Студопедия — КРЕДИТНИЙ ДОГОВІР №__________
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

КРЕДИТНИЙ ДОГОВІР №__________






м.Київ

 

Український акціонерний комерційний банк,далі «Банк», який є юридичною особою за законодавством України, в особі Начальни­ка Головного операційного управління банку ____________________, який діє на підставі довіреності, засвідченої приватним нотаріусом _____________________,________року та зареєстрованої за №______,з одного боку, та______________________________________________,

далі «Позичальник», який є юридичною особою за законодавством ___, в особі_____________________________, який діє на підставі _____________, з другого боку, укладали цей договір про таке:

 

  1. Глосарій

 

1.1. Банк — Український акціонерний комерційний банк, суб'єкт кредитних відносин, який надає Позичальнику кредит відповідно до умов цього Договору.

1 2. Позичальник —________________________________— суб'єкт

кредитних відносин, який відповідно до умов цього Договору отримав кредит на умовах забезпеченості, повернення, платності, строковості та цільового характеру використання.

1.3. Кредит — позичковий капітал у грошовій формі, що передаєть­ся на умовах забезпеченості, повернення, платності, строковості та ці­льового характеру використання.

1 А. Відсотки за користування кредитом — плата, яка встановлюєть­ся Банком за користування кредитом, та сплачується Позичальником у розмірі та у строки, передбачені цим Договором.

1.5. Відсотки за неправомірне користування кредитом — плата, яка встановлюється Банком за користування кредитом після настання строку його погашення, та сплачується Позичальником у розмірі та у строки, передбачені цим Договором. При сплаті відсотків за неправомірне корис­тування кредитом відсотки за користування кредитом не сплачуються.

1.6. Цільове використання кредиту — підтверджене відповідними до­кументами використання кредиту на цілі, передбачені цим Договором.

1.7. Забезпечення кредиту — спосіб страхування Банку від ризику не­повернення Позичальником кредиту та відсотків за користування ним.

  1. Предмет Договору

 

2.1. Банк надає Позичальнику кредит шляхом відкриття кредитної лінії у сумі, яка не може перевищувати __________________________

(______________________) гривень на умовах, передбачених цим Дого­вором.

2.2. Дата повернення кредиту —________________року.

2.3. Кредит надається із наступним цільовим призначенням: ________________

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2.4. Відповідно до техніко-економічного обґрунтування, наданого Позичальником, та обумовленого ним цільового призначення кредиту Банк надає кредит наступними траншами:

— _____________________________________________________________________

— _____________________________________________________________________

— _____________________________________________________________________

 

 

  1. Умови кредитування

 

3.1. Плата за кредит встановлюється у розмірі _______________ (________________) відсотків річних.

3.2. Кредит надається Банком Позичальнику шляхом оплати протя­гом дії цього Договору розрахункових документів (платіжних дору­чень) Позичальника безпосередньо з позичкового рахунку, відкритого Банком, на рахунки контрагентів Позичальника у суворій відповідності із цільовим призначенням кредиту. (Або: Кредит надається Банком По­зичальнику шляхом перерахування коштів з позичкового рахунку на по­точний рахунок Позичальника).

3.3 Нарахування Банком відсотків починається з дати першої оплати розрахункових документів Позичальника з позичкового рахунку (або: з дати першого перерахування коштів з позичкового рахунку на поточ­ний рахунок Позичальника) до дня повного погашення кредиту на суму щоденного залишку заборгованості за кредитом.

3.4. Відсотки за користування кредитом нараховуються Банком за період з останнього робочого дня попереднього місяця по передостан­нього робочого дня поточного місяця 01 числа наступного місяця та сплачуються Позичальником щомісячно протягом 5 (п'яти) банківсь­ких днів з дати їх нарахування з поточного рахунку Позичальника №_________________в Головному операційному управлінні Промінвестбанку України, МФО 300012 на рахунок №__________________, відкритий Банком в Головному операційному управлінні Промінвестбанку України, МФО 300012.

3.5. У випадку порушення Позичальником строку погашення одер­жаного кредиту, встановленого п. 2.2 цього Договору, Позичальник на­далі сплачує відсотки за неправомірне користування кредитом у розмірі _______відсотків річних, порядок нарахування та сплати яких встанов­люється згідно пп. 3.3, 3.4 цього Договору.

3.6. За наявності заборгованості по кредиту та відсотках за користування ним (у тому числі і відсотках за неправомірне користування кре­дитом), у першу чергу сплаті підлягають прострочені відсотки, а після повного їх погашення сплаті підлягає сума кредиту.

3.7. У випадку настання будь-якої із наступних умов (зміни порядку кредитування, погіршення умов придбання кредитних ресурсів та/або підвищення їх вартості, збільшення розміру облікової та/або ломбард­ної ставки Національного банку України), Банк та Позичальник вносять зміни до цього Договору щодо відповідного збільшення розміру відсот­ків за користування кредитом. Зміни повинні бути внесені шляхом укладання додаткової угоди протягом 5 банківських днів з моменту на­правлення Банком повідомлення Позичальнику про необхідність таких змін (з урахуванням часу поштового обігу). За відсутності відповіді По­зичальника або його незгоді із запропонованим розміром відсотків за користування кредитом цей Договір може бути розірваний з будь-чиєї ініціативи у порядку, передбаченому чинним законодавством України. При цьому Сторони погоджуються, що у випадку розірвання цього До­говору за вказаних вище умов Позичальник зобов'язується:

— повернути кредит, сплатити нараховані, але несплачені відсотки за користування кредитом, а також суму всіх штрафних санкцій, нара­хованих за порушення умов цього Договору;

— сплатити Банку суму коштів, яка дорівнює різниці між сумою відсотків, які повинні були нараховуватися відповідно до запропонова­них Банком змін їхнього розміру, та сумою відсотків, нарахованих згід­но з їхнім розміром, який існував на момент направлення Банком по­відомлення про зміну Договору. Ця різниця обраховується за весь строк користування кредитом після відмови Позичальником від внесення змін до цього Договору до дати його розірвання включно.

Після розірвання цього Договору кредит, відсотки за користування ним, штрафні санкції та вказана вище сума різниці відсотків сплачу­ються Позичальником добровільно у 3-денний строк з моменту розір­вання, а при незгоді Позичальника сплатити добровільно — стягуються Банком з Позичальника у судовому порядку.

3.8. Забезпеченням кредиту є__________________________________________________

__________________________________________________________________________, що

оформлена ______________________________________________________________

  1. Права та обов'язки Сторін

 

4.1. Банк зобов'язується:

4.1.1. Видати кредит у безготівковому порядку шляхом оплати розрахункових документів Позичальника. (Або: шляхом перераху­вання коштів з позичкового рахунку на поточний рахунок Позичаль­ника.)

4.1.2. Забезпечувати Позичальника консультативними послугами з усіх питань, що стосуються кредитного обслуговування.

4.2. Позичальник зобов'язується:

4.2.1. Використати кредит за цільовим призначенням і погасити за­боргованість по кредиту перед Банком до_______________року шля­хом її перерахування з поточного рахунку №________________в Го­ловному операційному управлінні Промінвесгбанку України, МФО

300012, на позичковий рахунок №______________, відкритий Банком

в Головному операційному управлінні Промінвестбанку України, МФО 300012.

4.2.2. Своєчасно сплачувати відсотки за неправомірне користування кредитом на умовах та в порядку, передбачених цим Договором, а та­кож передбачені цим Договором штрафні санкції.

4.2.3. Надавати представникам Банку безумовно за першою вимо­гою інформацію про свою фінансово-господарську діяльність, а саме: бухгалтерську та статистичну звітність, баланси, розшифровки дебітор­ської заборгованості, висновки аудиторів, книгу запису застав, бухгал­терські та інші документи, що підтверджують рух (списання, зараху­вання) грошових коштів Позичальника за рахунками в інших кредитно-фінансових установах, у тому числі в іноземній валюті, а також догово­ри, контракти, рахунки-фактури, що стосуються предмета цього Дого­вору, та документи, які підтверджують цільове використання кредиту.

4.2.4. До повного повернення кредиту та/або сплати відсотків за користування кредитом, та/або сплати відсотків за неправомірне ко­ристуванням кредитом не надавати позик, не виступати гарантом та/або поручителем, а також не надавати комерційних кредитів (по­ставка/продаж з відстрочкою платежів), у тому числі оформлених век­селями, своїм контрагентам, контрагентам, без попередньої згоди на це Банку.

4.2.5. До повного повернення кредиту та/або сплати відсотків за ко­ристування кредитом, та/або відсотків за неправомірне користування кредитом не розподіляти належне Позичальнику майно та/або грошові кошти між своїми засновниками (учасниками, акціонерами), не переда­вати в заставу належне йому майно, а також не продавати, передавати, обмінювати, здавати в оренду, надавати безоплатно в тимчасове корис­тування юридичним чи фізичним особам основні засоби, не змінювати організаційно-правовий статус підприємства, не здійснювати реоргані­зацію (злиття, приєднання, гіоділ, виділення, перетворення) чи ліквіда­цію без письмової згоди на це Банку.

4.2.6. У _______-денний строк з дня підписання цього договору

сплатити Банку суму коштів у розмірі ________________________

(________________) грн за підготовку та впровадження кредитного

проекту, а також подальший його супровід.

4.3. Банк має право:

4.3.1. Перевіряти цільове використання кредиту, стан ефективності використання техніко-економічного обґрунтування та схеми руху гро­шових коштів, які надані Позичальником при отриманні кредиту, стан бухгалтерського обліку та звітності Позичальника.

 

4.3.2. Відмовляти Позичальнику в оплаті наданих ним розрахунко­вих документів за рахунок кредитних коштів у випадку, якщо їх оплата суперечить цільовому призначенню кредиту.

4.3.3. Відмовляти Позичальнику в подальшому кредитуванні (в об­сягах, попередньо погашених Позичальником) за настання будь-якої та/або всіх подій, що суттєво погіршують стан кредитування:

— _______________________________________________________________________

— _______________________________________________________________________

4.3.4. Вимагати від Позичальника сплатити заборгованість за креди­том та/або відсотки за користування ним, та/або відсотки за неправо­мірне користування кредитом, та/або суму штрафних санкцій, передба­чених цим Договором у випадках, коли Позичальник не виконав у строк свої обов'язки щодо повернення кредиту та/або інші обов'язки щодо сплати грошових коштів, що передбачені цим Договором.

4.3.5. У встановленому чинним законодавством порядку достроково розірвати цей Договір при погіршенні фінансового стану Позичальника (наявність збиткової діяльності за даними балансу на останню звітну дату, зменшення надходжень коштів на поточний рахунок більш як на 50 % порівняно з попереднім місяцем та інше) та/або при порушенні умов цього Договору, зокрема у випадку нецільового використання кредиту, несвоєчасної сплати відсотків за користування ним протягом більш як трьох останніх місяців, письмово попередивши Позичальника про розірвання цього Договору за 10 днів до вчинення необхідних дій по розірванню.

У цьому випадку Банк має право вимагати дострокового повернення кредиту, сплати відсотків за користування ним та/або суми штрафних санкцій.

4.4. Позичальник має право:

4.4.1. Отримувати від Банку консультаційну допомогу з усіх питань кредитного обслуговування.

4.4.2. Повернути кредит та/або сплачувати відсотки за користування ним достроково.

 

  1. Відповідальність Сторін

 

5.1. За невиконання або неналежне виконання прийнятих на себе зобов'язань винна Сторона сплачує неустойки, передбачені цим до­говором.

5.2. За несвоєчасну сплату відсотків за користування кредитом (у тому числі і відсотків за неправомірне користування кредитом) Пози­чальник сплачує пеню, яка обчислюється від простроченого платежу, у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діє у період, за який сплачується пеня.

5.3. За використання кредиту не за цільовим призначенням Пози­чальник сплачує пеню, яка обчислюється від суми кредиту, використа­ної на цілі, не передбачені цим Договором, у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діє у період, за який спла­чується пеня.

5.4. За невиконання прийнятих на себе зобов'язань, передбаче­них пп. 4.2.4, 4.2.5 Позичальник сплачує штраф у розмірі________ _______________грн.

  1. Інші умови

 

6.1. Цей Договір набирає чинності з дати його підписання повноваж­ними представниками Сторін. Позичальник у____-денний строк з дати

підписання цього Договору зобов'язаний надати Банку перший із роз­рахункових документів, указаних у п. 3.2 цього Договору, до сплати йо­го з позичкового рахунку. У випадку ненадання Позичальником такого документу до оплати (відмови Позичальника від отримання кредиту) протягом зазначеного строку Банк набуває права відмовитися від вико­нання зобов'язань, прийнятих ним на себе згідно з умовами цього До­говору, та порушити питання про його розірвання.

6.2. Цей Договір діє до повного повернення Позичальником кредиту та/або сплати ним відсотків за користування ним, та/або до виконання Позичальником будь-яких інших грошових зобов'язань, прийнятих ним на себе згідно з умовами цього Договору.

6.3. Усі зміни та доповнення до цього Договору вносяться за згодою Сторін у письмовій формі.

6.4. Позичальник зобов'язаний у триденний термін письмово повід­омляти Банк про зміну власної юридичної адреси.

6.5. Усі спори між Сторонами в разі недосягнення згоди шляхом пе­реговорів передаються на вирішення до арбітражного суду.

6.6. Цей Договір складений у двох оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу: один — для Банку, другий — для По­зичальника.

 

  1. Реквізити Сторін

 

Банк_____________ Позичальник________________

__________________________ ___________________________

 

 

Начальник Головного

операційного управління ___________________________

 

Додаток 9







Дата добавления: 2015-08-12; просмотров: 348. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Влияние первой русской революции 1905-1907 гг. на Казахстан. Революция в России (1905-1907 гг.), дала первый толчок политическому пробуждению трудящихся Казахстана, развитию национально-освободительного рабочего движения против гнета. В Казахстане, находившемся далеко от политических центров Российской империи...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия