний повний чи не­повний місяць після пропущеного строку)    

ич-414

РОЗДІЛ 9

  За подання заявником до Апеляційної па­лати заперечення проти рішення стосовно заявки на знак для товарів і послуг    
51. За внесення до реєстру з ініціативи власни­ка свідоцтва на знак для товарів і послуг змін, що стосуються цього свідоцтва    
52. За продовження строку дії свідоцтва на знак для товарів і послуг    
53. За внесення до реєстру відомостей про на­дання ліцензії на використання одного зна­ка для товарів і послуг    
  Додатково за внесення до реєстру відомо­стей про надання ліцензії стосовно кожно­го передбаченого ліцензійним договором знака для товарів і послуг більш як одного    
54. За внесення до реєстру відомостей про пе­редачу права власності на один знак для товарів і послуг    
  Додатково за внесення до реєстру відомо­стей про передачу права власності стосовно кожного передбаченого, договором знака для товарів і послуг більш як одного    
55. За внесення змін до вміщених до реєстру відомостей про надання ліцензії стосовно кожного передбаченого ліцензійним дого­вором знака для товарів і послуг    
Збір за дії, пов'язані з охороною прав на топографії інтегральних мікросхем (ІМС)
56. За реєстрацію топографії ІМС    
57. За подання до Апеляційної палати запере­чення проти рішення стосовно заявки на реєстрацію топографії ІМС    
58. За внесення до реєстру відомостей про на­дання ліцензії стосовно кожної передбаче­ної ліцензійним договором однієї топо­графії ІМС    
  Додатково за внесення до реєстру відомо­стей про надання ліцензії стосовно кожної передбаченої ліцензійним договором топо­графи ІМС більш як однієї    

Права і обов'язки суб'єктів інтелектуально» вла< мін 11

59. За внесення до реєстру відомостей про пе­редачу права власності на одну топографію ІМС    
  Додатково за внесення до реєстру відомо­стей про передачу права власності стосовно кожної передбаченої договором топографії ІМС більш як однієї    
60. За внесення змін до вміщених до реєстру відомостей про надання ліцензії стосовно кожної передбаченої ліцензійним догово­ром топографії ІМС    
61. За проведення експертизи зареєстрованої топографії ІМС на відповідність умовам охороноздатності    
Збір за дії, пов'язані з охороною прав на зазначення походження товарів
62. За подання заявки на реєстрацію кваліфі­кованого зазначення походження товару та (або) права на використання кваліфікова­ного зазначення походження товару і про­ведення експертизи заявки    
63. За продовження строку подання заявником додаткових матеріалів на запит закладу екс­пертизи (за кожний повний чи неповний місяць)    
64. За поновлення пропущеного строку подан­ня заявником додаткових матеріалів на за­пит закладу експертизи (за кожний повний чи неповний місяць після пропущеного строку)    
65. За подання заперечення проти реєстрації заявленої назви місця походження товару або заявленого географічного зазначення походження товару та (або) права на вико­ристання зареєстрованого кваліфікованого зазначення походження товару    
66. За продовження строку відповіді на запере­чення проти реєстрації заявленої назви місця походження товару або заявленого географічного зазначення походження това­ру та (або) права на використання за­реєстрованого кваліфікованого зазначення походження товару (за кожний повний чи неповний місяць)    

РОЗДІЛ 9

67. За подання до Апеляційної палати скарги на рішення стосовно заявки на реєстрацію кваліфікованого зазначення походження товару та (або) права на використання за­реєстрованого кваліфікованого зазначення походження товару    
68. За внесення до реєстру з ініціативи власни­ка свідоцтва змін і уточнень щодо реєстрації та (або) виправлення помилки, допущеної з його вини    
69. За продовження строку дії свідоцтва про реєстрацію права на використання кваліфікованого зазначення походження товару    

Права і обов'язки суб'єктів інтелектуально» власності

ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2001 р. № 543

ПЕРЕЛІК

постанов Кабінету Міністрів України, шо втратили чинність

1. Пункт 1 постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 1994 р. № 701 «Про затвердження Положення про порядок сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на винаходи, корисні мо­делі, промислові зразки, топографії інтегральних мікросхем та зна­ки для товарів і послуг» (ЗП України, 1995 р., № І, ст. 10).

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 20 березня 1995 р. № 196 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 1994 р. № 701» (ЗП України, 1995 р., № 6, ст. 142).

3. Постанова Кабінету Міністрів України від 16 січня 1996 р. № 98 «Про внесення змін і доповнень до постанови Кабінету Мі­ністрів України від 10 жовтня 1994 р. № 701» (ЗП України, 1996 р.,







Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 400. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Стресс-лимитирующие факторы Поскольку в каждом реализующем факторе общего адаптацион­ного синдрома при бесконтрольном его развитии заложена потенци­альная опасность появления патогенных преобразований...

ТЕОРИЯ ЗАЩИТНЫХ МЕХАНИЗМОВ ЛИЧНОСТИ В современной психологической литературе встречаются различные термины, касающиеся феноменов защиты...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

Мелоксикам (Мовалис) Групповая принадлежность · Нестероидное противовоспалительное средство, преимущественно селективный обратимый ингибитор циклооксигеназы (ЦОГ-2)...

Менадиона натрия бисульфит (Викасол) Групповая принадлежность •Синтетический аналог витамина K, жирорастворимый, коагулянт...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.015 сек.) русская версия | украинская версия