Студопедия — Організація первинного обліку реалізації продукції тваринництва.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Організація первинного обліку реалізації продукції тваринництва.






 

Облік реалізованої заготівельним організаціям тваринницької продукції проводиться на момент приймання тварин та птиці за масою живих тварин, шляхом зважування із вирахуванням встановлених знижок на кишково-шлурковий тракт, а також шляхом перерахування м’яса після забою в масу живих тварин за встановленими коефіцієнтами.

Документом для оформлення продажу є Товаро-транспортна накладнаформи № 1 сг (тварини), де вказано: Вид тварин і птиці, вікова група, інвентарні номери, група за вгодованістю, кількість голів, жива маса, вантажовідправник та вантажоодержувач.

При продажу ВРХ данні подаються при зважуванні кожної голови в додатку до товаро-транспотної накладної із зазначенням вгодованості.Продаж свиней та овець ведуть за партіями з однаковою вгодованістю.Птицю записують по видах і вікових групах.

При прийнятті від господарства тварин та птиці на заготівельних пунктах виписують Приймальну квітанцію ПК-1, окремо на кожний вид тварин і на тварин підвищеної маси. Якщо здано м’ясо, виписується ПК-1, де вказано забійна маса, а також перерахунок її в живу масу (при вищій вгодованості-2,05, присередній- 2,7).

В обсяг виконання плану держзамовлення сільгосппідприємствам враховується реалізація живих племінних тварин через організації племінної служби. Залік проводиться на основі Приймально-здавального акту. Примірник акту здається органам статистики.

Молоко відправлене в рахунок держзамовлення оформляється Товаро - транспортною накладною №1-сг (молоко) Обов’язкові реквізити: маса молока в перерахунку на базисний вміст жиру, кислотність і температура молока, ступінь чистоти, питома вага і сорт молока, маса (брутто, тара, нетто).

На основі товаротранспортних накладних заготівельні організації заповнюють Журнал приймання молока і молокопродуктів або Накопичувальні відомості по кожному господарству, за якими два раза на місяць виписують Приймальні квітанції ПК-3. Молоко, масло, сметану приймають за масою та фактичним вмістом жиру. Вміст жиру обчислюють як відношення маси жиру до маси молока.

При прямих зв’язках реалізації молока на підприємствах виробниках повинні бути обладнані молочне відділення, де молоко очищується та охолоджується, та лабораторія, де визначається якість молока. Молоко вважається прийнятим, коли поставлені підписи здавальника і приймальника молока в товаро-транспортній накладній. Перший примірник залишається в господарстві, другий – заготівельнику, третій – водієві.

Оформлення реалізації продукції на ринку і по інших каналах реалізації.

При організації виїзної торгівлі:

· Одержати дозвіл на розміщення об’єкта торгівлі;

· Оформити відрядження продавцю;

· Визначити спосіб сдачі виручки;

· Придбати торгівельний патент.

Дозвіл на розміщення об’єкта торгівлі видає орган місцевої державної виконавчої влади, з погодженням з органами санітарно-епідеміологічного нагляду, пожежної охорони, державної автоінспекції та архітектури.

За одержаний дозвіл проводиться оплата відповідного збору до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, якщо постійно проводиться торгівля у відведених місцях – не більше одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на день за одноразову торгівлю.

На ринку дозволяється продавати:

Ø М’ясо і м’ясопродукти, сало, птицю, кролів, нутрій, молоко і молочні продукти, тваринне масло і олію, мед, курячі яйця. Торгівля цією продукцією дозволяється лише після проведення експертизи в лабораторії веоеринарно – санітарної експертизи на ринку і надання відповідного документу щодо якості продукції.

Ø Картоплю, свіжі овочі, фрукти, ягоди, баштанні культури, сухофрукти, горіхи.

Ø Зерно, круп’яні, бобові культури, борошно, насіння соняшнику, посадовий матеріал, насіння овочевих культур та квітів продають за наявністю висновку контрольно-насіневої лабораторії.

Ø Хиву худобу, кролів,нутрій, та живу птицю.

Заборонено продавати:

- Солені і мариновані гриби, консервовані продукти домашнього приготування, м’ясні та рибні вироби.

При перевезені цієї продукції оформляються:

· Дорожній лист та товаро-транспортна накладна;

· Ветеринарні та санітарні довідки;

· Сертифікати, свідотства,паспорти.

Продавці за кожний день торгівлі:

· Сплачують ринковий збір.

· Оплачують прокат торгового інвентаря і обладнання;

· Оплата зважування на товарних вагах та розрубка м’яса.

На ці види послу повинні бути касові чеки каси ринку. Керівник повинен забеспечити ретельний контроль за торгівлею.

Роздрібна торгівля з транспортних засобів-окрема форма діяльності. При цьому розрахунок здійснюється без касового апарату, а з використанням товарно-касової книги (ТКК). В книгу записують вартість продукціїї, що надійшла до матеріально-відповідальної особи відразу після приймання. Рух продукції обліковується за цінами продажу. Залишки зменшуються на підставі відповідних документів на суму готівки від її продажу і фіксуються в ТКК. Підставою для запису руху готівки є виручка від продажу продукції, квітанції прибуткових касових ордерів, квітанцій установ банків та підприємств зв’язку.

Матеріально-відповідальна особа повинна щоденно подавати до бухгалтерії підприємства Звіт з необхідними документами. Але розпорядженням керівника можливо здавати Звіт один раз у 2-3 дні, але виручка повинна здаватись кожного дня до каси підприємства або ж до каси банку чи віділенням зв’язку з подальшим переказом на поточний рахунок.

Видача продукції працівникам підприємства у рахунок оплати праці обліковують у Розрахунково-платіжних відомостях, що виписується у двох примірниках. Перший передають комірникові, другий передається в бухгалтерію. Відомості повинні бути підписані одержувачами.

Сільгосппідприємства реалізовують лишки продукції через кооперацію на комісійних засадах і шляхом взаєморозрахунків. Для цього складається договір. Ціни встановлюються за домовленістю сторін.

При реалізації продукції окремим працівникам господарства за готівку використовують накладну внутрігосподарського призначення.

 







Дата добавления: 2015-08-12; просмотров: 460. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Выработка навыка зеркального письма (динамический стереотип) Цель работы: Проследить особенности образования любого навыка (динамического стереотипа) на примере выработки навыка зеркального письма...

Словарная работа в детском саду Словарная работа в детском саду — это планомерное расширение активного словаря детей за счет незнакомых или трудных слов, которое идет одновременно с ознакомлением с окружающей действительностью, воспитанием правильного отношения к окружающему...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия