Студопедия — Вимоги до оформлення дипломної роботи
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Вимоги до оформлення дипломної роботи






Зміст дипломної роботи повинен відповідати таким загальним вимогам: чіткість побудови, логічна послідовність, переконлива аргументація, точність визначень, конкретність викладення результатів досліджень, доведеність висновків і обгрунтованість рекомендацій.

Обсяг дипломної роботи – не менше 5,5 - 6,5 друкованих аркушів (1 др. арк. – 16стор., тобто 100-120 стор.) з одного боку аркушу формату А4 (210 х 297 мм) комп’ютерного тексту (інтервал 1,5; шрифт № 14 “Тimes New Roman” чи інший схожий), або машинописного тексту (інтервал 1,5) без скорочень слів (крім загально прийнятих), у тому числі з додаванням таблиць, рисунків (графіків, діаграм) та інше. Кожна сторінка роботи повинна мати береги (поля) з чотирьох сторін таких розмірів: лівий - не менше 30 мм, правий - не менше 20 мм, верхній і нижній - не менше 20 мм.

Першою сторінкою дипломної роботи є титульний аркуш – пояснювальна записка до дипломної роботи за формою Н.9.02 (додаток 5), після якої подається реферат, зразок якого подано в додатку 6. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер треба проставляти у правому верхньому куті сторінки без крапки.

Заголовки структурних частин дипломної роботи Зміст, Вступ, Розділ, Висновки і пропозиції, Список використаної літератури, Додатки друкують великими літерами симетрично до тексту. Кожну структурну частину дипломної роботи слід починати з нової сторінки. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу відповідно до розділу в підбір до тексту.

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, малюнків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака “№”. Підрозділи нумерують в межах кожного розділу, наприклад: 1.1., 1.2., 1.3; 2.1., 2.2., 2.3, як це показано в орієнтовному змісті дипломної роботи (див. додаток 7).

Також послідовно необхідно нумерувати по розділам всі ілюстрації (схеми, діаграми, графіки), які іменуються рисунками (наприклад: “Рис.1.5 …” - п’ятий рисунок першого розділу). Номер рисунку і його заголовок розташовувати після ілюстрації.

На рисунок і таблицю необхідно робити посилання по тексту роботи. Кожна таблиця повинна мати заголовок, який відповідає її змісту. Він має розміщуватися під словом «таблиця». При переносі частини таблиці на інший аркуш /сторінку/ слово “Таблиця” і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова “Продовження табл.” і вказують номер таблиці, наприклад: “Продовження табл. 1.2”.

Формули в дипломній роботі (якщо їх більше однієї) нумерують в межах розділу. Їх номер складається з номеру розділу і порядкового номеру формули в розділі, між ними ставлять крапку. Номер формули слід писати біля правого берега аркушу на рівні відповідної формули в круглих дужках.

При посиланні в тексті на джерела інформації слід навести у квадратних дужках їх порядковий номер та номер сторінки, наприклад: “… у праці [6; 10] зазначено …”.

Список використаної літератури треба зазначати в алфавітному порядку після урядових джерел, які розміщувати в такій послідовності: закони України; укази Президента України; постанови Верховної Ради та Кабінету міністрів України; накази і листи держустанов, Національного банку України; книги, монографії і журнальні статті; матеріали підприємств та відомств.

Відомості про книги повинні мати таку послідовність: прізвище та ініціали автора, назву, найменування видавництва, рік видання, номер видання, сторінки, на які були посилання за текстом, або кількість сторінок у праці (див. Перелік рекомендованої літератури).

Кожен додаток повинен починатися з нового аркушу в правому куті друкується слово “Додаток …” і поруч номер, що його позначає, наприклад: “Додаток 1”, “Продовження додатку 1”. В межах кожного додатку нумеруються рисунки, таблиці, формули, що в них розміщені, наприклад: Рис. 1.2 (тобто другий рисунок першого додатку). Заголовки додатків друкуються малими літерами з першої великої симетрично до тексту сторінки.

Завершена дипломна робота закріплюється в тверду обкладинку у типографії, підписується студентом і здається науковому керівнику. для підготовки відгуку, орієнтовна схема якого наведена в додатку 8. Зразок пояснювальної записки до дипломної роботи за формою Н.9.02 наведено в додатку 5. Зразок реферату до пояснювальної записки до дипломної роботи наведено в додатку 6.

Студенту слід подати керівнику проект дипломної роботи з суті виконаної теми, основний зміст якого повинен відображати розроблені їм рекомендації та можливості реалізації на підприємстві - об’єкті дослідження, а також відповідний ілюстративний матеріали (демонстраційні таблиці, малюнки і т.д.).

Студент, який не виконав роботу у встановлений термін або подав роботу, яка не відповідає вимогам, не допускається до захисту. Орієнтовний зміст дипломної роботи наведено у додатку 7.

 







Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 346. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия