Студопедия — Огляд існуючих аналогів
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Огляд існуючих аналогів






Перед написанням програмного продукту проведений інформаційно-патентний пошук та огляд деяких основних аналогів, що використовуються в сфері обліку.

1.3.1 Система „1С:Підприємство”

„1С:Підприємство” – програмний продукт компанії 1С, призначений для швидкої розробки прикладних рішень. Технологічна платформа «1С: Підприємство» не є програмним продуктом для використання кінцевими користувачами, які зазвичай працюють з одним з багатьох прикладних рішень (конфігурацій), що використовують єдину технологічну платформу. Платформа та прикладні рішення, розроблені на її основі, утворюють систему програм «1С: Підприємство», яка призначена для автоматизації різних видів діяльності, включаючи рішення задач автоматизації обліку та управління на підприємстві.

Система "1С:Підприємство 8.0" є універсальною системою автоматизації діяльності підприємства. Вона надає широкі можливості для вирішення завдань планування і оперативного управління, ведення бухгалтерського і управлінського обліку, розрахунку заробітної плати, а також комплексної автоматизації організаційної і господарської діяльності виробничих підприємств, торгівельних і фінансових організацій, бюджетних установ і підприємств сфери послуг.

Система програм "1С:Підприємство 8.0" включає технологічну платформу і прикладні рішення, розроблені на її основі, методологію і методичну підтримку.

Розробка і модифікація прикладного рішення проводиться в спеціальному режимі запуску системи 1С:Підприємство 8.0 "Конфігуратор". У даному режимі розробник визначає загальну архітектуру прикладного рішення і структуру даних, створює макети і екранні форми, за допомогою вбудованої мови в модулях об'єктів задає алгоритми поведінки об'єктів. Кінцевий користувач працює в режимі "1С:Підприємство", вводить дані в базу даних, формує звіти і так далі. Другою "професією" Конфігуратора є адміністрування, яке включає ведення списку користувачів, налаштування прав доступу, резервне копіювання інформаційної бази, моніторинг системних подій (журнал реєстрації настроюється в конфігураторі; є видимим як в конфігураторі, так і в підприємстві) і виконання інших дій для підтримки працездатності системи.

"Конфігуратор" - це один з режимів запуску системи "1С:Підприємство". Він використовується як засіб для адміністрування, наладки, розробки і тому користувачі, а також інші розробники можуть самостійно розробляти і настроювати конфігурації. [11]

Основні засоби адміністрування системи „1С:Підприємство” реалізовані у складі конфігуратора. Проте є ряд механізмів і утиліт, які не входять до складу конфігуратора, хоча також мають відношення до адміністрування системи 1С:Підприємство. До програмної оболонки підключаються компоненти, що реалізують різні механізми обліку та адміністрування. Конфігурація містить параметри бази даних та інтерфейсу користувача.

У клієнт-серверному варіанті всі елементи інформаційної бази зберігаються на SQL-сервері і користувачі не мають безпосереднього доступу до файлів конфігурації, обмін інформацією проводиться за допомогою сервера „1С:Підприємство”. Такий спосіб зберігання збільшує надійність, забезпечує високу цілісність даних і підвищує стійкість системи до несанкціонованого доступу. Клієнт-серверний варіант роботи призначений для інформаційних баз з великою кількістю одночасно працюючих користувачів і великими об'ємами інформації.

У клієнт-серверному варіанті системи „1С:Підприємство” використовується 3-хрівнева архітектура. Як і у файловому варіанті, конфігурація і дані зберігаються в єдиній інформаційній базі, яка розташована на SQL-сервері. При роботі такої системи, окрім сервера SQL і клієнта „1С:Підприємство”, вводиться додаткова програмна ланка – сервер „1С:Підприємство”, який є сервісом в середовищі Windows NT/2000/2003/2008 і засоби його налаштування. Варто відзначити відсутність файлових складових інформаційної бази, що підвищує надійність зберігання і захищеність інформації. [16]

1.3.2 Програма „ Акцент ”

Програма Акцент призначена для комплексної автоматизації обліку діяльності підприємства. У програмі використовується план рахунків і шаблони господарських операцій, що містять типові налаштування аналітичного, валютного та кількісного обліку для всіх розділів бухгалтерського обліку. До її складу включені різноманітні довідники, документи, стандартні звіти, що дозволяють отримувати дані бухгалтерського обліку в різних розрізах по будь-яких рахунках та об'єктам аналітики. Основними можливостями програми є:

¾ ведення бухгалтерського, управлінського і фінансового обліку організації;

¾ підтримка обліку на довільному числі складів або групах складів;

¾ автоматичне формування проводок по документах;

¾ облік операцій по розрахунковому рахунку;

¾ облік касових операцій;

¾ облік розрахунків з постачальниками і покупцями;

¾ облік у роздрібній торгівлі;

¾ облік розрахунків з підзвітними особами;

¾ облік товарів, основних засобів та мшп;

¾ облік заробітної плати;

¾ визначення фінансового результату;

¾ автоматизація обліку податку на додану вартість (визначення першої події, автоматичне формування звітності: реєстр податкових накладних, Декларація з податку на додану вартість з можливістю експорту в XML файл);

¾ автоматизація обліку валових доходів і витрат (визначення першої події, автоматичне формування Декларації з прибутку з можливістю експорту в XML файл).

Програма передбачає гнучкі можливості введення інформації:

¾ за допомогою шаблонів господарських операцій;

¾ створення первинних документів, з одночасним формуванням проводок в журналі господарських операцій;

¾ введення інформації безпосередньо в журнал господарських операцій;

¾ комбінування вище описаних способів.

Програма дозволяє вести облік заробітної плати з автоматичним розрахунком основних нарахувань і утримань за окладами; формуванням звітів 1ДФ, Персоніфікації з можливістю експорту в DBF і (або) XML файл; автоматичним перерахунком прибуткового податку за рік та зберігає додаткову інформацію про співробітників.

Прайс-листи дозволяють формувати довільні види і кількість цін для об'єктів обліку. Програма містить стандартні форми звітності:

¾ баланс підприємства;

¾ звіт про фінансові результати;

¾ оборотно-сальдова відомість;

¾ головна книга.

Побудова довільних звітів, що формуються за допомогою "Майстра звітів" для кожного рахунку, кореспондента або об'єкта обліку в розрізі будь-якої додаткової аналітики та можливість змінювати правила побудови звітів з безпідставних ознаками без використання програмування дозволяє розглядати даний аналог як один з основних. [15]

1.3.3 Система "АБ ОФІС 2000";

Система складається з двох основних незалежних частин: ядра та надбудови, яка власне і реалізує ті операції, які користувач може виконувати за допомогою програми. Тому АБ ОФІС 2000 – універсальна платформа, яка може застосовуватися для створення спеціалізованих систем обліку будь-якої складності. Система містить настроювач, за допомогою якого можна легко створити/змінити діалоги, звіти, друковані форми, меню, а також методи розрахунку і зберігання даних. Змінити можна все, аж до структури баз даних.

 

АБ ОФІС 2000 версії 3.0 містить в собі потужну середовище розробки, яка повторює ідеологію відомого продукту Inprise Delphi і володіє всіма атрибутами сучасних систем швидкої розробки додатків: редактор налаштувань і параметрів системи, візуальний редактор форм і компонент, редактор вихідних текстів на внутрішньому мові АБ ОФІС, інтегрований відладчик з багатими можливостями, в тому числі з можливістю покрокового трасування і перегляду змінних.

Панель управління програми дозволяє швидко і зрозуміло налаштувати параметри роботи системи, виконати резервне копіювання даних, налаштувати кольорову гаму, експортувати або імпортувати настройки і дані, налаштувати журнал обліку операцій, у якому враховуються і зберігаються всі дії користувача і т.д. [17]

1.3.4 Пакет "Міні-бухгалтерія";

Пакети "Міні-бухгалтерія" включають широкий клас програм. Реалізуються на малих підприємствах, не вимагають наявності в штаті фахівця; досить просто освоюються бухгалтером. Виконують в основному, синтетичний облік: кожна проводка відразу заноситься в журнал господарських операцій, де вони накопичуються, і після закінчення звітного періоду складається зведена звітність. Аналітичний облік по ділянках обліку відсутній. Виключенням є складання аналітичних угрупувань на підставі коду робочого плану рахунків.

Програми встановлюються на локальних Армах (1-2 АРМ); використовуються в основному на малих підприємствах з невеликою чисельністю тих, що працюють і невеликим об’ємом інформації.

Програма "Міні-бухгалтерія", видає 5 видів звітів серед яких: Звіт по рахунку, Головна книга, Оборотна відомість, Загальний субзвіт і Індивідуальний субзвіт.

Програма настроюється для будь-якого підприємства, яке має загальноприйнятий бухгалтерський облік. [18]

1.3.5 Програма "Фінанси без проблем";

Дана програма відноситься до типу програм "Бухгалтерські конструктори".

 

Програми цього типу здатні гнучко налагоджувати на специфіку найрізноманітніших розрахунків. При цьому користувач може самостійно конструювати систему обробки облікованих даних, описуючих необхідні розрахункові алгоритми, макети ведення первинної інформації і правила побудови спеціалізованою формалізованою мовою.

Мережеві версії орієнтовані на мережевий обмін інформацією між різними Армами та подальший розвиток інформаційної технології. Внаслідок цього вони відрізняються великою складністю впровадження і супроводу; вимагають авторської настройки і наявності фахівців. [18]

Таблиця 1 Порівняльна характеристика аналогів бухгалтерських програм

Логотип Назва системи Виробник Використані переваги
1С:Підприємство Компанія 1С, м. Москва   Клієнт-серверний варіант роботи системи
Система «Акцент» Компанія ООО Імпакт, м.Донецьк Облік у роздрібній торгівлі; шаблони господарських операцій
  Система АБ Офіс 2000 Компанія ABsystem, м.Львів Налаштування параметрів роботи системи
  Пакети «Міні-бухгалтерія» Фірма Soft Matrix, м.Київ Складання зведеної звітності після закінчення звітного періоду; ведення журналів
Фінанси без проблем ПП "Хакерс-Дизайн", м.Маріуполь Структура баз даних облікової продукції; парольна система захисту даних

 

У "Фінансах без проблем" передбачена парольна система захисту даних від несанкціонованого втручання. Зокрема, рядовим користувачам може бути заборонено редагувати дерево видів операцій, видаляти рахунки і субрахунки, є можливість обмеження доступу до гілок дерева (видів господарських операцій), модифікації даних минулих періодів, аж до обмеження доступу лише поточним днем. Природно, можна обмежити і доступ до вихідної інформації. Розробка включає дві основні частини: програму-сервер і програми-клієнти. Вся обробка даних здійснюється сервером "Фінансів без проблем". Він повинен функціонувати на досить потужному комп'ютері.

Результатом аналізу аналогів є Таблиця 1 порівняльних характеристик програм. В даній таблиці наведено переваги розглянутих систем обліку, що були використані при розробці системи для ведення обліку товарів комп’ютерної фірми «РОМ». При розробці було враховано клієнт-серверну архітектуру аналогів, а також, структуру бази даних та формування основної звітності. При цьому будь-який багаторядковий документ або складна групова операція відправляються на сервер у вигляді однієї фрази. У результаті за рахунок стиснення і високої інформаційної змістовності повідомлень навантаження на мережу істотно знижується. Отже, навіть суто теоретично від такої побудови системи обробки даних можна чекати більшої продуктивності, ніж при традиційному підході.

Щодо формування додаткової звітності, принципів розміщення облікових товарів та принципів захисту, то вони є власними розробками автора.

 








Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 1424. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия