Студопедия — Самостоятельная работа №1. Ризик — це складне, багатогранне і неосяжне явище
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Самостоятельная работа №1. Ризик — це складне, багатогранне і неосяжне явище

Ризик — це складне, багатогранне і неосяжне явище. В найбільш широкому розумінні ризиком називають невизначеність у відношенні здійснення тієї чи іншої події в майбутньому. В бізнесі ризик пов'язується насамперед з фінансовими втратами, що виникають у випадку його реалізації. Оскільки повністю уникнути ризиків неможливо, то ними можна і треба свідомо керувати, пам'ятаючи про те, що всі види ризиків взаємопов'язані і їх рівень постійно змінюється під впливом динамічного оточення [4].

Антикризове управління так само, як і будь-яке інше, може бути малоефективним чи більш ефективним. Ефективність антикризового управління характеризується ступенем досягнення цілей пом'якшення чи локалізації позитивного використання кризи в зіставленні з витраченими на це ресурсами. Важко оцінити таку ефективність у точних розрахункових показниках, але побачити її можна при аналізі і загальній оцінці управління, його успішності чи прорахунків.

Можна виділити основні фактори, що визначають ефективність антикризового управління. їх розуміння і диференціація допомагають його аналізувати й успішно здійснювати.

1. Професіоналізм антикризового управління і спеціальна підготовка. У даному випадку мається на увазі не тільки загальний професіоналізм управління, що, безумовно, необхідний, але й ті професійні знання і навички, що відображають особливості антикризового управління. Такий професіоналізм народжується в процесах спеціального навчання, цілеспрямованого акумулювання досвіду і розвитку мистецтва управління в критичних ситуаціях.

В останні роки в Україні стали приділяти більше уваги спеціалізованій підготовці антикризових керівників, що здатні виводити підприємство з кризи з найменшими втратами. їхня професійна підготовка орієнтована на кризові ситуації.

Але й при підготовці звичайних менеджерів необхідно велику увагу приділяти розвитку здібностей до управління в критичних ситуаціях. Антикризове управління повинно стати необхідним елементом будь-якого управління: стратегічного, креативного, виробничого, екологічного, фінансового й ін.

2. Мистецтво управління, дане природою і придбане в процесі спеціальної підготовки, варто виділити особливо в переліку факторів ефективності антикризового управління. У багатьох кризових ситуаціях індивідуальне мистецтво управління є вирішальним чинником виходу з кризи чи його пом'якшення. Тому для антикризового управління особливо важливо проводити психологічне тестування менеджерів, відбирати такі особистості, що здатні чуйно реагувати на наближення кризи й управляти в екстремальних ситуаціях.

3. Методологія розробки ризикованих рішень. Така методологія повинна бути створена й освоєна, тому що вона значною мірою визначає такі якості управлінських рішень, як своєчасність, повнота відображення проблеми, конкретність, організаційна значимість. Ці властивості мають особливе значення в антикризовому управлінні.

Науковий аналіз обстановки, прогнозування тенденцій. Ці фактори не можуть не впливати на ефективність антикризового управління. Бачення майбутнього, і не суб'єктивне, а засноване на точному, науково обґрунтованому аналізі, дозволяє постійно тримати в полі зору всі прояви кризи, що наближається чи проходить [4].

Важливим фактором ефективності антикризового управління є також корпоративність, що в організації чи фірмі може виявлятися в різному мірі. Корпоративність — це розуміння і прийняття всіма працівниками цілей організації, готовність самовіддано працювати для їхнього досягнення, це особливий вид інтеграції всіх ділових, соціально-психологічних і організаційних відносин, це внутрішній патріотизм і ентузіазм.

Корпоративність є надійною опорою антикризового управління. Але вона не виникає сама по собі, а є результатом управління й елементом його мети, а також засобом у механізмі управління.

Лідерство також входить у сукупність факторів ефективного антикризового управління. Але не всяке лідерство. Існує безліч його відтінків і модифікацій. Лідерство визначається не тільки особистістю менеджера, але й сформованим стилем роботи, структурою персоналу управління, що зміцнилося довірою до менеджера, авторитетом влади, впевненістю.

Опора на лідерство може зіграти вирішальну роль у подоланні кризи чи її пом'якшенні. Але для цього необхідний пошук і проектування лідерства. Це звучить незвичайно, але буде зрозумілим, якщо мати на увазі, що лідерство — це не тільки особистість менеджера, але й характеристика всієї системи управління, характеристика організації управління [8].

Особливу роль в ефективності антикризового управління відіграють оперативність і гнучкість управління. У кризових ситуаціях часто виникає потреба у швидких і рішучих діях, оперативних заходах, зміні управління за ситуаціями, що складаються, адаптації до умов кризи. Інерційність у цьому випадку може відігравати негативну роль.

Стратегія і якість антикризових програм. У багатьох ситуаціях можлива потреба в зміні стратегії управління й у розробці спеціальних програм антикризового розвитку. Якість програм і стратегічних установок можуть бути різними. Від цього не може не залежати антикризове управління.

Окремим пунктом варто виділити людський фактор. В певній мірі він відображає фактори корпоративності і лідерства, мистецтва управління. Але для антикризового управління необхідно мати на увазі, що існує поняття антикризової команди — найближчих помічників антикризового менеджера, що можуть користуватися його особливою довірою і здатні узгоджено і цілеспрямовано здійснювати програму антикризового управління.

Значним фактором ефективності антикризового управління є система моніторингу кризових ситуацій. Вона являє собою спеціально організовані дії з визначення ймовірності і реальності настання кризи і необхідні для її своєчасного виявлення і розпізнавання.

Гарною ілюстрацією необхідності й ефективності такої системи є становище з атомними електростанціями. Колись їхня робота контролювалася за багатьма показниками, що характеризували суперечливі процеси роботи реактора. Оцінювати його стан було складно, встановлювати необхідні дисциплінарні вимоги до персоналу також. Момент настання кризової ситуації був приблизним і небезпечні режими виникали зненацька, часто непередбачено [8].

Сьогодні розроблена нова система моніторингу роботи атомного реактора, що побудована на порівняно простій візуальній оцінці його стану: оператор спостерігає за симетрією картинки на екрані комп'ютера, що відображає співвідношення основних показників антикризового функціонування атомної електростанції. Поява порушень симетрії — ознака виникнення ситуацій, небезпечних з погляду можливої кризи.

Аналогічний моніторинг кризових ситуацій може і повинен бути й у системі антикризового управління. Причому дуже ефективними тут можуть бути використання комп'ютерів і робота спеціалізованих операторів.

Важливою обставиною для менеджменту є знання про кризу, її характер, можливі прояви у життєдіяльності системи, що є основою для розробки заходів щодо запобігання чи пом'якшення негативних і посилення позитивних наслідків. Для цього необхідні знання про те, на якому етапі життєвого циклу знаходиться система, який вид перехідного періоду очікується (може бути в окремих випадках сукупність видів) і якої глибини процеси прогнозуються. Усе це визначає використання циклічних моделей життєдіяльності досліджуваних систем, а виробнича система, як і система будь-якої іншої природи і призначення, підкоряється циклічним законам життєдіяльності [8].

Список використаної літератури

1. Авдошина З.А.. Антикризове управління: сутність, діагностика, методики - 2010 рік

2. Беляев А.А., Коротков Э.М. / Учебник. - 2-е изд. - ЮНИТИ-ДАНА, 2011. - 311 с.

3. Василенко В. Антикризове управління підприємством: Навч. посіб. для студ. вищих навч. закл.. — К.: ЦУЛ, 2003. — 503с.

4. Економічний ризик: ігрові моделі: Навч. Посібник /В.В.Вітлінський, П.І. Верчено, А.В. Сігал, Я.С. Наконечний; За ред.. д-ра екон. наук, проф. В.В. Вітлінського. – К.: КНЕУ, 2002. – 446 с.

5. Жарковская Е.П., Бродский Б.Е. /М.: Омега-Л, 2004. — 336 с.

6. Попов Р.А. Антикризисное управление / М: Высш. шк., 2005. — 429 с.

7. Сидоров Л.Н. Антикризисное управление / Мн.: БГЭУ, 2004 г. 76 с.

8. Шершньова З.Є., Оборська С.В. Антикризове управління підприємством. Навч. -метод. посіб. для самост. вивч. дисц. — К.: КНЕУ, 2004. — 196 с.

 

Самостоятельная работа №1

по теме: «Анализ рынка труда»

 

 

Выполнила:

ст.гр.1ПМ208

Котдусова А.Г.

Проверила:

к.т.н

Куприянова Н.В.

 

Казань 2012

Содержание

1. Анализ рынка труда Казани…………………………………………………....3-9

2. Анализ рынка труда Москвы………………………………………………..10-16

3. Анализ рынка труда Санкт-Петербурга…………………………………….17-23

4. Анализ рынка труда Екатеринбурга…………………..……………….……24-30

Заключение…………………………………………………………………….……32

Казань

Наименования предприятия Заработная плата,руб.
1.1 Агропромпарк Казань, ГАУ  
1.2 Express, г. Казань  
1.3 Сафьян, ОАО  
1.4 ООО Коммерческая фирма Нарагуэль от 20000
1.5 Харчевня Трех Пескарей, ООО от 25 000
1.6 Барс Синтез, ООО  
1.7 ТСЦ Дровосек от 20 000 до 30 000
1.8 ТрансТехСервис - Казань от 26 400 до 30 400
1.9 Рафэл, ООО от 20 000
1.10 Казанский завод полимеров, ЗАО 17 000
1.11 УК Гранит-Дом, ООО от 15 000
1.12 Издательская группа Paramon, журнал «Выбирай» от 20000 до 24000

Табл.1.1

 

 

Табл.1.2

 

Табл.1.3

 

 

Табл.1.4

 

Табл.1.5

 

 

Табл.1.6

 

Табл.1.7

 

 

Табл.1.8

 

 

Табл.1.9

 

 

Табл. 1.10

 

Табл.1.11

 

 

Табл.1.12

 

 

Москва

Наименование предприятия Заработная плата, тыс.руб.
2.1 ООО «СКП»  
2.2 Amarena Corp,ООО  
2.3 Рекс Трейдинг, ООО  
2.4 Институт восстановительной медицины 70000-80000
2.5 Марекс, Холдинговая компания от 50 000 до 55 000
2.6 ФосАгро АГ, ЗАО до 60 000
2.7 Кадровое Агентство Уникальных Специалистов от 80 000 до 120 000
2.8 Leshar 30 000
2.9 Гориславцев и К, Аудиторская фирма  
2.10 Столичный Залоговый Дом, ООО  
2.11 Бильд терминал, ООО от 80 000 до 85 000
2.12 Финпункт, ООО от 65000

Табл.2.1

 

 

Табл.2.2

 

Табл. 2.3

 

Табл.2.4

 

Табл. 2.5

 

Табл. 2.6

 

 

Табл. 2.7

 

Табл. 2.8

 

 

Табл.2.9

 

Табл. 2.10

 

 

Таблица 2.11

 

 

Табл. 2.12

Санкт-Петербург

Наименование предприятия Заработная плата, тыс.руб.
3.1 Неваполимер ПК, ООО  
3.2 Государственная компания Автодор  
3.3 Комфорт, ООО  
3.4 Aventel RUS  
3.5 Специальные системы и технологии от 70 000
3.6 АРЕС, группа предприятий безопасности  
3.7 Техно Менеджмент, ЗАО  
3.8 Hospitality Management  
3.9 Бизнес-Фабрика от 30000 до 40000
3.10 Азко - оборудование для автосервиса от 30 000 до 40 000
3.11 Патриот-Нева, ООО  
3.12 Алмаз- банк 100000-110000

 

Табл.3.1

 

 

Табл. 3.2

 

Табл. 3.3

 

 

Табл. 3.4

 

Табл.3.5

 

 

Табл.3.6

 

Табл. 3.7

 

 

Табл. 3.8

 

Табл.3.9

 

 

Табл.3.10

 

Табл. 3.11

 

 

Табл. 3.12

 

 

Екатеринбург

Наименование преприятия Заработная плата
4.1 STS Logistics, Холдинг от 20000 до 22000
4.2 Формация, Центр кадровых решений от 35000
4.3 ВОГ, Торговая компания от 35000 до 45000
4.4 ПРОМКО, ОАО 50000- 80000
4.5 ЮИТ Уралстрой, ЗАО  
4.6 Хитэк, ГК  
4.7 Фактум-Урал, ООО от 30000 до 45000
4.8 МеталлСнаб, ООО от 40000 до 50000
4.9 Компания Парфюм Косметик, ООО  
4.10 Центр кадровых решений ФОРМАЦИЯ (ИП Белобородова Л.А.) от 35000
4.11 ООО "Индустрия Бизнеса" от 20000
4.12 КИТ (Екатеринбург). Кадровое Агенство  

 

Табл. 4.1

 

 

Табл. 4.2

 

Табл.4.3

 

 

Табл. 4.4

 

 

Табл. 4.5

 

 

Табл. 4.6

 

 

Табл. 4.7

 

 

Табл. 4.8

 

 

Табл. 4.9

 

 

Табл. 4.10

 


 

Табл. 4.11

 

 

 

Табл. 4.12

 

 

 

Заключение

 




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Симптоматические и редкие формы тромбоцитопении | Модель зрелости управления проектами СММ

Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 486. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Роль органов чувств в ориентировке слепых Процесс ориентации протекает на основе совместной, интегративной деятельности сохранных анализаторов, каждый из которых при определенных объективных условиях может выступать как ведущий...

Лечебно-охранительный режим, его элементы и значение.   Терапевтическое воздействие на пациента подразумевает не только использование всех видов лечения, но и применение лечебно-охранительного режима – соблюдение условий поведения, способствующих выздоровлению...

Тема: Кинематика поступательного и вращательного движения. 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью, проекция которой изменяется со временем 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

МЕТОДИКА ИЗУЧЕНИЯ МОРФЕМНОГО СОСТАВА СЛОВА В НАЧАЛЬНЫХ КЛАССАХ В практике речевого общения широко известен следующий факт: как взрослые...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия