Студопедия — Навчальні заклади визначають не менше десяти варіантів для кожного класу. На виконання завдань відводиться 90 хвилин (час на вступну бесіду та інструктаж не враховується)
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Навчальні заклади визначають не менше десяти варіантів для кожного класу. На виконання завдань відводиться 90 хвилин (час на вступну бесіду та інструктаж не враховується)






На виконання завдань відводиться 90 хвилин (час на вступну бесіду та інструктаж не враховується). Під час виконання роботи учні мають право користуватися калькулятором.

Державна підсумкова атестація з хімії проводиться за посібником «Збірник завдань для державної підсумкової атестації з хімії. 11 клас» (авт. Дубовик О. А. – К.: Центр навчально-методичної літератури, 2013).

Збірник містить 22 варіанти атестаційних робіт. Навчальні заклади визначають не менше десяти варіантів для кожного класу. Якщо кількість учнів менша десяти, кожен з них отримує окремий варіант.

Кожний варіант складається з чотирьох частин, що відрізняються складністю завдань. У кожній частині наведено завдання різної форми, які охоплюють різні розділи навчальних програм відповідного профілю. Серед них: завдання в тестовій формі (завдання з вибором однієї або кількох правильних відповідей, завдання на встановлення відповідності, завдання на встановлення правильної послідовності), завдання відкритої форми (наприклад, завдання на відтворення генетичного зв’язку між класами неорганічних і органічних сполук; на складання рівнянь окисно-відновних реакцій та електронних балансів до них, реакцій йонного обміну в молекулярній та йонній формі); задачі різних типів, які передбачають розгорнутий запис розв’язування завдання з обґрунтуванням кожного етапу (пропонуються типи задач, що передбачені навчальними програмами з хімії для загальноосвітніх навчальних закладів).

У залежності від того, на якому рівні змісту учні вивчали хімію, вони виконують завдання різних частин за відповідний час:

Рівень змісту Частини атестаційної роботи Час виконання
Рівень стандарту Перша, друга 90 хвилин
Академічний рівень Перша, третя 90 хвилин
Профільний рівень Перша, третя, четверта 120 хвилин

Під час роботи учням не дозволяється користуватися додатковою літературою (таблицями, посібниками тощо), окрім довідкових матеріалів, розміщених у збірнику. Для проведення обчислень учні можуть користуватися калькулятором.

Державна підсумкова атестація з біології проводиться в письмовій формі за навчальним посібником «Збірник завдань для державної підсумкової атестації з біології. 11 клас. (авт. Фіцайло С. С., Скрипник Н. В., Мердух І. І., Мирна Л. П., Соболь В. І. – К.: Центр навчально-методичної літератури, 2013).

Посібник включає 20 варіантів атестаційних робіт, зміст яких відповідає навчальній програмі з біології для 10 – 11 класів. Атестаційна робота складається з чотирьох частин. Перша частина включає 15 завдань у тестовій формі з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох запропонованих. Друга частина включає 6 завдань: 2 завдання на встановлення відповідності; 1 завдання на встановлення правильної послідовності; 1 завдання з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей; 2 завдання з вибором трьох правильних відповідей з шести запропонованих. Третя частина включає 4 завдання: 2 завдання відкритого типу, які передбачають коротку відповідь; 2 задачі з трьох напрямків біології (молекулярна біологія, закономірності спадковості та мінливості, екологія екосистем). Четверта частина представлена завданнями відкритого типу, які передбачають надання учнями розгорнутої аргументованої відповіді. Зміст завдань спрямований на виявлення рівня сформованості в учнів уміння пояснювати біологічні закономірності, порівнювати біологічні об’єкти, процеси, явища, встановлювати зв'язок між будовою і функціями тощо. Завдання четвертої частини розміщено окремим блоком після варіантів атестаційних робіт.

Атестаційна робота для учнів, які вивчали біологію на академічному рівні й рівні стандарту, складається з варіанту атестаційної роботи і одного завдання четвертої частини, яке обирає учитель (усього 26 завдань). Для учнів, які вивчали біологію на профільному рівні атестаційна робота складається з варіанту атестаційної роботи і трьох завдань четвертої частини, які обирає учитель (усього 28 завдань).

Варіанти атестаційних робіт добирають загальноосвітні навчальні заклади: для кожного класу не менше десяти варіантів атестаційних робіт і не менше чотирьох варіантів завдань четвертої частини.

На виконання письмової атестаційної роботи відводиться 90 хвилин для учнів, які вивчали біологію на академічному рівні й рівні стандарту, і 120 хвилин для учнів, які вивчали біологію на профільному рівні.

Під час роботи учням не дозволяється користуватися додатковою літературою (таблицями, посібниками тощо), окрім довідкових матеріалів, розміщених у збірнику. Для проведення обчислень учні можуть користуватися калькулятором.

Оформлення відповідей на завдання першої і другої частини здійснюються учнями у бланку, зразок якого наданий в збірнику; на завдання третьої та четвертої частин - на аркушах із штампом навчального закладу.

У загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням російською мовою державна підсумкова атестація з біології проводитиметься за посібником «Збірник завдань для державної підсумкової атестації з біології для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням російською мовою (російською мовою). 11 клас» (авт. Фіцайло С. С., Скрипник Н. В., Мердух І. І., Мирна Л. П., Соболь В. І – К.: Центр навчально-методичної літератури, 2013).

Державна підсумкова атестація з фізики в 11 класі проводиться письмово за посібником «Збірник завдань для державної підсумкової атестації з фізики. 11 клас» (автори: Непорожня Л. В., Петренко А. М., Галаганюк Л. В., Засєкін Д. О., Селезнев Ю. О., Овсянніков О. А. – К.: Центр навчально-методичної літератури: 2013).

Збірник містить 36 варіантів атестаційних робіт. У кожному варіанті збірника містяться завдання чотирьох рівнів складності.

Кожен з варіантів складається з дев'яти тестових завдань початкового рівня, п’яти тестових завдань середнього рівня, чотирьох завдань достатнього рівня та двох завдань високого рівня. Для зручності користування збірником номери завдань складаються із двох цифр, розділених крапкою. Перша цифра означає номер рівня: 1 – початковий, 2 – середній, 3 – достатній, 4 – високий. Друга цифра після крапки означає номер завдання у відповідному рівні.

Варіанти завдань для різних профілів формуються так:

- для учнів, які вивчали фізику за програмою рівня стандарту, варіант складається з 8 тестових завдань першого рівня (завдання 1.1 – 1.8),

4 тестових завдань другого рівня (2.1 – 2.4) і 3 завдань (3.1 – 3.3) третього рівня;







Дата добавления: 2015-08-10; просмотров: 341. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

МЕТОДИКА ИЗУЧЕНИЯ МОРФЕМНОГО СОСТАВА СЛОВА В НАЧАЛЬНЫХ КЛАССАХ В практике речевого общения широко известен следующий факт: как взрослые...

СИНТАКСИЧЕСКАЯ РАБОТА В СИСТЕМЕ РАЗВИТИЯ РЕЧИ УЧАЩИХСЯ В языке различаются уровни — уровень слова (лексический), уровень словосочетания и предложения (синтаксический) и уровень Словосочетание в этом смысле может рассматриваться как переходное звено от лексического уровня к синтаксическому...

Плейотропное действие генов. Примеры. Плейотропное действие генов - это зависимость нескольких признаков от одного гена, то есть множественное действие одного гена...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия