Студопедия — СТВОРЕННЯ АВТОЗМІСТУ ІЛЮСТРАЦІЙ ТА АВТОЗІМСТУ ТЕКСТУ В MS WORD
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

СТВОРЕННЯ АВТОЗМІСТУ ІЛЮСТРАЦІЙ ТА АВТОЗІМСТУ ТЕКСТУ В MS WORD






До малюнка, таблиці, формулі і будь-якому іншому об'єкту документа Word можна додати назву, тобто нумерований напис. Word дозволяє як додавати назви до вже існуючих елементів, так і замовити автоматичне додавання назви при вставці в документ об'єкту певного типа.

У назву можна включити номер глави, якщо заголовок глави (параграфа) оформлений одним із стандартних стилів заголовків і автоматично пронумерований. До назви можна додати довільний текст.

Порядковий номер назви є полем, тому при видаленні або переміщенні об'єктів або лише їх назв нумерацію об'єктів, що залишилися, можна перерахувати (виділити названі об'єкти або весь документ командою Правка/Выделить все і вибрати з контекстного меню команду Обновить поле).

При додаванні назви порядкові номери існуючих об'єктів того ж типа перераховуються автоматично.

Щоб уручну додати назву до існуючого об'єкту, викличте діалог Вставка/Ссылка/Название. Виберіть незмінну частину назви (Таблица, Рисунок й т.п.) із списку підпис або введіть її, натискує на кнопку Создать.

Якщо ви хочете змінити формат порядкового номера або включити в номер об'єкту номер глави (параграфа), натискуйте в діалоговому вікні Название кнопку Нумерация. В окні Нумерация названий встановіть прапорець Включить номер главы і виберіть стиль заголовка, з якого починається глава (параграф).

Щоб автоматично додавати назви при додаванні об'єктів певного типа, у вікні Название нажміть кнопку Автоназвание. В окні Автоназвание відзначте прапорцями типів об'єктів і для кожного виберіть із списку підпис незмінну частину назви (можна ввести свою, натискує кнопку Создать).

Щоб додати до назви, що автоматично згенерувала, необов'язковий опис, помістите курсор після назви і введіть потрібний текст.

Великі документи типа звітів, рефератів, дисертацій несуть в собі не лише текст, але і об'єкти у вигляді таблиць, малюнків, діаграм, схем і ін. Всі ці об'єкти мають назви.

Наприклад, для таблиці можна задати ім'я Таблиці., графічним об'єктам - Мал. і так далі Використовуючи вставку назви, про що ми говорили в попередньому випуску, можна нумерувати всі таблиці, малюнки і це виконуватиметься автоматично. Але окрім того що Ви пронумерували об'єкти трапляється так, що в тексті Ви посилаєтеся на ту або іншу таблицю або малюнок, описуючи дані.

Так от подібний варіант "посилання" на об'єкт називається Перекрестной ссылкой.

Але є можливість встановлювати перехресні заслання не лише на назви об'єктів, але і на заголовки в тексті, абзаци, закладки, виноски.

Отже, створення посилання на назву (абзац, закладку, виноску, заголовок) того або іншого об'єкту, вставленого в документ і називатиметься Перекрестной ссылкой, при цьому додається поле (див. мал.13)

 

Рис. 13. Створення перехресного посилання

 

Для того, щоб вставити Перекрестную ссылку необхідно виконати команду Вставка/Ссылка/Перекрестная ссылка.

Після цього у Вас відкриється діалогове вікно Перекрестные ссылки, де необхідно вибрати Тип ссылки і вибрати команду Вставить ссылку на... у випадаючому меню вибрати необхідний варіант.

Рис.14. Діалогове вікно Перекрестная ссылка

 

Програма Word дозволяє автоматично створювати зміст (план) в документах.

У автоматично створеному змісті можна автоматично змінювати номери сторінок при зміні документа (додаванні фрагментів, видаленні фрагментів, інших змінах, в результаті яких загальна кількість сторінок змінюється). Це позбавляє від необхідності заново переглядати документ, запам'ятовуючи на яких сторінках які заголовки розташовані і уручну міняти номери цих сторінок в плані.

Для створення змісту слідує:

· Набрати або іншим способом створити (відсканувати) документ.

· Виділити перший заголовок в документі (у курсових і дипломах це звичайно Вступ).

· Навести курсор на стрілку (маленький чорний трикутник) списку Стиль, що розкривається (список Стиль находиться лівішим за списки Размер шрифта й Шрифт, у нім, як правило, міститься напис Обычный).

· Натиснути ліву кнопку миші. З'явиться список доступних стилів.

· Вибрати стиль Заголовок 1.

· Натиснути ліву кнопку миші. Список закриється, вступу (або іншому першому заголовку) буде привласнений стиль Заголовок 1.

· Повторити операцію привласнення стилю Заголовок 1 для всіх заголовків (заголовки розділів, виводи, список літератури).

· В меню Вставка вибрати команду Оглавление и указатели.

· У вікні, що з'явилося, перейти на вкладку Оглавление (у верхній частині вікна будуть слова Указатель, Оглавление, Список иллюстраций, потрібно клацнути на слові Оглавление).

· Натиснути кнопку Ок. У документ буде вставлено зміст.

Примітка 1: Якщо в документі використовується складний план (наприклад, розділ 1 складається з підрозділів 1.1, 1.2, 1,3), то до заголовків підрозділів слід застосувати стиль Заголовок 2 (методика застосування стилю аналогічна описаною), до підзаголовків 1.1.1, 1.1.2. - стиль Заголовок 3 і так далі

Примітка 2: Перед тим, як вставляти зміст має сенс пронумерувати сторінки, що також можна зробити автоматично (Вставк/Номера страниц).

Примітка 3: Якщо ви використовуєте Word 2000, то натиснення на тексті змісту приведе до переходу до відповідного заголовка в документі (у Word 97 для цього потрібно натискувати на цифру, що позначає номер сторінки). Тому, щоб стати курсором на текст змісту не переходячи до відповідного заголовка (наприклад, щоб змінити шрифт або абзац) слід підвести до нього курсор за допомогою клавіш управління курсором (стрілок).

Для зміни номерів сторінок в змісті слідує:

· Внести до документа зміни, в результаті яких кількість сторінок і розташування заголовків на них зміниться (або може змінитися), – видалення фрагментів тексту, додавання фрагментів, зміна інтервалу між рядками і так далі

· Натинути на змісті праву кнопку миші.

· У меню, що з'явилося, вибрати команду Об новить поле.

· У вікні, що з'явилося, вибрати команду Обновить только номера страниц.

· Натиснути кнопку Ок.

Примітка: Якщо був змінений сам текст заголовків (наприклад, замість Вісновки - Вісновки та пропозіц ії, слід вибрати в даному вікні команду Відновити цілком. В цьому випадку зміняться не лише номери сторінок, але і назви в плані.








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 1189. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Гальванического элемента При контакте двух любых фаз на границе их раздела возникает двойной электрический слой (ДЭС), состоящий из равных по величине, но противоположных по знаку электрических зарядов...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия