Студопедия — ЛАБОРАТОРНИХ ЗАНЯТЬ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ЛАБОРАТОРНИХ ЗАНЯТЬ






 

a. Los españoles desayunamos al levantarnos y empezar el día.

b. El desayuno es la comida más importante del día en España.

c. Entre el desayuno y la comida del mediodía no tomamos nada.

d. En la comida del mediodía es cuando más comemos en España.

e. En el postre del mediodía siempre tomamos algún dulce o fruta.

f. Solamente los niños meriendan en España.

g. Los españoles cenamos temprano, nunca después de las 9 de la noche.

 

2. Busca en el texto entre qué horas hacemos en España las siguientes comidas:

a. El desayuno: ______________________________________________________

b. La pausa de media mañana: _________________________________________

c. La comida del mediodía: ___________________________________________

d. La merienda: ______________________________________________________

e. La cena: __________________________________________________________

 

3. ¿Qué comen los españoles en cada momento del día? Busca en el texto la información necesaria para completar la siguiente tabla.

  BEBIDA SALADA COMIDA DULCE
Desayuno      
Pausa de media mañana      
Comida _________    
Merienda      
Cena __________   __________

¡Trabalenguas!

· El rey de Constantinopla está constantinoplizado costa de Constanza, no lo pudo desconstantinoplizar. El rey desconstantinoplizador que desconstantinoplizará al Rey de Сontantinopla, buen desconstantinoplizador será.

· Si cien sierras sierran cien cipreses seiscientas sierras sierran seiscientos cipreses.

 

Вступ

1. РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ПРОВЕДЕННЯ ЛАБОРАТОРНИХ ЗАНЯТЬ

2. ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА РОБОТИ Й ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ В ЛАБОРАТОРІЇ

3. ЛАБОРАТОРНІ РОБОТИ

Лабораторна робота №1. Основні вимоги до джерел водопостачання

Лабораторна робота № 2. Фільтри водозабірних свердловин

Лабораторна робота № 3. Вибір типу фільтра за даними ситового аналізу водоносної породи

Лабораторна робота № 4. Напірно-регулюючі споруди. Водонапірні башти

Лабораторна робота № 5. Гідравлічні дослідження кільцевої водопровідної мережі

Лабораторна робота № 6. Гідравлічне випробування трубопроводів

Лабораторна робота № 7. Деталювання водопровідної мережі

Лабораторна робота № 8. Визначення санітарно-хімічних показників безпеки і якості питної води

Лабораторна робота № 9. Конструкція і технологія очищення води на установці "Струмінь"

Лабораторна робота № 10. Трубопровідні системи внутрішнього водопроводу холодної води

Лабораторна робота № 11. Вивчення роботи каналізаційної головної насосної станції і каналізаційних очисних споруд м. Херсона

Лабораторна робота № 12. Визначення оптимальної дози коагулянту.

Лабораторна робота № 13. Визначення дози коагулянту при контактному проясненні


Вступ

У зв'язку з інтенсивним зростанням населення земної кулі спостерігається значне забруднення джерел питної води (поверхневих і підземних). Це пов'язано зі збільшенням кількості стічних вод, забруднених шкідливими для здоров'я речовинами, що викидаються на поля, в озера, річки і моря. Збільшується кількість смітників, забруднених солями важких металів і хвороботворних мікроорганізмів. Ріст населення призводить до збільшення водоспоживання. Тому, з одного боку, спостерігається розширення проектування й будівництва значної довжини водопровідних мереж, з іншого боку - збільшення витрат на зведення споруд по очищенню води. Ці проблеми однаково актуальні як для міської, так і для сільської забудови. Інженер-гідротехнік за фахом "Гідромеліорація", у силу тісного професійного зв'язку із проблемами водопостачання, повинні добре знати про актуальні теоретичні й практичні питання проектування, будівельних і ремонтних робіт.

Методичні вказівки складено з метою підготовки студентів до лабораторних робіт з курсу "Водопостачання і водовідведення". Додаткова література для самостійної підготовки до лабораторних робіт зазначена в списку літератури. Кожний студент, приходячи в аудиторію для виконання лабораторних робіт повинний мати короткий конспект роботи й добре знати теоретичні питання в межах теми лабораторної роботи.

Кожна робота носить практичний і дослідницький характер. Після закінчення роботи викладач виставляє в журналі обліку навчальної роботи позначку "зараховано" і оцінку в балах не тільки за виконану роботу, але й за індивідуальний внесок студента в дослідницький характер конкретного завдання.

 


1. РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ПРОВЕДЕННЯ

ЛАБОРАТОРНИХ ЗАНЯТЬ

 

Цільове призначення лабораторних робіт - закріплення теоретичних знань, отриманих студентами на лекціях, і в процесі самостійного вивчення навчального матеріалу; навчання щодо виконання експериментальних робіт.

Лабораторні роботи проводять у терміни, визначені модулями робочої програми дисципліни. Кожний модуль складається із кількох лабораторних робіт, на виконання кожної із них виділяється 2 години.

Деякі лабораторні завдання на розсуд викладача й залежно від конкретних умов (наприклад, нова робоча програма та інше) можна виконувати в іншому порядку. Кількість і послідовність виконання студентами лабораторних робіт може бути змінене за рішенням навчально-методичної комісії факультету у межах кількості годин, передбачених навчальним планом.

Лабораторні роботи проводяться окремими підгрупам. Студенти розпочинають виконання завдання після вивчення відповідного розділу теоретичного курсу і виконують його бригадою по три-шість осіб залежно від кількості оснащених відповідним чином робочих місць. Для кожної лабораторної роботи бажано мати схему установки й інструкцію щодо її проведення.

Перед початком виконання кожного лабораторного завдання студенти повинні самостійно ознайомитися з метою, засвоїти теоретичні основи за темою і визначити порядок проведення роботи. Деякі лабораторні роботи передбачено виконувати на базових об’єктах систем водопостачання і водовідведення ВУВКГ м. Херсона (філія кафедри ГТС і водопостачання на виробництві) за участю провідних спеціалістів виробничих відділів.

Усі записи результатів експериментальних робіт (дослідні матеріали), розрахунки, графіки заносять до спеціальної записки, оформляються згідно до вимог і представляються до захисту (заліку).

Для виконання деяких лабораторних робіт потрібно більше двох годин академічного часу, тому в спеціалізованій лабораторії передбачено чергування членів бригади під наглядом завідувача лабораторії. Налагодження установок, тарування приладів виконує допоміжний персонал кафедри, а відбирання і аналіз проб води, з’єднання труб, обробку результатів досліджень та інше студенти виконують самостійно.

Доцільно ознайомити студентів з роботою окремих споруд, провести експерименти на цих моделях, вивчити технологічні режими роботи споруд, ознайомити з послідовністю дій при з’єднанні труб, деталюванні водопровідної мережі, формуванні монтажних схем водопровідних колодязів, нарізанні різьби тощо.

 

2. ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА РОБОТИ Й ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ В ЛАБОРАТОРІЇ

 

Перед початком кожного лабораторного завдання студенти повинні чітко засвоїти його мету, знати теоретичні основи технологічних процесів і визначати порядок виконання роботи.

У лабораторії вони повинні бути акуратними й уважними, запобігати нещасним випадкам. Надійною гарантією безаварійної роботи може служити повне розуміння студентами змісту кожної технологічної операції, сутності явищ і їх можливих результатів, дотримання вимог техніки безпеки.

На робочих місцях повинний проводитися інструктаж, що містить перелік безпечних правил виконання робіт і заходів щодо запобігання пожежі.

У разі виникнення будь-яких труднощів під час виконання лабораторної роботи, слід звернутися до завідувача лабораторії або викладача. Операції, пов'язані з підвищеною небезпекою, необхідно проводити тільки під спостереженням викладача. На робочому місці повинні перебувати виключно необхідні в цей момент прилади та устаткування.

Для запобігання попаданню хімічних сполук на шкіру, у рот, дихальні шляхи необхідно дотримуватися запобіжних заходів.

Реактиви, необхідні для роботи, слід тримати закупореними, а летучі (соляна кислота, розчин аміаку та інші) — на спеціальних полках у витяжній шафі.

Шафи, у яких висушують речовини і проводять роботи з летучими реактивами, також повинні мати тягу.

Якщо під час роботи можливе пролиття великої кількості кислоти або лугу, то потрібно повідомити про це завідувача лабораторії або викладача. Видаляти кислоту й луг слід швидко і обережно, запобігаючи їх потраплянню на одяг і руки. Особливо обережно слід поводитися з концентрованими лугами й кислотами. Якщо вони потрапили на тіло, то потрібно швидко їх змити сильним струменем води й звернутися по допомогу.

Категорично забороняється викидати в раковину тверді речовини і виливати рідини, що не змішуються з водою.

Під час роботи слід користуватися тільки незабрудненими реактивами, чистим посудом і приладами, після виконання лабораторної роботи – придати робочому місцю належний вигляд, реактиви і прилади здати на збереження завідувачу лабораторії.


3. ЛАБОРАТОРНІ РОБОТИ

 







Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 361. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Мелоксикам (Мовалис) Групповая принадлежность · Нестероидное противовоспалительное средство, преимущественно селективный обратимый ингибитор циклооксигеназы (ЦОГ-2)...

Менадиона натрия бисульфит (Викасол) Групповая принадлежность •Синтетический аналог витамина K, жирорастворимый, коагулянт...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия