Студопедия — Фінансові показники господарської діяльності фірми А і Б
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Фінансові показники господарської діяльності фірми А і Б






Показники Фірма А Фірма Б
Річний прибуток, тис. грн 1 500  
Кількість акцій, тис. од.    
Прибуток на одну акцію, грн 15,0 8,5

Практичне завдання 2. Розв’яжіть кросворди.

Кросворд 1.

 

                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     

Питання до кросворду:

1. Який менеджмент являє собою систему принципів, за­собів та форму організації грошових відносин підприємства, спря­мо­вану на управління його фінансово-господарською діяль­ністю?

2. Система методів, форм, засобів, інструментів форму­ван­ня, використання та розподілу фінансових ресурсів, а також комплекс економічних важелів, що сприяють ефективному здій­сненню господарської діяльності підприємства, називається фі­нансовий _____________.

3. Максимізація чого є основною метою фінансового ме­недж­менту?

4. Хто виконує такі функції фінансового менеджменту: управління активами, управління капіталом, управління інвес­тиціями, управління грошовими потоками, управління фі­нан­со­вими ризиками?

5. Який механізм (елемент фінансового механізму) перед­бачає, що попит і пропозиція на фінансовому ринку визначають рівень цін і котировок на окремі грошові та фондові ін­стру­менти?

6. Яке забезпечення фінансового управління передбачає ви­користання інформації із зовнішніх і внутрішніх джерел?

7. Зміна показників бюджетної та грошово-кредитної полі­тики держави, зміна на ринках ресурсів і капіталів, зміна рівня доходів населення. Які це фактори?

8. Комплекс дій і заходів, що здійснюються державою в межах наданих їй функцій та повноважень у сфері фінансової діяльності суб’єктів господарювання та фінансових інституцій, громадян і безпосередньо держави з метою вирішення певних завдань і досягнення поставлених цілей, називається фінансова ________.

9. До якого механізму регулювання фінансовою діяльністю відноситься статут підприємства, положення системи стандартів і нормативів щодо регулювання фінансової діяльності?

10. Рівень цін на товари та послуги, конкурентне середо­ви­ще, кон’юнктура ринку, рівень ринкової частки підприємства. Які це фактори фінансової політики?

Кросворд 2.

                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   

Питання до кросворду:

1. Форма управління процесами фінансування діяльності під­приємства за допомогою методів та важелів фінансового ме­ханізму або мистецтво управління фінансовою діяльністю.

2. Зміна технології виробничого процесу для випуску нової продукції (виконання робіт, надання послуг) або модернізація ви­робництва продукції, що раніше вироблялася на цьому під­приємстві.

3. Система управління фінансами підприємств (іншими сло­вами), що призначається для організації взаємодії фінансових відносин і фондів грошових коштів із метою ефективного їх впливу на кінцеві результати роботи.

4. Що являє собою процес дослідження фінансового стану й основних результатів фінансової діяльності підприємства з ме­тою виявлення резервів підвищення його ринкової вартості та забезпечення ефективного розвитку?

5. Формування системи довгострокових цілей фінансової діяльності й вибір найбільш ефективних способів їх досягнення.

6.... основа фінансового менеджменту – реальний грошовий обіг, тобто економічний процес, який викликає рух вартості, що супроводжується певним потоком грошових платежів та роз­ра­хунків.

7. Довгостроковий курс фінансової політики, що розра­хова­ний на перспективу й передбачає вирішення великомасштабних завдань, визначених економічною та соціальною стратегією.

8. Що являє собою контролюючу систему, яка забезпечує концентрацію контрольних дій на найбільш пріоритетних на­прямах фінансової діяльності підприємства, своєчасне вияв­лен­ня відхилень фактичних її результатів від передбачених і прий­няття оперативних управлінських рішень, що забезпечують її нормалізацію?

9. Що являє собою процес розробки системи фінансових пла­нів і планових (нормативних) показників із забезпечення роз­витку підприємства необхідними фінансовими ресурсами і під­ви­щення ефективності його фінансової діяльності в май­бутньо­му?

10. Вид аудиту – одна з форм внутрішнього фінансового контролю. Його здійснюють призначені внутрішні аудитори з метою інформування керівництва підприємства про ефек­тивність фінансової діяльності загалом або окремих її етапів.

11. Додатковий капітал, отриманий підприємством від інших осіб у вигляді безоплатно одержаних активів (додатково отри­маний капітал).

Практичне завдання 3. Дайте відповіді на тести до теми.







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 457. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Весы настольные циферблатные Весы настольные циферблатные РН-10Ц13 (рис.3.1) выпускаются с наибольшими пределами взвешивания 2...

Хронометражно-табличная методика определения суточного расхода энергии студента Цель: познакомиться с хронометражно-табличным методом опреде­ления суточного расхода энергии...

Понятие метода в психологии. Классификация методов психологии и их характеристика Метод – это путь, способ познания, посредством которого познается предмет науки (С...

ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ К лекарственным формам для инъекций относятся водные, спиртовые и масляные растворы, суспензии, эмульсии, ново­галеновые препараты, жидкие органопрепараты и жидкие экс­тракты, а также порошки и таблетки для имплантации...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия