Студопедия — Конституційне звернення
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Конституційне звернення






КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД УКРАЇНИ

-----------------------------------------------------------------

Україні, м. Київ, вул. Жилянська, 14

Громадянка України

-----------------------------------------------------------------

 

Конституційне звернення

Я, громадянка України­­­­____________., відповідно до вимог Конституції України та Закону України «Про Конституційний суд України», «Загальної Декларації прав людини» ООН, яка ратифікована Україною, з ціллю офіційного тлумачення Конституції України та Законів України по забезпеченню захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина в частині виконання гарантій щодо права людини на життя і здоров’я в Указах Президента України № 303\2014 від 17 березня 2014 року, 454\2014 від 6 травня 2014 року та № 607\2014 від 21 липня 2014 року відповідно до вимог Конституції України: - статті 27 (про право людини на життя і здоров’я), стаття 102 пункт 2 (Президент є гарантом додержання суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина) статті 106 пункт 20 (приймає відповідно до закону рішення про загальну або часткову мобілізацію та введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях у разі виникнення нападу, небезпеки державній незалежності України), пункту 29 (підписує закони, прийняті Верховною Радою України) і пункту 30 (має право вето щодо прийнятих Верховною Радою України законів (крім законів про внесення змін до Конституції України) з наступним поверненням їх на повторний розгляд Верховної Ради України), пункту 31 абзацу 3 (Президент України на основі та на виконання Конституції України видає укази і розпорядження, які є обов’язковими до виконання на території України),

звертаюся до Конституційного Суду України з конституційним зверненням щодо офіційного тлумачення Конституції та законів України щодо наявності неоднозначного застосування положень Конституції України або законів України судами, іншими органами державної влади про невідповідність Конституції України Указів Президента України та Законів України щодо проведення в Україні часткової мобілізації, що порушили і можуть порушити мої конституційні і законні права і свободи людини і громадянина України по захисту життя і здоров’я.

 

Відповідно Конституції України:

- стаття 3. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави;

- стаття 8. В Україні визнається і діє верховенство права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативні акти приймаються на основі конституції України і повинні відповідати їй. Норми конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується;

(кожен громадянин України має право на конституційне звернення до Конституційного суду України при порушенні Конституції України та прийнятті законів та інших нормативних актів, прийнятих в порушення конституції України, які порушують права і свободи громадянина України. При проведені Антитерористичної операції в Донецькій та Луганські областях через воєнні дії (обстріли з важкої артилерії, танків, літаків) без введення воєнного положення відбулося фактичне обмеження прав і свобод громадянина України для більше ніж 5 мільйонів людей, які передбачені конституцією України згідно ст.ст 21-74, включаючи вибори Президента України, майбутні вибори до Верховної Ради України та до місцевих рад в Україні, а також «Загальної Декларації прав людини» ООН).

- стаття 9, абзац 1. Чинні міжнародні договори, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України;

(порушені вимоги «Загальної Декларації з прав людини» ООН – право на життя і здоров’я, обмеження прав і свобод людини і громадянина України, в в тому числі при мобілізації на військову або альтернативну службу в мирний час)

- стаття 17. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.

Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні Сили України.

Виключне трактування (Національна гвардія поза юридичним статусом).

Забезпечення державної безпеки і захист державного кордону України покладаються на відповідні військові формування та правоохоронні органи держави, організація і порядок діяльності яких визначаються законом.

Правоохоронні органи діють на основі Законів України «Про службу безпеки України», «Про міліцію», «Про прокуратуру», «Про прикордонні війська України» та інших нормативних актів України.

«Національна гвардія України» підпорядкована Міністерству внутрішніх справ України і діє відповідно до Конституції України та Закону України «Про міліцію», як правоохоронний орган (військове формування для забезпечення громадського порядку), а не як Збройні сили України – для оборони України від воєнної агресії, і не може використовувати мобілізацію військовозобов’язаних у свої лави, а лише укладати контракти з працівниками міліції для проходження не військової, а спеціальної служби.

Збройні Сили України та інші військові формування ніким не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян або з метою повалення конституційного ладу, усунення органів влади чи перешкоджання їх діяльності.

Держава забезпечує соціальний захист громадян України, які перебувають на службі у Збройних Силах України та в інших військових формуваннях, а також членів їхніх сімей.

На території України забороняється створення і функціонування будь-яких збройних формувань, не передбачених законом.

На території України не допускається розташування іноземних військових баз.

Тільки Збройним Силам України Конституція України надала виключне право на ведення воєнних дій на території України і проведення мобілізації військовозобов’язаних громадян України на воєнну або альтернативну службу при введенні воєнного або надзвичайного (в тому числі часткового) воєнного стану в Україні або на частині її території.

До даного часу ні Президент, ні Верховна Рада України не вводили воєнного або надзвичайного стану (особливий стан) в Україні і Збройні Сили України не приймають участі в обороні України від воєнної агресії і не мають право приймати участі у будь-яких воєнних діях, в тому числі АТО, використовуючи військовослужбовців, призваних при частковій мобілізації.

- статті 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

{Офіційне тлумачення положення частини другої статті 19 див. в Рішенні Конституційного Суду України № 7-рп/2009 від 16.04.2009}

Необхідно обов’язково визначитися в правах і свободах громадян України в витаннях мобілізації при введенні або не введенні воєнного або надзвичайного стану (в тому числі часткового) – особливого стану, які виконують свій к конституційних обов’язок щодо захисту Вітчизни.

- статті 22 абзац 3. При прийнятті законів або внесення змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод;

В тому числі щодо часткової мобілізації, а не призову на військову або альтернативну службу без об’явлення військового або надзвичайного стану, як це передбачено Конституцію України в мирний час.

- стаття 27. Кожна людина має невід’ємне право на життя. Ніхто не може бути позбавлений життя. Обов’язок держави – захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань;

Призвані на військову або альтернативну службу громадяни України в порушення Конституції і законів не будуть мати право на соціальний захист від держави і можуть понести кримінальну відповідальність в судовому порядку, в тому числі за рішенням міжнародного суду по правам людини, за злочини проти людяності при здійсненні військових операцій на території України.

- стаття 60. Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність;

Військові комісари України порушили Конституцію України і виконали явно неправомірні розпорядження і накази щодо безпосереднього здійснення часткової мобілізації без введення воєнного або надзвичайного стану, а не виконали вимоги законодавства України щодо призову військовозобов’язаних на військову службу в мирний час за призовом або по контракту.

- стаття 64. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24,25,27,28,29,40,51,52,55,56,57,58,59,60,

61,62,63 цієї Конституції;

- стаття 65. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, вшанування її державних символів є обов’язком громадян України. Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону;

- стаття 102, абзац 2. Президент України є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина;

При виданні Указів про часткову мобілізацію порушене конституційні права і свободи громадян України щодо права на життя і здоров’я у зв’язку проведенням і здійсненням часткової мобілізації громадян України що призову на військову або альтернативну службу.

- стаття106,

пункт 17) є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України; призначає на посади та звільняє з посад вище командування Збройних сил України, інших військових формувань; здійснює керівництво у сфері національної безпеки та оборони держави;

пункт 19) вносить до Верховної Ради України подання про оголошення стану війни та у разі збройної агресії проти України приймає рішення про використання Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань;

пункт 20) приймає відповідно до закону рішення про загальну або часткову мобілізацію та введення військового стану в Україні або в окремих її місцевостях у разі загрози нападу, небезпеки державній незалежності України;

пункт 29) підписує закони, прийняті Верховною Радою України;

пункт 30) має право вето щодо прийнятих Верховною Радою України законів (крім законів про внесення змін до Конституції України) з наступним поверненням їх на повторний розгляд Верховної Ради України;

пункт 31 абзаци 3 та 4. Президент України на основі та на виконання Конституції і законів України видає укази розпорядження, які є обов’язковими до виконання на території України;

Укази про часткову мобілізацію порушили права і свободи громадян України і Конституцію України.

- стаття107,

абзац 1. Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом з питань національної безпеки і оборони при Президентові України;

абзац 3. Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України;

абзац 7. Рішення Ради національної безпеки і оборони України вводяться в дію указами Президента України;

абзац 8. Компетенція та функції Ради національної безпеки і оборони України визначаються законом;

РНБО України прийняла атиконституційні та незаконні рішення якими рекомендувала Президенту України здійснити дії, які суперечать Конституції України в частині обмеження прав і свобод громадянина України щодо часткової мобілізації без введення часткового військового або надзвичайного стану на військову або альтернативну службу. В Указах Президента України відсутні жодні посилання на відповідні рішення РНБО України.

- стаття147, Конституційний суд України є єдиним органом конституційної юрисдикції в Україні. Конституційний суд України вирішує питання про відповідність законів та інших правових актів Конституції України і дає офіційне тлумачення Конституції та законів України;

- стаття 152,

абзац 1. Закони та інші нормативні акти за рішення конституційного суду України визнаються неконституційними повністю чи в окремій частині, якщо вони не відповідають Конституції України або якщо була порушена встановлена Конституцією України процедура їх розгляду, ухвалення або набрання ними чинності;

абзац 2. Закони, інші нормативні акти або їх окремі положення, що визнані неконституційними, втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним судом України рішення про їх неконституційність;

абзац 3. Матеріальна чи моральна шкода, завдана фізичним або юридичним особам актами і діями, що визнані неконституційними, відшкодовуються державою у встановленому законом порядку.

 

Закон України «Про Раду національної безпеки і оборони України» № 183/98-ВР від 05.03.1998 року визначає:

Стаття 1. Рада національної безпеки і оборони України Рада національної безпеки і оборони України відповідно до Конституції України є координаційним органом з питань національної безпеки і оборони при Президентові України;Стаття 3. Функції Ради національної безпеки і оборони України Функціями Ради національної безпеки і оборони України є: 1) внесення пропозицій Президентові України щодо реалізації засад внутрішньої і зовнішньої політики у сфері національної безпеки і оборони; В Указах Президента України відсутні жодні посилання на відповідні рішення РНБО України дата і номер (формальні признаки). Рішення РНБО України від 05.05.2014 року «Про заходи щодо зміцнення національної безпеки України у воєнній сфері»:З метою нарощування зусиль зі стабілізації ситуації в Україні та унеможливлення проведення з боку Російської Федерації диверсійно-розвідувальної і підривної діяльності, спрямованої на створення приводу для введення на територію України регулярних військ Росії, Рада національної безпеки і оборони України вирішила:1.Запропонувати виконуючому обов'язки Президента України, Голові Верховної Ради України прийняти в установленому порядку рішення про часткову мобілізацію. РНБО України запропонувала Президенту України прийняти в установленому законом порядку рішення про часткову мобілізацію, але останній видаючи Указ не додержався встановленого порядку (вимог Конституції та законів України). 2) координація та здійснення контролю за діяльністю органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони у мирний час; 3) координація та здійснення контролю за діяльністю органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони в умовах воєнного або надзвичайного стану та при виникненні кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України; Стаття 4. Компетенція Ради національної безпеки і оборони України Відповідно до функцій, визначених цим Законом, Рада національної безпеки і оборони України: 1) розробляє та розглядає на своїх засіданнях питання, які відповідно до Конституції (254к/96-ВР) та законів України, Концепції (основ державної політики) національної безпеки України (3/97-ВР), Воєнної доктрини України (3529-12) належать до сфери національної безпеки і оборони, та подає пропозиції
Президентові України щодо: визначення стратегічних національних інтересів України, концептуальних підходів та напрямів забезпечення національної безпеки і оборони у політичній, економічній, соціальній, воєнній, науково-технологічній, екологічній, інформаційній та інших сферах; проектів державних програм, доктрин, законів України, указів Президента України, директив Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, міжнародних договорів, інших нормативних актів та документів з питань національної безпеки і оборони; Постає питання: - «Чому РНБО України не підготувало обґрунтований Указ Президента України «Про часткову мобілізацію» з врахуванням вимог Конституції і законі України в частині додержання прав і свобод громадян України на життя і здоров’я при проведенні часткової мобілізації?» удосконалення системи забезпечення національної безпеки та організації оборони, утворення, реорганізації та ліквідації органів виконавчої влади у цій сфері; проекту Закону України про Державний бюджет України по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України; матеріального, фінансового, кадрового, організаційного та іншого забезпечення виконання заходів з питань національної безпеки і оборони; заходів політичного, економічного, соціального, воєнного, науково-технологічного, екологічного, інформаційного та іншого характеру відповідно до масштабу потенційних та реальних загроз національним інтересам України; доручень, пов'язаних з вивченням конкретних питань та здійсненням відповідних досліджень у сфері національної безпеки і оборони, органам виконавчої влади та науковим закладам України; залучення контрольних, інспекційних та наглядових органів, що функціонують у системі виконавчої влади, до здійснення контролю за своєчасністю та якістю виконання прийнятих Радою національної безпеки і оборони України рішень, введених в дію указами Президента України; забезпечення і контролю надходження та опрацювання необхідної інформації, її збереження, конфіденційності та використання в інтересах національної безпеки України, аналізу на її основі стану і тенденції розвитку подій, що відбуваються в Україні і в світі, визначення потенційних та реальних загроз національним інтересам України; питань оголошення стану війни, загальної або часткової мобілізації, введення воєнного чи надзвичайного стану в Україні або окремих її місцевостях, оголошення в разі потреби окремих місцевостей України зонами надзвичайної екологічної ситуації; 2) здійснює поточний контроль за діяльністю органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони, подає Президентові України відповідні висновки та пропозиції; 3) залучає до аналізу інформації посадових осіб та фахівців органів виконавчої влади, державних установ, наукових закладів, підприємств та організацій усіх форм власності; 4) ініціює розроблення нормативних актів та документів з питань національної безпеки і оборони, узагальнює практику їх застосування та результати перевірок їх виконання; 5) координує і контролює переведення центральних і місцевих органів виконавчої влади, а також економіки країни на роботу в умовах воєнного чи надзвичайного стану; 6) координує і контролює діяльність органів місцевого самоврядування в межах наданих повноважень під час введення воєнного чи надзвичайного стану; 7) координує та контролює діяльність органів виконавчої влади по відбиттю збройної агресії, організації захисту населення та забезпеченню його життєдіяльності, охороні життя, здоров'я, конституційних прав, свобод і законних інтересів громадян, підтриманню громадського порядку в умовах воєнного та надзвичайного стану та при виникненні кризових ситуацій, що
загрожують національній безпеці України. Стаття 5. Голова Ради національної безпеки і оборони України Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України. У разі дострокового припинення повноважень Президента України відповідно до статей 108, 109, 110 і 111 Конституції України (254к/96-ВР) виконання обов'язків Голови Ради національної безпеки і оборони України на період до обрання і вступу на пост нового Президента України покладається на Прем'єр-міністра України. Стаття 10. Рішення Ради національної безпеки і оборони України Рішення Ради національної безпеки і оборони України приймаються не менш як двома третинами голосів її членів. Голова Верховної Ради України може висловлювати думку щодо прийнятих рішень, яка протоколюється. Прийняті рішення вводяться в дію указами Президента України.

Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» № 3543-XII від 21.10.1993 року:

вступ - Цей Закон встановлює правові основи мобілізаційної підготовки та мобілізації в Україні, визначає засади організації цієї роботи, повноваження органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, а також обов'язки підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності (далі - підприємства, установи і організації), повноваження і відповідальність посадових осіб та обов'язки громадян щодо
здійснення мобілізаційних заходів. мобілізація - комплекс заходів, здійснюваних з метою планомірного переведення
національної економіки, діяльності органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій на функціонування в умовах особливого періоду, а Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту - на організацію і штати воєнного часу.
Мобілізація може бути загальною або частковою та проводиться відкрито чи приховано; { Абзац четвертий статті 1 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5404-VI (5404-17) від 02.10.2012 }

особливий період - період функціонування національної економіки, органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, Збройних Сил України, інших військових формувань, сил цивільного захисту, підприємств, установ і організацій, а також виконання громадянами України свого конституційного обов'язку щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, який настає з моменту оголошення рішення про мобілізацію (крім цільової) або доведення його до виконавців стосовно прихованої мобілізації чи з моменту введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях та охоплює час мобілізації, воєнний час і частково відбудовний період після закінчення воєнних дій;

В Указах Президента України про часткову мобілізацію відсутні взагалі посилання на особливий період як такий, що вказує на необхідність відміни даних Указів по формальним обставинам, або визнання їх неконституційними по процедурі прийняття.

мобілізаційний план - сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення заходів щодо мобілізаційного розгортання Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, переведення національної економіки, діяльності органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого
самоврядування, підприємств, установ і організацій, системи забезпечення життєдіяльності населення на функціонування в умовах особливого періоду;
{ Абзац сьомий статті 1 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5404-VI (5404-17) від 02.10.2012 }

Стаття 3. Основні принципи і зміст мобілізаційної підготовки та мобілізації

1. Мобілізаційна підготовка та мобілізація є складовими частинами комплексу заходів, які здійснюються з метою забезпечення оборони держави, за винятком цільової мобілізації.

4. Зміст мобілізації становить:

переведення національної економіки,органів державної влади,інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, а також адміністративно-територіальних одиниць України на роботу в умовах особливого періоду;

переведення Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту на організацію і штати воєнного часу. { Абзац третій частини четвертої статті 3 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5404-VI (5404-17) від 02.10.2012 }

Стаття 4. Організація і порядок проведення мобілізаційної підготовки та мобілізації

1. Організація і порядок проведення мобілізаційної підготовки та мобілізації визначаються цим Законом, актами Президента України та Кабінету Міністрів України.

3. Часткова мобілізація може проводитися в окремих місцевостях держави, а також стосуватися певної частини національної економіки, Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, підприємств, установ і організацій. { Частина третя статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5404-VI (5404-17) від 02.10.2012 }

{ Частину четверту статті 4 виключено на підставі Закону N 5404-VI (5404-17) від 02.10.2012 }

В Указах Президента України взагалі відсутні дані вимоги закону.

5. Вид, обсяги, порядок і строк проведення мобілізації визначаються Президентом України в рішенні про її проведення.

Вид, обсяги, порядок і строки проведення мобілізації стосуються не тільки Збройних сил України, а також кожного віськового формування, що в Указах відсутнє взагалі і можна очікувати на їх відміну по формальним ознакам.

6.Рішення про проведення відкритої мобілізації має бути негайно оголошене через засоби масової інформації.

8. З моменту оголошення мобілізації (крім цільової) чи введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях настає особливий період функціонування національної економіки, органів державної влади, інших державних органів,органів
місцевого самоврядування, Збройних Сил України, інших військових формувань, сил цивільного захисту, підприємств, установ і організацій.

На час особливого періоду дія будь-яких прийнятих до настання цього періоду нормативно-правових актів, що передбачають скорочення чисельності, обмеження комплектування або фінансування Збройних Сил України, інших військових формувань чи правоохоронних органів спеціального призначення, зупиняється. { Частину восьму статті 4 доповнено абзацом другим згідно із Законом N 1275-VII(1275-18) від 20.05.2014 }

9. Загальне керівництво у сфері мобілізаційної підготовки і мобілізації держави здійснюється Президентом України;

організаційне керівництво мобілізаційною підготовкою і мобілізацією в Україні - Кабінетом Міністрів України;

координація діяльності органів виконавчої влади з питань мобілізаційної підготовки та мобілізації здійснюється Радою національної безпеки і оборони України.

Стаття 10. Верховна Рада України

Верховна Рада України відповідно до Конституції України (254к/96-ВР) здійснює законодавче регулювання питань мобілізаційної підготовки та мобілізації, визначає відповідні видатки з Державного бюджету України, затверджує протягом двох днів з моменту звернення Президента України укази про введення воєнного чи надзвичайного стану в Україні або в окремих її
місцевостях, про загальну або часткову мобілізацію.
При прийнятті Законів України «Про затвердження Указів Президента України «Про часткову мобілізацію»» Верховна Рада України порушила вимоги Конституції та Законів України і прийняла часткову мобілізацію без введення воєнного або надзвичайного стану, де відсутні мета, завдання, терміни мобілізації і демобілізації, особливий стан, органи влади, обмеження прав і свобод громадян України на особливих територіях, гарантії і захист із боку держави, відповідальність,бюджет та інші питання воєнного стану та мобілізації.

Стаття 11. Президент України

Відповідно до повноважень, визначених Конституцією України (254к/96-ВР), Президент України:

здійснює загальне керівництво у сфері мобілізаційної підготовки та мобілізації держави;

визначає мету, завдання, вид, обсяги, порядок і строки проведення мобілізаційної підготовки та мобілізації;

В Указах Президента України ці питання не визначені взагалі і необхідно рекомендувати Президенту України привести їх до конституційного стану -відмінити, внести зміни та доповнення, прийняти нові.

забезпечує через Раду національної безпеки і оборони України координацію діяльності органів виконавчої влади, інших державних органів, Збройних Сил України, інших військових формувань у сфері мобілізаційної підготовки та мобілізації;

визначає структуру та затверджує мобілізаційний план України на особливий період, Положення про мобілізаційну підготовку Збройних Сил України, інших військових формувань, Положення про порядок проведення мобілізації в Україні;

надає (позбавляє) право на звільнення від призову на військову службу в разі мобілізації та у воєнний час громадянам або окремим категоріям громадян;

визначає порядок оголошення мобілізації;

приймає рішення про введення воєнного чи надзвичайного стану в Україні або в окремих її місцевостях,про загальну або часткову мобілізацію та про демобілізацію із внесенням їх на затвердження Верховною Радою України;

встановлює режим роботи органів державної влади, інших державних органів під час мобілізації та у воєнний час;

видає акти з питань мобілізаційної підготовки та мобілізації.

Порушив вимоги Конституції, законів, міжнародних актів, що призвело в результаті прийняття незаконного акту до загибелі та каліцтва великої кількості людей, знищенню та руйнуванню майна фізичних та юридичних осіб, нанесенню глобальної моральної шкоди, завдало значних або колосальних збитків.

Стаття 12. Кабінет Міністрів України

Кабінет Міністрів України:

здійснює заходи з організації забезпечення мобілізаційної підготовки та мобілізації в Україні в межах своїх повноважень, видає акти з цих питань;

організовує розроблення проекту мобілізаційного плану України на особливий період та подає його на затвердження Президентові України;

організовує наукове, методологічне, методичне та інформаційне забезпечення мобілізаційної підготовки та мобілізації;

розробляє проекти актів, які мають бути введені в дію під час мобілізації та у воєнний час;

затверджує Положення про мобілізаційну підготовку національної економіки України;

визначає порядок управління національною економікою України та заходи із забезпечення її функціонування в особливий період;

визначає і затверджує основні показники мобілізаційного плану національної економіки та мобілізаційні завдання (замовлення) центральним і місцевим органам виконавчої влади, іншим державним органам, Раді міністрів Автономної Республіки Крим на особливий період;

визначає джерела і порядок фінансування заходів мобілізаційної підготовки та мобілізації;

створює мобілізаційний резерв матеріально-технічних і сировинних ресурсів;

встановлює порядок розбронювання матеріальних цінностей мобілізаційного резерву, а також порядок їх відпуску в особливий період (533-2005-п);

встановлює порядок створення, розвитку, утримання, передачі, ліквідації і реалізації мобілізаційних потужностей;

організовує роботу, пов'язану із створенням страхового фонду документації на продукцію мобілізаційного та оборонного призначення;

розробляє проекти довготермінових державних програм формування страхового фонду документації на продукцію мобілізаційного та оборонного призначення;

погоджує довготермінові та річні програми мобілізаційної підготовки державних органів, Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя;

визначає порядок укладання договорів (контрактів) на виконання підприємствами, установами і організаціями мобілізаційних завдань (замовлень), зокрема на поставку матеріально-технічних ресурсів, виконання робіт та надання послуг, у тому числі щодо поставки готової продукції, забезпечення виконання зазначених завдань (замовлень) матеріально-технічними ресурсами, а також щодо їх фінансування;

визначає порядок передачі органами виконавчої влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування мобілізаційних завдань (замовлень) підприємств, установ і організацій, які підлягають ліквідації (реорганізації), іншим підприємствам, установам і організаціям, що залучаються до виконання мобілізаційних завдань (замовлень);

визначає і затверджує ліміти та норми безоплатного залучення, вилучення та примусового відчуження транспортних засобів і техніки на період мобілізації та у воєнний час; { Абзац вісімнадцятий статті 12 в редакції Закону N 1275-VII (1275-18) від 20.05.2014 }

під час оголошення мобілізації здійснює контроль у межах своїх повноважень за здійсненням заходів щодо переведення Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту на організацію і штати воєнного часу; { Абзац дев'ятнадцятий статті 12 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5404-VI (5404-17) від 02.10.2012 }

організовує в разі оголошення мобілізації переведення національної економіки на функціонування в умовах особливого періоду;

організовує бронювання військовозобов'язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час;

організовує роботу і взаємодію центральних і місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, інших державних органів у питаннях мобілізаційної підготовки та мобілізації;

визначає порядок проведення перевірок стану та оцінки мобілізаційної готовності національної економіки, органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій,
адміністративно-територіальних одиниць України;

здійснює контроль за мобілізаційною підготовкою в Україні в межах своїх повноважень та проводить кадрову політику щодо мобілізаційних підрозділів (працівників з питань мобілізаційної роботи);

встановлює статистичну звітність у сфері мобілізаційної підготовки, щорічно доповідає Президентові України про стан мобілізаційної готовності держави;

у разі необхідності ініціює питання про надання пільг підприємствам, установам і організаціям, для яких встановлено мобілізаційні завдання (замовлення);

розробляє порядок відшкодування державою вартості майна, яке було примусово відчужено у підприємств, установ і організацій у зв'язку з виконанням ними мобілізаційних завдань (замовлень) в особливий період та громадян, які надають в установленому порядку під час мобілізації будівлі, споруди, транспортні засоби та інше майно, що є їх власністю, Збройним Силам України, іншим військовим формуванням (990-2005-п);

планує і проводить військово-економічні мобілізаційні навчання та тренування;

організовує підвищення кваліфікації з питань мобілізаційної підготовки та мобілізації керівників органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, працівників мобілізаційних підрозділів та працівників з питань мобілізаційної роботи;

визначає порядок утворення і підготовки до розгортання спеціальних формувань;

забезпечує виконання законів України, інших нормативно-правових актів з питань мобілізаційної підготовки та мобілізації;

організовує виконання зобов'язань за міжнародними договорами України про співробітництво у сфері мобілізаційної підготовки;

організовує міждержавну кооперацію з питань військово-технічного співробітництва у сфері мобілізаційної підготовки.

Стаття 22. Обов'язки громадян щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації

1. Громадяни зобов'язані:

з'являтися за викликом до військових комісаріатів (військовозобов'язані Служби безпеки України - за викликом Центрального управління або регіонального органу Служби безпеки України) для постановки на військовий облік та визначення призначення на воєнний час; { Абзац







Дата добавления: 2015-08-12; просмотров: 920. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Машины и механизмы для нарезки овощей В зависимости от назначения овощерезательные машины подразделяются на две группы: машины для нарезки сырых и вареных овощей...

Классификация и основные элементы конструкций теплового оборудования Многообразие способов тепловой обработки продуктов предопределяет широкую номенклатуру тепловых аппаратов...

Именные части речи, их общие и отличительные признаки Именные части речи в русском языке — это имя существительное, имя прилагательное, имя числительное, местоимение...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия