Студопедия — Білет № 23
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Білет № 23






1. Відцентровий насос ПН-40УВ вважається герметичним якщо: 1. зниження розрідження не перевищує 0,02 МПа за 2 хв; 2. зниження розрідження не перевищує 0,015 МПа за 3 хв; 3. зниження розрідження не перевищує 0,013 МПа за 2,5 хв; 4. зниження розрідження не перевищує 0,02 МПа за 1 хв.
2. Плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі мають бути розроблені і вивішені на видних місцях у разі одночасного перебування на поверсі людей: 1. 100 і більше людей; 2. 150 і більше людей; 3. 25 і більше людей; 4. 10 і більше людей.
3. Мінімальна ширина евакуаційного проходу (крім горищ та технічних поверхів) становить: 1. 0,8 м; 2. 1 м; 3. 1,2 м; 4. 0,95 м.
4. За результатами обстеження приміщень об’єкту пожежно-технічною комісією оформляється: 1. припис; 2. акт обстеження; 3. інформаційний лист; 4. доповідна записка. Білет №24
1. Вирішальних напрямків на пожежі в даний момент часу на пожежі може бути: 1. 1. 2. 6. 3. Не більше 5. 4. Від 1 до 5.
2. Терміни складання річних планів роботи в органах ДПН: 1. до 1 грудня року, що передує плановому року; 2. до 1 липня, що передує фінансовому року; 3. до закінчення 3 кварталу року; 4. до закінчення 4 кварталу року.
3. Хто повинен проводити групові заняття з оперативно-тактичного вивчення району виїзду (об'єкта) з начальницьким складом частин (загонів): 1. начальники частин (загонів) або їх заступники; 2. черговий ОКЦ; 3. начальник караулу; 4. варіанти п.п. 1, 2, 3.
4. Ущільнюючі кільця в насосі ПН-40УВ виготовлено: 1. з бронзи обидва кільця; 2. одне кільце з алюмінієвого сплаву, друге – зі сталі; 3. одне кільце з бронзи, друге – зі сталі; 4. одне кільце з бронзи, друге – з чавуну. Білет № 25
1. Який нормативно-правовий акт регламентує створення добровільних пожежних дружин: 1. Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»; 2. Постанова КМУ «Положення про добровільну пожежну дружину (команду)»; 3. «Правила пожежної безпеки в Україні»; 4. Постанова КМУ «Положення про місцеву пожежну охорону».
2. Не пізніше якого терміну органи державного нагляду здійснюють письмове повідомлення суб’єкта господарювання про проведення планового заходу: 1. не пізніше 5 днів до дня здійснення цього заходу; 2. не пізніше 7 днів до дня здійснення цього заходу; 3. не пізніше 10 днів до дня здійснення цього заходу; 4. не пізніше 12 днів до дня здійснення цього заходу.
3. Сукупність різноманітних умов, які можуть сприяти або перешкоджати виникненню, розвитку і гасінню пожеж, а також дають можливість прогнозувати та визначати їх масштаби і наслідки це: 1. оперативно-тактична особливість району виїзду; 2. район виїзду частини; 3. територія обмежена червоною лінією; 4. варіанти п.п. 1, 2, 3.
4. Друге технічне обслуговування (ТО-2) транспортних засобів стройової групи здійснюється: 1. щомісячно; 2. щоквартально; 3. двічі на рік; 4. раз на рік. Білет № 26
1. Планові перевірки об’єктів з високим ступенем ризику їх господарської діяльності проводяться:: 5. щоквартально; 6. щороку; 7. 1 раз в 3 роки; 8. згідно розпорядження керівника підрозділу.
2. Шляхами евакуації можуть бути: 1. основні входи та виходи; 2. прорізи у перекриттях і стінах, що зроблені пожежними; 3. запасні входи та виходи; 4. всі відповіді правильні.
3. Чи повинен начальницький склад частин та загонів вивчати об'єкти не тільки в своєму районі виїзду, а й за його межами: 1. так (куди передбачають виїзд підрозділів за підвищеними номерами виклику); 2. так (лише в межах міста); 3. ні; 4. за вказівкою керівництва.
4. Періодичність контрольних оглядів технічного стану пожежних автомобілів начальником частини: 1. під час заступання на бойове чергування; 2. не рідше одного разу на місяць, після технічного обслуговування; 3. не рідше одного разу на квартал, після технічного обслуговування; 4. не рідше одного разу на півроку, після технічного обслуговування. Білет № 27
1. Хто підписує експертний висновок: 1. виконавець і керівник підрозділу; 2. виконавець і замовник; 3. замовник і керівник підрозділу; 4. виконавець.
2. Позапланові перевірки об’єктів: 1. проводяться з метою контролю за виконанням приписів, дотриманням умов виконання постанов про застосування запобіжних заходів та оцінки (експертизи) протипожежного стану об’єктів; 2. проводяться з метою здійснення обстеження щодо відповідності об’єктів вимогам нормативно-правових актів та контролю за виконанням встановлених чинним законодавством вимог пожежної безпеки; 3. проводяться по мірі необхідності з урахуванням сезонності, особливості об’єктів, обстановки з пожежами; 4. проводяться з метою вибіркової перевірки стану пожежної безпеки окремих будинків, приміщень, утриманням системи протипожежного захисту, зв’язку тощо.
3. Як повинні проводитись заняття у складі груп начальницького складу з вивчення особливостей району виїзду: 1. безпосередньо на об'єкті; 2. в класі з наступним виїздом на місцевість у складі груп; 3. в класі з наступним самостійним виїздом на місцевість; 4. варіанти п.п. 1, 2, 3.
4. Постановка транспортних засобів на чергування відбувається: 1. за висновками перевірки технічного стану ТЗ комісією у складі представників управління (відділу, відділення, сектору) матеріально-технічного забезпечення, управління (відділу, сектору) рятувальних сил, СБДР, технічного підрозділу, старшого водія (водія, техніка чи оператора) і бухгалтера підрозділу, до якого передається ТЗ; 2. після реєстрації СБДР МНС України з одержанням Свідоцтва про реєстрацію; 3. за наказом начальника підрозділу з закріпленням водія; 4. згідно графіку затвердженого начальником загону технічної служби. Білет № 28
1. У цокольних, підвальних і підземних поверхах будинків не дозволяється розташовувати: 1. кімнати прасування і чищення одягу, приміщення для сушіння одягу і взуття, приміщення для прання; 2. книгосховища, архівосховища, медичні архіви; 3. приміщення категорій А і Б; 4. всі приміщення, перелічені в п.п. 1), 2), 3).
2. Як і за чий рахунок надсилається повідомлення суб’єкту господарювання про здійснення планових заходів органами ДПН на об’єкті: 1. рекомендованим листом, за рахунок органу державного нагляду; 2. телефонограмою; 3. вручається особисто керівнику під розписку; 4. всі варіанти відповідей правильні.
3. В якій документації відображається самостійне вивчення району виїзду та об'єктів начальницьким складом частини: 1. в квартальних планах; 2. в щоденнику наставника; 3. в план-графіку; 4. варіанти п.п. 1, 2, 3.
4. Колісна формула базового шасі пожежного автомобіля АЦ-40(53213)240: 1. 8 х 4; 2. 6 х 4; 3. 4 х 2; 4. 8 х 8. Білет № 29
1. Хто підписує експертний висновок: 1. виконавець і керівник підрозділу; 2. виконавець і замовник; 3. замовник і керівник підрозділу; 4. виконавець.
2. В якій документації відображається самостійне вивчення району виїзду та об'єктів начальницьким складом частини: 1. в квартальних планах; 2. в щоденнику наставника; 3. в план-графіку; 4. варіанти п.п. 1, 2, 3.
3. Як і за чий рахунок надсилається повідомлення суб’єкту господарювання про здійснення планових заходів органами ДПН на об’єкті: 1. рекомендованим листом, за рахунок органу державного нагляду; 2. телефонограмою; 3. вручається особисто керівнику під розписку; 4. всі варіанти відповідей правильні.
4. Потужність двигуна на АЦ-40(131)137А становить: 1. 84,6 кВт; 2. 110 кВт; 3. 155 кВт; 4. правильної відповіді немає. Білет № 30
1. Оперативні дії підрозділів включають в себе: 1. збір та виїзд по тривозі, рятування людей; 2. проведення розвідки, гасіння пожеж, рятування людей; 3. прямування до місця виклику, оперативне розгортання; 4. пункт 1, 2, 3.
2. Які об’єкти підлягають плановим перевіркам щодо дотримання вимог у сфері пожежної та техногенної безпеки: 1. населені пункти; 2. підконтрольні об’єкти державної форми власності; 3. підконтрольні об’єкти приватної форми власності; 4. об’єкти в п.п. 1, 2, 3.
3. Як повинні проводитись заняття у складі груп начальницького складу з вивчення особливостей району виїзду: 1. безпосередньо на об’єкті; 2. в класі з наступним виїздом на місцевість у складі груп; 3. в класі з наступним самостійним виїздом на місцевість; 4. варіанти п.п. 1, 2, 3.
4. Періодичність перевірки тиску в шинах пожежних автомобілів: 1. щоденно; 2. раз на тиждень; 3. раз на десять днів; 4. раз на місяць.

 

 







Дата добавления: 2015-06-29; просмотров: 373. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

Метод архитекторов Этот метод является наиболее часто используемым и может применяться в трех модификациях: способ с двумя точками схода, способ с одной точкой схода, способ вертикальной плоскости и опущенного плана...

Примеры задач для самостоятельного решения. 1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P   1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P...

Дизартрии у детей Выделение клинических форм дизартрии у детей является в большой степени условным, так как у них крайне редко бывают локальные поражения мозга, с которыми связаны четко определенные синдромы двигательных нарушений...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия