Студопедия — Тема 4. Характеристика переговорного процесу у міжнародних відносинах
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Тема 4. Характеристика переговорного процесу у міжнародних відносинах






Питання для обговорення

1. Особливості переговорів у міжнародній сфері

2. Рівень та персональний склад делегацій

3. Міжнародні переговори з метою мирного урегулювання виниклих суперечок

4. Протокольні аспекти ведення міжнародних переговорів

5. Результати міжнародних переговорів та виконання договірних обов'язків

Теми презентацій індивідуального завдання:

1. Національні особливості ведення переговорів з іноземними партнерами.

2. Особливості ведення ділових переговорів з американцями.

3. Особливості ведення ділових переговорів з англійцями.

Змістовий модуль 2. Міжнародні комерційні операції в системі зовнішньоекономічних зв’язків: теоретичний і правовий аспекти

 

Тема 5. Поняття та класифікація міжнародних комерційних контрактів Питання для обговорення 1. Поняття та класифікація міжнародних комерційних операцій за методами торгівлі, за спрямованістю торговельних потоків, за об’єктом торгівлі 2. Характеристика основних етапів проведення міжнародної комерційної операції 3. Поняття міжнародного комерційного контракту (МКК) та основні ознаки згідно з якими комерційний контракт можна вважати міжнародним 4. Функції та основні принципи МКК Теми презентацій індивідуального завдання: 1. Особливості ведення ділових переговорів з французами. 2. Особливості ведення ділових переговорів з німцями. 3. Особливості ведення ділових переговорів з японцями. Тест “Міжнародні коменційні операції в системі зовнішньоекономічних зв’язків (приклад) 1. Ознаками міжнародної комерційної операції є: а) переміщення предмета угоди за кордон країни-продавця; б) здійснення платежу в іноземній валюті; в) здійснення угоди між сторонами різної національності; г) здійснення угоди між партнерами, підприємства яких: знаходяться в різних країнах. 2. Відповідно до міжнародних норм міжнародна комерційна угода може бути укладена: а) усно; б) письмово; в) як письмово, так і усно. 3. Письмовою формою міжнародної комерційної угоди відповідно до міжнародних норм вважається: а) контракт; б) листування контрагентів; в) пропозиція експортера і акцепт покупця; г) запит покупця і оферта продавця.
Тема 6. Система правового регулювання порядку укладання, виконання та розірвання зовнішньоекономічних контрактів Питання для обговорення 1. Основні умови дійсності зовнішньоекономічних контрактів. 2. Визначений згідно з українським законодавством порядок укладання контракту 3. Характеристика основних способів укладання контракту 4. Момент і мова укладання контракту 5. Зміна або розірвання контракту 6. Методика перевірки повноважень особи, яка підписує договір відповідно до міжнародної практики 7. Обов’язкові вимоги до форми, порядку укладання та виконання зовнішньоекономічних контрактів відповідно до норм міжнародного та національного права. Теми презентацій індивідуального завдання: 1. Особливості ведення ділових переговорів з італійцями. 2. Особливості ведення ділових переговорів з іспанцями. 3. Особливості ведення ділових переговорів з корейцями. 4. Особливості ведення ділових переговорів з китайцями
Тема 7. Структура і зміст міжнародного комерційного контракту
Питання для обговорення
1. Характер предмету угоди і специфіка взаємовідносин контрагентів, як визначальний чинник індивідуальності структури і змісту контракту. 2. Класифікація умов контракту за критерієм їх універсальності. Розподіл умов контракту на істотні та неістотні. 3. Методичні підходи до корегування заздалегідь узгоджених базових контрактних цін при зміні економічного становища в країні продавця. Розрахунково-аналітичне завдання на тему: «Розрахунок конкурентного листа» Завдання: Провести аналіз і розрахунок контрактних цін на закупівлю фарби для фармацевтичного виробництва на етапі підготовки до проведення ділових переговорів.
Тема 8. Специфічні особливості базисних і транспортних умов контрактів купівлі-продажу товарів Питання для обговорення 1. Регулювання питань укладання договорів в рамках Інкотермс – 2010. 2. Індивідуалізація товару та її значення для виникнення передчасного переходу ризику і витрат з продавця на покупця (відповідно до термінів Інкотермс та порівняно з п.3. ст. 69 Віденської Конвенції ООН 1980 р. про договори міжнародної купівлі продажу товарів. 3. Базисні умови поставки за яких моменти переходу ризиків та витрат з продавця на покупця не співпадають. Тест по означеній темі (приклад)   1.При базисній умові DЕQ морське транспортування здійснюється: 1. • на ризик і за рахунок продавця; 2. • ризик продавця, але за рахунок покупця; 3. • ризик покупця, але за рахунок продавця; 4. • ризик і за рахунок покупця. 2.Базисна умова FСА передбачає здачу товару: 1. • у порту відправлення; 2. • у порту призначення; 3. • першому перевізнику в названому пункті; 4. • експедитору в названому пункті відправлення. 3. При базисній умові СFRморське транспортування здійснюється: 1. • на ризик і за рахунок продавця; 2. • ризик продавця, але за рахунок покупця; 3. • ризик покупця, але за рахунок продавця; 4. • ризик і за рахунок покупця.
Змістовий модуль 3. Види та основні умови зовнішньоекономічних контрактів
Тема 9. Особливості укладання угод з купівлі - продажу товарів за предметом контракту Питання для обговорення   1. Практичне завдання по вивченню умов запропонованих контрактів: - на купівлю-продаж хромової руди; - на поставку пшениці; 2. Визначити характерні особливості зовнішньоторговельної угоди на поставку тканин 3. Специфіка зовнішньоторговельної угоди на поставку обладнання і запасних частин. 4. Основні умови давальницького контракту на переробку тканини. Тест “Види та основні умови зовнішньоекономічних контрактів з купівлі-продажу товарів” 1.Які способи фіксації ціни використовуються в міжнародних контрактах купівлі-продажу товарів: а) тверда ціна; б) ціна з наступною фіксацією; в) рухома ціна; г) ковзаюча ціна; д) кумулятивна ціна. 2. Договірною територією" у посередницькій угоді є: а) територія, на якій розташоване підприємство посередника; б) територія, на якій посередник реалізує товари експортера; в) територія, на якій експортер самостійно реалізує свою продукцію. 3. Застереження про "виключне право" у посередницькій угоді означає, що: а) експортер має виключні права на реалізацію своєї продукції; б) посередник одержує виключне право на реалізацію продукції експортера; в) посереднику надається виключне право вибирати продукцію експортера.
Тема 10. Специфічні особливості угод з експорту та імпорту послуг Питання для обговорення   1.Визначення специфічних особливостей угод з надання основних послуг на прикладі запропонованих: а) лізингової угоди на придбання обладнання; б) контракту з надання консультаційних послуг. 2. Міжнародні комерційні контракти з обслуговування товарообігу. 3. Вивчення особливостей оформлення договору про надання транспортно-експедиторських послуг.  
Тема 11. Міжнародні комерційні контракти в системі науково-технічного співробітництва Питання для обговорення   1. На прикладі ліцензійного договору на товарний знак визначити: а) відмінності ліцензійного договору від контракту купівлі-продажу товарів; б) істотні і неодмінні умови щодо його укладання. 2. Проаналізувати договір комерційної концесії і з’ясувати істотні умови запропонованого договору франчайзингу.  
Змістовий модуль 4. Особливості процесу виконання міжнародного комерційного контракту
Тема 12.Митні вимоги до зовнішньоекономічних контрактів Питання для обговорення   1. Державна реєстрація і митне оформлення: інвестування в статутний фонд підприємства; інвестування на підставі договору. 2. Специфіка декларування інвестицій та податкові пільги. 3. Особливості заповнення ВМД на товари, що надходять за договором комісії. 4. Специфіка митного оформлення консигнаційних товарів.  
Тема 13. Документарне забезпечення процесу виконання контракту Питання для обговорення   1. Вимоги до оформлення та функції рахунку-фактури, рахунку-проформи. 2. Функції транспортної документації, в залежності від виду транспорту. 3. Призначення та зміст пакувального листа, специфікації, 4. Значення сертифікату походження, як спеціальної форми для надання та використання митно-тарифних преференцій. 5. Призначення сертифікатів якості, відповідності, а також фітосанітарного, карантинного, ветеринарного. 6. Особливості оформлення та призначення вантажної митної декларації.  
Тема 14. Механізм врегулювання міжнародних комерційних спорів

Питання для обговорення

1. На базі запропонованих контрактів відповідно до методики перевірки умов договору та факторів ризику при укладанні зовнішньоторговельного контракту проаналізувати умови договору і визначити “тонкі місця” для експортера та імпортера.

2. Сутність та переваги арбітражу.

3. Механізм врегулювання спорів в рамках СОТ.

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 2459. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит...

Сосудистый шов (ручной Карреля, механический шов). Операции при ранениях крупных сосудов 1912 г., Каррель – впервые предложил методику сосудистого шва. Сосудистый шов применяется для восстановления магистрального кровотока при лечении...

Трамадол (Маброн, Плазадол, Трамал, Трамалин) Групповая принадлежность · Наркотический анальгетик со смешанным механизмом действия, агонист опиоидных рецепторов...

Мелоксикам (Мовалис) Групповая принадлежность · Нестероидное противовоспалительное средство, преимущественно селективный обратимый ингибитор циклооксигеназы (ЦОГ-2)...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия