Студопедия — Правила вибору варіанта та вимоги до оформлення контрольної роботи
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Правила вибору варіанта та вимоги до оформлення контрольної роботи






Эффект богатства – изменение величины денежной суммы, которую потребитель готов уплатить за какой-либо предмет, обусловленное изменением материального положения потребителя.

Эффект Веблена – феномен, нарушающий закон спроса и гласящий, что при прочих равных условиях чем выше цена определенных товаров, тем больше объем спроса на них. Согласно концепции «демонстративного потребления», представители класса богатых покупают многие товары не из-за того, что эти товары удовлетворяют их личные потребности, а из-за того, чтобы «выделиться» среди других, продемонстрировать себя как состоятельных людей.

Эффективность с учетом стимулов – эффективность с учетом ограничений, налагаемых необходимостью обеспечения стимулов.

Эффективный – любое распределение ресурсов, контракт или организация в том случае, если не существует такой альтернативы, которая была бы, по меньшей мере, не хуже рассматриваемого варианта и которая являлась бы определенно предпочтительной, по крайней мере для одного лица.

Эффективность – понятие, характеризующее соотношение объема произведенных экономических благ (результатов) и количества ресурсов (затрат).

Эффективные правила – правила, которые «прекращают неудачные усилия и поддерживают удачные усилия» (по Д. Норту).

 

Вступ

Курс « Управління міжнародною конкурентоспроможністю»базується на таких курсах, як менеджмент, транснаціональні корпорації, міжнародна інвестиційна діяльність, макроекономіка, мікроекономіка, маркетинг.

Теоретичними засадами курсу є сучасні теорії менеджменту, теорії міжнародної торгівлі, теорії конкуренції та ін.

У цілому структуру курсу можна поділити на три блоки. Перший — загальні положення аналізу та розвитку міжнародної конкуренції, другий — аналіз конкуренції та визначення конкурентоспроможності фірми, третій — аналіз конкурентоспроможності на рівні держави.

Особлива увага приділяється сучасним методам і напрямам ведення конкурентної боротьби на світових ринках.

Предметом вивчення навчальної дисципліни є закономірності досягнення міжнародної конкурентоспроможності держав, регіонів та фірм, управління факторами, що впливають на міжнародні конкурентні переваги держав та компаній; фактори і стратегії забезпечення конкурентоспроможності підприємств у глобальному середовищі.

Мета дисципліни – розвиток і формування у студентів цілісного, системного уявлення про сутність, функції та предмет міжнародної конкурентоспроможності; формування системи теоретичних знань і практичних навичок з міжнародної конкурентоспроможності підприємств, умінь оцінювати їх позицію на світовому ринку і розвивати конкурентні переваги.

Завдання дисципліни – досягнути розуміння студентами сутності міжнародної конкурентоспроможності, підготовка фахівців економічного профілю, які б володіли теоретичними основами та практичними навичками управління міжнародною конкурентоспроможністю.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:

знати:

· особливості міжнародних конкурентних переваг різних країн, регіонів та фірм, які добилися успіху на світовому ринку, на основі теорії міжнародної конкурентоспроможності професора Гарвардського університету Майкла Портера, і фактори, що впливають на їх формування; стадії конкурентного розвитку держав, фірм та товарів; характерні риси міжнародних конкурентних переваг окремих країн, регіонів та фірм.

· основні глобальні тенденції, які впливають на досягнення міжнародних конкурентних переваг держав, регіонів та фірм, а також про еволюцію поняття «міжнародна конкурентоспроможність».

уміти:

· аналізувати чинники та особливості міжнародних конкурентних переваг, досліджувати конкурентні позиції інших держав, регіонів та фірм визначати шляхи та перспективи підвищення національних переваг, а також давати рекомендації з розробки їх стратегії держав і компаній та прийняття практичних рішень щодо міжнародної спеціалізації та вибору найбільш вигідних торгових та інвестиційних партнерів;

· визначати й оцінювати показники і фактори міжнародної конкурентоспроможності підприємств, розробляти програми її підвищення, аналізувати форми і методи конкуренції, вибирати оптимальні стратегії українських підприємств на зарубіжних ринках;

· кількісно і якісно оцінювати вплив змін макроекономічних показників на економіку України;

· застосовувати економічні закономірності для аналізу проблем пов’язаних з функціонуванням сучасної системи управління міжнародною конкурентоспроможністю.

Правила вибору варіанта та вимоги до оформлення контрольної роботи

Контрольна робота з дисципліни « Управління міжнародною конкурентоспроможністю»показує наскільки глибоко студент засвоїв курс, як він уміє самостійно вивчати питання в рамках обраної теми.

Контрольна робота включає варіанти, кожен з яких містить теоретичне питання, тестові завдання і задачу.

Теми контрольних робіт обираються згідно двох останніх цифр номера залікової книжки за таблицею, наведеною в цих методичних вказівках, і узгоджуються з викладачем.

Після вибору теми необхідно підібрати літературні джерела, опрацювати їх і скласти план роботи. Для написання роботи поряд з опрацюванням джерел потрібно ознайомитись про формування системи теоретичних та практичних знань з конкурентоспроможності підприємств, формування умінь оцінювати їх позицію та розвивати конкурентні переваги. При написанні контрольної роботи не можна обмежуватись лише матеріалом підручників. Необхідно ознайомитись із законодавчими і нормативними актами з обраної теми, підібрати наукову літературу та ознайомитись із публікаціями в періодичних виданнях. Робота повинна бути виконана самостійно, без копіювання тексту підручника або посібника, інструкцій та інших нормативних матеріалів.

Виконується контрольна робота або на аркушах формату А 4 із написанням з однієї сторони і дотриманням таких розмірів полів: зліва – 30 мм, справа – 15 мм, знизу – 20 мм, зверху – 20 мм або у зошиті від руки. Писати слід розбірливим почерком без довільних скорочень, чорнилами або кульковою ручкою одного кольору. Обсяг теоретичної частини контрольної роботи повинен забезпечити повну відповідь на теоретичні питання і залежить від їх характеру.

Контрольна робота повинна бути належним чином оформлена. На титульному аркуші вказуються назви вищого навчального закладу, кафедри та контрольної роботи, прізвище, ім’я та по батькові студента, факультет, курс, група, номер залікової книжки, номер варіанту, прізвище, ім’я та по батькові керівника контрольної роботи, його вчений ступінь і посада. В кінці роботи наводиться список використаної літератури, ставиться дата завершення роботи та особистий підпис.

Список рекомендованої літератури наведено після переліку варіантів контрольної роботи. За текстом слід давати посилання на літературні джерела, які наводяться у списку літератури, в квадратних дужках.

 

 

Таблиця вибору варіанту контрольної роботи

 

Передостання цифра номеру залікової книжки Остання цифра залікової книжки
                   
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     






Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 320. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

Мотивационная сфера личности, ее структура. Потребности и мотивы. Потребности и мотивы, их роль в организации деятельности...

Классификация ИС по признаку структурированности задач Так как основное назначение ИС – автоматизировать информационные процессы для решения определенных задач, то одна из основных классификаций – это классификация ИС по степени структурированности задач...

Основные структурные физиотерапевтические подразделения Физиотерапевтическое подразделение является одним из структурных подразделений лечебно-профилактического учреждения, которое предназначено для оказания физиотерапевтической помощи...

Почему важны муниципальные выборы? Туристическая фирма оставляет за собой право, в случае причин непреодолимого характера, вносить некоторые изменения в программу тура без уменьшения общего объема и качества услуг, в том числе предоставлять замену отеля на равнозначный...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия