Студопедия — Страхова сума не може бути вищою від дійсної вартості об’єкта страхування.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Страхова сума не може бути вищою від дійсної вартості об’єкта страхування.






Страхові тарифи залежать від частоти зміни власника житла, кількості зареєстрованих мешканців, наявності серед зареєстрованих мешканців дітей, неповнолітніх осіб, недієздатних осіб тощо, і складають від 0,4 до 5,0% від страхової суми.

Строк дії Договору - один рік або інший термін за згодою Сторін.

Документи необхідні для укладання Договору: заява на страхування, нотаріально засвідчена копія договору або право чину щодо об’єкту нерухомого майна, копія свідоцтва про реєстрацію права власності, копія паспорта та ідентифікаційного номеру для Страхувальника – фізичної особи.

8.

 
 

 

  Транспортне страхування Автотранспорт настільки міцно увійшов у наше життя, що транспортне страхування справедливо зайняло особливе місце у системі страхування. Нікому не потрібно доводити, що автомобіль — це найзручніший і найпопулярніший засіб пересування. Але, користуючись ним майже щоденно, ми піддаємо себе величезному ризику зазнати матеріальних втрат, причиною яких може стати якась непередбачувана подія, або чиясь чи власна помилка. Послуги транспортного страхування, які надає Страхова компанія «Універсальна», покликані звести до мінімуму можливі втрати і додати впевненості у дорозі. Види транспортного страхування:
  1. АвтоКАСКО (добровільне страхування наземного транспорту)
  2. Відповідальності власників авто (ОЦВ)
  3. «Зелена картка» (обов'язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів на території країн Європи)
  4. Страхування перевізників
Добровільне страхування відповідальності за книжкою МДП (TIR) Страхування відповідальності перевізника при здійсненні міжнародних перевезень наземним транспортом (CMR) Страхування відповідальності перевізника при здійсненні внутрішніх перевезень наземним транспортом (ТТН) Страхування відповідальності експедиторів та митного перевізника 5. Страхування відповідальності суб'єктів перевезення небезпечних вантажів 6. Страхування від нещасних випадків на транспорті 7. Страхування вантажів та багажу 8. Спеціальні ризики Обов'язкове страхування цивільної авіації Добровільне страхування залізничного транспорту Добровільне страхування водного транспорту   АвтоКАСКО Добровільне страхування наземного транспорту (КАСКО) — це найпоширеніший вид транспортного страхування. Уклавши угоду добровільного страхування наземного транспорту, Ви можете захистити свій автомобіль від цілого комплексу або окремих непередбачуваних обставин (страхових ризиків). До страхових ризиків належать: дорожньо-транспортна пригода стихійні лиха вибух, пожежа попадання сторонніх предметів на поверхню автомобіля протиправні дії третіх осіб викрадення автомобіля Страхова компанія «Універсальна» також окремо пропонує додаткові опції страхового забезпечення, які передбачають: відшкодування збитків без врахування зносу транспортного засобу та додаткового обладнання страхування без застосування франшизи при відшкодуванні пошкоджень скляних поверхонь транспортного засобу страхування з незмінною страховою сумою У випадку повторного та багаторічного страхування застосовується гнучка система знижок. Дія договору страхування поширюється на територію України, країн-членів міжнародної системи автострахування «Зелена картка», Литви, Білорусії, Молдови, Європейської частина Росії (крім території республік Північного Кавказу, держав Кавказького регіону (Грузії, Вірменії, Азербайджану)). Розмір страхового внеску за угодою добровільного страхування наземного транспорту (страхового платежу) залежить від наступних факторів: обраних ризиків типу та вартості Вашого автомобіля терміну дії договору умов експлуатації та зберігання автомобіля віку автомобіля вибраної програми страхування Орієнтовні умови страхування:
Вид транспорту Тариф (у % від страхової суми на рік) Франшиза (сума, що не відшкодовується СК)
За ризиками, що призвели пошкодження ТЗ, % За ризиком викрадення, %
Легкові автомобілі 2,9-6,7 0-10 5-15
Автобуси, мікроавтобуси 1,7-4,3 0-10  
Вантажні автомобілі 1,0-2,5 0-10  
Причепи 1,0-2,4 0-10  
Сільгосптехніка 1,3-2,5 0-10  
Мотоцикли 6,3-9,0 0-10  

Франшиза за договором добровільного страхування наземного встановлюється у фіксованому розмірі, як відсоток від страхової суми. Франшизи за ризиками пошкодження та протиправного позбавлення або конструктивної загибелі встановлюється окремо і не залежать одна від одної. За ризиками пошкодження франшиза обирається за бажанням клієнта.

Переваги ВАТ «Страхова компанія «Універсальна» за добровільним страхуванням наземного транспорту АвтоКАСКО:

індивідуальний підхід до кожного клієнта

понад 1000 кваліфікованих працівників та мережа філій по всій Україні

цілодобова диспетчерська служба (асистанс-центр – тел. 8-800-500-38-10)

за необхідністю – виїзд спеціалістів на місце події

можливість сплати страхового платежу частинами

відшкодування евакуації транспортного засобу з місця ДТП

наявність різних програм страхування, що дозволяють зекономити

наявність мотивації беззбиткових клієнтів

знижки за парк транспортних засобів

отримання відшкодування до 2000 грн. без довідки ДАІ

відсутність обмежень щодо місця зберігання транспортного засобу в нічний час

 

«Зелена картка»

 

У разі виїзду в країни Європи власник автомобіля зобов`язаний укласти договір страхування цивільної відповідальності "Зелена картка".

Залежно від потреби можна обрати такі умови договору "Зелена картка", які поширюватимуться на всі країни Європи або лише на країни Східної Європи.

Розміри страхового платежу залежать від типу транспортного засобу, терміну дії договору страхування, та знаходиться в межах від 28 до 4247 гривень.

Обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОЦВ)

 
 

Обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОЦВ) передбачає страховий захист майна та здоров'я потерпілих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Поліс ОЦВ покликаний зняти соціальну напругу, що звично виникає в результаті дорожніх пригод між їх учасниками, шляхом застосування чітко визначеного механізму врегулювання наслідків. Згідно нього, відшкодування збитків по ДТП покладається на страхову компанію винуватця, яка виступає гарантом відшкодування, а за відсутністю у неї коштів - на Моторне (транспортне) страхове бюро України.

Дія полісу поширюється як на фізичних так і на юридичних осіб.

Страховим випадком по ОЦВ вважається подія, внаслідок якої заподіяна шкода стороннім особам під час дорожньо-транспортної пригоди, що сталася за участі застрахованого.

Відшкодування з битків страховою компанією здійснюється в межах лімітів - за шкоду, заподіяну майну потерпілих - 25500 гривень на одного потерпілого, за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю потерпілих - 51000 гривень на одного потерпілого. Передбачене також відшкодовування моральної шкоди потерпілому, у розмірі - до 5 відсотків від ліміту.

Зазначені страхові відшкодування виплачуються по кожному страховому випадку, що настав протягом періоду дії відповідного полісу обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності в межах ліміту відповідальності страховика, тобто 76500 гривень по одному полісу ОЦВ.

Термін дії полісу встановлюється на договірних умовах.

Плата за даний поліс розраховується шляхом множенням базового платежу (291 грн 49коп) на відповідні коефіцієнти та залежить від об'єму двигуна, території переважного використання транспортного засобу, сфери використання автомобіля та ін. чинників. (див. табл.).

Зокрема, величина коефіцієнтів залежить і від типу договору.

Згідно договору I типу страхується відповідальність будь-якого водія, який на законних підставах керує автомобілем, зазначеним у полісі.

За договором II типу страховий захист поширюється на відповідальність певної конкретної особи, зазначеної у ньому, незалежно від того який автомобіль вона експлуатуватиме.

Договір III типу оформляється на певний автомобіль, із зазначенням особи чи кількох осіб, що мають право керувати цим автомобілем.

Застосовуються такі коригуючі коефіцієнти до страхових платежів:

Тип коригуючого коефіцієнта залежно від: Договір I типу Договір II типу Договір III типу
I. типу транспортного засобу
1. легковий автомобіль
  до 1600 кубічних сантиметрів 0,71 1,41 0,71
  1600-2000 кубічних сантиметрів 0,94 1,41 0,94
  2000-3000 кубічних сантиметрів 1,39 1,41 1,39
  3000 кубічних сантиметрів і більше 1,41 1,41 1,41
2. причепи до легкових автомобілів 0,27 0,27 0,27
3. автобуси з кількістю місць для сидіння
  до 20 чоловік 3,04 3,58 3,04
  більше 20 чоловік 3,58 3,58 3,58
4. вантажні автомобілі вантажопідйомністю
  до 2 тонн 1,68 1,86 1,68
  понад 2 тонни 1,86 1,86 1,86
5. причепи до вантажних автомобілів 0,57 0,57 0,57
6. мотоцикли та моторолери
  до 300 кубічних сантиметрів 0,27 0,54 0,27
  300 кубічних сантиметрів та більше 0,54 0,54 0,54
II. території переважного використання транспортного засобу
  місто Київ 1,5-1,8 1,5-1,8 1,5-1,8
  міста з населенням більше 1 мільйона чоловік 1,2-1,5 1,5-1,8 1,2-1,5
  міста з населенням 1 мільйон-500 тисяч чоловік 1-1,2 1,5-1,8 1-1,2
  міста з населенням 500-100 тисяч чоловік 0,8-1 1,5-1,8 0,8-1
  населені пункти з населенням менше 100 тисяч чоловік 0,5-0,8 1,5-1,8 0,5-0,8
III. сфери використання транспортного засобу
  автомобіль, який використовується юридичною особою 1,1-1,2 1,1-1,2 1,1-1,2
  автомобіль, який використовується фізичною особою   1,1-1,2  
IV. водійського стажу осіб, відповідальність яких застрахована за договором
  до 1 року 1,2-1,5 1,2-1,5 1,2-1,5
  1-3 роки 1,2-1,5 1-1,1 1-1,1
  3-10 років 1,2-1,5    
  більше 10 років 1,2-1,5 0,9-1 0,9-1
V. кількості зазначених у договорі осіб
  одна особа  
  дві особи 1-1,1
  3-5 осіб 1,2-1,4
VI. наявності або відсутності у страхувальника (протягом попереднього року) доведених у судовому порядку спроб страхового шахрайства або випадків, що були підставою для пред'яв- лення регресного позову згідно із статтею 38 цього Закону
  наявність      
  відсутність      

Коригуючі коефіцієнти розраховуються з кратністю 0,01.

Максимальний розмір страхового платежу (враховуючи коригуючі коефіцієнти типів II-IV) не може перевищувати більш ніж у три рази або бути меншим 50 відсотків базової ставки, до якої застосований відповідний коригуючий коефіцієнт типу I.

Якщо договір страхування укладається на умовах III типу, але в ньому зазначені декілька осіб, відповідальність яких застрахована, при розрахунку страхового платежу застосовується такий коефіцієнт групи IV, що відповідає особі, відповідальність якої застрахована, з найменшим водійським стажем серед визначених у договорі.

У разі якщо договір обов'язкового страхування укладається на строк менший, ніж один рік, застосовуються такі додаткові коефіцієнти залежно від строку дії договору:

Строк дії договору Коефіцієнт, що застосовується до річного страхового платежу

15 днів 15 % 7 місяців 75 %
1 місяць 20 % 8 місяців 80 %
2 місяці 30 % 9 місяців 85 %
3 місяці 40 % 10 місяців 90 %
4 місяці 50 % 11 місяців 95 %
5 місяців 60 % 12 місяців 100 %
6 місяців 70 %    






Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 394. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

В теории государства и права выделяют два пути возникновения государства: восточный и западный Восточный путь возникновения государства представляет собой плавный переход, перерастание первобытного общества в государство...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия